سلام دکتر وقتتون بخیر یه سوال داشتم : امام رضاعلیه السلام در رساله ی ذهبیه ماه آذار رومی رو برا حجامت مناسب دونستن چرا شما در تقویم حجامتتون فقط روزهایی که به قمری برا حجامت در این ماه مناسب هستن رو مشخص کردید و نگفتید در از ۲۳ اسفند تا ۲۲ فروردین میشه حجامت انجام داد؟؟؟
فاطمه

با سلام از زحماتی که برای طب انجام می دهید نهایت تشکر را دارم،لطف میکنید تقویم حجامت ۱۴۰۲ را برای بنده ارسال فرمایید .
مهدی محمدی

اسکل بیسواد سنتی . واسه پول درآوردن خوب سر مردمو شیره میمالی. طالبان جدیدا واکسیناسیون را شروع کردن ....! بعد امثال تو اونقدر پست و کثیفین که حتی به اندازه اوناهم عقل ندارین و درمورد علمی که هیچ سررشته ای درش ندارین واسه منافع خود زر اضافه میزنید... بیسواد شیاد
مرگ بر شیاد

سلام من دوماه است زایمان سزارین با بیهوشی انجام دادم سردرد دارم. ام ار ای و.. هم انجام دادم نهایتا دکتر مغز و اعصاب گفتن از استرس هست. اما من بعید میدونم گرچه استرس تشدیدش میکنه از لحاظ طب سنتی میتوان گفت سرم سرد شده؟
تسنیم

سلام آقای دکتر من یه نوزاد۲۹ روزه دارم که از وقتی به دنیا امدبینیش گرفته بود اصلا نمیتونست نفس بکشه بعد دکتر هم بردم بهتر نشد تا اینکه به شما پیام دادم فرمودید شاید از رفلاکس باشه باید ببرید دکتر اینجا که روستا است ودکتر طب سنتی ها هم فقط تو مرکز استان بود دیگه من بردمش دکتر اطفال بهش گفتم دارو رفلکس بنویسه براش نکنید نوشت که یه امپرازول پودری ۲ شب دارم خدارا شکر بینیش باز شدونفسش باز شد انشاله خدا خیرتون بده حالا که معلوم شد از رفلکسه من دلم نمیاد این امپرازول را بدم میشه شما یه دارویی بفرمایید که گیاهی باشه به جای اون وآیا بارهنگ وعرق نعناع خوبه بهش بدم ممنون از لطفتون
پوریا

باسلام و ادب ، آقای دکتر الهی خیر دنیا و آخرت نصیبتون بشه ان شاءالله، آقای دکتر دختر ۷ساله م یه ماه پیش سرما خوردگی داشت تقریبا خوب شده اما همچنان کیپ شدن دماغش داره هرچند دماغش خلطی و ترشحی اصلا نداره کاملا خالیه اما باز کیپ میشه میترسم عفونت تو ریه ش بمونه چند بار دکتر بردیم افاقه نکرده ، متاسفانه لوزه هم داره و تک سرفه هم میکنه، شما رو به خدا بگید چیکارکنم دسترسی به پزشک حاذق طب سنتی تو شهر کوچیک خودمان ندارم .
مادر

سلام خداقوت بزرگوار،اطلاعات بسیار مفید وکاربردی بود میشه لطفا سالنامه حجامت سال1402 رو برای من ارسال کنید خداخیرتون بده
مریم رحمانی نژاد

سلام ۴ روزه که بچه مو از سیر گرفتم ولی خدایش خیلی درد داره اصلا شبا نمیتونم بخوابم خیلی درد دارن چکار کنم دردشون کمتر شه
...

باسلام وخسته نباشید ،من دوهفته پیش سه تا از رگ های قلبم گرفته بودبا مراجعه به پزشک متخصص دوتا از رگ های قلبم رابالون وفنر گذاشتم ،خواستم بدونم من هم میتونم از این معجون استفاده کنم.با تشکر فراوان
کرامت

سلام آقای دکتر.دختر چهار ساله من دوروز تب داشت بردم دکتر نگاه کرد گفت لوزه هاش متورم شده، بهش آموکسی سیلین داد. قبل از اینکه تب کنه چندروزی دهانش خیلی بو میداد، اشتهاش کم شده، و چشماش خمار شده از بی حالی، توروخدا راهنمایی کنین منو .نمی‌خوام ب عمل و ... بکشه
احمدی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
مبارزه با حجاب، انحراف است (مقاله انتخابی)
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 6150]

[نسخه چاپی]

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

 

مبارزه با حجاب، انحراف است1

 

 

 

 

نويسنده: ماريا پابلت2
ترجمه: جواد طاهري3

 

 

 


چكيده

 

 

 

اين نوشتار به سهم زنان در برپايي جنبش‌هاي اجتماعي، سياسي و اقتصادي اشاره دارد و با اشاره به نمونه‌هاي ملموس و رخدادهاي خاص و پويايي زنان در اين عرصه در پي بيان اين مطلب است كه زنان مسلمان راه خود را يافته‌اند. آنان با اتحاد و هم‌بستگي اجتماعي عميق مي‌كوشند به مطالبات و حقوق خود از جمله داشتن حجاب و اختيار در پوشش دست يابند. 

 

 

كليدواژگان 

 

حجاب، حقوق زنان، جنبش‌هاي اجتماعي، انجمن زنان، حق انتخاب.

 

 


زن جواني كه «حجاب» روسري زرد و طلايي مسلماني بر سر داشت به گونه‌اي كه چانه و شانه‌هاي او را به عقب كشيده بودند و نشان مي‌داد چقدر رنجيده و سرگردان است، در مقابل زن بور فرانسوي مسنتري ايستاده بود و فرياد مي‌زد كه «حجاب بخشي از فرهنگ ماست!»، «فكر مي‌كني فمينسيم دارد روسري را برميدارد؟» زن جوان ادامه داد: «چرا جنگ را در كشور ما تمام نمي‌كنيد؟ چرا از مجرم ساختن اسلام در اروپا دست برنميداريد؟ ما نمي‌خواهيم در كشور شما باشيم، اما چاره‌اي جز مهاجرت نداريم. حال شما مي‌خواهيد فرهنگ ما را نيز از ما بگيريد؟»
 

 

 

 

منازعه فمينيستي كه در مورد آن مطالبي خوانده بودم، اكنون داشت جلو چشمانم اتفاق مي‌افتاد. مفاهيم غربي فمينيسم با اولويت‌هاي زنان از جنوب جهان4 در تعارض قرار گرفته بود. من در كنفرانس بين المللي انجمن زنان در حال توسعه5 در استانبول تركيه شركت كردم كه در آن، هزاران نفر از سازمان‌هاي زنان، مالي و فمينيست‌ها حضور داشتند و لحظاتي، انسجام بالاي زنان را لمس كردم و نيز شاهد حوادثي از اين دست بودم؛ تعارض ميان ديدگاه‌هاي سياسي و تجربه‌هاي زنده‌اي كه با قدرت، جنبش زنان را عقب نگاه داشته است. اين نيروهاي محركه‌ به قدمت استعمار هستند و گاهي به قدمت تجاوز. زنان خوش‌نيت و داراي جايگاه اجتماعي و اقتصادي، براي «نجات» زنان به حاشيه رانده شده، زنان رنگين‌پوست، زنان مهاجر و زنان از طبقات متداول قد علم كرده‏اند.
 

 

 

 

كمكي از دستم بر نمي‌آمد، اما به اين سخن پر طمطراق رسانه‌اي جورج بوش فكر مي‌كردم ـ كه ما براي دست‌يابي به نفت و گاز به افغانستان حمله نكرديم، بلكه هدف ما «آزادي زنان» بوده است. پيام او مبني بر آزادي زنان در رسانه‌ها با تصاويري از حجاب سراپاي زنان كه تنها روزنه‌اي براي تنفس داشت، پخش مي‌شد. اين امر بسياري را متقاعد كرد كه امريكا را در هجوم نظامي كمك كنند. پس از آنكه افغانستان از كانون خبري ايالات متحده خارج شد، بسياري از مردم از پيوستن زنان افغان به اقتصاد جهاني به عنوان فروشنده جزئي پوشاك و كارگرهايي با دستمزد كم غفلت ورزيدند. آزادي معهود تبديل شد به پيوستن به پايين‌ترين پله‌هاي سرمايه داري جهاني، توليد مدل‌هاي مختلف لباس كار، دوخت لباس براي زنان در شمال جهان كه در اتاق‌هاي مجلل زندگي مي‌كنند و نيز براي كارخانه‌هاي منحصر به پيمان‌كاران متولي شركت‌هاي بزرگ.

 

پشت اين ادعا كه «دسترسي به پول»، آزادي زنان را در پي دارد، طراحان برچسب لباس زنان در سراسر جهان قرار دارند كه به صورت يك جريان نئو ليبرال در كل منطقه در جريان است.
 

 

 

 

اين رويكرد، مشورت با خود زنان و بهره گرفتن از راهنمايي زناني كه اين فشارها را تحمل مي‌كنند يا انجمن‌هايي كه با فشار مبارزه مي‌كنند، ناديده مي‌گيرد. ما، فمينيست‌هاي مترقي در غرب به اين‌گونه دامها گرفتار مي‌شويم و تصور مي‌كنيم كه خير و صلاح زنان ديگر را مي‌دانيم در حالي كه با منابع مشكوك، متحد شده‌ايم و از قدرت اجتماعي و اقتصادي سوء استفاده مي‌كنيم كه موجب تقويت عدم توازن در قدرت مي‌شود و به جنبش‌ ما آسيب مي‌زند. جمعيت انقلابي زنان افغانستان6 در مورد اين وضعيت چه بايد بگويد؟ آنها به همان اندازه كه به مبارزه با اشغال و استثمار متعهد هستند، با بنيادگرايي نيز مبارزه مي‌كنند و ديدگاه يكساني دارند و فمينيست‌هاي غربي بايد چيزهاي زيادي از آنها بياموزند.
 

 

 

 

من با مسائل مشابهي در مجمع مقدماتي انجمن اجتماعي جهاني7 در تونس روبه‌رو شدم. با وجود پيشينه و وضعيت بسيار متفاوت، من با پرسش‌هاي مشابهي در مورد جنبش عدالت اجتماعي روبه‌رو شدم: چگونه يك فمينيسم متكي به خود و جنبش مردمي زنان را ارتقا دهيم؟ چگونه با ستم و استثمار مبارزه كنيم؟ چگونه با وجود تفاوت به هم‌بستگي دست يابيم؟
 

 

 

 

من در آنجا در يك فضاي جنبش اجتماعي، طعم يك رويكرد منسجم‌تر و مردمي‌تر را نيز نسبت به حقوق زنان چشيدم. در سالن شلوغ كالج انجمن، سخنرانان مجمع زنان زير بنر چند زبانه‌اي ايستاده بودند كه روي آن نوشته شده بود: «تونس: وطن جنبش‌هاي اجتماعي جهان.» حدود يك سوم جمعيت با گوشي به سخنراني گوش مي‌دادند. بنابراين، ما مي‌توانستيم مطالب را به زبان‌هاي مختلف بشنويم. زنان چند صفحه از مطالبات خود را مي‌خواندند. برخي روسري به گردن خود پيچيده بودند، برخي آن را روي سر خود انداخته بودند، برخي ديگر بدون روسري بودند. آنها اهل تونس و از سازمان‌هاي مختلف زنان از غرب و شرق گرد هم جمع شده بودند. هر يك از آنان بسته به نقش جنبش اجتماعي كشور خود در برافروختن «بهار عربي»، به روند انجمن با شيوه‌اي منطقه‌اي و فراگير نزديك شدند. مطالبات آنها فوق‌العاده نقطه اشتراك داشت. حق سازمان‌دهي در بالاي فهرست بود. در تونس، جنبش عظيم مردمي كه چند دهه ديكتاتوري را سرنگون ساخت، در اعتصاب لباس‌فروشان زن در مناطق روستايي ريشه داشت. اين جنبش به دنبال دفاع از حق ادامه كار سازماندهي شده و اعتلاي خواسته‌هاي عدالت اقتصادي زنان بود.
 

 

 

 

اين فهرست، گزينه‌هاي ديگري هم داشت. از مسائل مربوط به بقاي خانواده مثل قيمت نان گرفته، تا مسائل مربوط به رهبري مانند حضور مساوي زنان در برنامه‌ريزي انجمن، تا كمپين‌هاي منطقه‌اي مانند حق ارث براي زنان و رهايي از خشونت ميان‌فردي و دولتي. اين فهرست با تقاضا براي سقط جنين آزاد، قانوني و امن به پايان رسيد. تا بر شمردن كل فهرست، اتاق به طور ترسناكي، آرام بود. من هنوز هم به آخرين مطالبي كه از طريق گوشي گفته مي‌شد، گوش مي‌دادم و با تعجب منتظر بودم ببينم جلسه چگونه تمام مي‌شود. آيا مردم از اين مطالبات جسورانه حمايت مي‌كنند؟ زنان با اين كار اتمام حجت كردند. در جايي كه سلفي‌ها بنيادگرايان مسلمان سخت‌گير) به طور منظم به زنان و نهادهاي آنها حمله مي‌كنند، زنان خواستار اين شدند كه جنبش در كل، به خواسته‌هاي عدالت اقتصادي و اجتماعي زنان رسيدگي كند و جايگاه رهبري زنان را تعالي بخشد.
 

 

 

 

از گوشه عقبي اتاق، يك گروه كوچك كر با صداي مردانه شروع به خواندن كرد. مرد عراقي نشسته در كنار من گفت: 

 

آن‌ها اهل مراكش هستند. اين يك آهنگ انقلابي است كه مي‌گويد: «مردان و زنان فقط با كمك هم مي‌توانند در انقلاب پيروز شوند».
 

 

 

 

من بسيار متعجب شدم. نه تنها مردم منطقه مغرب/ مشرق به «نجات» يافتن به دست فمينيست‌هاي شمالي نياز ندارند، بلكه آنها يك گروه كر ضد مردسالاري دارند! در 15 سالي كه از تشكيل انجمن در ايالات متحده مي‌گذرد، من نمايشي از هم‌بستگي، به زيبايي آنچه بعد از ظهر در منستير8 ديده بودم، هرگز نديده‌ام.
 

 

 

 

اين تجربه، پرسش و چالش شخصي من و ما را در ايالات متحده، غرب و شمال جهاني برانگيخت: ما براي هم‌بستگي با زنان مغرب / مشرق چه كرده‌ايم؟ چگونه مي‌توان نوعي هم‌بستگي به وجود آورد كه از خارج تحميل نشده باشد، بلكه در عوض، از خط مقدّم جوامع خود و با حركت در كنار آنها درس مي‌آموزد و مستقيم به عدم توازن قدرت و منافعي مي‌نگرد كه به دنبال تجزيه جنبش و در پي يافتن علت شايع آن است؟ چگونه مي‌خواهيم تلاش‌ها و ديدگاه‌هاي خود را با تلاش‌ها و ديدگاه‌هاي مردمي ايالات متحده، زنان شمال آفريقا، خاورميانه و جهان هماهنگ سازيم؟
 

 

 

 

ارتقاي ظرفيت براي هم‌بستگي، تلاشي درازمدت و فرآيندي ديالكتيكي را مي‌طلبد. نسل قبل از ما با پرسش‌هايي از اين قبيل دست و پنجه نرم كرده است. ما بايد از آنها درس بياموزيم و با اوضاع مكاني و زماني خود در اين راه قدم نهيم. همان طور كه ما در عرصه بين الملل، گفتگوهايي را به وجود آورده‌ و از نژاد و جنسيت و زبان عبور كرده‌ايم، اين‌گونه ايده‌ها نيز رشد خواهند كرد و در معرض تغيير و گسترش قرار خواهند گرفت. هر كشور داراي پويايي و وضعيت منحصر به خودي است كه صحنه را براي جنبش‌هاي اجتماعي خويش آماده مي‌كند. همان‌گونه كه فهم ما از خود و ديگران، عميق‌تر مي‌شود، امكان يك فمينيسم واقعاً بين المللي و جهاني هم براي ما فراهم مي‌شود.
 

 

 

 

اين ماه، اتحاديه جهاني عدالت مردمي، گروهي از ما را به انجمن اجتماعي جهاني در تونس خواهد برد با هدف يادگيري و ارتباط با جنبش‌هاي اجتماعي و رهبران زن آن‌ها، از آفريقاي جنوبي گرفته تا تونس، از ايتاليا تا برزيل. ما گرد هم خواهيم آمد تا به اين‌گونه پرسش‌ها و پرسش‌هاي ديگر بپردازيم، از طريق وبلاگ9 نمايندگي، با ما در ارتباط باشيد.

 

 

مقالات مرتبط :

 

 

 

 

 

 


 

1. Fighting the Hijab is a Diversion, alternet.org, March 20, 2013 Source: http://www.alternet.org/fighting-hijab-diversion

2. Maria Poblet، مدير اجرايي انجمن کازا جوستا (Causa Justa)، بيش از يک دهه در اين انجمن با هدف برقراري عدالت نژادي و اقتصادي در منطقه خليج سان‌فرانسيسکو فعاليت کرده است.او هماهنگ کننده برخي جنبشهاي اجتماعي در ايالات متحده از جمله انجمن اجتماعي ايالات متحده و اتحاديه مردمي عدالت جهاني است. (نک: http://cjjc.org/)

3. کارشناس ارشد فلسفه ((javadtaheri1982@gmail.com.

4. global south.

5. Association for Womens Rights in Development (AWID).

6. Revolutionary Association of the Women of Afghanistan (RAWA).

7. World Social Forum.

8. Monastir.

9. http://ggjalliance.wordpress.com/category/world-social-forum-2013-tunisia/

منبع :

نشریه / سياحت غرب 118 و 119



نظرات
  سلام.خسته نباشید.میشه به من بگید چطکر میتونم اطلاعات پم رو افزایش بدم توی این زمینه ها؟چه کتابایی باید بخونم چه سایتایی یه وبلاگی
ارسال کننده نظر : لیلا      تاریخ ارسال نظر : ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
  

سلام. در کدام زمینه ها؟


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ فروردين ۱۳۹۹



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[722بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[901بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[830بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[862بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![3283بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[3525بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[3142بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[3514بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[3480بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [3676بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[4347بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[5041بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟ (مقاله انتخابی)[6569بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)[5625بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ (مقاله انتخابی)[5779بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟ (مقاله انتخابی)[5863بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)[7295بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)[7599بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[8453بازدید]
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)[6382بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ (مقاله انتخابی)
جایگاه ضوابط شرعی مرتبط با آموزش، پژوهش و درمان در طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
جلوه های درمانی قرآن کریم (مقاله انتخابی)
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (2)
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
مبارزه با حجاب، انحراف است (مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین(ویراست دوّم)
نترس و فرزندت را تحسین کن
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟ (مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)