سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
بازی های رایانه ای و سلامت کودکان شما (مقاله انتخابی)
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 18732]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

وصلّی الله علی محـمّــد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

 

بازی های رایانه ای و سلامت کودکان شما

 

□ ارل هنسينگر

 


چکيده:


مسأله ارتباط بين بازي‌هاي رايانه‌اي با سلامت روحي و بروز رفتارهاي خشونت‌طلبانه و ضداجتماعي کودکان و نوجوان، سال هاست که از سوي کارشناسان مورد بررسي قرار گرفته است و ما شاهد هشدارهاي زيادي در اين حوزه بوده ايم. اما بررسي هاي مختلف نشان مي‌دهد که سلامت جسمي کودکان که در هر هفته بيش از 20 ساعت با اين بازي‌ها سرگرم مي‌شوند، کمتر مورد توجه قرار مي‌گيرد. نويسنده با اشاره به وجود شرايطي نظير کم تحرکي، بالا رفتن فشار خون، تحريک بخش کوچکي از مغز، افزايش استرس، چاقي، التهاب استخوان‌ها و مفاصل و در نهايت ديابت و بيماري مزمن شريان‌هاي قلبي، معتقد است که مديران اين صنعت17 ميليارد دلاري، هيچ گاه حاضر به پذيرش چنين آثار فاجعه‌آميزي نيستند.


تاکنون هزاران پژوهش مختلف در اين زمينه انجام گرديده که آيا خشونت‌هاي شبيه‌سازي شده در بازي‌هاي کامپيوتري، تأثيرات زيانباري بر بازي‌کنندگان دارد و يا خير؟ البته اکثر اين مطالعات نشان مي‌دهند که بين خشونت‌ در اين  بازي‌ها و رفتارهاي ضداجتماعي به ويژه در ميان بازيگران نوجوان، رابطه‌اي مستقيم وجود دارد.

 

به عنوان مثال، در مقاله منتشر شده در ماهنامه «ريدرز دايجست»، با عنوان «خشونت کامپيوتري؛ آيا کودک شما در خطر است؟» نوشته ريک داير که خود از فعالان عرصه توليد اين بازي‌ها و مدير «انجمن توليد تصاوير مجازي» مي‌باشد، چنين مي‌خوانيم: «ما ديگر با يک بازي سرگرم‌کننده روبه‌رو نيستيم. اين محصولات به يک ماشين يادگيري تبديل شده‌اند. ما به صورتي کاملاً نامحسوس و نامريي به کودکان خود مي‌آموزيم که چکاندن ماشه چه احساسي را برمي‌انگيزاند. تمرکز محصولات ما بر ايجاد هيجان و سرگرمي و لذت و پاداش‌گيري است. هر چند آنچه را که اين افراد نمي‌آموزند، آموزش زندگي واقعي مي‌باشد.»

 

از سوي ديگر، مجله Maclean's  مي‌نويسد: «تعدادي از بازيگران سرسخت چنين بازي‌هايي که به انجام خشن‌ترين محصولات اين بازار که در آنها بايد در يک شب 1000 نفر را قتل عام نمود، مي‌پردازند، اغلب حقايق زندگي را در‌هاله‌اي از خون مي‌بينند... از سوي ديگر، علاوه بر تغيير شيوه صحبت کردن آنها، ما آنان را به سوي خشونت و قتل سوق مي‌دهيم.»


البته در پاره‌اي از بازي‌هاي جديد عرضه شده به بازار نظير «فاجعه کلمبيا» ما شاهديم که بازيگران مي‌توانند اتفاقات دبيرستان «ليتلتون» کلمبياي ايالات کلرادو را که به مرگ ده‌ها دانش‌آموز انجاميد، بازسازي کنند.


براساس يک پژوهش انجام شده در کشور ژاپن، بازي‌هاي کامپيوتري تنها يک بخش کوچک از مغز کودکان را تحريک مي‌کند. در اين تحقيق که توسط ريوتا کاواشيما استاد دانشگاه توهوکو انجام گرديده، ضمن تصويربرداري از مغز استفاده‌کنندگان کودک و نوجوان اين محصولات سرگرم کننده، به هر يک از افراد يک عدد منحصر به فرد اختصاص داده شد. نتايج نهايي نشان ‌داد، بچه‌هايي که از اين بازي‌ها استفاده مي‌کنند، تنها از بخش کوچکي از مغز خود استفاده مي‌کنند. در مقابل، فعاليت‌هايي نظير مطالعه، بازي‌هاي ورزشي خارج از خانه و روابط اجتماعي با ديگران، باعث فعاليت بخش‌هاي بسيار مؤثري از مغز مي‌گردد.


البته قابل پيش‌بيني است که صنعت توليد و عرضه بازي‌هاي ويديويي با هر اظهارنظر و پژوهش هشداردهنده‌اي مخالفت نمايد. آنان براي اثبات ادعاهاي خود به پژوهش‌هايي اشاره مي‌کنند که نشان مي‌دهد، بازي‌هاي رايانه‌اي مي‌توانند تجربه‌اي مثبت براي فرد به ارمغان آورند. حتي اگر ميانه‌روي در پرداختن به بازي‌هاي رايانه‌اي چنين پيامدي داشته باشد، ما در صحنه عمل شاهد چنين واقعيتي نيستيم.

 

يکي از پزشکان مکزيکي در مقاله منتشر شده خود در روزنامه EL Universal خاطرنشان مي‌نمايد که 40% بچه‌هايي که بيش از حد از اين بازي‌ها استفاده مي‌کنند، با مشکل فشارخون بالا روبه‌رو هستند؛ چرا که علاوه بر فقدان تحرک  جسمي، افزايش سطح استرس کساني که به صورت مجازي خود را در محيط‌هايي خطرناک نظير حملات جنگي،‌ تيراندازي‌هاي مجازي و ساير زد و خوردهاي مسلحانه خشونت‌بار مي‌يابند، کاملاً قابل مشاهده است .در نهايت نبايد اين نکته را فراموش نمود که مانع ديگر فعاليت‌هاي اجتماعي کودکان ما، تلويزيون است. هر دوي اين رسانه‌ها، متهم به سرکوب خلاقيت و قدرت خيال‌پردازي فرزندان ما هستند، چرا که اين محصولات با القاي ماجراهاي موردنظر خود اجازه هيچ خلاقيتي را به مصرف‌کنندگان نمي‌دهند.


يک نگراني مهم و روشن ديگر اين است که استفاده از اين شيوه‌هاي مدرن سرگرمي، به چاق شدن افراد مي‌انجامد. البته اين رابطه، هيچ ارتباطي با مفاهيم برنامه‌هاي تلويزيوني و يا بازي‌هاي رايانه‌اي ندارد، چراکه ساعت‌ها صرف وقت در برابر اين رسانه‌هاي تصويري، مطمئناً بر چاق شدن افراد به دليل ورزش نکردن و محدود شدن تحرک فرد مؤثر است. دامنه شيوع اين معضل چقدر است؟


براساس آمار رسمي گفته مي‌شود که 40 % کودکان 5 تا 8 ساله آمريکايي، از لحاظ پزشکي، با مشکل چاقي روبه‌رو هستند. در سال 1996 ميلادي، دکتر فيليپ ‌هاروي يک متخصص طب تغذيه در روزنامه The Weekend Australia  چنين نگاشته است: «بچه‌هاي استراليايي روز به روز چاق‌تر مي‌شوند و ما در حال رويارويي با يک بحران بزرگ هستيم.» وي در مطالعه‌اي دريافته است که درصد بچه‌هاي داراي اضافه‌وزن در استراليا، در ده سال گذشته، دو برابر شده است. و اين روند صعودي هم اينک نيز ادامه دارد. بدين ترتيب علاوه بر بازي‌هاي رايانه‌اي، فقدان ورزش و تحرک و استفاده از رژيم‌هاي غذايي داراي چربي زياد، به فراهم شدن اين وضعيت منجر گرديده است.


در سال 1993 ميلادي،‌ دکتر اودد بارور مدير بخش تغذيه کودکان بيمارستان «‌هاميلتون» کانادا، در گفت وگو با روزنامه «تورنتو استار» گفت: «بچه‌هاي دلبند امروز ما، چاق‌تر و کم تحرک‌تر از هميشه تاريخ کشور ما هستند. به علاوه در 20 سال اخير با بحران فاجعه‌آميزي به نام چاقي کودکان روبه‌رو شده‌ايم... من در اين سال‌هاي طولاني پژوهش، دريافته‌ام که فقدان تحرک جسمي و ورزش مي‌تواند به عنوان فاکتوري مخاطره‌آميز در ابتلاي افراد و به ويژه کودکان به بيماري مزمن شريان‌هاي قلبي، افزايش فشارخون، ديابت و بيماري التهاب استخوان‌ها و مفاصل بيانجامد. از سوي ديگر، يک کودک کم تحرک، مطمئناً به يک بزرگسال چاق و فربه تبديل خواهد شد.»


در سال 1999 ميلادي نيز روزنامه «ساندي تايمز» انگلستان نوشت: «بررسي‌هاي کارشناسان ما بر روي يک گروه از بچه‌ها نشان مي‌دهد که ضربان قلب اين کودکان کم‌تحرک در زمان خواب و بيداري آنها، تفاوت چنداني با هم ندارند!» بدين ترتيب، بدون يک اصلاح جدي در عادات رفتاري و غذايي به ويژه بهبود تغذيه روزانه، اين کودکان چاق و بدفرم، بايد در آينده‌اي نزديک با مشکلاتي نظير فشارخون بالا، مشکلات تنفسي، ديابت و مشکلات رواني دست و پنجه نرم کنند.

 

«برنت استافورد» نيز اخيراً اعلام نموده که صنعت بازي‌هاي رايانه‌اي، با گردش مالي 17 ميليارد دلاري خود، سودآوري بيشتري در مقايسه با کل صنعت فيلم و تلويزيون دارد. چرا که ما در سال‌هاي اخير شاهد گسترش بسيار زياد انجام اين بازي‌ها در ميان فرزندان خود هستيم. آيا شما از بازي‌هاي رايانه‌اي کودکانتان اطلاع داريد؟ آنان چه زماني را به اين کار اختصاص مي‌دهند؟ و از همه مهم تر اينکه، آيا شما به اين مسأله فکر کرده‌ايد که انجام اين بازي‌ها چه تأثيراتي بر سلامت فکري، رواني و جسمي فرزندان دلبند شما بر جاي مي‌گذارد؟


منبع: www.Buzzle.com

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 59



نظرات
  با سلام و عرض خسته نباشید میخواستم بدونم راهی برای افزایش قد برای کودکان وجود داره چون ما ژن کوتاهی رو تو خانواده درجه۱و۲ داریم با تشکر
ارسال کننده نظر : sima      تاریخ ارسال نظر : ۱۵ خرداد ۱۳۹۳
  

سلام، روزی یک پوست تخم مرغ خام را شسته خرد کرده داخل یک استکان انداخته کمی آب لیمو روی آن ریخته بعد از 4 ساعت صاف کرده آب لیمو را در غذاهای کودک استفاده کنید. روزی ده عدد مغز بادام خام پوست کنده+یک لیوان آب+یک ق غ عسل را در مخلوط کن ریخته تا خوب مخلوط شود. سپس کمی شیره انگور اضافه کرده کم کم به کودک خورانده شود. هر روز مفاصل و ستون فقرات کودک را با روغن زیتون خام ماساژ دهید. در غذاهای کمکی کودک از پودر جوانه گندم و جوانه ماش، عسل، خرما، مغزهای خام، شیره انگور، سبوس گندم و ... زیاد استفاده کنید. با مشورت پزشک او را حجامت کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۷ خرداد ۱۳۹۳



  سلام خدا قوت پسرم 4 سالشه روی بازوش گاها دونه های ریز ی میزنه( یک مقطع کوچکی) مثل وقتی شدیدا احساساتی میشیم دیدید پوست بدن چه حالتی پیدا میکنه همینطور ایا مشکلیه ...؟
ارسال کننده نظر : فاطمه اسماعیلی      تاریخ ارسال نظر : ۲۴ بهمن ۱۳۹۲
  

سلام، کمی خنکی بیشتر بخورد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۵ بهمن ۱۳۹۲



  سلام پسری 3 ساله دارم الان مدتیه که استخوان کنار زانوی پای چپش بیرون زده باید چه کار کرد؟ با توجه به اینکه بعد از دو سالگی که از شیر گرفتمش زیاد شیر تخورد گاهی بستنی یا ماست خورده ویتامین dهم زیاد نخورد . دندان و مو هم دیر دراورد.
ارسال کننده نظر : پرستو      تاریخ ارسال نظر : ۳۰ آذر ۱۳۹۲
  

سلام، روزی یک پوست تخم مرغ خام را شسته خرد کرده داخل یک استکان انداخته کمی آب لیمو روی آن ریخته بعد از 4 ساعت صاف کرده آب لیمو را در غذاهای کودک استفاده کنید. روزی ده عدد مغز بادام خام پوست کنده+یک لیوان آب+یک ق غ عسل را در مخلوط کن ریخته تا خوب مخلوط شود. سپس کمی شیره انگور اضافه کرده کم کم به کودک خورانده شود. هر روز مفاصل و ستون فقرات کودک را با روغن زیتون خام ماساژ دهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۰ آذر ۱۳۹۲



  سلام.
آگاهی ما نسبت به زیان های بازی های کامپیوتری نسبتا زیاد است ولی مشکل حذف یا کم کردن آن ها در خانه است. پسری 8 ساله دارم که واقعا در این زمینه با او مشکل دارم. کار هر روز من سر و کله زدن و جار و جنجال در مورد بازی های کامپیوتری اوست. هیچ راهی برای حل مشکل پیدا نکردم. زمان هایی که او را از بازی منع می کنم مشکلات رفتاری پیدا می کند و مدام در حال پرخاشگری و جر وبحث می باشد. با این که به او اجازه بازی های خشن و جنگی را هم نمی دهم ولی بازی هایی مانند جنگ های صلیبی وقلعه در رفتار او تاثیر گذاشته و همه تمرکز درس خواندن و کارهای دیگر را از او گرفته. واقعا راه کار برای این مشکل مقاله های زیادی را می طلبد.

ارسال کننده نظر : nc      تاریخ ارسال نظر : ۳۰ شهريور ۱۳۹۲


  سلام ببخشید اگر این مطلب بخواهم در وبلاگ خود قرار دهم باید چه کار کنم ایا اجازه ی این کار است یا نه
ارسال کننده نظر : کسری      تاریخ ارسال نظر : ۵ خرداد ۱۳۹۲
  

سلام؛ اشکالی ندارد فقط منبع اصلی را ذکر کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۶ خرداد ۱۳۹۲



  سلام
دختر 9ساله ای که دچار خارش شدید در ناحیه بازوان و کشاله ران شده که به شکل دانه های ریز کهیر مانند نمایان شده، چه علتی می تواند داشته باشد و راه درمان چیست؟
با سپاس

ارسال کننده نظر : زهره خنکسار      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ فروردين ۱۳۹۲
  

سلام، 1- مخلوط مساوی عرق کاسنی و شاهتره، روزی سه استکان مخلوط با خاکشی. 2- حجامت با مشورت پزشک. 3- مصرف بیشتر خنکی ها.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۲ فروردين ۱۳۹۲



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1464بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2424بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2701بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3017بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2431بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4680بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4672بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4410بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4783بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4713بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4799بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5404بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6372بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7730بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6775بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7217بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7644بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8472بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8723بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9791بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

کودک و تفکّر اقتصادی (2)
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
کاربران موبایل دقت کنید!
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
آزادی در کودکان زیر 7 سال
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
زگیل تناسلی
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)