سلام دکتر وقتتون بخیر یه سوال داشتم : امام رضاعلیه السلام در رساله ی ذهبیه ماه آذار رومی رو برا حجامت مناسب دونستن چرا شما در تقویم حجامتتون فقط روزهایی که به قمری برا حجامت در این ماه مناسب هستن رو مشخص کردید و نگفتید در از ۲۳ اسفند تا ۲۲ فروردین میشه حجامت انجام داد؟؟؟
فاطمه

با سلام از زحماتی که برای طب انجام می دهید نهایت تشکر را دارم،لطف میکنید تقویم حجامت ۱۴۰۲ را برای بنده ارسال فرمایید .
مهدی محمدی

اسکل بیسواد سنتی . واسه پول درآوردن خوب سر مردمو شیره میمالی. طالبان جدیدا واکسیناسیون را شروع کردن ....! بعد امثال تو اونقدر پست و کثیفین که حتی به اندازه اوناهم عقل ندارین و درمورد علمی که هیچ سررشته ای درش ندارین واسه منافع خود زر اضافه میزنید... بیسواد شیاد
مرگ بر شیاد

سلام من دوماه است زایمان سزارین با بیهوشی انجام دادم سردرد دارم. ام ار ای و.. هم انجام دادم نهایتا دکتر مغز و اعصاب گفتن از استرس هست. اما من بعید میدونم گرچه استرس تشدیدش میکنه از لحاظ طب سنتی میتوان گفت سرم سرد شده؟
تسنیم

سلام آقای دکتر من یه نوزاد۲۹ روزه دارم که از وقتی به دنیا امدبینیش گرفته بود اصلا نمیتونست نفس بکشه بعد دکتر هم بردم بهتر نشد تا اینکه به شما پیام دادم فرمودید شاید از رفلاکس باشه باید ببرید دکتر اینجا که روستا است ودکتر طب سنتی ها هم فقط تو مرکز استان بود دیگه من بردمش دکتر اطفال بهش گفتم دارو رفلکس بنویسه براش نکنید نوشت که یه امپرازول پودری ۲ شب دارم خدارا شکر بینیش باز شدونفسش باز شد انشاله خدا خیرتون بده حالا که معلوم شد از رفلکسه من دلم نمیاد این امپرازول را بدم میشه شما یه دارویی بفرمایید که گیاهی باشه به جای اون وآیا بارهنگ وعرق نعناع خوبه بهش بدم ممنون از لطفتون
پوریا

باسلام و ادب ، آقای دکتر الهی خیر دنیا و آخرت نصیبتون بشه ان شاءالله، آقای دکتر دختر ۷ساله م یه ماه پیش سرما خوردگی داشت تقریبا خوب شده اما همچنان کیپ شدن دماغش داره هرچند دماغش خلطی و ترشحی اصلا نداره کاملا خالیه اما باز کیپ میشه میترسم عفونت تو ریه ش بمونه چند بار دکتر بردیم افاقه نکرده ، متاسفانه لوزه هم داره و تک سرفه هم میکنه، شما رو به خدا بگید چیکارکنم دسترسی به پزشک حاذق طب سنتی تو شهر کوچیک خودمان ندارم .
مادر

سلام خداقوت بزرگوار،اطلاعات بسیار مفید وکاربردی بود میشه لطفا سالنامه حجامت سال1402 رو برای من ارسال کنید خداخیرتون بده
مریم رحمانی نژاد

سلام ۴ روزه که بچه مو از سیر گرفتم ولی خدایش خیلی درد داره اصلا شبا نمیتونم بخوابم خیلی درد دارن چکار کنم دردشون کمتر شه
...

باسلام وخسته نباشید ،من دوهفته پیش سه تا از رگ های قلبم گرفته بودبا مراجعه به پزشک متخصص دوتا از رگ های قلبم رابالون وفنر گذاشتم ،خواستم بدونم من هم میتونم از این معجون استفاده کنم.با تشکر فراوان
کرامت

سلام آقای دکتر.دختر چهار ساله من دوروز تب داشت بردم دکتر نگاه کرد گفت لوزه هاش متورم شده، بهش آموکسی سیلین داد. قبل از اینکه تب کنه چندروزی دهانش خیلی بو میداد، اشتهاش کم شده، و چشماش خمار شده از بی حالی، توروخدا راهنمایی کنین منو .نمی‌خوام ب عمل و ... بکشه
احمدی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 5649]

[نسخه چاپی]

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

 

« با لبخند کارکردن » چگونه به زنان آسیب می‌رساند ؟

( نابرابریِ جنسیتی در محیط کار)

انتقال از اقتصادِ مبتنی بر تولید به اقتصادِ مبتنی بر خدمات، چگونه باعث کالایی شدن عواطف شده است؟

 
نویسنده: آدیا وینگفیلد
ترجمۀ: فاطمه رایگانی
مرجع: Atlantic
مباحث نابرابریِ جنسیتی در محیط کار، اغلب روی مسائلی نظیر نابرابری دستمزد، تاوان مادری یا فقدان مرخصی با حقوق تمرکز دارند. نشانه‌های آشکاری که همگی از نبود توازن میان زن و مرد در محیط کار حکایت دارند. اما چیزی که سخت‌تر می‌توان به آن پرداخت و ابعادش را مشخص کرد، این است که آن چه جامعه‌شناسان «کار عاطفی» نامیده‌اند، به چه روش‌هایی موجب تقویت نابرابری جنسیتی در محیط کار می‌شود؟

 

 

«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟
 

آتلانتیک — مباحث نابرابریِ جنسیتی در محیط کار، اغلب روی نشانه‌های آشکاری از نبود توازن میان زن و مرد تمرکز دارند: نابرابری دستمزد، تاوان مادری۱ یا فقدان مرخصی با حقوق و... . اینها همه، مسائل مهمی هستند که اگر حل شوند، وضع زنان بهبود خواهد یافت. اما چیزی که سخت‌تر می‌توان به آن پرداخت و ابعادش را مشخص کرد، این است که آن چه جامعه‌شناسان «کار عاطفی» نامیده‌اند، به چه روش‌هایی موجب تقویت نابرابری جنسیتی در محیط کار می‌شود.

 

 

 

ویژگی کلیدی اقتصاد مدرن و چیزی که باعث تفاوت آن با گذشته شده است، این است که خروجی بسیاری از کارها نامرئی شده است.

 

 

آرلی هاکشیلید در کتاب اندیشه‌آفرین خود، قلب مهارشده۲، توضیح می‌دهد که انتقال از اقتصادِ مبتنی بر تولید به اقتصادِ مبتنی بر خدمات، چگونه باعث کالایی شدن عواطف شده است. بحث هاکشیلد این است که کارکنان در مشاغل خدماتی ، برخلاف مشاغل تولیدی، کالای اقتصادی ملموسی تولید نمی‌کنند. درعوض از آنها خواسته می‌شود که «خدمت خوب» عرضه کنند. نحوۀ تعریف و پذیرفته‌شدنِ این عبارت نشان می‌دهد که سازمان‌های خدماتی از کارکنانشان انتظار دارند وضعیتی عاطفی را در خودشان و دیگران ایجاد کنند و بفروشند. این مسئله انبوهی از سؤالات را ایجاد کرده است: وقتی سازمان‌ها می‌توانند از کارکنان بخواهند احساس شادی و اشتیاق و رضایتمندی داشته باشند تا چک حقوق ماهیانه‌شان را دریافت کنند، چه کسی صاحب عواطف است؟

 

 

هاکشیلد دست می‌گذارد روی کاری که در صنعت هواپیمایی صورت می‌گیرد. او نحوۀ فروش تجارب عاطفی مهمانداران به مسافرن را مستند کرده است. مهمانداران باید مطمئن شوند که مسافران احساس مورد توجه بودن و امنیت دارند؛ نه اینکه صرفاً بادام‌زمینی یا نوشیدنی تعارف کنند. آنها احساس تمکین را در خود جمع می‌کنند و هرگونه حس آزردگی و اذیت و عصبانیت را که ممکن است در پاسخ به مسافرانِ پرتوقع یا بی‌ادب بروز کند، سرکوب می‌کنند. حرفه‌های دیگر نیز عواطف دیگری را به خدمت می‌گیرند. مثلاً شرخرها، ترغیب می‌شوند که با تظاهر به تخاصم و ستیزه، بدهکاران را وادار به پرداخت وجه کنند. این هنجارهای ناهمگونِ عاطفی بسیار حائز اهمیت هستند؛ چراکه می‌توانند نابرابری‌های جنسی را بازتولید کنند. همان‌طور که هاکشیلد اشاره می‌کند، این که از زنان خواسته می‌شود عواطف سنتی زنانه بروز دهند، بسط‌دهندۀ این ایده است که برخی مشاغل، مختص زنان و برخی دیگر مختص مردان هستند. بنابراین، مهمان‌داریِ هواپیما، با همۀ انتظاراتِ رسیدگی به مسافران، شغلی معمول برای زنان تلقی می‌شود؛ درحالی‌که خلبان یا مسئول کنترل پرواز بودن برای یک زن ممکن است تا این حد مناسب به نظر نرسد.

 

 

کار عاطفی در صنعت هواپیمایی همچنین پیامدهایی نامطلوبی‌ برای کارکنانی که از اقلیت ها هستند، دارد. گرچه این پیامدها در سازوکارهایی بسط می‌یابندکه با آنچه هاکشیلد درکتابش توصیف می‌کند، متفاوت‌اند. لواندا اونزِ جامعه‌شناس،در بررسی خلبانان و مهمان‌داران سیاه‌پوست۳، کار عاطفیِ پرتنش و تقریباً مستمری را مشاهده کرد که در پاسخ به عبارت‌های نژادپرستانۀ مسافران و همکاران بود.

 

 

برای مثال یک مسافر سفیدپوستِ زن، به خلبانی سیاه‌پوست نزدیک می‌شود تا بگوید از پرواز با او می‌ترسد؛ چراکه دیدن تبلیغات فیلم «هواپیمای روح»، با بازی اسنوپ داگ۴، متقاعدش کرده است که او مانند رپری که حشیش کشیده باشد، هواپیما را به پرواز درمی‌آورد. یک بار دیگر هم مسافری در محوطۀ ورودی می‌گوید: من خوش ندارم این کاکاسیاه هواپیمای ما را براند. فراتر از همۀ اینها، کارکنان سیاه‌پوست هواپیمایی، اظهار می‌کنند که برای اثبات صلاحیتشان، در معرض سؤالات بی‌شمار همکارانشان قرار گرفته‌اند.

 

 

شرکت‌های هواپیمایی برای مقابله با چالش‌های مشخص نژادپرستانه که کارکنان رنگین‌پوست با آن مواجه‌اند، برنامه‌ای ندارند. به همین علت این کارکنان اغلب مجبور می‌شوند تا سطح بیشتری از کار عاطفی را به‌تنهایی به دوش بکشند. این مسئله گاهی اوقات ناشی از حرف‌ها و رفتارهای دیگر کارکنان سازمان است.

 

 

قطعاً کار عاطفی به صنایع هواپیمایی محدود نمی‌شود. جنیفر پایرس، جامعه‌شناسی در دانشگاه مینسوتا، دریافت که در مشاغل حقوقی، توقع انجام کار عاطفی دربارۀ زنانِ شاغل در هر بخش از این رشته صدق می‌کند. به‌عبارت‌دیگر، عموماً به وکلای مرد اجازه داده می‌شود و حتی از آنها توقع می‌رود که سلطه‌جو و قدرت‌طلب باشند؛ درحالی‌که این موضوع به وکلای زن تسری نمی‌یابد. آنها اگر بخواهند با این هنجارهای عاطفی هم‌سو شوند، دائماً توبیخ می‌شوند. درعین‌حال، طبق توصیف دستیارهای حقوقی زن، از آنها انتظار می‌رود که در مقابل وکلایی که اغلب هم مرد هستند، محترمانه و حمایت‌آمیز رفتار کنند؛ اما دستیاران مرد در معرض چنین هنجارهایی نیستند. بنابراین حتی زمانی که زنان در مشاغل مردانه فعالیت می‌کنند نیزتوقعات عاطفی که به‌درستی زنانه تصور می‌شود، همچنان به نحوی وجود دارد و کار را برای زنان سخت‌تر می‌کند. یک بار دیگر بخش پنهانِ این کار، باعث می‌شود کمتر به چشم بیاید وگرنه زحمتِ آن کمتر نیست.

 

 

علی الظاهر کار عاطفی در اقتصادی که مشاغل خدماتی در آن شایع‌اند، عادی و معمول به نظر می‌رسد. ولی همان‌طور که بسیاری از پژوهش‌ها نشان می‌دهند، فشار ناشی ازایجاد حالت‌های خاص عاطفی ممکن است برای برخی کارمندان نسبت به سایرین طاقت‌فرساتر باشد. وقتی بحث از نابرابری‌های مختلفِ محیط کار مانند شکاف دستمزد و فقدان تنوع در مشاغل خاص به میان می‌آید، بسیار حیاتی است که دربارۀ این موضوع بیندیشیم: کارِ مخفی چقدر در تعیینِ اینکه کار چگونه صورت گیرد و چه کسی فرصت انجام آن را بیابد، مهم است؟

 

مقالات مرتبط : 

*

*

*

*

*


پی‌نوشت‌ها:

 
* این مطلب در تاریخ ۲۶ ژانویه ۲۰۱۶ با عنوان Chinese Characters Are Futuristic and the Alphabet Is Old News در وب‌سایت آتلانتیک منتشر شده است و وب‌سایت ترجمان در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ این مطلب را با عنوان «با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ ترجمه و منتشر کرده است.

[۱] the motherhood penalty: منظور از این عبارت، مشکلاتی است که بر اثر بارداری و زایمان در روند شغلی زنان ایجاد می‌شود.
[۲] The Managed Heart
[۳] ر.ک به Cabin Pressure اثر همین نویسنده.
[۴] Snoop Dogg رپر سیاه‌پوست امریکایی که در فیلم «Soul Plane» نقش یک خلبان را بازی کرده است.

منبع :

ترجمان علوم انسانی



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[723بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[902بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[831بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[863بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![3284بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[3525بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[3143بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[3515بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[3481بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [3677بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[4348بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[5041بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟ (مقاله انتخابی)[6570بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)[5626بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ (مقاله انتخابی)[5780بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟ (مقاله انتخابی)[5864بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)[7296بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)[7600بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[8455بازدید]
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)[6383بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین(ویراست دوّم)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک (مقاله انتخابی)
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)