سلام جناب دکتر برای التهاب ریه که باعث تنگی نفس وفشار به قلب شده وعملکرد قلب رو‌کاهش داده چه دستوری میفرمایید
علی

در ناحیه دفع ادرار البته سوزش نداره. منتها چندین روزه که شکم درد داره. دردش رو میگفت داخل نافش هست که پیش دکتر طب سنتی بردیم و گفت نافش جابجا شده و با ماساژ اونو برگردوند سر جاش. بعد از اون دیگه دردش رو دخترم میگفت کمتر شده ولی برطرف نشده. دکتر طب سنتی گفته بودن دور نافش هم آب جمع شده و تجویز کردن دور نافش رو به صورت ساعتگرد با روغن سیاهدانه ماساژ بدیم. به نظر شما الان دردش از از جمع شدن آب دور ناف هست؟ چون دخترم الان سمت چپ شکمش رو نزدیک پهلوی چپش رو میگه درد میکنه.
سادات

سلام وقتتون بخیر باشه. برای درمان عفونت ادراری در دختر بچه چهار ساله چیکار میشه کرد؟ آزمایش دادیم به احتمال زیاد عفونت ادراری داره دخترم. از دیشب کمی تب کرده با استامینوفن تبش پایین میاد ولی تا هفته بعد که بتونم پیش دکتر ببرمش میترسم شدید تر بشه و نیاز به بستری پیدا کنه. این دو روز چه داروهای طب سنتی میتونم بهش بدم؟
سادات

سلام خسته نباشید نمیدونستم سوالم روازکدوم بخش بپرسم دیگه اینجاپرسیدم مادرم۵۱ساله هستند۳ساله هست که فیبروم رحم برای ایشون تشخیص داده شده وخونریزی شدیدبه مدت ۱۰تا۲۰ روزدرماه دارندودوباره بافاصله ۷تا۱۰روزپاکی دوباره پریودمی شوندپارسال به امیدخوب شدن کورتاژرحم انجام دادن سه ماه خوب شدندودوباره مثل سابق خونریزی دارندبه همین خاطرکم خونی شدیدباهموگلوبین ۸مبتلاشدندچندباربیمارستان بستری شدن وخون دریافت کردندولی دفعه آخرگفتن رحم تون روبایددربیاریدولی بنده ازشون خواهش کردم اینکاررانکنن ممنون میشم راحلی بفرماییدواینکه اگه تحمل کنن خودبه خودیائسه نمیشوند
فاطمه

دخترم هفت سالشه و الان دوماهه سینه ش درگیره هر روشی انجام دادم ریه پاک نشد.چهارتخمه ها دمنوش ها... لطف می کنید راهنماییم کنید؟ شربت خرنوب خوبه بهش بدم؟ ممنونم
مائده

سلام آقای دکتر من یازده ساله مطالب ارزشمند شما رو پیگیری می کنم و راهکارهای واقعا عملی و کاربردی تون،خیلی کمکم کرد.سپاسگزارم .انشالله سلامت و عاقبت بخیر باشید.
مائده

باسلام من هفته ۵ یا ۶ بارداری ام ۲روزه که بعد از کار سنگین دچار لکه بینی شدم و از دیروز کم کم داره تبدیل به آب خون و لخته های باریک سیاه میشه استراحت دارم و شیاف پروژسترون استفاده میکنم آیا راهی هست که جنین از بین نره؟
فاطمه زینب

سلام من یه قاشق از پودر پوست تخم مرغ اسیاب شده رو با ابلیمو قاطی کردمو بعد دوازده ساعت که یه مایع زرد رنگ درس میشد وحدودن چن قاشق بود رو میخوردم بعد چن روز کلی دست وپاهام موهای زائد در اورد وجوش زد باید چیکار کنم؟
.....

سلام پسرم ۲محرم و ۲۹تیر بدنیا اومده ۲شوال میشه ۲۱ ماهه خیلی شیر میخورد خصوصا شبها کم اشتها هم هست ولی نمودارش خوبه و حتی قد بلنده از وقتی دکتر گفت زیادی شیر میخوره سعی میکنم تو روز و شب بیشتر از ۶بار شیر بهش ندم ولی خصوصا شبها خیلی بی قراری میکنه و بیدار میشه.بعضا شام هم خوب نمیخوره. میخوام اول ماه رمضان از شیر بگیرمش. لبنیات ،پستونک و شیشه هم نمیگیره. لطفاً راهنمایی کنید
فاطمه صدیق

سلام شبتون بخیر من دوتا گره تیریید در سمت راست به اندازه یک ونیم ونیم وچن تا گره درسمت چپ گردن کوچک دارم که دکتر تشخیص دادن عمل کنم چونکه تیریید ازبین رفته میترسم از عمل چونکه تو گلوم کبود بود ودهانم خشک وهردکتر میرفتم متوجه نمیشدن که مشکل کجاس خودم رفتم سونوگرافی گردن گفتن گره تیریید داری الان با رزیم 15 روزه ی بیشتر یک ماه میتونم جلو عمل بگیرم واین گره ها ازبین بره. ممنون از اینکه جوابگو هسین ومارا راهنمایی میکنین تشکر..
زهرا گواهیمند
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 8836]

[نسخه چاپی]

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی

 

 

بشر از ابتدای تاریخ، همیشه در جست‌وجوی راهی بوده تا به مدد آن از محدودیت‌های کالبد مادی‌اش عبور کرده و به قدرتی فرا انسانی دست یابد.

 

تاریخچه­ تقویت قوای بدنی جنگجویان و سربازان، قدمتی هم‌سنگ با تاریخچه­ جنگ بر روی کره­ خاکی دارد. تاریخچه‌­ای که ابتدای آن شاید فاصله چندانی با هبوط بشر بر این سیاره خاکی نداشته باشد. حضور قهرمانان  رویین­تن در گوشه گوشه­ اساطیر ملل مختلف، از اسفندیار در شاهنامه­ حکیم طوس گرفته تا آشیل، جنگجوی رویین­تن در حماسه­ هومر و زیگفرید در اسطوره‌های اسکاندیناوی؛ همه گواهی هستند بر این حقیقت که بشر از ابتدای تاریخ، همیشه در جست‌وجوی راهی بوده تا به مدد آن از محدودیت­‌های کالبد مادی‌اش عبور کرده و به قدرتی فرا انسانی دست یابد.


 

سلاح بیولوژیک در تعریف کلاسیک خود به پاتوژن‌های طبیعی یا دست‌کاری‌شده‌ کشنده‌ای اطلاق می‌شود که به‌عنوان سلاح کشتارجمعی مورداستفاده قرار می‌گیرند. ولی در آینده­ نزدیک نیروهای نظامی به مدد زیست‌فناوری به توانایی‌های آفندی و پدافندی نوینی مجهز خواهند شد؛ که لزوماً کشنده نیستند.

 

 

هانس موراوک، از پیش‌گامان علوم روباتیک در کتاب خود با عنوان «روبات؛ از کالبد ماشینی تا ذهن متعالی» ضمن انعکاس نظرهای وینج و کورزویل، آینده­ای آرمان‌شهرانه تحت‌سلطه‌ روبات‌ها و فناوری‌های زیستی برای بشر پیش‌بینی می‌کند. از منظر زیست‌فناوری نیز پیش‌بینی‌های متعددی برای حیات پسا انسانی نژاد بشر انجام گرفته است.

 

 

«هانس موراوک»، از پیش‌گامان علوم روباتیک در کتاب خود با عنوان «روبات؛ از کالبد ماشینی تا ذهن متعالی» ضمن انعکاس نظرهای وینج و کورزویل، آینده­ای آرمان‌شهرانه تحت‌سلطه‌ روبات‌ها و فناوری‌های زیستی برای بشر پیش‌بینی می‌کند.

 

 

بشر اومانیست غربی برای گریز از مرگی - که به نظر او پایان جهان است - تلاش کرده تا جاودانگی را در همین جهان مادی برای خود رقم بزند و اگر در چهارمین انقلاب علمی خود بر قله زیست‌فناوری می­‌ایستد، باز هم در جست‌وجوی همان جاودانگی است؛ ولی این بار، با طعم فناوری.

 

 

ونور وینچ، ریاضی‌دان و نویسنده­ آثار علمی-تخیلی، این تحول را «غرابت» نامیده و بر این باور است که در نهایت ممکن است به انقراض جسمانی نژاد بشر منجر شود.

 

 

ریموند کورزویل، کارشناس هوش مصنوعی، انتقال ذهن انسان‌ها به روبات‌های نامیرا، مرحله­ بعدی تکامل را فراهم می‌آورد. این دیدگاه، شبیه آثار علمی-تخیلی به نظر می‌رسد؛ اما کورزویل در کتاب سال 1999 خود با عنوان «عصر ماشین‌های دارای روح» این موضوع را به‌عنوان یک واقعیت علمی اجتناب‌ناپذیر بیان می‌کند.

 

 

دارپا افرادی هم‌چون «سیمون کانوی» را به پشت دیوارهای امنیتی خود راه داده تا از فعالیت‌‌­های آن‌ها گزارش تهیه کند. این رویه نشان از آن دارد که احتمالاً دارپا به نتایج مهمی دست پیدا کرده و قصد دارد با این سیاست­‌های رسانه­‌ای افکار عمومی را برای پذیرش جهان آینده آماده کند.

 

 

ارتش ایالات‌متحده‌ تأسیس شده و دفتر مرکزی آن در دانشگاه کالیفرنیا واقع شده است. ازجمله‌ اهداف پژوهشی که در این مؤسسه در حال پیگیری است، می‌توان به مواردی هم‌چون طراحی یونیفرم‌های نظامی ارگانیک باقابلیت تغییر رنگ برای استتار، سخت شدن پوسته خارجی اشاره کرد.

 

 

دارپا، یک سازمان تحقیقاتی و فن‌آوری است؛ که در سال 1958 زیر نظر وزارت دفاع ایالات‌متحده تأسیس شد و وظیفه­ آن، توسعه و ساخت فن‌آوری‌های نوین برای استفاده ارتش آمریکاست. به‌جرئت می‌­توان گفت که دارپا، یکه‌­تاز عرصه فناوری­‌هایی است که قرار است سربازان آینده را به موجوداتی فرا انسانی تبدیل کند.

 

 

دکتر «مارک روث»، پژوهش‌گر مؤسسه تحقیقات سرطان «فرد هاچینسون» توانسته با استفاده از تنظیم سولفید هیدروژن در هوای تنفسی موش‌­ها و کرم‌های حلقوی، مسیرهای دسترسی سلول‌های بدن این جانداران به اکسیژن را مسدود کند.

 

 

دارپا به‌ عنوان یکی از کلیدی‌ترین سازمان‌­های تحقیقات ارتش آمریکا، چند سالی است که چرخش آشکاری در استراتژی‌های نظامی خود ایجاد کرده است. مدیران و استراتژیک‌های پنتاگون چند سالی است که در پی خلق ماشین‌های  کشتار زنده‌­ای هستند که از حیث فیزیکی و عصبی نسبت به نمونه‌های موجود، ارتقا یافته تر باشند.

 

 

کارشناسان بسیاری در حوز‌ه‌های مختلف فن‌آوری - با توجه به پیشرفت‌های کنونی در فن‌آوری‌های مرتبط با تحول حیات و سازوکارهای حیاتی انسان - پیش‌‌بینی‌های متعدد و کم‌وبیش مشابهی را مطرح کرده‌اند.

 

 

انستیتوی A&M دانشگاه تگزاس به خاطر نتایج موفقیت‌آمیز پژوهش‌­های خود در زمینه بهبود سریع جراحات و افزایش ضریب حیات سربازان در میدان نبرد موفق به دریافت بودجه‌‌ای معادل ۹.۹ میلیون دلار از سوی دارپا شده است. در روش ابداع‌شده از سوی این مؤسسه، زمان طلایی برای انجام احیای مصدومان تا شش ساعت افزایش یافته و بدین ترتیب، فرصت بیش‌تری در اختیار نیروهای امدادی برای رسیدگی به مجروحین قرار می‌دهد.

 

 

کانوی در سخنرانی از دارویی خبر می‌دهد که بر روی خلبانان بالگردهای ارتش آمریکا آزمایش‌شده و به آن‌ها این امکان را می‌­دهد تا بیش از چهل ساعت به‌صورت مداوم پرواز کنند و درعین‌حال، سطح هوشیاری و تمرکز خود را نیز حتی بعد از دو شبانه‌ روز فعالیت مستمر بدون استراحت، در وضعیت خوبی نگه‌دارند.

 

 

گریگوری استاک در کتاب خود تحت عنوان «متا انسان؛ ادغام انسان‌ها و ماشین‌ها، به‌منظور ایجاد ابر موجودات زنده جهانی» پیش‌بینی می‌کند که گونه­ انسان از طریق باز مهندسی ژنتیک به کمال پسا انسانی دست خواهد یافت.

 

 

بخش قابل‌توجهی از هزینه‌­های درمانی ارتش آمریکا برای درمان ناهنجاری­های روانی ناشی از آسیب‌های روحی خشونت میدان نبرد - یا به‌اختصار PTSD - مورد مصرف قرار می‌گیرد.یکی از راه­ حل‌های مؤثر برای کاهش PTSD در سربازان، پاک کردن حافظه از خاطرات ناهنجاری است که این عوارض را در پی دارد.

 

 

مؤسسه همکاری‌های زیست‌فناوری کالیفرنیا ازجمله‌ این مراکز نظامی است که در سال 2003 با بودجه­ اولیه­ پنجاه میلیون دلاری، توسط ارتش ایالات‌متحده‌ تأسیس شده و دفتر مرکزی آن در دانشگاه کالیفرنیا واقع شده است.

 

بشر در طول این جست‌وجوی چند هزارساله، گاه با جادو و جادوگری و علوم غریبه تلاش کرده از این سد عبور کند، گاه به کمک معجون‌ها و داروهای انرژی‌زا و توهم‌انگیز و گاه باقدرت ذهن، عرفان و سلوک مخصوص سلحشوران و جنگاوران باستانی. در عصر حاضر نیز بشر مسلح به سلاح علم و فن‌آوری، تلاش کرده تا با کمک امکاناتی که دانش در اختیارش قرار می‌دهد، به‌جای خلق افسانه­‌ها و اساطیر، به آن‌ها واقعیتی عینی ببخشد.تحلیل جریان‌های علمی معاصر که در پی عبور دادن انسان از کالبد مادی او و ورودش به جهان فرا انسانی هستند، مستلزم مقدماتی است که به‌ ناچار به فلسفه و علوم استراتژیک و بعضاً مباحث ایدئولوژیک نقب می‌زند؛ که البته در مورد تکنیک و فن‌آوری در جهان غرب مسئله­ چندان غریب و تازه‌ای نیست. تکنیک و فن‌آوری در تمدن غرب، با کل یکپارچه این تمدن درهم‌ آمیخته است. در تمدن غرب، تکنیک میوه­ درختی است که شاخه­ آن دانش، تنه‌اش فلسفه غرب و ریشه‌اش فیزیک و متافیزیک تمدن غرب است. این کل یکپارچه­ درهم‌ پیچیده، سبب می­‌شود تا تحلیل تکنیک و فن‌آوری در تمدن غربی از ادبیات فلسفی تفکیک‌ناپذیر باشد؛ که در خلال این سطور به‌اجمال موردبررسی قرار خواهد گرفت.

 

با نگاهی اجمالی با سیر فن‌آوری‌های مرتبط با انسان و کالبد مادی او در تمدن غرب می‌توان به گزاره‌های انکارناپذیری در مورد سمت‌ و سوی پیشرفت تکنولوژی در تمدن انسان اومانیست غربی و افق‌های استراتژیک آن دست یافت. بشر اومانیست غربی برای گریز از مرگی - که به نظر او پایان جهان است - تلاش کرده تا جاودانگی را در همین جهان مادی برای خود رقم بزند و اگر در چهارمین انقلاب علمی خود بر قله زیست‌فناوری می‌ایستد، باز هم در جست‌وجوی همان جاودانگی است؛ ولی این بار، با طعم فن‌آوری.

 

 

در اولین آرمان‌شهرهای تکنولوژیک ترسیم‌ شده در ذهن اندیشمندان تمدن غرب، جسم انسان کاملاً بی‌اعتبار بود و در مقابل، ذهن وی اصالت داشت و منبع هویت او به‌حساب می‌­آمد. با تولد علوم داده‌ورزی و رباتیک، دانشمندان فناوری غربی، آرمان­‌شهرهایی را وعده می‌دادند که در آن‌ها ذهن انسان از بدن شکننده و دارای محدودیت‌های فیزیکی وی جدا و در مغز مصنوعی یک رایانه و یا یک سایبورگ نیمه‌انسان-نیمه‌ماشین بارگذاری شده و به‌این‌ترتیب، پسا انسان فناناپذیری ایجاد خواهد شد که فارغ از درد و محدودیت‌های متداول زندگی انسانی قادر است به سطح جدیدی از زندگی دست یابد.

 

کارشناسان بسیاری در حوزه­‌های مختلف فن‌آوری - با توجه به پیشرفت‌های کنونی در فن‌آوری‌های مرتبط با تحول حیات و سازوکارهای حیاتی انسان - پیش­بینی‌های متعدد و کم‌وبیش مشابهی را مطرح کرده‌اند. به گفته «ریموند کورزویل»[1]، کارشناس هوش مصنوعی، انتقال ذهن انسان­ها به روبات‌های نامیرا، مرحله­ بعدی تکامل را فراهم می‌آورد. (سنتزی از ماشین؛ انسان فناناپذیر؛ روبوساپین‌ها)[2]این دیدگاه، شبیه آثار علمی-تخیلی به نظر می­رسد؛ اما کورزویل در کتاب سال 1999 خود با عنوان «عصر ماشین‌های دارای روح»[3] این موضوع را به‌عنوان یک واقعیت علمی اجتناب‌ناپذیر بیان می­کند. «ونور وینچ»[4]، ریاضی‌دان و نویسنده­ آثار علمی-تخیلی، این تحول را «غرابت»[5] نامیده و بر این باور است که در نهایت ممکن است به انقراض جسمانی نژاد بشر منجر شود.

 

 

«هانس موراوک»[6]، از پیش‌گامان علوم روباتیک در کتاب خود با عنوان «روبات؛ از کالبد ماشینی تا ذهن متعالی»[7] ضمن انعکاس نظرهای وینج و کورزویل، آینده­ای آرمان‌شهرانه تحت‌سلطه‌ روبات‌ها و فن‌آوری­های زیستی برای بشر پیش‌بینی می‌کند. از منظر زیست‌ فناوری نیز پیش­‌بینی­‌های متعددی برای حیات پسا انسانی نژاد بشر انجام گرفته است؛ که ازجمله‌ آن‌ها می‌توان به پیش‌بینی «گریگوری استاک»[8] در کتاب خود تحت عنوان «متا انسان؛ ادغام انسان‌ها و ماشین‌ها، به‌منظور ایجاد ابر موجودات زنده جهانی»[9] اشاره کرد. در این کتاب پیش­بینی می­شود که گونه­ انسان از طریق باز مهندسی ژنتیک به کمال پسا انسانی دست خواهد یافت.[10]

 

با تکمیل نقشه­ ژنوم انسان در ابتدای هزاره­ سوم میلادی و به دنبال آن با توسعه­ فناوری‌­های زیستی مرتبط با دست ورزی ژنتیک، متفکرین آینده‌پژوه تمدن غرب آرمان‌­شهر جدیدی را در پیش دیدگاه خود گستراندند. خط‌ مشی زیست‌ فناوری در این دیدگاه جدید درست در نقطه­ مقابل رویکرد فناوری سایبورگ، ولی با همان اهداف بود. پیشگامان فناوری سایبورگ می‌کوشیدند کالبدِ - به‌ظن خود - ضعیف و پر نقص انسان را با به‌کارگیری اجزای الکترونیکی و مکانیکی ارتقا بخشند. در مقابل، زیست‌فناوری با آن‌که در ناقص بودن کالبد انسانی با همتایان خود در فناوری سایبورگ هم‌نظر بودند، اما راه‌حل را در ارتقای کالبد انسانی از طریق فرآیندهای بیولوژیک می ­دانستند. امروزه این دسته از زیست­فناوران پیشرو در تلاش‌اند تا به کمک مهندسی مسیرهای تکوین موجودات زنده، در سطح مولکولی، گونه‌های موجود را ارتقا بخشند.

 

 

 

مهندسی زیستی در خدمت خلق ابر سربازان فرا انسانی


سلاح بیولوژیک در تعریف کلاسیک خود به پاتوژن‌های طبیعی یا دست‌کاری‌شده‌ کشنده­ای اطلاق می‌شود که به‌عنوان سلاح کشتارجمعی مورد استفاده قرار می‌گیرند. ولی در آینده­ نزدیک نیروهای نظامی به مدد زیست‌فناوری به توانایی­‌های آفندی و پدافندی نوینی مجهز خواهند شد؛ که لزوماً کشنده نیستند. تأثیر بخش‌­های نظامی در توسعه­ زیست‌فناوری به حدی چشم‌گیر است که به عقیده­ بسیاری، امروزه پیشرفته‌­ترین و پیچیده‌­ترین ایده­‌های زیست‌فناوری، نه به‌وسیله دانشمندان و محققین دانشگاهی، بلکه به‌وسیله لابراتوارهای مراکز نظامی و تحت تدابیر شدید امنیتی و دور از دسترس افکار عمومی در حال انجام هستند. «مؤسسه همکاری‌های زیست‌فناوری کالیفرنیا»[11] ازجمله‌ این مراکز نظامی است که در سال 2003 با بودجه­ اولیه­ پنجاه میلیون دلاری، توسط ارتش ایالات‌متحده‌ تأسیس شده و دفتر مرکزی آن در دانشگاه کالیفرنیا واقع شده است. ازجمله‌ اهداف پژوهشی که در این مؤسسه در حال پیگیری است، می‌توان به مواردی همچون طراحی یونیفرم‌های نظامی ارگانیک باقابلیت تغییر رنگ برای استتار، سخت شدن پوسته خارجی در برابر اصابت گلوله، نامریی کردن سربازان در برابر سانسورها و یا طراحی ماشین‌های زرهی با پوشش خودترمیم‌شونده، طراحی پوشش‌های انسانی ضدگلوله و خودترمیم‌شونده، تولید میکروارگانیسم‌های خورنده لاستیک، شیشه و فلز اشاره کرد.[12]

 

در حال حاضر، یکی از اهداف بلندمدت بخش‌­های نظامی در حوزه­ تسلیحات بر پایه­ زیست‌فناوری، کاهش استفاده از سلاح‌های بیولوژیک کشنده­ کلاسیک و در مقابل، تمرکز بر افزایش کارایی بدن سربازان است. در همین رابطه، نشریه­ Star 21 در سال 2001 گزارشی را با عنوان «فناوری­های استراتژیک برای ارتش قرن 21» منتشر کرده است؛ که بر طبق آن، کمیته­ علم و فن‌آوری ارتش به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های شورای تحقیقات ملی آمریکا در حال پیگیری برنامه­ جاه‌طلبانه‌ای است که به‌موجب آن بتوان کالبد سربازان را از طریق فرآیندهای مهندسی ژنتیک، ویرایش و بازآرایی ژنی و هم‌چنین الحاق سلول از گونه‌های متفاوت ارتقا بخشیده و به نسلی از ابر سربازان دست یافت. نویسنده این مقاله معتقد است که احتمالاً در آینده سربازان نیروهای ویژه­ ارتش آمریکا، برای کسب صفات دفاعی و هم‌چنین کسب ویژگی‌های مناسب برای عملیات نظامی مخفیانه، به‌صورت زیستی باز مهندسی خواهند شد.[13]

 

 

در حال حاضر، در اکثر گزارش‌ها و اسنادی که در رابطه با پروژه­ ابر سربازان ارتش‌های آینده منتشر می­‌شوند، یک نام بیش‌تر از سایر مراکز تحقیقاتی دیگر به چشم می‌خورد؛ «سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته­ دفاعی»[14] یا به‌اختصار «دارپا».دارپا، یک سازمان تحقیقاتی و فناوری است؛ که در سال 1958 زیر نظر وزارت دفاع ایالات‌متحده تأسیس شد و وظیفه­ آن، توسعه و ساخت فناوری‌های نوین برای استفاده ارتش آمریکاست. به‌جرئت می‌توان گفت که دارپا، یکه‌تاز عرصه فناوری‌هایی است که قرار است سربازان آینده را به موجوداتی فرا انسانی تبدیل کند. شواهدی که در این مقاله به آن‌ها اشاره خواهد شد، تنها گوشه‌ای از فعالیت­‌های عظیم و سرمایه­‌گذاری­‌های کلانی است که توسط این سازمان علمی نظامی مدیریت می‌شود.[15]

 

دارپا به‌عنوان یکی از کلیدی‌ترین سازمان‌های تحقیقات ارتش آمریکا، چند سالی است که چرخش آشکاری در استراتژی‌های نظامی خود ایجاد کرده است. مدیران و استراتژیک‌های پنتاگون چند سالی است که در پی خلق ماشین‌های کشتار زنده‌­ای هستند که از حیث فیزیکی و عصبی نسبت به نمونه‌های موجود، ارتقا یافته تر باشند.[16] سربازان آینده از قدرت عضلانی و هماهنگ عصب و عضله و قدرت واکنش و ضریب هوشی بیشتری برخوردار خواهند بود. جراحت‌های بدن آنان با سرعتی به‌مراتب بیش‌تر از یک انسان معمولی بهبود خواهد یافت. به ‌میزان کم‌تری از غذا و استراحت نیاز خواهند داشت. درد کم‌تری حس می‌کنند و حتی ترس و عواطف انسانی کم‌تری را بروز خواهند داد.[17]

 

 

امروزه، تمرکز بر این راهبرد نظامی به حدی افزایش‌یافته که بر طبق اسناد موجود، پنتاگون سالانه چهارصد میلیون دلار برای تقویت و بهبود توان رزمی سربازان خود هزینه می‌کند؛ که از این میان، سهم قابل‌توجهی از این بودجه صرف پژوهش‌هایی میشود که پایه­ آن‌ها مهندسی ژنتیک و دست‌ورزی ژنی است. به‌عنوان ‌مثال، در همین مورد، بنا به اعلام مؤسسه­ پژوهشی Board - وابسته به دانشگاه MIT - این مؤسسه بودجه‌ای معادل 32 میلیون دلار را از دارپا دریافت کرده؛ تا فرآیندهای مرتبط با طراحی و تولید DNA نوترکیب را توسعه دهد.[18] پژوهش‌های مرتبط ایجاد ابر سربازان در دارپا را می‌توان در سه حوزه­ اصلی افزایش راندمان تولید انرژی در بدن سربازان و افزایش ساعات فعالیت مستمر، افزایش سرعت ترمیم آسیب‌های ناشی از جراحات جنگی و درنهایت، کاهش میزان ترس و حس درد در سیستم عصبی طبقه‌بندی کرد.[19]

 

این استراتژی نوین تا حدی با موفقیت همراه بوده است؛ که حتی خود دارپا نیز افرادی همچون «سیمون کانوی» را به پشت دیوارهای امنیتی خود راه داده تا از فعالیت‌‌­های آن‌ها گزارش تهیه کند. این رویه نشان از آن دارد که احتمالاً دارپا به نتایج مهمی دست پیداکرده و قصد دارد با این سیاست‌های رسانه‌ای افکار عمومی را برای پذیرش جهان آینده آماده کند.مراکز تحقیقاتی تحت نظارت دارپا، در حال پژوهش روی ژن‌هایی هستند که فعالیت این ژن‌ها به سربازان این امکان را می‌­دهد که چربی‌های بدن خود را با کارایی به‌مراتب بیشتری به انرژی تبدیل کنند. سربازانی با این نوع ژن‌های مهندسی‌ شده، قادرند روزهای متمادی بدون نیاز به مصرف غذا در صحنه‌ درگیری حضور داشته باشند و علاوه بر آن، جیره­ غذایی آن‌ها فضای کمتری را در تجهیزات سنگین و حجیم‌شان اشغال خواهد کرد.[20]

 

پس از اعلام نتایج موفقیت‌آمیز در مورد کودکی که انگشت خود را ازدست‌داده بود و به کمک فناوری‌های کشت سلولی و تغییر مسیرهای سیگنالینگ در بافت آسیب‌دیده، بافت انگشت او مجدداً رشد کرده بود، مسئولین دارپا نیز هزینه زیادی را به پژوهش‌هایی اختصاص داده‌اند که هدف آن‌ها یافتن مکانیسم‌هایی بود که می­‌توانست این فرآیند ترمیمی را در بزرگسالان نیز فعال کند.[21]به گفته کانوی، یکی از جدیدترین موفقیت‌های دارپا، یافتن مکانیسم‌های ژنی است که می­‌توانند محرک‌­های خواب در انسان را خاموش کنند. کانوی از دارویی خبر می‌دهد که بر روی خلبانان بالگردهای ارتش آمریکا آزمایش‌شده و به آنها این امکان را می‌دهد تا بیش از چهل ساعت به‌صورت مداوم پرواز کنند و درعین‌حال، سطح هوشیاری و تمرکز خود را نیز حتی بعد از دو شبانه‌روز فعالیت مستمر بدون استراحت، در وضعیت خوبی نگه‌دارند.

 

 

بر طبق اظهارنظرهای رسمی انجام‌شده از سوی مراکز تحقیقاتی معتبر، برنامه‌های دارپا در زمینهٔ بهبود سریع جراحات و افزایش ضریب حیات سربازان در میدان نبرد نیز به موفقیت‌های چشم‌گیری دست‌یافته است. بر همین اساس، انستیتوی A&M دانشگاه تگزاس به خاطر نتایج موفقیت‌آمیز پژوهش‌­های خود در این زمینه موفق به دریافت بودجه‌ای معادل ۹.۹ میلیون دلار از سوی دارپا شده است. در روش ابداع‌شده از سوی این مؤسسه، زمان طلایی برای انجام احیای مصدومان تا شش ساعت افزایش یافته و بدین ترتیب، فرصت بیشتری در اختیار نیروهای امدادی برای رسیدگی به مجروحین قرار می­‌دهد.[22] دارپا با توسعه فن‌آوری­‌هایی از این ‌دست در آینده‌ای نه‌ چندان دور سربازانی را ایجاد خواهد کرد که همچون مردگان متحرک فیلم­ های زامبی در مقابل گلوله، جراحت و خونریزی مقاوم خواهند بود و حتی با وجود زخم‌های عمیق، بازهم می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.رؤیاهای علمی دارپا، حتی قرار است از این نیز فراتر رود. بر طبق گزارش‌های نشریه معتبر WIRED، یکی از پروژه‌های در حال پیگیری در این سازمان شبیه‌سازی خواب مصنوعی موجوداتی همچون سنجاب در انسان است.[23]

 

پژوهشگران این پروژه درصدد هستند تا از طریق مهندسی ژنتیک، آنزیم‌های پانکراسی مشترک بین انسان و سنجاب را به نحوی کنترل کنند که با استفاده از آن بتوان یک سرباز مجروح را به یک خواب مصنوعی نزدیک به کما برد؛ تا از این طریق، شدت جراحت او تا زمان رسیدن به مراکز درمانی مجهز به میزان قابل‌توجهی کاهش یابد. در همین راستا، دکتر «مارک روث»، پژوهشگر مؤسسه تحقیقات سرطان «فرد هاچینسون» توانسته با استفاده از تنظیم سولفید هیدروژن در هوای تنفسی موش‌ها و کرم‌های حلقوی، مسیرهای دسترسی سلول‌های بدن این جانداران به اکسیژن را مسدود کند.[24] نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش حاکی از آن است که فعالیت­‌های حیاتی در نمونه‌های آزمایشی به‌صورت موقتی متوقف می­‌شوند. فعالیت‌­های مغزی خاموش شده،‌ قلب از ضربان می‌­افتد و خونریزی در جراحات بافتی متوقف می‌شود. دکتر روث با همین روش توانسته با کمک تنظیم سطح سولفید هیدروژن، حتی پس از حذف شصت درصد از خون موش­‌های آزمایشگاهی، آنها را به مدت ده روز در همین شرایط نزدیک به مرگ، زنده نگه­ دارد.[25]

 

 

درواقع می‌­توان ادعا کرد که دکتر روث با این روش توانسته موجودات زنده نامیرایی ایجاد کند که در صورت تکرار بر روی انسان نتیجه­ آن ایجاد لشکری از سربازان نامیرا خواهد بود. سربازانی که مورد اصابت گلوله قرار می‌گیرند، ولی نمی­‌میرند. همان‌طور که قهرمانان اساطیری هم‌چون اسفندیار و آشیل در برابر ضربات شمشیر، رویین­تن بودند.[26] پروژه‌های تحقیقاتی مرتبط با دارپا، تنها قوای دفاعی سربازان در میدان نبرد را افزایش نمی‌دهد و نتایج برخی پژوهش‌ها بر افزایش نیروی آفندی یک نیروی نظامی متمرکز شده‌اند. بخش قابل‌توجهی از هزینه‌های درمانی ارتش آمریکا برای درمان ناهنجاری‌های روانی ناشی از آسیب­‌های روحی خشونت میدان نبرد - یا به‌اختصار PTSD - مورد مصرف قرار می‌گیرد.

 

یکی از راه‌حل­‌های مؤثر برای کاهش PTSD در سربازان، پاک کردن حافظه از خاطرات ناهنجاری است که این عوارض را در پی دارد. بر طبق گزارشی که در سال ۲۰۱۱ در نشریه ایندیپندنت منتشر شده، پروفسور «راجر پیتمن» - روانپزشک دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد - روش درمانی جدیدی را با دارویی با عنوان «پروپرانول» ابداع کرده ؛ که مصرف آن تأثیرات مخرب در حافظه را تا حد قابل‌ توجهی کاهش می­‌دهد. سیاست­گذاران دارپا  امیدوارند که با توسعه و بهبود درمان‌های دارویی از این ‌دست بتوانند سربازانی خونسرد و بی‌­رحم ایجاد کنند که خشونت میدان نبرد برای آن‌ها به‌ اندازه هیجان تماشای یک مسابقه ورزشی در یک استادیوم­ ورزشی باشد.[27]

 

 

 

در حال حاضر، مهندسی زیستی کالبد بدن سربازان در محور توجه سازمان­‌هایی هم‌چون دارپا قرار دارد؛ ولی بخش‌­هایی از دارپا هم‌چنان در حال پژوهش و توسعه تکنولوژی­‌هایی هستند که در بستر الکترونیک، ‌مکانیک و سایبورگ، توانایی رزمی سربازان را افزایش می­‌دهند. با توجه به موارد ذکرشده در خصوص این تکنولوژی مخوف و از ‌این ‌رو که آمریکا دشمن همیشگی ما بوده، لازم است تا چنین سازمان‌هایی مورد توجه خاص مسئولین قرار گیرند.

 

 

مقالات مرتبط: 

 

*

*

*

*

*

 



منابع: 

 

[1] Raymond Kurzweil

[2] Peter Menzel and Faith D’Aluisio, Robosapiens:EvolutionofaNewSpecies (Cambridge, Mass.: MIT Press, 2000)

[3] The Age of Spiritual Machines

[4] VernorVinge

[5] Singularity

[6] Hans Moravec

[7] Robot:MereMachine toTranscendentMind (1999)

[8] Gregory Stock

[9] Metaman: The Merging of Humans and Machines into a Global Superorganism (1993)

[10] Daniel Dinello, Technophobia science fiction visions of posthuman technology (university of texas press, 2005)

[11] California Institute for Collaborative Biotechnologies

[12] همان

[13] همان

[14] Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA)

[15] DARPA Launches Biological Technologies Office, (2014) http://www.darpa.mil/news-events/2014-04-01

[16] Tyler McQuade, Battlefield Medicine, http://www.darpa.mil/program/battlefield-medicine

[17] Michael Hanlon, Super Solders the Quest for the Ultimate Human Killing Machine, (2011), http://www.independent.co.uk/news/science/super-soldiers-the-quest-for-the-ultimate-human-killing-machine-6263279.html

[18] DARPA awards $32 million contract to MIT, Broad Institute Foundry to bolster DNA design and manufacturing, Broad Institute (2015), https://www.broadinstitute.org/news/darpa-awards-32-million-contract-mit-broad-institute-foundry-bolster-dna-design-and

[19] Michael Hanlon, Super Solders the Quest for the Ultimate Human Killing Machine, (2011), http://www.independent.co.uk/news/science/super-soldiers-the-quest-for-the-ultimate-human-killing-machine-6263279.html

[20] Damien Gayle, Army of the future_ Soldiers will be able to run at Olympic speed  and won't need food or sleep with gene technology (2012), http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2187276/U-S-Army-Soldiers-able-run-Olympic-speed-wont-need-food-sleep-gene-technology.html

[21] همان

[22] همان

[23] Noah Shachtman, Squirrel = Super Soldier (WIRED, 2007) https://www.wired.com/2007/03/soldiers_if_you/

[24] Noah Shachtman, Zombie Mouse Master Extends Lifespans, ( WIRED, 2007)  https://www.wired.com/2007/12/zombie-mouse-ma/

[25] Katie Drummond, Pentagon, Zombie Pigs First, Then Hibernating Soldiers, (2009)  https://www.wired.com/2009/12/pentagon-zombie-pigs-first-then-hibernating-gis/

[26] Kristen Woodward, Could Hydrogen Sulfide Hold the Key to a Long Life, (2007), http://www.fredhutch.org/en/news/releases/2007/12/could_hydrogen.html

[27] Michael Hanlon, Super Solders the Quest for the Ultimate Human Killing Machine, (2011), http://www.independent.co.uk/news/science/super-soldiers-the-quest-for-the-ultimate-human-killing-machine-6263279.html

منبع :



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3375بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4422بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4635بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5278بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4145بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6261بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6271بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[5991بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6368بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6315بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6300بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[6993بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8095بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9335بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8382بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [9144بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9574بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10087بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10337بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11417بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
هوش جنسی کودک
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
چرا آدم‌های خوب در شبکه های اجتماعی تحمل ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
کاربران موبایل دقت کنید!
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
نکاتی در باب ترس از ازدواج و تأخیر در آن
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر