بسیار ممنون از راهنمایی تون اما نمیدونم چرا چند وقته نظرم به ژل رویال جلب شده ‌
رها

سلام و خداقوت برای مشکل کمبود انرژی بدنی ، مصرف چه مواردی خوب و مفید هست ؟! ( مزاج تقریبا گرم و خشک )
رها

سلام وعرض ادب ، من کم کاری تیرویید دارم وقرص لووکسین مصرف میکنم با دخیره پایین تخمدان آیا میتوانم روش پیاز درمانی را انجام دهم ؟مشکلی برای تیروییدم ایجاد میشه؟
الهام

نوزادپسری دارم دوماهشه..بردمش بهداش بهم گفتن تواین یک ماهه اضافه وزن نکرده..علت چیه.من خودم میدونم شیرم کم شده ی مدته رفتم واسش شیرخشک نان یک گرفتم..دوبار خورد خوب بود روزبعدش گریه ها وبهم پیچیدناش شروع شد..بردمش متخصص واسش سونونوشت توسونو گفتن شکمش پرازگازه ولی مایع آرادشکمی دیده شده..من ازترس دارم زهرترک میشم نمیدونم چکارکنم
سادات

سلام علیکم چرا چندین ساعت بعد از مصرف سرکه انگبین نعنایی شکم درد و اسهال شدیدی شروع میشود (دچار مشکلات گوارشی وضعف معده هستم)؟
محمدجواد

فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار

سلام علت خوردن خاک و علاقه به یخ توسط کودک ۵ساله چی هستش لطفا راهنمایی کنید
علی

سلام امروز خوب حجامت کرد
زارعی

سلام ببخشید این حسوم های آهنی مشکی که تو بعضی عطاری ها هست میشه استفاده کرد به عنوان همون قطعه اهن؟
شاهمرادی

سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار
کد : 34362
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۹
خبرها و نظرها
Share Email
طعم گس کاهش فرزندآوری

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين

 

 

طعم گس کاهش فرزندآوری


همه سیاست‌های ضدجمعیت و خانواده دولت/ از قانون بر زمین مانده تسهیل ازدواج تا ورود زنان به ورزشگاه

سریع‌ترین کاهش نرخ فرزندآوری به ازای هر زن در تاریخ جهان در ایران اتفاق افتاده است که اتفاقا با واکنش‌های بسیار زیاد کاربران مواجه شد.

 

آش کاهش رشد جمعیت در ایران به قدری شور شده که حالا از آن سوی دنیا هم به نرخ رشد جمعیت ایران و مادرشدن دختران ایرانی اشاره می‌کنند. دیروز در هیاهوی اخبار نگران‌کننده کرونا، آقای دکتر کیانوش جهانپور، رییس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت و درمان توییتی را از خانم ملیندا گیتس بازنشر کرد که در آن بر اساس آمار جهانی به کاهش آمار فرزند به‌ازای هر خانم ایرانی اشاره شده بود؛ آماری که نشان می‌دهد میانگین فرزندآوری هر خانم ایرانی در حال حاضر به ۶/۱ رسیده است. این همان زنگ هشدار برای کاهش جمعیت و پیرشدن ایران است.

 

«خانه کوچک است»، «با زندگی کارمندی قید بچه‌دارشدن را باید زد»، «حقوق‌مان به دخل و خرج خودمان هم نمی‌رسد، حالا یک نفر را هم اضافه کنیم؟»، «بچه دارشدن پول می‌خواهد»؛ همه ما این جملات را از دختران و پسران جوانی که چند سالی است ازدواج کرده‌اند و قصد بچه‌دارشدن ندارند، شنیده‌ایم. در حالی که اگر واقع‌بین باشیم تک‌فرزندی یا نداشتن فرزند از اوایل دهه ۸۰ در بین خانواده‌های ایرانی رواج پیدا کرد و تبدیل به یک فرهنگ شد و بسیاری از زوج‌ها از همان زمان این سبک زندگی را تقلید ‌کردند.

 

اینکه مشکلات اقتصادی در این چند سال اخیر باعث شده است که خانواده‌ها دیگر نتوانند از پس مخارج فرزند برآیند، موضوع درستی است اما متاسفانه خانواده‌های مرفه هم دیگر زیر بار فرزندآوری نمی‌روند؛ البته برخی  زوج‌ها که به بهانه مشکلات اقتصادی ومعیشتی فرزندآوری را نفی می‌کنند، هزینه‌های کلانی را صرف نگهداری سگ و گربه می‌کنند و متاسفانه حیوانات کم‌کم جای فرزند را در این خانواده‌ها پر کرده‌اند.

 

توییت «ملیندا گیتس» درباره کاهش باروری زنان در ایران


کیانوش جهانپور روز گذشته توییت تامل‌برانگیزی را انتشار داد. در این توییت که به نقل از ملیندا گینس بود، نوشت:

سریع‌ترین کاهش نرخ فرزندآوری به ازای هر زن در تاریخ جهان در ایران اتفاق افتاده است که اتفاقا با واکنش‌های بسیار زیاد کاربران مواجه شد.

 

چند روز قبل «ملیندا گیتس» با انتشار یک نمودار در توییتر خود در اظهارات تکان‌دهنده‌ای نوشت. او همسر بیل گیتس است که به‌عنوان بنیان‌گذار مایکروسافت شناخته می‌شود؛ گیتس با ارائه چند جدول در صفحه توییتر خود از بالا رفتن کیفیت زندگی در سراسر جهان صحبت کرد، در حالی که تعداد موالید در کشوری مثل ایران کاهش یافته است.
 
 

علت پیری کجاست؟

 

این روزها که بحث سالمندی جمعیت ایران و کاهش نرخ فرزندآوری مطرح است، تعدادی از کارشناسان تاکید می‌کنند که مشکلات اقتصادی تنها دلیل کاهش موالید در ایران است. تعداد بسیار زیادی هم این موضوع را به مدرنیته و تقلید از زندگی‌های غربی ربط می‌دهند. در هر حال کشور ما با مشکل جدی کاهش جمعیت روبه‌روست و آنطور که پیش‌بینی می‌شود در ۳۰ سال آینده یکی از کشورهای پیر دنیا خواهیم شد.

 

به گفته آقای محمدرضا محبوب‌فر، کشور ایران در کاهش موالید و سقوط فرزندآوری به‌ویژه در چند سال اخیر رتبه نخست جهان را به خود اختصاص داده است. این جامعه‌شناس می‌گوید:

 

«جمعیت کشور در حال پیرشدن است و بعد از سال ۱۴۰۰ این روند تشدید هم می‌شود. به هر حال تا ۲۰ سال آینده جمعیت جوانی در کشور وجود ندارد و اگر هم باشد بسیار ناچیز است.»

 

 
محبوب‌فر دلیل عدم علاقه خانواده‌ها به فرزند نداشتن را در وهله اول مشکلات اقتصادی بیان می‌کند و می‌گوید: «اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کرد وضعیت اقتصادی کشور است. وقتی که خانواده‌ها از حداقل درآمد برخوردار هستند و جوابگوی خط فقر اعلام‌شده نیستند، ترجیح می‌دهند که در این شرایط اقتصادی از تولد فرزند جلوگیری کنند.»
 
 

خانواده‌ها مسوولیت‌پذیر نیستند

 

این جامعه‌شناس در بخشی از صحبت‌هایش با «صبح‌نو» عنوان می‌کند:

 

«من معتقد هستم که برخلاف گذشته جوان‌های ایرانی فرزندداشتن را اجبار، نه، بلکه یک انتخاب می‌دانند. بالا رفتن سطح تحصیلات و رغبت بیشتر زنان به اشتغال و استقلال مالی و به تبع آن افزایش سن ازدواج یا حتی کاهش ازدواج در کنار گرایش به سمت فردگرایی در جامعه از عوامل اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت ایران محسوب می‌شوند.»

 

محبوب‌فر در بخش دیگری از سخنان خود به کاهش آمار ازدواج و افزایش طلاق در کشور اشاره کرده و می‌گوید: «در کشور طی چند سال اخیر آمار ازدواج کاهش داشته است و همزمان با رشد طلاق مواجه بودیم. عدم مسوولیت‌پذیری والدین نسبت به خودشان و یکدیگر روز به روز بیشتر می‌شود و طبیعی است که فرزندآوری هم کاهش داشته باشد؛ به نوعی ما شاهد فردگرایی هستیم. »

 

او با بیان اینکه تبلیغات منفی آنقدر زیاد بوده است که در حال حاضر توصیه‌های جامعه‌شناسان تاثیری نخواهد داشت، ادامه می‌دهد: «در این شرایط که من از آن با عنوان مدرنیته و دوری از فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی نام می‌برم، تشویق‌ها و کلیه اظهار نظرها درباره رشد موالید و فرزندآوری در بین جوان‌ها بی‌ثمر است.» این جامعه‌شناس تنها راه برون‌رفت از این شرایط را بازسازی ساختارهای سیاسی و اقتصادی عنوان می‌کند و می‌گوید:

 

«اگر بنا باشد فرهنگ یک جامعه را اصلاح کنید، نخست باید ساختارهای سیاسی و اقتصادی را اصلاح کرده و این موضوع تنها راهکار حل این مشکل است.» محبوب‌فر راهکاری ارائه می‌دهد: «باید جمعیت نخبه ایرانی را چه از لحاظ اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، شناسایی کنیم و با تشویق‌ها و تبلیغات مثبت بین آنها برای افزایش فرزندآوری هوشمند در بین جمعیت نخبه اقدام کنیم.»
 

کاهش آمار تولد از شهریور ۹۹

 

بسیاری از کشورهای جهان در سال‌های اخیر با مقوله‌هایی همچون پیری جمعیت و کمبود نیروی انسانی تازه‌نفس و جوان روبه‌رو هستند اما این احتمال وجود دارد که کرونا بر زاد و ولد در کشورهای جهان تاثیر منفی مضاعفی بگذارد. بحث کاهش زاد و ولد در ایام کرونا مخصوص کشورهای توسعه‌یافته نیست بلکه احتمال دارد همه دنیا را درگیر و جهان را در برهه‌ای از زمان با مشکل جمعیتی و تغییر هرم سنی مواجه کند. معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به احتمال وجود شوک جمعیتی به کشور گفت: «شیوع کرونا خللی برای گروهی از جمعیت ایران ایجاد می‌کند که تا ۵۰ سال با آن دست به گریبان خواهیم بود.»

 

آقای محمدمهدی تندگویان تاکید کرد: «در ۶ ماهه نخست امسال فرزندانی متولد می‌شوند که قبل از کرونا شکل گرفته‌اند و در این شرایط سخت متولد می‌شوند؛ بنابراین در ۶ ماهه نخست سال کاهش زیادی در موالید رقم نمی‌خورد. این نگرانی مربوط به پس از شهریور است که قطعا آمار تولد به‌صورت چشمگیری کاهش می‌یابد.» او افزود: اگر در این برهه زمانی چاره‌ای برای آن اندیشیده نشود، شاید آمار تولدها به یک‌سوم نیز در مقاطعی کاهش یابد. این امر مقوله‌ای به مراتب خطرناک‌تر از کاهش شیب افزایش یا کاهش جمعیت است زیرا کشور را با یک شوک جمعیتی مواجه می‌کند.

منبع :

mashreghnews



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12387بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15056بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35265بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46263بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17305بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23183بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63681بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536347بازدید]
زردی نوزادان[494034بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11483بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11600بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11283بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16139بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50934بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17755بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15247بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10986بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8452بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13055بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14407بازدید]

از میان مقالات

جوامع صنعتى و گسستگى نسل آدمى(مقاله انتخابی)
پلاستیک ها برای همیشه (مقاله انتخابی)
توصیه آیت الله قاضی برای تقویت حافظه+راز حافظه قوی مرحوم آیت‌الله بهجت
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
سکسکه
جنبش غذاهای سریع(مقاله انتخابی)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)
چه مقدار از غذای شما پرتو دهی شده است؟(مقاله انتخابی)
رحم هاى مصنوعى و پایان باردارى(مقاله انتخابی)
آب درمانی صبحگاهی
تزریق رعب و وحشت برای هیچ؟! ضرورت بررسی معضل تبلیغات منفی آنفلوانزای خوکی(مقاله انتخابی)
تدابیر فصل بهار
میثاق شرکت های داروسازی در سال جدید میلادی (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)