سلام ،خسته نباشید،باردار هستم و هفته ۳۲،دیروز که سونو دادم گفتند وزن بچه خوبه اما استخوان بندی ریزی دار و قدشم کوتاه ،تو این دوماه باقی مانده چیکار میتونیم انجام بدم که استخوان بندیشم خوب بشه ؟ممنون بابت پاسخدهیتون
عباسی

سلام آقای دکتربزرگوار من ۵سال گذشته باتمام ناامیدی به شماپیام دادم دستوری فرمودین برای پسرم تاابد دعاگوتون هستم،خیلی خوب شدشرایطش الان برای دخترم ازراه دور ازتون کمک میخوام ۶ماهشه ومتاسفانه رفلاکس زیاد وپنهان داره وازشیرخوردن امتناع میکنه غذاشم خوب نمیخوره شیرخشکی هست،خوندم شربت سفرجلی دستوردادین روزی چقدربهش بدم ؟آیا راهکاردیگه ای هم هست برای امتناع ومعده اش انجام بدم یک دنیاممنونم
مادر

سلام وقت بخیر مادرم اخیرا بیماری قلبی دچار شدند و دیابت هم دارند و آسپرین مصرف می‌کنند آزمایش چکاپ انجام شده ، پلاکت خون ۱۲۰ هزار است آیا درمانی وجود دارد؟ چقدر خطر ناک است؟
مروارید

سلام من ۴۷ سالمه پولیپ و فیبروم دارم برای من این درمان موثر است
هایده احمدی

سلام دکتر خسته نباشید در طب سنتی برای همانژیوم مهره کمر درمانی وجود دارد اگرسیو نیست ولی علایم درد ناک دارد
زهره

قابل توجه اونهایی که میگن زالو چرته و عفونت میاره، اولا زالو را نباید از هرکجا تهیه کرد باید زالو بهداشتی و پرورشی باشه، ثانیا من خودم ۷سال است که هرسال بدنم را هم حجامت میکنم و هم برای موارد خاص زالو می اندازم ، چند مورد را براتون بگم کفتون ببره، خودم ،پدرم و پدر بزرگم مشکل گرفتگی رگ قلب داریم، پدرم که سکته قلبی رد کرد، تا از بیمارستان مرخص شد بردیم ۱۶تا زالو روی قفسه سینه اش رو قلبش انداختیم ، الان ۷ساله گوش شیطون کر ، دیگه نگفته قلبم درد میکنه هرسال هم حجامت می کند، خودم هم پارسال قلبم گرفت اصلا دکتر هم نرفتم مستقیم رفتم زالو انداختم به مرور بعد ۳روز درد قفسه سینم افتاد. برای دیابتی که دکتر گفته بود باید پاش قطع شود ۳نوبت هفته ای ۱بار انداختیم پاش خوب شد سیاهی اش رفت ،زخمش هم خوب شد، برای ریزش مو هم طی چندسال گذشته چندین بار امتحان کردم هم ریزش مو قطع می شود و هم موهای نازک شده و درحال ریزش مثل کف سر قوی و پرپشت شد. اینها را برای رضای خدا گفتم ، دوست داشتید استفاده کنید نخواستید برید پول بدید قرص شیمیایی بخورید.
مصطفی

با عرض سلام.آقای دکتر فصد با تئغ بهتره یا با آنژیوکت؟
حسینی

سلام وقت بخیر خانم ۴۰ ساله لاغر اندام هستم بعد تشخیص دکتر به عفونت معده، دستور عرق نعنا و بارهنگ و عسل رو انجام میدم ولی صورتم جوش میزنه مصلحی داره؟ یا دارو رو عوض کنم؟
شیبانی

سلام آقای دکتر ۴۰سالمه ۳کیلو اضافه وزن دارم اما تری کلسریدم ۲۷۴ میشه لطفا بفرمایید چیکار کنم کاهش پیدا کنه؟ ممنون از لطفتان.
مادر

سلام وخداقوت آقای دکتربه استیصال رسیدم اول خدا دوم راه شما فرزند۶ماهه ای دارم ریفلاکس داره دارومیخوره شیرخشک رژیمی میخوره همه چیزنرمال بوده بخاطرنبودشیرخشک اوموم یه شیر خشک دیگه تست کردم بچه افتاده سرفه خشک وخلطی باهم این مدت وزن هم نگرفته دکترچرک خشک کن داد اصلافایده نداشت حالا۲تااسپری کورتون داده گفتآلرژیه،نمیخوام بدم چه کنم سرفه ماندگارنشه بهتربشه خدایی نکرده آلرژی تنفسی روبچه نمونه یک دنیاممنونتونم یه راه جلوپام بزارید نگرانشم
من
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 6589]

[نسخه چاپی]

 

 

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 


 

جامعه ستیزی به بهانه کرونا

 

 

 

 

 

 مقدّمه:

گوشه ای از آثار و فوائد مصافحه

 

 

🔸سال گذشته در همین ایام و قبل از شیوع بیماری ناشی از ویروس کرونا (کووید-19) از ضرورت احترام جامعه پزشکی به آداب و رسوم پسندیده فرهنگی و دینی نوشتم و گفتم بهتر است به جای نفی سنّت های حسنه ای چون مصافحه- که آثار و برکات فراوانی از نظر مراجع علمی، روانشناسی، جامعه شناسی و به خصوص از نظر پیشوایان دینی برای آن برشمرده شده است- اصولی را به مردم آموزش دهیم که با رعایت آن ها بتوانند ضمن دست دادن با یکدیگر، از ابتلاء به سرماخوردگی نیز مصون بمانند. (1)

 

 

 

 

 



🔸ذیل آن یادداشت در همان صفحه مطلبی نیز راجب آداب دست دادن درج شده و در آن آمده بود: «در لحظه دست دادن، فرصتی فراهم می شود که دو طرف نوعی احساس متقابل اولیه حاصل کنند و به پشتوانه آن، رابطه را گسترش بدهند ... تماس گرم و اطمینان بخشی که ما انسان ها با هم برقرار می کنیم، برای تعامل و هماهنگی اجتماعی مان ضروری است؛ تماسی که برای سلامت، بقا و امنیّت و نیز آگاه کردن دیگران از احساس واقعی مان گریز ناپذیر است ...» (2)

 

 

 

 

 

 

🔸همچنین سال گذشته مطلبی در هفته نامه سلامت منتشر شد با این عنوان که از«تماس دست ها با هم، فرکانس سی امواج مغزی درد را تسکین می دهد» (3) و اشاره شد به اینکه «مطالعات جدید نشان داده وقتی شما دست فرد مورد علاقه تان را که از دردی رنج می برد در دستان خود می گیرید، فرد بیمار احساس آرامش می کند» و محققان تأکید کردند که «تأثیر تماس دست ها را در کاهش درد نباید دست کم بگیریم» و قطعاً این امر علاوه بر دردهای جسمی، در کاهش تنش ها و آلام عصبی و روانی (نظیر افسردگی، اضطراب، افکار منفی و ...) نیز می تواند مؤثر باشد.

 

 

 

 

 

 

 

🔸یکی از روانشناسان نیز در یک برنامه تلویزیونی (4) می گفت: «نوازش، ایمنوگلوبینA را -که محافظ سیستم های مخاط تنفسی است-در بدن بالا می برد»:🔗INhttps://www.aparat.com/v/ymw


 

 

 

 

چه کسانی باید تصمیم گیر و آموزش دهنده باشند؟

 

 

🔸در جریان مناسک شب های قدر، مقام معظم رهبری در ارتباط تصویری با اعضاء ستاد ملی مبارزه با کرونا، ضمن اعلام تبعیّت کامل از هرگونه تصمیم گیری این ستاد، تأکید کردند «مسأله‌ی دعا و عبادت یکی از نیازهای حتمی و اساسی مردم است» و سپس توصیه کردند که «بررسی این مورد را به کسانی بدهید که اهمّیّت حضور دعا و توسّل و مسائل معنوی را به معنای واقعی کلمه درک کرده باشند» (5)

 

 

 

 

 

 

🔸همچنین ایشان در خصوص تعطیلی فریضه حج ابراهیمی به دلیل شیوع بیماری کرونا، در فراز ابتدایی پیامشان تأکید کردند «این محرومیّت، کوته‌مدّت است و به حول و قوّه‌ی الهی دیر نخواهد پایید ...» (6)

 

 

 

 

🔸روز جهانی بهداشت روان در سال 2016 کمپین «افسردگی، بیا حرف بزنیم» در شبکه های اجتماعی آغاز به کار کرد و سازمان جهانی بهداشت نیز همین موضوع را به عنوان شعار سال 2017 برگزید و اعلام کرد.

 

 

 

 

🔸حالا با آمدن ویروس کرونا، مرتب به مردم تأکید می شود که حرف نزنید، دست ندهید، به ملاقات هم نروید، روبوسی نکنید، باشگاه نروید، با هم غذا نخورید، عزا و عروسی نروید و ...

 

 

 

 

🔸درست است که با این تدابیر باید انتشار ویروس کرونا را در سطح جامعه کنترل کنیم، اما نکاتی را باید مدّ نظر قرار دهیم:

 

 

 

1️⃣ کسانی عضو کمیته های علمی و اجرایی ستاد ملّی مبارزه با کرونا باشند و در این خصوص تصمیم گیر، آموزش دهنده و اعلام کننده باشند که بر اهمیت مروادات اجتماعی و تأثیر آن در سلامت روان جامعه و کاهش تنش های عصبی و روانی واقف باشند؛ همچنین سنّت های حسنه جامعه را به رسمیّت بشناسند و با احترام از آن ها یاد کنند.

 

 

 

 

 

2️⃣ اگر در جاهایی راهی وجود داشته باشد که بشود ضمن انجام سنّت های پسندیده اجتماعی، پروتکل هایی را - ولو سختگیرانه- رعایت کرد، به مردم حق انتخاب بدهیم.

 

 

 

3️⃣ تاکید کنیم و نشان دهیم که بر اهمیّت رسم و رسومات پسندیده اجتماعی واقف هستیم و این توصیه ها صرفاً از روی اضطرار و موقتی هست تا زمانی که خطر سرایت این ویروس رفع شود.

 

 

 

 

(بخش پایانی)

 

 

آیا دست دادن، رفتار غیربهداشتی تلقی می شود؟

 

 

🔸یک فوق تخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد ملّی مبارزه با کرونا در تلویزیون (7) می گوید: «یکی از فایده های کرونا این بود که مردم رفتارهای بهداشتی شان خیلی خوب شد» و سپس از سنت های پسندیده ای چون دست دادن، روبوسی کردن و در آغوش گرفتن به عنوان مثالی از رفتارهای غیربهداشتی نام می برد و اظهار خوشحالی کند که خوشبختانه تمام این ها از جامعه رخت بربست! :🔗https://www.aparat.com/v/u0Kpt
 

 

 

 

 

 

🔸این عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در جای دیگر اظهار داشته بود که دخالت برخی افراد غیرمتخصص در امور پزشکی و توصیه های غیرعلمی باعث می شود که زحمت ما پزشکان زیاد شود. (8):🔗 https://www.aparat.com/v/meA62
 

 

 

 

 

 

🔸امّا آیا فکر نمی کنید که نحوه قضاوت شما در خصوص برخی رسم و رسومات اجتماعی و نفی و تخطئه سنت های پسندیده جامعه - که آثار مثبت آن در برخی پژوهش های علمی به اثبات رسیده و پیشوایان دینی ما نیز فضیلت های بسیاری را برای آن ها برشمردند- موجب شود که در آینده زحمات روانشناسان، جامعه شناسان، روانپزشکان و مشاوران و علماء دینی زیاد شود؟
 

 

 

 

 

 

🔸این فوق تخصص بیماری های عفونی در جای دیگر به این موضوع اشاره کرده بود که سازمان جهانی بهداشت، تأکیدش را روی انتقال ویروس کرونا از طریق سطوح برداشته و فقط توصیه کرده است به منظور رعایت احتیاط، پس از تماس با این سطوح و قبل از ضدّعفونی دست ها با آب و صابون، ژل یا محلول ضدّعفونی کننده، با مخاط صورت (دهان و چشم و بینی) تماس نداشته باشید. (9):🔗 https://www.aparat.com/v/PYj3K
 

 

 

 

 

 

پس بنابراین می توانیم در اینجا به جای نهی کلی و مطلق، به مردم حق انتخاب بدهیم که اگر دست می دهید حتماً احتیاط کنید و قبل از ضدّعفونی دست ها، مخاط صورت خود را لمس نکنید.

منبع :

🔺لینک انتشار و پی نوشت ها:🔗http://salamat82.parsiblog.com/Posts/150/ ✍️همایون سلحشور فرد، کارشناس بهداشت محیط و دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت📜 هفته نامه سلامت، شماره ۷۷۳ (۲۴ آبان ماه ۱۳۹۹)- صفحه ۳ (موضوع روز)  📎 کانال کشکول سلامت🆔 @salamat82



نظرات
  عالی بود.
ارسال کننده نظر : مهدوی      تاریخ ارسال نظر : ۲۰ آذر ۱۴۰۰


  سلام آقای دکتر چرا در مورد واکسنهای وارداتی مقاله ونوشته ونظری ندارید؟؟؟
ارسال کننده نظر : رضوان      تاریخ ارسال نظر : ۵ آبان ۱۴۰۰
  

سلام. بهتر است تا آمدن واکسن فخرا صبر کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۹ آبان ۱۴۰۰



  سلام خدمت دکتر محترم عمه بنده سرطان سینه گرفته اما با اینکه یک سینه را به طور کامل برداشته باز هم سرطان در قسمتها دیگر پخش شد که خداروشکر با شیمی درمانی و پرتو درمانی از بین رفت اما قسمت کبد چهار لک دیده میشود که دکترها از درمانش عاجزند و گفته اند نهایتا چهار ماه بیشترعمر نمیکند ایا شما قادر به درمان ایشون هستید یا از همکارانتان کسی را میشناسید که بتواند ایشون درمان کنه؟؟ لطفا راهنمایی کنید، اجرتان با ابا عبدلله
ارسال کننده نظر : زینب      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ تير ۱۴۰۰
  

سلام. به آقای دکتر حسین رضایی زاده (درمانگاه طب سنتی انستیتو کانسر بیمارستان امام (ره) تهران) مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱ مرداد ۱۴۰۰



  احتراما آیا اشکال از طرف سیستم ما هست که لینک‌های مقاله را باز نمی‌کند؟!
ارسال کننده نظر : سلام      تاریخ ارسال نظر : ۱ خرداد ۱۴۰۰
  

سلام. کدام مقاله؟


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱ خرداد ۱۴۰۰



  الحمدلله ممنون
ارسال کننده نظر : سلام      تاریخ ارسال نظر : ۱ خرداد ۱۴۰۰


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3866بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4937بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[5245بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5945بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4443بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6564بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6601بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[6372بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6718بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6676بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6590بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[7310بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8561بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9681بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8716بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [9874بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[10206بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10477بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10699بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11811بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
جنایتی به نام غربالگری!
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1404 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
بزرگی خوش خیم پروستات
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته