سلام دکتر وقتتون بخیر یه سوال داشتم : امام رضاعلیه السلام در رساله ی ذهبیه ماه آذار رومی رو برا حجامت مناسب دونستن چرا شما در تقویم حجامتتون فقط روزهایی که به قمری برا حجامت در این ماه مناسب هستن رو مشخص کردید و نگفتید در از ۲۳ اسفند تا ۲۲ فروردین میشه حجامت انجام داد؟؟؟
فاطمه

با سلام از زحماتی که برای طب انجام می دهید نهایت تشکر را دارم،لطف میکنید تقویم حجامت ۱۴۰۲ را برای بنده ارسال فرمایید .
مهدی محمدی

اسکل بیسواد سنتی . واسه پول درآوردن خوب سر مردمو شیره میمالی. طالبان جدیدا واکسیناسیون را شروع کردن ....! بعد امثال تو اونقدر پست و کثیفین که حتی به اندازه اوناهم عقل ندارین و درمورد علمی که هیچ سررشته ای درش ندارین واسه منافع خود زر اضافه میزنید... بیسواد شیاد
مرگ بر شیاد

سلام من دوماه است زایمان سزارین با بیهوشی انجام دادم سردرد دارم. ام ار ای و.. هم انجام دادم نهایتا دکتر مغز و اعصاب گفتن از استرس هست. اما من بعید میدونم گرچه استرس تشدیدش میکنه از لحاظ طب سنتی میتوان گفت سرم سرد شده؟
تسنیم

سلام آقای دکتر من یه نوزاد۲۹ روزه دارم که از وقتی به دنیا امدبینیش گرفته بود اصلا نمیتونست نفس بکشه بعد دکتر هم بردم بهتر نشد تا اینکه به شما پیام دادم فرمودید شاید از رفلاکس باشه باید ببرید دکتر اینجا که روستا است ودکتر طب سنتی ها هم فقط تو مرکز استان بود دیگه من بردمش دکتر اطفال بهش گفتم دارو رفلکس بنویسه براش نکنید نوشت که یه امپرازول پودری ۲ شب دارم خدارا شکر بینیش باز شدونفسش باز شد انشاله خدا خیرتون بده حالا که معلوم شد از رفلکسه من دلم نمیاد این امپرازول را بدم میشه شما یه دارویی بفرمایید که گیاهی باشه به جای اون وآیا بارهنگ وعرق نعناع خوبه بهش بدم ممنون از لطفتون
پوریا

باسلام و ادب ، آقای دکتر الهی خیر دنیا و آخرت نصیبتون بشه ان شاءالله، آقای دکتر دختر ۷ساله م یه ماه پیش سرما خوردگی داشت تقریبا خوب شده اما همچنان کیپ شدن دماغش داره هرچند دماغش خلطی و ترشحی اصلا نداره کاملا خالیه اما باز کیپ میشه میترسم عفونت تو ریه ش بمونه چند بار دکتر بردیم افاقه نکرده ، متاسفانه لوزه هم داره و تک سرفه هم میکنه، شما رو به خدا بگید چیکارکنم دسترسی به پزشک حاذق طب سنتی تو شهر کوچیک خودمان ندارم .
مادر

سلام خداقوت بزرگوار،اطلاعات بسیار مفید وکاربردی بود میشه لطفا سالنامه حجامت سال1402 رو برای من ارسال کنید خداخیرتون بده
مریم رحمانی نژاد

سلام ۴ روزه که بچه مو از سیر گرفتم ولی خدایش خیلی درد داره اصلا شبا نمیتونم بخوابم خیلی درد دارن چکار کنم دردشون کمتر شه
...

باسلام وخسته نباشید ،من دوهفته پیش سه تا از رگ های قلبم گرفته بودبا مراجعه به پزشک متخصص دوتا از رگ های قلبم رابالون وفنر گذاشتم ،خواستم بدونم من هم میتونم از این معجون استفاده کنم.با تشکر فراوان
کرامت

سلام آقای دکتر.دختر چهار ساله من دوروز تب داشت بردم دکتر نگاه کرد گفت لوزه هاش متورم شده، بهش آموکسی سیلین داد. قبل از اینکه تب کنه چندروزی دهانش خیلی بو میداد، اشتهاش کم شده، و چشماش خمار شده از بی حالی، توروخدا راهنمایی کنین منو .نمی‌خوام ب عمل و ... بکشه
احمدی
داروخانه
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟ (مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 10030]

[نسخه چاپی]

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟

 

 

 

 

قارچ گانودرما  با نام لاتین  reishi یا ganoderma   از هزاران سال پیش در طب سنتی آسیای شرقی مورد استفاده بوده است. در چین نمادی از سلامتی و طول عمر به همراه شادی و اقبال در زندگی بوده و بیش از ۲۰۰۰ سال است که برای درمان پزشکی استفاده می شود. گانودرما زمانی تنها برای امپراطوران و بزرگان استفاده می شد و در اختیار عموم مردم قرار نداشت. ثروتمندان در دوران باستان با امید جاودانگی و آرامش، از نوشیدنی گانودرما استفاده می کردند. در چین باستان از گانودرما با عناوینی همچون “گیاه توانمندی معنوی” و “قارچ ده ساله” یاد می کردند. در باور چین باستان نوشیدن معجونی از قارچ گانودرما ، جاودانگی و طول عمر را به ارمغان می آورد.

 

 

فواید و اثر بخشی


سطح شواهد در سطح بالایی از نظر علمی نیست و در سطح insufficient evidence یا "شواهد ناکافی" قرا می گیرد.


۱- تومورهای غیرسرطانی در روده بزرگ و راست روده: تحقیقات اولیه نشان داده است که مصرف عصاره‌ی این قارچ به مدت ۱۲ماه تعدادی از تومورهای روده را در افراد مبتلاء به آدنوکارسینوم روده کاهش می‌دهد.

 

۲- گرفتگی رگ ها: تحقیقات اولیه نشان می‌دهد احتمالا مصرف نوع خاصی از محصولات این قارچ (Ganopoly) می‌تواند علائم مربوط به تنگی عروق قلبی شامل درد قفسه سینه و تنگی نفس را کاهش دهد. ( کاهش علائم نه درمان)

 

۳- بیماری دیابت: تحقیقات اولیه نشان داده است که مصرف نوع خاصی از محصولات این قارچ  (Ganopoly)به مدت 12 هفته مقدار هموگلوبین را کاهش می‌دهد ولی هیچ تاثیری بر سطح قندخون در افراد با دیابت نوع دو ندارد.

 

4- هپاتیت :B تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که مصرف نوع خاصی از محصولات این قارچ (Ganopoly) برای 12 هفته می‌تواند مقداری از میزان ویروس هپاتیت B را در بدن کاهش دهد. همچنین به نظر می رسد این محصول عملکرد کبدی را در افراد مبتلا به این بیماری بهبود بخشد.

 

5- کلسترول خون: تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که استفاده روزانه از عصاره قارچ گانودرما به مدت 12 هفته سطح کلسترول را در افرادی که فشار خون بالا و یا کلسترول بالا دارند، تحت تاثیر قرار نمی دهد.

 

6- فشار خون: شواهد متناقض در مورد اثرات قارچ گانودرما در فشار خون بالا وجود دارد. تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده روزانه از عصاره قارچ گانودرما به مدت 12 هفته، فشار خون را در افرادی که دارای اندکی فشار خون بالا هستند کاهش نمی دهد. با این حال، تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که مصرف قارچ گانودرما باعث کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون شدید می‌شود.

 

7- سرطان ریه: تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که مصرف قارچ گانودرما، تومورهای ریه را کاهش نمی‌دهد. با این حال به نظر می‌رسد که عملکرد سیستم ایمنی و کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان ریه را بهبود می‌بخشد.

 

فواید متعدد دیگری نیز برای این قارچ از قبیل تاثیر روی دردهای عصبی، سیستم ایمنی، عفونت های ویروسی و... بیان شده که برای رد یا اثبات آن نیاز به تحقیقات بیشتری است و شواهد کافی تا کنون در اختیار نیست.

 

نکته: با توجه به این که تمام تاثیرات فوق در قسمت شواهد ناکافی تقسیم بندی شده است پس توصیه به تجویز آن جهت مراجعین نمی‌شود.

 

 

اثرات جانبی و ایمنی

 

  • مصرف پودر قارچ در مدت زمان بیش از یک ماه احتمالا غیرایمن و به همراه خطر آسیب به کبد می‌باشد.
  • مصرف خوراکی عصاره قارچ به میزان یک سال احتمالا ایمن و بی خطر است.
  • سایر عوراض احتمالی قارچ گانودرما شامل موارد زیر است:

 

 

  1.    خشکی مخاط دهان، گلو و بینی همراه با خارش
  2. ناراحتی معده
  3.   خونریزی بینی
  4. مدفوع خونی
  5.   مصرف شراب این قارچ می‌تواند منجر به راش (ضایعات پوستی) شود.
  6.   تنفس هاگ این قارچ می‌تواند منجر به بروز آلرژی شود.

 

 

هشدارها

 

مصرف در بارداری و شیردهی: هیچ گونه شواهد قابل اطمینانی مبنی بر بی‌خطر بودن مصرف این قارچ در بارداری و شیردهی وجود ندارد. بنابراین توصیه می‌شود از مصرف این قارچ اجتناب شود.

 

مصرف در خونریزی: مصرف مقدار زیاد این قارچ خطر خونریزی را در افراد با اختلالات خونریزی دهنده افزایش می‌دهد.

 

فشار خون پایین: به نظر می رسد این قارچ قادر به کاهش فشار خون است و این نگرانی وجود دارد که ممکن است در صورت مصرف، فشار خون پایین بدتر شود و در درمان مداخله ایجاد کند. در فشار خون خیلی پایین بهتر اجتناب شود.

 

ترومبوسیتوپنی (کاهش تعداد پلاکت های خون): دوزهای بالا از این قارچ ممکن است خطر خونریزی در افراد مبتلا به ترومبوسیتوپنی را افزایش دهد.

 

جراحی: دوزهای بالا از قارچ گانودرما ممکن است در بعضی افراد خطر خونریزی را در صورت استفاده قبل یا بعد از جراحی افزایش دهد. قارچ گانودرما حداقل 2 هفته قبل از عمل جراحی استفاده نشود.

 

 

تداخل دارویی

 

 

1. مصرف همزمان قارچ گانودرما با داروهای ضد فشارخون تداخل دارد. قارچ گانودرما ممکن است فشار خون را کاهش دهد. مصرف قارچ گانودرما همراه با داروهای ضد فشار خون می تواند فشار خون فرد را خیلی کاهش دهد. تعدادی از داروهای کاهنده فشارخون عبارتند از: کاپتوپریل، انالاپریل، لوزارتان، والسارتان، دیلتیازیم، آمیلودیپین، هیدروکلروتیازید، فوروزماید و...

 

2. داروهای ضد انعقاد خون با گانودرما تداخل دارند. دوزهای بالا از قارچ گانودرما ممکن است باعث کاهش سرعت لخته شدن خون شود. مصرف قارچ گانودرما همراه با داروهای ضد انعقادخون احتمال کبودی و خونریزی را افزایش می‌دهد.

 

تعدادی از داروهای ضد انعقادخون عبارتند از: آسپرین، کلوپیدوگرل (پلاویکس)، دیکلوفناک، ایبوپروفن، ناپروکسن، دالتپارین، اناکساپرین، هپارین، وارفارین و...

 

دوز و میزان مصرف: دوز مناسب از قارچ گانودرما بستگی به عوامل متعددی نظیر سن، سلامتی و چندین شرایط دیگر دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین دوز مناسب برای قارچ گانودرما وجود ندارد. به یاد داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوما ایمن نیستند و دوز آن‌ها می تواند مهم باشد.

 

 



منبع :

دفتر بهبود تغذيه جامعه


ترجمه و تنظیم: زارعی نسب – کارشناس تغذیه


سایت معتبر  webmd



نظرات
  سلام و وقت تون به خیر آقای دکتر ، آیا دم کرده قارچ گانودرما رو میشه با آب لیموترش مصرف کرد !؟
ارسال کننده نظر : محسن بهروزی      تاریخ ارسال نظر : ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
  

سلام. اطلاعات علمی زیادی درباره این قارچ ندارم.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ فروردين ۱۳۹۹



  باعرض سلام. از نظرشما روغن بنفشه با پایه بادام بهتره یا زیتون. برای مصارف پوستی
ارسال کننده نظر : موسوی      تاریخ ارسال نظر : ۱۴ تير ۱۳۹۸
  

سلام. بادام.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۵ تير ۱۳۹۸



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
هشت غذايي كه كارشناسان هرگز نمي‌خورند (مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کاربران موبایل دقت کنید!
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
ياد بگيريم دوباره محبت بورزيم: «خانواده‌هاي از هم گسسته»، شهروندي و حمايت دولت از زوجيت (مقاله انتخابی)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)