سلام عزاداریهاتون قبول حق ببخشید من وقتی خیلی خسته و مثلا چند شب درست نخوابیدم یکی از چشم هام معمولا چشم چپ درد شدید میگیره یه حالت تهوع خفیفی هم بهم دست میده،وقتی آب عسل میخورم در مراحل اولیه درد ،سریع چشمم خوب میشه،اینحالت قبلا مثلا سالی یا چندسالی یبار ایجاد میشد،الان چون در دوران شیردهی و بیخوابی و بدخوابی های زیادی هستم اینحالت هرچند وقت یکبار پیش مییاد و اخیرا مجبور به مصرف مسکن میشم در کنار آب عسل میخواستم بپرسم مشکل اصلی درچشمم چی هست و چه موارد پیشگیرانه ای انجام بدم مشکل بینایی وقند و فشار خون و...ندارم با تشکر
زری

سلام و عرض احترام خدمت شما بزرگوار. دخترم دوماهشه و شیرخشک آپتامیل پپتی میدم. وزن گیری خوبه نفخ و دل درد هم نیست. ولی پنج روز یک بار اگر ماساژ ندم شکمش کار نمیکنه یک دو بار هم اندازه عدس بهش کره دادم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
فاطمه

سلام دکتر جان من کلا هم غلبه سودا هم صفرا وهم دم و بلغم دارم این برنامه ک نوشیتد میتونه مشکلو بیماری‌ها افسردگی مشکلات گوارش درست کنه
پویا

سلام مادرم ۶۴ساله هستند بیماری دیابت و مشکل قلبی دارند اخیرا مچ دستش دچار تورم و درد شدید شده که در مراجعه به پزشک تشخیص تنگی کانال مچ دست دادند آیا جنابعالی میتونید راهنمایی بفرمایید.
مروارید

سلام وقت بخیر درمان سرگیجه که عاملش مشکل مایع گوش میانی است ،آیا راه حلی دارد؟
مروارید

سلام. من دو دوره است که از پیازدرمانی استفاده میکنم ولی هنوز پریود نشدم و هیچ علائمی هم از اینکه میخوام پریود بشم ندارم. خیلی مایوس شدم. چکار کنم؟
مینوش

با سلام و خدا قوت برای بیماری کرون که خفیف هست چه کارهایی انجام دهیم با تشکر
عزیزه

هیچ قانونی به اسم واکسن اجباری وجود نداره
پاکان

آیا رعایت رژیم تعیین جنسیت زیر نظر دکتر متخصص با تسلیم اراده الهی بودن منافاتی ندارد؟؟؟
م

سلام بنده از شهرستان هویزه مشکل فرزندآوری دارم اگر لطف کنید با شماره بنده در ارتباط باشید.


محمد ساکی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
مبارزه با حجاب، انحراف است (مقاله انتخابی)
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 7580]

[نسخه چاپی]

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

 

مبارزه با حجاب، انحراف است1

 

 

 

 

نويسنده: ماريا پابلت2
ترجمه: جواد طاهري3

 

 

 


چكيده

 

 

 

اين نوشتار به سهم زنان در برپايي جنبش‌هاي اجتماعي، سياسي و اقتصادي اشاره دارد و با اشاره به نمونه‌هاي ملموس و رخدادهاي خاص و پويايي زنان در اين عرصه در پي بيان اين مطلب است كه زنان مسلمان راه خود را يافته‌اند. آنان با اتحاد و هم‌بستگي اجتماعي عميق مي‌كوشند به مطالبات و حقوق خود از جمله داشتن حجاب و اختيار در پوشش دست يابند. 

 

 

كليدواژگان 

 

حجاب، حقوق زنان، جنبش‌هاي اجتماعي، انجمن زنان، حق انتخاب.

 

 


زن جواني كه «حجاب» روسري زرد و طلايي مسلماني بر سر داشت به گونه‌اي كه چانه و شانه‌هاي او را به عقب كشيده بودند و نشان مي‌داد چقدر رنجيده و سرگردان است، در مقابل زن بور فرانسوي مسنتري ايستاده بود و فرياد مي‌زد كه «حجاب بخشي از فرهنگ ماست!»، «فكر مي‌كني فمينسيم دارد روسري را برميدارد؟» زن جوان ادامه داد: «چرا جنگ را در كشور ما تمام نمي‌كنيد؟ چرا از مجرم ساختن اسلام در اروپا دست برنميداريد؟ ما نمي‌خواهيم در كشور شما باشيم، اما چاره‌اي جز مهاجرت نداريم. حال شما مي‌خواهيد فرهنگ ما را نيز از ما بگيريد؟»
 

 

 

 

منازعه فمينيستي كه در مورد آن مطالبي خوانده بودم، اكنون داشت جلو چشمانم اتفاق مي‌افتاد. مفاهيم غربي فمينيسم با اولويت‌هاي زنان از جنوب جهان4 در تعارض قرار گرفته بود. من در كنفرانس بين المللي انجمن زنان در حال توسعه5 در استانبول تركيه شركت كردم كه در آن، هزاران نفر از سازمان‌هاي زنان، مالي و فمينيست‌ها حضور داشتند و لحظاتي، انسجام بالاي زنان را لمس كردم و نيز شاهد حوادثي از اين دست بودم؛ تعارض ميان ديدگاه‌هاي سياسي و تجربه‌هاي زنده‌اي كه با قدرت، جنبش زنان را عقب نگاه داشته است. اين نيروهاي محركه‌ به قدمت استعمار هستند و گاهي به قدمت تجاوز. زنان خوش‌نيت و داراي جايگاه اجتماعي و اقتصادي، براي «نجات» زنان به حاشيه رانده شده، زنان رنگين‌پوست، زنان مهاجر و زنان از طبقات متداول قد علم كرده‏اند.
 

 

 

 

كمكي از دستم بر نمي‌آمد، اما به اين سخن پر طمطراق رسانه‌اي جورج بوش فكر مي‌كردم ـ كه ما براي دست‌يابي به نفت و گاز به افغانستان حمله نكرديم، بلكه هدف ما «آزادي زنان» بوده است. پيام او مبني بر آزادي زنان در رسانه‌ها با تصاويري از حجاب سراپاي زنان كه تنها روزنه‌اي براي تنفس داشت، پخش مي‌شد. اين امر بسياري را متقاعد كرد كه امريكا را در هجوم نظامي كمك كنند. پس از آنكه افغانستان از كانون خبري ايالات متحده خارج شد، بسياري از مردم از پيوستن زنان افغان به اقتصاد جهاني به عنوان فروشنده جزئي پوشاك و كارگرهايي با دستمزد كم غفلت ورزيدند. آزادي معهود تبديل شد به پيوستن به پايين‌ترين پله‌هاي سرمايه داري جهاني، توليد مدل‌هاي مختلف لباس كار، دوخت لباس براي زنان در شمال جهان كه در اتاق‌هاي مجلل زندگي مي‌كنند و نيز براي كارخانه‌هاي منحصر به پيمان‌كاران متولي شركت‌هاي بزرگ.

 

پشت اين ادعا كه «دسترسي به پول»، آزادي زنان را در پي دارد، طراحان برچسب لباس زنان در سراسر جهان قرار دارند كه به صورت يك جريان نئو ليبرال در كل منطقه در جريان است.
 

 

 

 

اين رويكرد، مشورت با خود زنان و بهره گرفتن از راهنمايي زناني كه اين فشارها را تحمل مي‌كنند يا انجمن‌هايي كه با فشار مبارزه مي‌كنند، ناديده مي‌گيرد. ما، فمينيست‌هاي مترقي در غرب به اين‌گونه دامها گرفتار مي‌شويم و تصور مي‌كنيم كه خير و صلاح زنان ديگر را مي‌دانيم در حالي كه با منابع مشكوك، متحد شده‌ايم و از قدرت اجتماعي و اقتصادي سوء استفاده مي‌كنيم كه موجب تقويت عدم توازن در قدرت مي‌شود و به جنبش‌ ما آسيب مي‌زند. جمعيت انقلابي زنان افغانستان6 در مورد اين وضعيت چه بايد بگويد؟ آنها به همان اندازه كه به مبارزه با اشغال و استثمار متعهد هستند، با بنيادگرايي نيز مبارزه مي‌كنند و ديدگاه يكساني دارند و فمينيست‌هاي غربي بايد چيزهاي زيادي از آنها بياموزند.
 

 

 

 

من با مسائل مشابهي در مجمع مقدماتي انجمن اجتماعي جهاني7 در تونس روبه‌رو شدم. با وجود پيشينه و وضعيت بسيار متفاوت، من با پرسش‌هاي مشابهي در مورد جنبش عدالت اجتماعي روبه‌رو شدم: چگونه يك فمينيسم متكي به خود و جنبش مردمي زنان را ارتقا دهيم؟ چگونه با ستم و استثمار مبارزه كنيم؟ چگونه با وجود تفاوت به هم‌بستگي دست يابيم؟
 

 

 

 

من در آنجا در يك فضاي جنبش اجتماعي، طعم يك رويكرد منسجم‌تر و مردمي‌تر را نيز نسبت به حقوق زنان چشيدم. در سالن شلوغ كالج انجمن، سخنرانان مجمع زنان زير بنر چند زبانه‌اي ايستاده بودند كه روي آن نوشته شده بود: «تونس: وطن جنبش‌هاي اجتماعي جهان.» حدود يك سوم جمعيت با گوشي به سخنراني گوش مي‌دادند. بنابراين، ما مي‌توانستيم مطالب را به زبان‌هاي مختلف بشنويم. زنان چند صفحه از مطالبات خود را مي‌خواندند. برخي روسري به گردن خود پيچيده بودند، برخي آن را روي سر خود انداخته بودند، برخي ديگر بدون روسري بودند. آنها اهل تونس و از سازمان‌هاي مختلف زنان از غرب و شرق گرد هم جمع شده بودند. هر يك از آنان بسته به نقش جنبش اجتماعي كشور خود در برافروختن «بهار عربي»، به روند انجمن با شيوه‌اي منطقه‌اي و فراگير نزديك شدند. مطالبات آنها فوق‌العاده نقطه اشتراك داشت. حق سازمان‌دهي در بالاي فهرست بود. در تونس، جنبش عظيم مردمي كه چند دهه ديكتاتوري را سرنگون ساخت، در اعتصاب لباس‌فروشان زن در مناطق روستايي ريشه داشت. اين جنبش به دنبال دفاع از حق ادامه كار سازماندهي شده و اعتلاي خواسته‌هاي عدالت اقتصادي زنان بود.
 

 

 

 

اين فهرست، گزينه‌هاي ديگري هم داشت. از مسائل مربوط به بقاي خانواده مثل قيمت نان گرفته، تا مسائل مربوط به رهبري مانند حضور مساوي زنان در برنامه‌ريزي انجمن، تا كمپين‌هاي منطقه‌اي مانند حق ارث براي زنان و رهايي از خشونت ميان‌فردي و دولتي. اين فهرست با تقاضا براي سقط جنين آزاد، قانوني و امن به پايان رسيد. تا بر شمردن كل فهرست، اتاق به طور ترسناكي، آرام بود. من هنوز هم به آخرين مطالبي كه از طريق گوشي گفته مي‌شد، گوش مي‌دادم و با تعجب منتظر بودم ببينم جلسه چگونه تمام مي‌شود. آيا مردم از اين مطالبات جسورانه حمايت مي‌كنند؟ زنان با اين كار اتمام حجت كردند. در جايي كه سلفي‌ها بنيادگرايان مسلمان سخت‌گير) به طور منظم به زنان و نهادهاي آنها حمله مي‌كنند، زنان خواستار اين شدند كه جنبش در كل، به خواسته‌هاي عدالت اقتصادي و اجتماعي زنان رسيدگي كند و جايگاه رهبري زنان را تعالي بخشد.
 

 

 

 

از گوشه عقبي اتاق، يك گروه كوچك كر با صداي مردانه شروع به خواندن كرد. مرد عراقي نشسته در كنار من گفت: 

 

آن‌ها اهل مراكش هستند. اين يك آهنگ انقلابي است كه مي‌گويد: «مردان و زنان فقط با كمك هم مي‌توانند در انقلاب پيروز شوند».
 

 

 

 

من بسيار متعجب شدم. نه تنها مردم منطقه مغرب/ مشرق به «نجات» يافتن به دست فمينيست‌هاي شمالي نياز ندارند، بلكه آنها يك گروه كر ضد مردسالاري دارند! در 15 سالي كه از تشكيل انجمن در ايالات متحده مي‌گذرد، من نمايشي از هم‌بستگي، به زيبايي آنچه بعد از ظهر در منستير8 ديده بودم، هرگز نديده‌ام.
 

 

 

 

اين تجربه، پرسش و چالش شخصي من و ما را در ايالات متحده، غرب و شمال جهاني برانگيخت: ما براي هم‌بستگي با زنان مغرب / مشرق چه كرده‌ايم؟ چگونه مي‌توان نوعي هم‌بستگي به وجود آورد كه از خارج تحميل نشده باشد، بلكه در عوض، از خط مقدّم جوامع خود و با حركت در كنار آنها درس مي‌آموزد و مستقيم به عدم توازن قدرت و منافعي مي‌نگرد كه به دنبال تجزيه جنبش و در پي يافتن علت شايع آن است؟ چگونه مي‌خواهيم تلاش‌ها و ديدگاه‌هاي خود را با تلاش‌ها و ديدگاه‌هاي مردمي ايالات متحده، زنان شمال آفريقا، خاورميانه و جهان هماهنگ سازيم؟
 

 

 

 

ارتقاي ظرفيت براي هم‌بستگي، تلاشي درازمدت و فرآيندي ديالكتيكي را مي‌طلبد. نسل قبل از ما با پرسش‌هايي از اين قبيل دست و پنجه نرم كرده است. ما بايد از آنها درس بياموزيم و با اوضاع مكاني و زماني خود در اين راه قدم نهيم. همان طور كه ما در عرصه بين الملل، گفتگوهايي را به وجود آورده‌ و از نژاد و جنسيت و زبان عبور كرده‌ايم، اين‌گونه ايده‌ها نيز رشد خواهند كرد و در معرض تغيير و گسترش قرار خواهند گرفت. هر كشور داراي پويايي و وضعيت منحصر به خودي است كه صحنه را براي جنبش‌هاي اجتماعي خويش آماده مي‌كند. همان‌گونه كه فهم ما از خود و ديگران، عميق‌تر مي‌شود، امكان يك فمينيسم واقعاً بين المللي و جهاني هم براي ما فراهم مي‌شود.
 

 

 

 

اين ماه، اتحاديه جهاني عدالت مردمي، گروهي از ما را به انجمن اجتماعي جهاني در تونس خواهد برد با هدف يادگيري و ارتباط با جنبش‌هاي اجتماعي و رهبران زن آن‌ها، از آفريقاي جنوبي گرفته تا تونس، از ايتاليا تا برزيل. ما گرد هم خواهيم آمد تا به اين‌گونه پرسش‌ها و پرسش‌هاي ديگر بپردازيم، از طريق وبلاگ9 نمايندگي، با ما در ارتباط باشيد.

 

 

مقالات مرتبط :

 

 

 

 

 

 


 

1. Fighting the Hijab is a Diversion, alternet.org, March 20, 2013 Source: http://www.alternet.org/fighting-hijab-diversion

2. Maria Poblet، مدير اجرايي انجمن کازا جوستا (Causa Justa)، بيش از يک دهه در اين انجمن با هدف برقراري عدالت نژادي و اقتصادي در منطقه خليج سان‌فرانسيسکو فعاليت کرده است.او هماهنگ کننده برخي جنبشهاي اجتماعي در ايالات متحده از جمله انجمن اجتماعي ايالات متحده و اتحاديه مردمي عدالت جهاني است. (نک: http://cjjc.org/)

3. کارشناس ارشد فلسفه ((javadtaheri1982@gmail.com.

4. global south.

5. Association for Womens Rights in Development (AWID).

6. Revolutionary Association of the Women of Afghanistan (RAWA).

7. World Social Forum.

8. Monastir.

9. http://ggjalliance.wordpress.com/category/world-social-forum-2013-tunisia/

منبع :

نشریه / سياحت غرب 118 و 119



نظرات
  سلام.خسته نباشید.میشه به من بگید چطکر میتونم اطلاعات پم رو افزایش بدم توی این زمینه ها؟چه کتابایی باید بخونم چه سایتایی یه وبلاگی
ارسال کننده نظر : لیلا      تاریخ ارسال نظر : ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
  

سلام. در کدام زمینه ها؟


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ فروردين ۱۳۹۹



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[4104بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[5201بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[5554بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[6202بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4596بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6732بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6788بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[6569بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6919بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6861بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6752بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[7469بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8755بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9831بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8899بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [10135بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[10542بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10667بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10905بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11999بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

کرونا، مردن از ترس مرگ!!
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
بوی سیب و ...
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک