سلام مطالب فوق بسیار بسیار عالی مفید و مورد استفاده هسنتد خیلی ممنونم از زحماتتون
دیار

سلام،جناب آقای دکتر بسفایج برای بواسیر واقعا اکسیر بود میخواستم نظر شما رو برای درمان شقاق بدونم لطفا مأجور باشید
علی

سلام وقت بخیر جایگزین شیرخشک برای نوزاد چه چیزی توصیه می‌شود. البته مادر شیر ندارد و دایه هم پیدا نمی‌شود.
مریم

سلام آقای دکتر خارش . چربی و شوره ای که چسبیده به کف سر هست زمانی که روزه هستم علایم کم میشه یا وقتی که آلوچه تو فصلش میخورم بهتر میشم لطفن راهنمایی کنید
مسعود

قمر در عقرب در تقویم شما محاسبه نشده که روز خوبی برای حجامت نیست.
امیرحسین

برای یائسگی زودرس ابزن انار اثری دارد؟
z

سلام آقای دکتر خواهرم فتق ناف به اندازه ۱۳میلی داره ،۴۰سالش و متاهل ، میشه لطفا برای درمانش راهنماییمون کنید یک دنیا سپاس بزرگوار.
زهرا

با سلام وقت بخیر. هفته۱۵ بارداری هستم. چندروزی هست که روی زبانم سیاه شده، اولش دهنم خیلی خشک میشد ولی با مصرف آب این خشکی برطرف نمیشد. الان زبانم سیاه شده. ممنون میشم بگید علتش چی هست و باید چکار کنم
باران

‌تأثیر آن قابل انکار نیست، اما قابل برطرف شدن است. ابتدا درباره‌ی تأثیر آن به دو‌حدیث زیر توجه کنید، سپس درباره راه‌‌های برطرف کردن آن دو حدیث دیگر می‌آوریم: امام صادق علیه السّلام فرموند: «هر که قمر در عقرب سفر کند یا زن بگیرد خیر نبیند». و امام کاظم علیه السّلام فرمودند: «هر که در محاق ماه زن گیرد دل نهد به افتادن بچه و سقط جنین»(آسمان و جهان-ترجمه کتاب السماء و العالم بحار، ج 2، ص: 173) درباره‌ی راه‌های برطرف کردن آن: پیامبر اکرم(ص) فرموند: هر کس مایل است نحوست آن روزش برطرف شود اول صبح صدقه بدهد خداوند با این صدقه نحوست آن روز را برطرف می کند و هر که مى خواهد نحوست شبش برطرف گردد شب را با صدقه شروع کند. حلبى از حضرت ابا عبد اللَّه الصادق علیه السّلام پرسید که: آیا سفر در ایّامى که کراهت دارند مانند چهارشنبه و غیره مکروه است؟ حضرت فرمود: سفرت را با صدقه شروع کن و در آغاز سفر آیة الکرسى بخوان .»( درر الأخبار با ترجمه ص421) پس، تأثیر وجود دارد، اما قابل برطرف شدن است.
شهریار

سلام و خدا قوت. مقاله ای اختصاصی برای دوران قبل یائسگی تا اتمام پریود دارید؟ به طور پراکنده در مقالات هست ولی اگر یکجا بررسی شده باشد بسیار کمک کننده هست. ممنونم
مریم
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
خانواده بدون فرزند!(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 13923]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

 

 

خانواده بدون فرزند!

میرا جى هیرد و کیمبرلى اَبشاف1 


چکیده: 

 
شتاب در تغییرات ساختارى، تکنولوژیکى، اقتصادى و فرهنگى جامعه، فروپاشى ارزش هاى مشترک و الگوهاى رفتارى در روابط خانوادگى را به دنبال خواهد داشت. زیاد شدن خانواده هایى که یک سرپرست دارند، روابط جنسىِ بدون ازدواج و هم جنس بازى طولانى مدت بین زنان و مردان، الگوهاى جدیدى از رابطه ها، در درون خانواده ها ایجاد کرده است. اگرچه در غرب، خانواده «هسته اى» به عنوان نوع ایده آل و طبیعى زندگى شناخته مى شد، اما، به طور میانگین دیگر این نوع خانواده در عمل ظاهر نمى شود. در واقع، بعضى از جامعه شناسان در شرایط کنونى غرب، استمرار استفاده از لفظ «خانواده» را خالى از مصداق مى دانند! 



در ادبیات جدید، خانواده به مثابه سازمانى اجتماعى ـ طبیعى شناخته مى شود که نوع ایده آل آن خانواده هسته اى است (خانواده شامل: زن، شوهر و فرزندان طبیعى آن ها). نگرش جدید به خانواده ـ رسیدن دو نفر به یکدیگر و ایجاد فضاى دوستى براى رشد فرزندان، «بحران در خانواده ها» را بیش تر و سریع تر کرده است. به نظر مى رسد فرم خانواده هاى غیر سنتى2 نمى تواند تعهد، اجبار و مسؤولیت پذیرى لازم براى ایجاد جامعه مطلوب و فضاى لازم براى رشد فرزندان را فراهم کند. عامل بنیادى براى ایجاد و تحمل خانواده، به دنیا آوردن و بزرگ کردن فرزندان است. مطالعات تاریخى نشان مى دهد تعریف روان شناختى ـ جامعه شناختى طبقه کودکى و جدا کردن آن از خانواده، در سده هاى اخیر اتفاق افتاده است. هم چنین متبادر شدن نقشى اجتماعى از واژه «مادرى»، مسأله جدیدى است. «مادرى» دیگر نقشى اجبارى ناشى از فعالیت جنسى نیست. 

 
این مقاله به یکى از عوامل بحران مذکور در خانواده هاى عصر کنونى مى پردازد: زنانى که بى فرزندى را اختیار کرده اند؛ به ویژه زنانى که با جنس مخالف خود رابطه جنسى طولانى دارند. این در حالى است که نماد زنان به عنوان مادران، از دامنه خانواده گسترده تر شده و این تفکر تناسلى را تقویت مى کند که ماهیت زنان براى زاد و ولد فرزندان ویژه شده است. 


انتخاب بى فرزندى


مطالعات تاریخى کمى درباره اختیار کردن بى فرزندى انجام شده است؛ با این حال آنچه موجود است و اطلاعات آمارى از افراد نشان مى دهد، افراد مجرد، پیش از قرن بیستم میلادى، در بعضى شرایط مى توانستند بى فرزندى اختیار کنند (گى تینز، 1989، لیسِل، 1996، اسمیز، 1989)؛ اما بى شک، شیوع اختیار بى فرزندى که در دهه هاى اخیر در مقایسه با دهه هاى پیشین گسترده تر شده است، حاصل تأثیر عوامل اجتماعى، سیاسى و اقتصادىِ عصر جدید است. با ایجاد تغییرات در جوامع مدرن، اشخاص مى توانند به راحتى نحوه زاد و ولد خود را انتخاب کنند. با پیش رفت هاى حاصل شده در تکنولوژى هاى پیش گیرى از بارورى، افراد مى توانند بارورى ها را تنظیم کنند. حضور افزایش یافته زنان در محیط هاى کارى و حقوق بگیرى، آن ها را با مفاهیمى غیر از «مادرى» تعریف کرده است. هم چنین نهضت حقوق زنان براى آن ها فرصت هایى پدید آورد که خود را با مفاهیمى به جز مادرى تعریف کنند و با آن مفاهیم تعریف شوند. 

 
حقوق بگیرى زنان با افزایش آموزش آن ها و دیرتر شدن زمان ازدواج آن ها همراه شده است. نیروى کار زنان از دهه 1950 به صورت تعجب آورى افزایش یافته است. مثلاً در کانادا، در سال 1990، شصت درصد از زنان کار مى کردند؛ در حالى که این نسبت در سال 1951م، 24 درصد بوده است (کنوِى، 1997). در بریتانیا، در سال 1993 م، 44 درصد از خانم ها شاغل بوده اند، در حالى که این رقم در سال 1951م، 31 درصد بوده است (گیلس پاى، 1999.) تلاش هایى که آزادى در انتخاب نحوه زندگى، چگونگى ارضاى جنسى، آزادى سقط جنین و آزادى هاى اجتماعى را به دنبال داشته، امور پیش بینى نشده اى را نیز به همراه آورده است؛ این امور، در همه مراحل زندگى، تأثیر گذارده است. این تلاش ها، خانواده هاى سنتى را که در آن ها یک نفر نان آور بوده و یک نفر خانه دار، به خانه هایى بدل کرده که مرد و زن در آن حقوق و جایگاه متساوى دارند. (ماتیوس و بیجوت، 1997). 

 
در جوامع غربى که بچه دارى، پیشه اى بى حقوق و مواجب است و زنان به وظیفه مادرى محدود نیستند، انتظار داریم تعداد بیشترى از زنان، شغل هایى غیر از مادرى انتخاب کنند. 

 
هنوز سخت است بتوانیم در حد قابل قبول حدس بزنیم چه تعداد از زنان از بچه دارى کردن چشم مى پوشند. آمارها بین موارد اختیارى و غیراختیارى تمیز نمى دهند؛ با این حال، نسبت هاى کلى موجود، با اطمینان نشان مى دهد پرهیز از فرزنددار شدن از دهه 1970 بیش تر شده است. این امر هم مى تواند نتیجه به تأخیر انداختن ازدواج باشد و هم مى تواند نتیجه بالا رفتن سطح دورى از بچه دارى؛ مثلاً در ایالات متحده، نسبت زنان بین چهل تا چهل و پنج سال که بى فرزندى اختیار مى کنند، از ده درصد در سال 1976، به 5/17 درصد در سال 1995 افزایش یافته است (دفتر سرشمارى ایالات متحده آمریکا، 1997). در سال 1961 م، 29 درصد از خانواده هاى کانادایى بى فرزند بوده اند؛ در حالى که این رقم در سال 1991م، 31 درصد بوده است. (کانوى، 1997). در نیوزلند، بریتانیا و کانادا پیش بینى مى شود براساس تمایلات جدید نسبت به توالد، بیست درصد از خانم هایى که در سن بچه دارى ولى بى فرزند هستند، بدون فرزند باقى بمانند (کامرون، 1997، کانوى، 1997، گیلسپاى، 1999). 

 
براساس مطالعات، زوج هاى بى فرزند در ایالات متحده، کانادا، اسکاتلند، انگلیس و نیوزلند، آزادى را دلیل پرهیز خود از فرزند دانسته اند. بزرگ سالان در زندگى خود استقلال دارند و مى توانند از زمان خود استفاده کنند، آن ها مى توانند براى خود منعطفانه برنامه ریزى کنند. اگر کسى تصمیم داشته باشد فرزندى نداشته باشد، او مى تواند نسبت به فرصت هایش، مشغله هایش و اهدافش مستقل تر، منعطف تر و به هنگام تر باشد؛ عجیب نیست بچه ها مزاحمانى براى این نحوه زندگى باشند. 

 
درس خواندن و رسیدن به اهداف شغلى مهم ترین دلایل اختیار بى فرزندى است. کنکل (1985) گزارش مى دهد در بین جوانان کم درآمد، بیشترِ زنانِ جوان، دلیل بچه دار نشدن خود را درس خواندن و رسیدن به اهداف شغلى بیان کرده اند. آن ها براى این که آزاد باشند و بتوانند به اهداف خود برسند، از فرزنددارى دورى مى کنند. تحقیقات نشان مى دهد عموما افزایش حضور زنان در محیط هاى کارى، لازمه اش کوچک شدن اندازه خانواده هاست (رامو و تاووچیز، 1986). با این وجود گفتن این که همه زنان به خاطر مسائل شغلى بى فرزندى اختیار مى کنند، حرفى کلیشه اى است. 


مطالعات نشان مى دهد مردان بیش تر از زنان به تبعات اقتصادى فرزنددارى توجه مى کنند (بارنت و مک دونالد، 1975). فرضیه «هُوس نکت» این است که چون در تفکر سنتى، مردان تأمین کنندگان اقتصاد خانواده ها بوده اند، الان نیز هنوز بیش تر از زنان به مسائل مالى توجه مى کنند و از فرزنددار شدن مى پرهیزند. هم چنین از دلایل دورى از فرزند داشتن براى والدین این است که مى خواهند براى برنامه هاى فوق العاده، مثل مسافرت، وقت داشته باشند. والدینى که فرزند نداشته باشند، این امر براى آن ها منافعى خواهد داشت؛ آن ها بیش تر مى توانند براى خود خرج کنند، مى توانند خانه اى بخرند و مى توانند به پدر و مادر خود یا به دیگران کمک مالى کنند. 


منبع: Journal of comparative family studies, june 22, 2000 

 


1 1- Myra j.Hird , Kimberly Abshoff2 ـ خانواده هاى سنتى بزرگ و قبیله اى هستند و در مقابل خانواده هاى جدید، فقط از پدر و مادر و فرزندان، بدون ارتباط با دیگر اقوام، تشکیل شده اند.

 

منبع :

سیاحت غرب، شماره 14



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3827بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4888بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[5190بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5898بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4411بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6524بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6572بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[6341بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6687بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6640بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6563بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[7283بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8513بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9648بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8675بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [9822بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[10151بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10442بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10671بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11775بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

هوش جنسی کودک
سالنامه حجامت 1404 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
جنایتی به نام غربالگری!
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
دنیای زیبای دینداران
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
بوی سیب و ...
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!