سلام آقای دکتر وقت بخیر من یک ماه یک نم میشه پریود نشودم آب پیاز بخورم کدام مشکل نداره میشه یک معلومات بده
هشمیان

سلام پسر من 4 روزگی زرد شد ، من همین درمان هایی که در مقاله هست روانجام دادم ، الان 23 روزشه ، زردی خیلی کم شده اما رفع نشده ، ایا این خطر داره؟
صمدی

ببخشید یعنی راه ررفتن میان دو زن خنگ میشیم؟
اسلام علی الحسین

سلام وقتتون بخیر نوزاد ۳ ماه دارم که خیلی رفلاکس داره و با هربار شیرخوردن خیلی بالا میاره هم به شکل پنیر هم شیر، خیلی مواردو امتحان کردم آویشن، غذاهای طبع گرم، بارهنگ و عرق نعنا، خیلی کم غذاهای سرد میخورم اما بازم رفلاکسش خوب نمیشه راهنمایی میکنین لطفا؟ تابستون امسال اصلا میوه های،تابستونی نخوردم ولی بازم رفلاکس داره
درویشی

سلام من دچار یبوست وتنلی روده هستم درضمن تنبلی تخمدان هم دارم چه دارویی مصرف کنم
آسیه

سلام دکتر تشکر از سایت خوبتون دکتر می خواستم بدونم تبلیغاتی که در مورد اثر پودر جوانه گندم در تپل شدن صورت میشه صحت داره ؟ اگر صحت داره آیا از پودر جوانه گندم های موجود در بازار برای تپل شدن صورت میشه استفاده کرد ؟ و به چه نحو باید تپل شدن صورت باید مصرف کرد ؟
یاسمن

سلام. برای کم خونی فقر آهن در دوران بارداری آیا استفاده ار قرص خون طب اسلامی توصیه میشه؟ و اینکه آیا از داروهای صفرابر در این دوران میشه استفاده کرد؟
محمودی

سلام طریقه بادکش برای غلبه بلغم و رفع درد کمر ناشی از بلغم
کبرا بحرینی

سلام اقای دکتر ممنون از سایت بسیار خوبتون ببخشید اگر براتون مقدور هست این کانال تلگرامی رو نگاه کنید و نظرتون بفرمایید. نقد پزشکی هست و یه عناوینی دارن مثل پزشکی کل نگر. تاکیدشون اینه که اکثر بیماریها به دلیل از بین رفتن میکروبیوم روده است. علتشم اسیدی بودن بدن هست. من میخواستم بدونم ایا طب سنتی هم این موارد رو قبول داره؟ مثلا میگن نان نباید مصرف کرد. ممنون https://twitter.com/k_sabetghadam


شریف

من کم خونی داشتم الان عرق بادرشم گرفتم میشه اونو بخورم شیرموز قطع نمیکنه اون ظرر نداره
معصومه
نوزادان و کودکان
نفخ نوزادان(کولیک - دل پیچه)
تعداد: 84 میانگین: 3.35
[تعداد بازدید : 973258]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدئهم اجمعین

 

 

نفخ نوزادان(کولیک - دل پیچه)


 

نفخ یا دل پیچه نوزادان از مشکلاتی است که باعث ناراحتی های زیادی در خانواده می شود. گریه مداوم اینگونه نوزادان، یک تراژدی است که شادی ناشی از بچه دار شدن را تا حدّی تحت الشّعاع قرار می دهد. در این رابطه نکات ذیل قابل ذکر است:


۱- این مشکل دوره خاصی دارد که طول آن در کودکان مختلف، متفاوت است و پس از طی این دوره معمولاً مساله خود به خود حل می شود. برخی کودکان، چهل روزه و بعضی دیگر سه چهار ماهه این مشکل را از سر می گذرانند.


۲- نکات ساده ولی در عین حال مهمی در هنگام شیردهی هستند که رعایت آنها مشکل را خیلی کم می کند. این نکات را به نقل از خانم دکتر اختری با هم مرور می کنیم:

 

- هنگام شیردهی توجه کنید که گوشه دهان کودک باز نباشد که به همراه شیر هوا نمکد. با دست خودتان سینه تان را کنترل کنید و اجازه ندهید روی صورتش بیفتد.

 
- سعی کنید بنشینید و شیر بدهید.

 
- از بالش های متعدد یا بالش مخصوص شیردهی برای زیر بدن کودک استفاده کنید تا زود خسته نشوید.

 

- بعد از تمام شدن شیردهی، کودک دلبندتان را با شکم روی کف دستتان گذاشته به سینه تان بچسبانید و با دست دیگر به ملایمت به پشتش بزنید تا چند آروغ خوب بزند. البته می توانید حوله مناسبی روی شانه خود پهن کرده او را روی شانه تان بگذارید و این کار را با نهایت صبر و آرامش و همراه خواندن آوازی ملایم که به او آرامش و حس حمایت شدن بیشتری بدهد انجام دهید.

 
- کودک را  به پهلو بخوابانید. در این حال با گذاشتن بالش او را حمایت کنید.

 
- سعی کنید کودک در تخت خودش بخوابد.

 
- حتما از گهواره یا تخت گهواره ای استفاده کنید. به ملایمت تکانش دهید.


 

- اعصابتان آرام باشد. برای اعضای خانواده با مهربانی و حسن نیت توضیح دهید که صدای بلند تلویزیون، صدای بلند موسیقی، دود سیگار و قلیان، بحث با صدای بلند و... شما و دلبندتان را می آزارد.

 

- کودک زیبای شما چون غنچه ای است که توان مقاومتش در برابر باد و طوفان بسیار کم است و خانه برایش بهترین و امن ترین مکان است. به روایتی تا شش ماهگی و به روایتی دیگر تا یک سالگی از بردنش به مکان های شلوغ، مراکز خرید، شهر بازی و مسافرت های طولانی اجتناب کنید.

 


 

۳- در این دوره مادر باید از مصرف غذاهای نفّاخ به شدت پرهیز کند(حبوبات، سیر، پیاز و …). همچنین بهتر است در سبد غذایی خود از غذاها یا داروهایی که نفخ را کم می کنند هم استفاده کند. مصرف رازیانه، آویشن یا زیره سبز(در اشکال مختلف آنها به صورت دم کرده، جوشانده، عرقیات، قاووت یا در غذاها) یک راه حل ساده است که هم شیر مادر را زیاد می کنند و هم نفخ او را کم. توصیه اکید می کنم که مادران توصیه این بلند را جدّی بگیرند. شاید راحت ترین راه این باشد که شبی یک استکان عرق رازیانه به جز ایام عادت و بارداری تا چند ماه بخورید.


۴- یک راه خوب برای کاهش نفخ نوزادان استفاده از عرقیاتی مانند زیره، آویشن، زنیان، بابونه، شیرین بیان، گشنیز، بادرنجبویه، انیسون، کرفس و ... است.


پس از هر بار شیر دادن ۲ تا ۳ قاشق چایخوری از یکی از این عرقیات را به کودک بخورانید. مادر نیز می تواند روزی دو یا سه بار و هر بار نصف استکان از این عرقیات را استفاده کند.


تذکّر: اگر با خوردن این عرقیات، کودک دچار گرمی می شود؛ کمی عرق کاسنی به آنها بیافزایید.

 

5- یک قاشق چایخوری زیره سبز شسته شود و در یک استکان آب جوش ده دقیقه دم بکشد و بعد با کمی نبات شیرین کرده قاشق قاشق به نوزاد بدهید.


6- از روشهای مفید دیگر این است که  شکم کودک را روزی یک دو بار با روغن زیتون تصفیه نشده به صورت دورانی(به مرکزیت ناف) و در جهت عقربه های ساعت به آرامی ماساژ  دهید تا روغن به خورد پوست کودک برود.


7- گرم کردن موضعی مثل گذاشتن حوله یا پارچه گرم روی شکم نوزاد نیز روش موثّری در کاهش نفخ و دل پیچه کودک است.


8- ترنجبین یک داروی آزموده شده است. روزی یکی دو بار و هر بار نصف قاشق چایخوری ترنجبین را در نصف استکان آب جوش حل کرده صاف کنید و به تدریج به نوزاد بخورانید. ترنجبین نیاز به شیرین کردن ندارد و خودش به اندازه کافی شیرین هست. این داروی خوشایند، علاوه بر کاهش نفخ نوزاد، یک آرامبخش و خواب آور موثّر نیز هست؛ همچنین به علّت ارزش غذایی بالا، ترنجبین یک داروی ایده آل در نوزادانی است که به علّت کمبود شیر مادرشان دچار مشکل هستند.

 

برای افزایش اثر این نسخه می توانید ترنجبین را به جای آب، در عرق شیرین بیان یا بابونه حل کنید. اگر مشکل بی خوای کودک شدید است افزودن چند قاشق غذاخوری گلاب به این ترکیب هم خیلی خوب است.


9- توصیه اکید می کنم که با مصرف داروهای آرامبخش و ضدّ نفخ  شیمیایی( که از اتّفاق، اکثرا اثربخشی مناسبی نیز ندارند) به کودک دلبند خود خیانت نکنید و مطمئن باشید که با به کار بستن دستورات ساده فوق، به نتیجه مطلوب خواهید رسید.


10- یک نکته مهم در درمان بسیاری از این نوزادان، پرهیز مادر او از شیر و لبنیات گاو و هر خوراکی که حاوی آنها باشند است.


11- به تجربه ثابت شده است که بعضی صداهای خاص باعث آرامش نوزاد می شوند. مثلا بعضی از آنها با شنیدن صدای جاروبرقی آرام می گیرند و بعضی بچّه های دیگر را تنها اگر سوار اتوموبیل خود کرده به گردش و گذار مشغول شوید، از دست گریه تمام نشدنی آنها آسوده خواهید شد.


یک تجربه گرانقدر


وقتی خداوند متعال، بر سر من و همسرم منّت گذاشت و فرزند دوّممان را به ما هدیه داد، با مشکلی مواجه شدیم و آن هم نفخ بیش از اندازه و غیر طبیعی او بود؛ به نحوی که تمام نسخه هایی که برای بیماران خود می پیچیدم را برای نوزاد خود اجرا کردم؛ امّا نتیجه ای حاصل نشد. در این گونه مواقع که تیر دانسته های طبّی من به سنگ می خورد، به تجربه دریافته ام که راه حل را باید پیش قدیمی ترهای فامیل جستجو کرد و خدا را شکر، این بار هم به چشم خود دیدم که طبّ افواهی ما چه گنجینه سرشاری از راه حل های درمانی را در خود ذخیره کرده است. به تمام مادرانی که فرزندانشان نفخ های شدید و غیرعادی دارند و به درمان های معمول پاسخ خوبی نمی دهند توصیه می کنم روش ذیل را تجربه کنند. حتّی در نفخ های عادی هم می توان این روش را به عنوان راهی برای وصول سریع تر به نتیجه درمانی مطلوب به کار بست.


۱- به مدّت ۳- ۲ شب، قبل از خواب، بالا تنه نوزاد(شکم، قفسه سینه، سرشانه ها و تمام ناحیه پشت) را به خوبی با روغن کرچک ماساژ دهید – به نحوی که روغن، جذب پوست شود – و سپس کودک را به حالتی مانند قنداق کردن کاملاً ببندید و به خصوص مواظب باشید که در معرض باد و سرما قرار نگیرد.


۲- در طول روز، ۲- ۱ بار ناحیه زیر ناف نوزاد را با روغن کرچک به خوبی ماساژ دهید.


۳- روزی ۲- ۱ بار، یک گلوله کوچک پنبه(به اندازه یک لوبیا) را با روغن کرچک آغشته کرده و برای نوزاد شیاف بگذارید. راه دیگر این است که یک گوش پاک کن را با روغن کرچک آغشته کرده به آرامی، چند بار داخل مقعد نوزاد جلو و عقب ببرید تا باد شکمش خالی شود.


موارد ۲ و ۳ را تا بهبودی نوزاد ادامه دهید که البته این روند معمولاً چند روزی بیشتر طول نمی کشد. با انجام این روش خواهید دید که کودک دلبندتان از دست این نفخ آزار دهنده خلاص شده و خواب خوب و آرامی را تجربه خواهد کرد.



نظرات
  سلام. شما افتادن کام را قبول دارین. دخترم ۲۵ روزست. تا روز بیستم خیلی عالی شیر می‌خورد واصلا هیچ مشکلی نداشت. یه هفته هست موقع شیر خوردن هم از سینه هم شیشه از کامش کنده میشه وکلی هوا وارد معدش میشه. زیر سینه زور میزنه و بیقراره. به نظر شما مشکلش چیه؟ افتادن کام پشتوانه علمی داره؟ چه کار باید بکنم؟
ارسال کننده نظر : مریم      تاریخ ارسال نظر : ۲۳ شهريور ۱۴۰۲
  

سلام. افتادن کام درست است اما برای تشخیص و درمان بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۵ شهريور ۱۴۰۲



  سلام یه پسر سه ماهه دارم هم کولیک وهم رفلاکس داره خیلی اذیت میشه کلا خواب راحت نداره تند تند از خواب بیدار میشه وبعضی شبا خیلی اذیت میکنه لطفا راهنمایی کنید من بچه دیگه ام دارم واقعا رسیدگی به جفتشون خیلی سخته
ارسال کننده نظر : سامیار      تاریخ ارسال نظر : ۱۴ تير ۱۴۰۲
  

سلام. نکات لازم در مقاله آمده است. شبها روی بالش بچه کمی گلاب اسپری کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۸ تير ۱۴۰۲



  سلام.تراشیدن موی سر نوزاد در روز هفتم تولد که خواص زیادی دارد.اگر روز هفتم تراشیده نشد روزهای دیگه هم میشه تراشید یا دیگه فایده ای ندارد؟
ارسال کننده نظر : سارا      تاریخ ارسال نظر : ۹ تير ۱۴۰۲
  

سلام. این سوال را باید از یک روحانی بپرسید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۳ تير ۱۴۰۲



  سلام وقت بخیر. درمورد روش آخر برای رفع کولیک و استفاده از روغن کرچک، اطلاع دارید افراد دیگه ای انجام داده باشند و نتیجه گرفته باشند؟
ارسال کننده نظر : حمیده کاشفی      تاریخ ارسال نظر : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲


  سلام دخترم سیزده روز است باد شکم دارد زور میزند زیاد سرخ میکرده چی کار کنم
ارسال کننده نظر : زهره      تاریخ ارسال نظر : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
  

سلام. توصیه های لازم در مقاله آمده است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲



  سلام ممنون از مقاله خوبتون من برا پسر ۳۷ روزم موارد ۲ و ۳ تجربه گرانقدر رو انجام دادم ولی وقتی گوش پاک کن رو وارد مقعد میکنم مدفوع میکنه دوبار انجام دادم گفتم بپرسم ببینم این یعنی پسر من مشکلی داره
ارسال کننده نظر : تیناطلاساز      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
  

سلام. این اتفاق طبیعی است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲



  سلام خوبین وقت بخیراجرتون باخدا خواهش میکنم اگر میبینید جوابم روبدین پسرم ۱۱ ماهشه از بدوتولد نفخ و کولیک و رفلاکس پنهان داشت بهش دارونمیدادن‌کلی داروی‌ضد نفخ امتحان کردم اثرنکرد خلاصه نعنام گفتن برا رفلاکسش خیلی بده کلا تعطیل کردم. تا ۴ماهگی از ۷صب بیداربود تا۲ شب بدون ۱۰ دیقه خواب بعداز ۴ماهگی ام روزا کمی خوابید اما بازم شبا هر نیم الی یکساعت باجیغ گریع بیدارمیشه خودم افسرده شدم روش خواب هم نداره ینی نمیدونم چطوری بخوابونمش به هیچی روی خوش نشون نمیده از۹ماهگی قرص نکسیوم ۲۰میدم برا رفلاکسش شکرخدا بهتره برانفخش انقدزور زد نافش پارع شده فتق ناف شده یک برا رفلاکسش و این بیدارشدنش چی کنم دو برا نفخش زیره دم میکنم اثرنداره میگن رازیانه برا پسر بده درسته؟رازیانه حس میکنم بهتر اثرداشت روش نمیدونم دیگ چیکارکنم
ارسال کننده نظر : مریم      تاریخ ارسال نظر : ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
  

سلا. دادن چند ماه رازیانه مشکلی ایجاد نمی کند. نکات لازم در مقاله آمده است اما برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۰ اسفند ۱۴۰۱



  سلام من دخترم دو ماهشه خیلی گریه میکنه و به خودش میپیچه شیر خشک امتامیل بهش میدادم الان یک هفتس که عوض کردم و شیر خشک بیومیل بهش میدم دکتر بردم برا نفخ قطره و شربت داد.ولی هنوز بهتر نشده به نظرتون باید چیکار کنم
ارسال کننده نظر : مرادی      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ اسفند ۱۴۰۱
  

سلام. نکات لازم در مقاله بیان شده است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۰ اسفند ۱۴۰۱



  سلام ببخشید من نوزاد ۵۰ روزه دارم و خیلی بی قراری میکرد الان دو هفته س ک خودم جوشونده عرق نعنا با گلاب و بارهنگ مصرف میکنم و میبینم ک آروم شده بنظرتون مبتونم ادامه بدم یا مصرف بارهنگ تو دوران شیردهی ضرر داره؟البته خودم میخورم ب نوزاد ندادم.ممنونم
ارسال کننده نظر : معصونه شیخ زاده      تاریخ ارسال نظر : ۱۶ اسفند ۱۴۰۱
  

سلام. ادامه دهید. اگر تمایل نوزاد به شیرخوردن یا میزان شیرتان کم شد قطع کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۶ اسفند ۱۴۰۱



  باسلام من دخترم یک ماهه چندروز استفراغ میکرد دککر بهش دارو دلپیچه داده اذیته چکارگنم
ارسال کننده نظر : رحیمی      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
  

سلام. باید علت را تشخیص داد. بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۲ اسفند ۱۴۰۱



 
12345678910...
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

کودک و تفکّر اقتصادی (1)
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
آزادی در کودکان زیر 7 سال
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟ (مقاله انتخابی)
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
جلوه های درمانی قرآن کریم (مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)