دختر من ۳سالشه ریزش شدید مو سکه ای داره دکتر زیاد بردم جواب نداد الان یه دارو استفاده میکنم دارد جواب میده کم ولی صورت بچه هم داره مو در میاره
فرزانه

درصورت زردی داشتن نوزاد بازم مادرمیتونه این توصیه های بالا را انجام دهدمنظورم خوردن گرمی جات وگرنه چکارکنیم
محدثه

سلام خسته نباشید ببخشید من کیست دارم که کنارش ورم کرده مثل جوش میمونه اگه از این درمان استفاده کنیم و کامل برطرف بشه دیگه مشکلی پیش نمیاد؟ میترسم درمان بشه اما از زیر پوست مشکلی داشته باشه که بعدا مشکلی پیش بیاد درحال حاضر هم کیستم خونریزی ندارن درد هم نداره کمی ترشح داره که اصلا بو نمی‌ده
امیر

سلام من حدودا 40روره که به حساسیت احتمال دارویی مبتلا شدم چند روز بیمارستان بستری شدم بخاطر ورم وگور گرفتگی صورت آزمایش کبد آنزیم ها رو بالا نشون داد ولی هنوز داخل دهانم میسوزه واذیت میشم راهنمایی کنید... تا چه زمان اثر حساسیت از بین نمیره
الهام

سلام وقت بخیر لطفا نسخه اصلی تقویم حجامت رو به ایمیل من ارسال کنید. با تشکر
مجتبی صالحی

با سلام چقدر طول می کشد که حجامت آلرژی اثر کند؟
آرام

سلام. من بیست روزه زایمان کردم موقع رابطه جنسی توی واژن سوزش و درد دارم . بعد از رابطه اولین ادرارم به شدت میسوزه . چیکار کنم؟؟
فاطمه

سلام واحترام آقای دکتربزرگوار ۲۸سال دارم وقصددارم انشاالله اقدام به بارداری کنم امامتاسفانه این ماه که عادت شدم خونریزی روزاول ودوم خیلی خیلی کم هست نگرانم .پونه اویشن زعفران امتحان کردم تاثیرچندانی نداشته آیا دارویاگیاهی هست بخورم قاعدگی بازبشه ممنونم
زینب

سلام آقای دکتر من با سن حدود ۵۵ سال چندین سال است که حتی با معالجات نفخ دارم الان جوری هستم که شبها موقع خواب که حدود ۴-۶ عدد قیصی میخورم بعد از حدود ۱ ساعت سینه و پیشانی سرد شده و بعد از اینکه بخواب رفتم در عالم خواب سر و سینه مرتب عرق سرد میکند و بسیار زیاد باعث اذیت من میشود البته در حالت عادی هم سر در مقابل کولر عرق سرد میکند و من جرأت قرار گرفتن روبروی کولر ندارم لطفاً پاسخ دهید با تشکر از زحمات خالصانه جنابعالی
حمیدرضا

سلام خسته نباشین.. من دوره های پریودم خیلی نامنظمه و زود به زود عادت ماهیانه میشم این بار بعد ۶ روز پاکی دوباره به خونریزی افتادم می خواستم ببینم به نظرتون پیاز درمانی رو شروع کنم؟؟؟ چون نمی دونم سری بعد کی دوباره پریود میشم و ممکنه ۳ دوره پیاز درمانی نظمی نداشته باشه
راسخی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
رحم هاى مصنوعى و پایان باردارى(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 7273]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


 رحم هاى مصنوعى و پایان باردارى

جِرِمى ریفکین1

یادداشت مدیر: این مقاله کمی قدیمی است. آن را نه به دلیل رویکرد علمی آن بلکه به دلیل اشاره به حقایق مهمی چون « جداسازی تمایلات جنسی از باروری»؛ «نگاه به باروری به عنوان یک عامل مشقت آور در زندگی مبتنی بر لذت»؛ « نابودی مفهوم والدینی»؛ « جداسازی نقش مکمل زن و مرد در آفرینش» و ... خدمت شما تقدیم می کنم. مسائلی که به شدت در رویکرد تمدنی غرب تبلیغ می شوند و متاسفانه باید بگویم که تجربه سالها طبابت و برخورد دائم با افکار و عقاید مردم کشورمان، من را به این باور رسانده است که این عقاید در اذهان بسیاری از افراد نسل های جدید ایران رسوخ قابل توجهی دارند حتی اگر به زبان آورده نشوند. دکتر وحید علیان نژادی.

چکیده: 


نویسنده پیش بینى مى کند در آینده اى نه چندان دور حاملگى طبیعى جاى خود را به رحم هاى مصنوعى بدهد و بسیارى از زنان ترجیح بدهند که فرزندشان در رحمى مصنوعى پرورش یابد و البته این امر، عوارض و نتایج متعددى براى نسل بشر و جوامع در پى خواهد داشت. 


در عرض یک نسل آینده، احتمالاً استفاده زیادى از رحم هاى مصنوعى براى پرورش نوازد خواهد شد. 


«رحم جاى تاریک و خطرناکى است» این جمله را جوزف فلتچر استاد فقید دانشگاه پزشکى ورجینیا مى گوید و اضافه مى کند: این کلمات طى این سال ها همواره ذهن مرا اشغال کرده بود و در هفته هاى اخیر دوباره با صحبت از پیش بینى قریب الوقوعِ آبستن شدن انسان با استفاده از سلول هاى اولیه جنینى براى ساختن قسمت هاى ویژه بدن براى درمان بیمارى ها، این فکر به سراغ من آمد. 


به همان اندازه که این پیشرفت ها تکان دهنده بودند، امر غیر منتظره بیولوژیکى دیگرى در حال وقوع است که زمینه را براى تمام موضوعات دیگر فراهم مى کند و تصورات انسان ها را براى همیشه تغییر مى دهد. محققان تلاش مى کنند تا رحمى کاملاً مصنوعى بسازند. چندى پیش تیمى از دانشمندان دانشکده پزشکى دانشگاه کورنل اعلام کردند که براى اولین بار موفق به ساختن جداره داخلى رحم شده اند. این تیم علمى که رهبرى آن را دکتر هانگ چیونگ لیو از مرکز پزشکى تولید مثل و نازایى برعهده دارد، با استفاده از ترکیبى از داروها و هورمون ها، سلول هایى را شبیه سازى کرده اند که به دیواره داخلى رحم تبدیل مى شوند. 



فرانسیس بیکن، پدر علم مدرن، طبیعت را به زن فاحشه اى تشبیه کرده و نسلهاى بعدى را وادار ساخت که او را رام کرده و به آن شکل درآورند که بتوانند ارباب و فرمانرواى بدون چون و چراى او باشند. 



هدف از تحقیقات، کمک کردن به زوج هاى نازا به وسیله ساختن یک رحم کامل است که بتوان آن را در داخل بدن زن جاسازى کرد. یوسینورى کاوا بارا و هم کارانش که در یک آزمایشگاه کوچک در دانشگاه جونتیندو توکیو کار مى کنند، در حال ساختن اولین رحم مصنوعى کاربردى هستند. محفظه اى از پلاستیک شفاف به اندازه یک سبد نان که با مایع جنینى که دماى آن با دماى بدن تثبیت مى شود، پر شده است. در مدت چند سال گذشته کاوابارا و گروه او چند جنین بزغاله را با متصل کردن بند ناف آن ها به دو ماشین که مانند جفت (زائده اى که جنین را به دیواره رحم متصل مى کند)، عمل مى کند و وظیفه پمپاژ خون، اکسیژن و مواد غذایى و خارج کردن مواد اضافى را بر عهده دارد، تا ده روز زنده و در حال رشد نگه داشتند. در حالى که رحم پلاستیکى هنوز یک مدل اولیه است، کاوبارا پیش بینى مى کند که یک رحم مصنوعى کاملاً کاربردى که قادر به حمل کردن جنین انسان باشد، ممکن است شش سال آینده به واقعیت بپیوندد. دیگران اندکى بدبین هستند اما مى گویند که به احتمال قوى استفاده انبوه از رحم هاى مصنوعى را زمانى که بچه هاى امروز به والدین فردا تبدیل شوند، خواهیم دید. 


رحم مصنوعى به احتمال زیاد واحدهاى پر قدرتى براى مراقبت از جنین در شرایطى است که یا مادر بیمار است و نمى تواند بیش از این نوزاد را نگهدارد یا جنین بیمار است و نیاز به این دارد که از رحم مادر خارج شده و در جایى که به راحتى قابل مراقبت باشد، نگهدارى شود. 


ما هم اکنون مى توانیم جنین را در ماشین هاى مخصوص نگهدارى جنین، در سه ماه آخر باردارى، زنده نگهداریم. هم چنین محققان تخمک را به طور معمولى بارور مى کنند و جنین را سه - چهار روز اول بعد از تشکیل شدن و قبل از کاشته شدن در رحم، زنده نگه مى دارند. 


دانشمندانى مانند کاوابارا در تلاش هستند که زمانِ بین شروع و پایان دوره باردارى را که دوره اى بحرانى و مهم است و اکثر اعضاى جنین در حال کامل شدن هستند، پر کنند. 


در حقیقت بسیارى از دانشمندان که در زمینه جدید تکنولوژى مولکولى جنین، کار مى کنند، مى گویند پرورش جنین در رحم مصنوعى، انجام اصلاحات و تغییرات ژنتیکى را آسان تر مى کند. رحم مصنوعى حتى ممکن است راهى ترجیحى براى پرورش نوزاد باشد. مى توان تخمک را از زنان و اسپرم را از مردان زمانى که در سنین 13 تا 19 سالگى هستند ـ که در این سنین مناسب ترین حالت براى رشد تخمک و اسپرم وجود دارد - خارج کرد و آن ها را تا زمانى که آماده بچه دار شدن باشند، منجمد نگه داشت. مادران مى توانند سختى زایمان را به خود نبینند و اندام جوانى خود را حفظ کرده و فقط وقتى که کار تمام شد، نوزاد را به خانه ببرند. 


هزاران عدد از رحم هاى جایگزین رحم مادر، قبلاً براى حمل جنین فرد دیگر استفاده شده است. به نظر مى رسد رحمهاى مصنوعى، قدم منطقى بعدى براى فرآیندى باشد که به طور روز افزون باردارى و زایمان سنتى را کنار گذاشته و آن را به یک فرآیند آزمایشگاهى تبدیل خواهد کرد. 



بدون شک برخى به رحم مصنوعى به عنوان آخرین موفقیت علم جدید نگاه خواهند کرد و دیگران آن را نهایت حماقت بشر خواهند دانست. 


البته بسیارى از زنان وقتى مورد سؤل واقع مى شوند، مى گویند که ترجیح مى دهند حاملگى و داشتن بچه در رحم خود را تجربه کنند. اما انتظارات آن ها ممکن است بیانگر احساسات رو به نابودى شیوه سنتى باردارى باشد. 


در رمان «دنیاى متهور نور» آلدوس هاکسلى، مردم عادى آن هایى هستند که به طور ژنتیکى و در رحم هاى مصنوعى طراحى، بارور و حمل شده اند. یعنى در یک فرآیند خط تولید بیولوژیکى که نوزاد هم سان بیرون مى دهد. در جهان جدید هاکسلى، فقط افراد وحشى که در جاهاى دورافتاده زندگى مى کنند، بچه هاى خود را در شکم هایشان نگهدارى مى کنند و بعد از تولد به آن ها با پستان خود شیر مى دهند که این کار، تنفرانگیز و به شیوه اى است که حیوانات انجام مى دهند. 


هاکسلى در رمان خود در سال 1932 و قبل از اینکه قرص هاى ضد باردارى وارد بازار شود، نوشت که در این «دنیاى متهوّر نو» تعاملات جنسى تشویق مى شود و افراد آزادانه به آن مى پردازند ولى این تعاملات کاملاً جداى از فرآیند تولید مثل است. 


در دهه هفتاد تعاملات جنسى و تولیدمثل وارد دو قلمرو مجزا شدند و این جدایى را مدیون قرص هاى ضد باردارى هستند. ذکر این مطلب هم جالب است که این قرص ها تقریباً در همان زمانى که محققان براى اولین بار شروع به استفاده از تلقیح مصنوعى کردند، کار خود را آغاز نمودند. این قرص ها تعاملات جنسى را با جدا کردن آن از فرآیند تولیدمثل، تلقیح مصنوعى و پس از آن خارج از رحم، اهداى تخمک، جانشین سازى و در آینده نزدیک با کپى بردارى و شبیه 2/ شماره اول سازى ریزترى از اجزاء تولیدمثل، دگرگون کرده است و رحم مصنوعى این فرآیند را کامل خواهد کرد. 


در این جا سؤال مشکل سازى وجود دارد: مى دانیم که رحم به ضربان قلب، عواطف احساسات، حالات و حرکات مادر پاسخ مى دهد. یک رابطه مبهم و پیچیده بین این دو وجود دارد که نقش بسیار مهمى را در رشد رحم بازى خواهد کرد. نوازدى که از یک مایع درون محفظه اى پلاستیکى به دست خواهد آمد، چگونه خواهد بود؟ چگونه حاملگى درون یک محفظه پلاستیکى مصنوعى نقش مادر نوزاد و رشد دادن عاطفى و شناختى او را انجام خواهد داد؟ 


مى دانیم که بچه هاى کوچک که از تماس بدنى پدر و مادر محروم شده اند، قادر نخواهند بود عواطف انسانى را به طور کامل در خود رشد دهند و برخى اوقات در مدت کوتاهى بعد از تولد مى میرند یا در آینده، عصبى، جامعه سیتز یا افسرده مى شوند. 


حذف کردن حاملگى چگونه بر مفهوم «مسؤولیت والدینى» تاثیر مى گذارد؟ آیا پدر و مادرها احساس نزدیکى کمترى با فرزندان خود خواهند کرد، آیا این کار احساس پیوستگى نسلى را که براى بقاى پیوستگى تاریخى انسان ها و زندگى متمدن ضرورى است، از بین خواهد برد؟ 


چگونه پایان حاملگى، طرز تفکر ما را در مورد جنسیت و نقش زن تحت تاثیر قرار خواهد داد؟ برخى فمنیست ها بیان مى کنند که سر انجام این کار به آزادى ختم مى شود. سال ها پیش نیز نویسنده اى فمنیست در مورد آینده رحم مصنوعى چنین نوشت: «حاملگى بد فرم کردن موقتى بدن شخص است براى خاطر نوع انسان». سایر فمنیست ها به رحم هاى مصنوعى به عنوان تحقیر کننده زن مى نگرند که نقش اصلى او را به عنوان سازنده نوع انسان، از او ربوده است. آن ها مى گویند که رحم مصنوعى، به یک نمونه مهم از وسایل تسلط مرد تبدیل شده است، راهى براى ساختن جایگزینى ماشینى براى رحم زن. با دست رسى به رحم هاى مصنوعى و تکنولوژى پرورش نوزاد به صورت غیرجنسى و استفاده از سلول هاى اولیه براى ساختن اعضاى مختلف بدن، مردان مى توانند خود را یکبار و براى همیشه از وابستگى به زنان برهانند. 


سال ها پیش نویسنده اى فمنیست در مورد آینده رحم مصنوعى چنین نوشت: «حاملگى بد فرم کردن موقتى بدن شخص است براى خاطر نوع انسان». 


رحم مصنوعى، تکمیل یک فرآیند تاریخى طولانى را که حدوداً 400 سال، پیش از زمان شروع عصر علمى، شروع شده، بیان مى کند. 


فرانسیس بیکن، پدر علم مدرن، طبیعت را به زن فاحشه اى تشبیه کرده و نسل هاى بعدى را وادار ساخت که او را رام کرده و به آن شکل درآورند که بتوانند ارباب و فرمانرواى بدون چون و چراى او باشند. بدون شک برخى به رحم مصنوعى به عنوان آخرین موفقیت علم جدید نگاه خواهند کرد و دیگران آن را نهایت حماقت بشر خواهند دانست. 


بسیارى از مردم احتمالاً مى گویند: چه جاى نگرانى است؟ مطمئناً رحم مصنوعى به این زودى ها به وقوع نخواهد پیوست. تا پنج سال پیش هم در مورد پرورش نوزاد در خارج رحم و استفاده از سلول هاى اولیه براى پرورش اعضاى مختلف بدن، همین فکر را مى کردیم. 



منبع: www.commonDreams.org 

 

مطالعه بیشتر:


راز رشد جنین اولیه با رحم مصنوعی کشف شد.

 

رشد کامل جنین در رحم مصنوعی خارج از بدن ممکن می‌شود.


منبع :

سیاحت غرب؛ شماره 1



نظرات
  سلام مطالبتون جالبه ولی آیا زن ها حس مادری بهشون دست میده لذت مادر شدن در اونها هست یا نه و اینکه آیا بچه هایی که ابنجوری بوجود میان آیا کامل میشن بدون نقص میشن و اینکه از شیر خود مادر محرومند
ارسال کننده نظر : mohsen      تاریخ ارسال نظر : ۲۶ آذر ۱۳۹۶


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[198بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[1060بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[1281بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[1146بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[1167بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![3654بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[3823بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[3475بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[3869بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[3853بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [3962بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[4599بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[5273بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟ (مقاله انتخابی)[6818بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)[5839بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ (مقاله انتخابی)[6256بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟ (مقاله انتخابی)[6166بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)[7512بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)[7809بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[8726بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ (مقاله انتخابی)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)
بزرگی خوش خیم پروستات
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟ (مقاله انتخابی)
جلوه های درمانی قرآن کریم (مقاله انتخابی)
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک (مقاله انتخابی)