سلام. دخترم ۱۴ ماهشه. خیلی بد غذاست. وزنش کمه. شیر خشکیه. شیر خشکشم خیلی کم میخوره. ازمایش داده مشکلی نداشته.یه مقدار خیلی کم کمبود آهن داشت که دکترش گفتن قابل توجه نیست. شربت اشتها آور هم تاثیر نداره ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
مریم

سلام‌خسته‌نباشید‌من‌۲روزپیش‌واکسن‌۶ماهگی‌پسرم‌وزدم خیلی‌اذیت‌شدباهمسرم‌تصمیم‌گرفتیم‌واکسن‌۱سالگی‌وواکسن ۱۸ماهگی‌ونزنیم‌‌مشکلی‌پیش‌نمیاد
رضا

سلام من ۴۴ ساله هستم و ۳ دوره پریود نشدم ، و علائم یائسگی رو داشتم بدنم گر میگرفت ، بعد با پیاز درمانی آشنا شدم به طور منظم ۲دوره انجام دادم ،که دوره دوم روز هفتم پریود شدم و همون ابتدای پیاز درمانی ،علائم گر گرفتگی که داشتم از بین رفت . البته که سبک زندگی م رو عوض کردم ، پیاده روی و حذف شکر و کلا سبک زندگیم سالم شد. رفتم دکتر سونکرافی واژن کرد گفت رحم ت پاکت و کیست نداری و دیواره رحمم زخیم شده بود گفت اون هم رفع شده.
پرستو

با عرض سلام و تشکر از شما و سایت خوبتون من با دو دوره 15 روزه و ماه سوم دوره ی 8 روزه دیگه پریود نشدم و بعد از چندین مرحله ازمایش متوجه شدم که باردارم و الان 6 ماهه هستم.در صورتیکه دکتر گفته بود دارم دچار یائسگی زودرس میشم و ذخیره ی تخمدان خیلی کمی داشتم.خداروشکر که این مقاله رو دیدم و اجرا کردم. خواستم نظرم دلگرمی باشه برای دوستانی که شرایط من رو داشتن.تنتون سلامت باشه خدا خیرتون بده
مریم

سلام وقت بخیر برای من گفتن ک باید بادکش رحم وتخمدان و کتف و کمر انجام بدم و یک روز در میان باشه.ایا همه ی قسمت هارو در یک روز انجام بدم ؟
نگین

سلام آقای دکتر ،بنده از شما سوالی پرسیدم که واقعا جوابش هیج جا پیدا نکردم این که حجامت حرارتی با حجامت معمولی فرقش چیه ؟ اما شما در جواب شعر نوشتین . بی زحمت جواب سوالم بدید ممنون میشم.
.

سلام آقای دکتر میخواستم بپرسم حجامت حرارتی با حجامت معمولی چه فرقی داره؟ما دیروز یه جایی رفتیم گفتن باید حجامت حرارتی بشید که هزینه ش هم ۵۰۰هزارتومن میشه
.

سلام وقت بخیر من اقام سه سال هست مدام سکسه میکنه هر چی دکتر رفته دارو دادن اصلا فایده نداره سکسه اش قطع نمیشه گفتن باید عمل کنی لطفا میشه راهنمایی کنید راه درمانش چی هست ممنون
عاطفه رشیدی

سلام و سپاس از زحمات شما.جسارتا برای زخم های داخل مقعد ناشی از یبوست چه باید کرد؟همان شقاق گویا و بیرون زدگی و ضایعه گوشتی ندارد اما هنگام اجابت مزاج بسیار درد میکشد. و سوال بعدی برای جلوگیری از تکه تکه شدن مدفوع چه باید کرد؟رعایت همه موارد مقاله تقریبا انجام شده ..مزاج گرم و خشک لاغر اقا .ممنون اگه راه حلی بفرمایید برای هر دو مشکل
محمد

سلام و عرض ادب من 5 ماه دیگر 43 ساله میشوم حدود یکی دوسال هست موهای زائدی در صورتم در حال رشد و زیاد شدن هستند روی بینی و بالای گونه ها تا زیر چشم و کنار ابروها اولا دلیل این امر چیست؟ و در ثانی چه چاره ای برای توقف رشد آنها وجود دارد؟ و ثالثا لیزر و اماکنی که وجود دارند و ادعای توقف رشد دارند درست می گویند؟و عوارض لیزر چیست و آیا خطرناک است؟
بیمار
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 18159]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی





غربی‌ها بدترین جفا را به علم شریف طب کردند


وقتی معرفت‌شناسی فقط تجربی شد، محصول آن، فلسفه الحادی است که رهاورد و بازده آن نیز متفاوت با رهاوردها و بازده فلسفه الاهی است

 

منحصر کردن مباحث طب اسلامی در تـغذیه و روش های درمانی به هیچ عنوان به نفع جریان طب اسلامی نیست. در واقع طب اسلامی یک تابلو است که راه رسیدن به تمدن اسلامی را نشان میدهد و مبلغّی است که از معارف و مفاهیم ناب اسلامی تبلیغ می کند. طب اسلامی فقط نیامده است که بگوید برای درمان فلان بیماری انجیر بخورید! آمده است بگوید راه حقیقی رشد و کمال بشر در هر زمینه ای بازگشت به آموزه های الهی است و برای رسیدن به علومی که نافع حقیقی بشر است راهی جز دین وجود ندارد. طب اسلامی میخواهد بگوید که برای شناخت انسان که موضوع علم طب است هیچ راهی جز سوال از خدایی که خالق انسان است وجود ندارد و راه های دیگر بیراهه هایی هستند که دشمنان حقیقت و ایمه ضلالت برای انحراف انسان از صراط مستقیم ساخته و پرداخته اند. طب اسلامی عرصه مبارزه ایست برای احیاء هویت گمشده انسانی در پس حیوان انگاری های شیطانی مدرنیسم.

مطالب این پست، گزیده ای از نظرات انتقادی آیت الله جوادی آملی در مورد طب مدرن است که حاوی مطالب مهمی در این زمینه می باشد.

 


 

در دیدار رییس دانشگاه حضرت معصومه(سلام الله علیها) و مدیران روابط عمومی منطقه 3 دانشگاه‌های کشور


اسفند ۱۳۸۹


* کار اصلی دانشگاه، اسلامی کردن دانش است نه اینکه مسلمان بپروراند. الان لاشه علم در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود نه خود دانش.


* دانش کنونی دانشگاه‌ها و متون درسی، توان آن را ندارد که انسان را الهی بار بیاورد.


* بسیاری از غربی‌ها، انسان را حیوانی می‌دانند که حرف می‌زند، لذا همایش‌هایی را برای شناسایی بیماری‌های مشترک انسان و حیوان برگزار می‌کنند. اینها انسان را که «معلوم» است در حد حیوان تنزل می‌دهند.


* غربی‌ها بدترین جفا را به علم شریف طب کردند، برای اینکه علم شریف طب را که «معلوم» است، به بیطاری  (علم دام پزشکی) تنزل دادند و وقتی «معلوم» تنزل پیدا کرد، «علم» هم تنزل پیدا می‌کند.

* اگر علوم را که چشم و چراغ دانشگاه است به دست غربی‌ها بدهید، آنها به جای اینکه علوم را بالا ببرند، جایگاه آن را تنزل می‌دهند.


* دانشگاه‌ اول باید انسان را بشناسد و بشناساند و بعد علوم را اسلامی کند، به خاطر اینکه علوم ما یا انسانی است و یا اگر انسانی نبود، کاربردش برای جامعه انسانی است.




در دیدار معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای کمیته علمی کنگره بین المللی اخلاق زیستی



* در اثر پیشرفت علم، آن‌ها بر بسیاری از امور تاختند و ستم کردند و اولین ستمی که این گروه الحادی نسبت به علوم کرد این است که چون انسان را در سطح حیوانِ گویا شناخت، سطح فن شریف طب که از برجسته‌ترین و شریف‌ترین علوم است را آنقدر پایین آوردند که به علم بیطاری (دامپزشکی) معرفی کردند.


* به نظر آنها هیچ فرقی بین طب و بیطاری نیست، یعنی بیطاری، سایر حیوانات را درمان می‌کند و طب، حیوانی را درمان می‌کند که حرف می‌زند ... به نظر آنها تمام هویت انسان تا گور است و انسان که می‌میرد، می‌پوسد و روح ملکوتی و جان انسانی، افسانه است.


* این دید انسان که تا گور خلاصه می‌شود و همین یک وجب را می‌بیند، طب را بیطاری و طبیب را بیطار می‌کند و مهمترین ضربه را به فن شریف طب زده است.

 




سخنرانی در جلسه درس اخلاق در دیدار با طلاب، دانشجویان و اقشار مختلف مردم ـ قم

 مهر 1382



* اینکه می‌بینید تمام این بیماری‌ها و داروها را روی موش آزمایش می‌کنند، بعد در انسان پیاده می‌کنند، خیال می‌کنند انسان همان موش ناطق است‌! برای خیلی از اینها حل نشد که انسان جنبه ملکوتی هم دارد، این دارویی که می‌دهی، برای جان او خوب نیست. گفتند این شربت‌هایی که می‌دهند، سابقاً یک 5 درصد شراب در آن‌ها بود؛ این یک تیرگی شعور می‌آورد. آن‌ها می‌بینند چه برای موش خوب است، همان را برای انسان تجویز می‌کنند. دیگر نمی‌دانند انسان حیوان ناطق نیست، انسان «حیّ متالّه» است. آزمایشگاه شان این است، طب شان این است، دارو سازی شان این است. اینچنین نیست که مسایل مشترک انسان و دام واقعاً برای انسان هم نافع باشد! هر دارویی که برای دام خوب است، برای انسان بد است.


* اگر به این‌ها بگویید: آقا! شما این که در آزمایشگاه حساب کردی، برای موش خوب بود، انسان هم همان است؟ انسان حیوانی است که حرف می‌زند؟! این دارو برای بدن او خوب است، برای جان او هم خوب است یا نه؟! مرحوم بوعلی در آن رساله عهد این حرف ها را زده که «من تعهد کردم لب به شراب نزنم، ولو بیمار بشوم.» چون در روایات دارد: «لا شفاء فی الحرام» خدا در حرام شفا قرار نداده. این که در شربت ها قبلاً یک چند درصدی، کمتر و بیشتر شراب می‌ریختند، بالاخره یک تیرگی شعور می‌آورد. از آزمایشگاه سیوال بکنیم، می‌گوید: بله، این برای موش خوب است. اگر برای موش خوب است، برای انسان هم خوب است؟! انسان همین بدن است یا یک روح ملکوتی هم دارد، یک غذای دیگر هم دارد، یک چیز دیگر هم باید باشد! آنها اصلاً نمی‌دانند انسان چیست!




پیام آیت الله جوادی آملی به همایش کشوری طب و قرآن

اردیبهشت ۱۳۸۸

برای آنکه شما طبیب باشید ... باید مواظب باشید که انسان را با آزمایش موش نمی‌توان درمان کرد زیرا انسان کرامتی دارد و حلال و حرام بر او موثر است و تاثیر داروی حلال و حرام بر او یکسان نیست پس برای معالجه او باید فکر دیگری کرد.

 



فـصلــنامـه علـمـی پژوهـشی قـبـســات ـ شمـــاره 35



معرفت شناسی فلسفه الاهی، هم تجریدی و هم تجربی است؛ اما وقتی فلسفه از آن صبغه ‌الاهی بی‌بهره شد و بر اساس «لَنْ نُوْمِنَ لَکَ حَتَّی نَرَی اللَّهَ جَهْرَهً» (بقره/55) معرفت‌شناسی‌اش فقط تجربی شد، محصول آن فلسفه الحادی است که رهاورد و بازده آن نیز متفاوت با رهاوردها و بازده فلسفه الاهی است؛ برای مثال، در فلسفه علم الحادی، تعمیم آزمایش‌های طبی از موش به انسان، امری پیش پا افتاده است‌؛ زیرا از دیدگاه چنان فلسفه‌ای انسان و موش هر دو حیوانند. با این تفاوت که انسان سخن می‌گوید و موش سخن نمی‌گوید؛ اما در حکمت متعالیه، افزون بر این که روح جسمانیه الحدوث و روحانیه البقاء است، اندیشه و انگیزه نیز چنین است. بر این اساس لا شفاء فی الحرام معنا می‌شود و الکلی که برای موش درمان است، دیگر برای انسان درمان نیست (‌هر چند حکمت متعالیه فرصت نیافته است که این معارف  خود را توسعه دهد و علوم زیر مجموعه‌اش را تدوین کند.) این را فلسفه اسلامی برهانی می‌کند که همین نان کنار سفره امروز اندیشه ناب چهل سال بعد است.



پیـام آیت الله جوادی آملی به کنـگــره اخلاق زیسـتی

خرداد 1390


حصر معرفت‌شناسی در تنگنای حس و تجربه، آفتی درمان‌ناپذیر در معرفت‌شناسی بوده و سبب افت بسیاری از علوم, از فراز دانش انسانی به فرود علم حیوانی خواهد بود. چون شناخت حسی, توان معرفت روح مجرد انسانی را ندارد و از قبول آن سرپیچی کرده، به نکول آن رو می‌آورد و هویت انسان را همانند دام، منحصر در اجزای مادی می‌داند که در تالار تشریح مشاهده می‌شود و چیزی را که با چشم مسلح یا بی‌سلاح دیده نشود، انکار می‌کند و از این جهت مرز مهم و تفاوت عمیق فن شریف طب و بیطاری (دامپزشکی) در هم می‌ریزد.



زیرا انسان براساس معرفت‌شناسی حسی، فقط حیوانی است که سخن می‌گوید و همه اندیشه‌های علمی او نیز صبغه مادی دارد و با مردن می‌پوسد و هیچ مسیولیتی نسبت به عقیده، خلق، رفتار و گفتار خود بعد از مرگ ندارد و شخص ظالم همانند گرگ خون‌آشام بعد از مردن، معدوم محض خواهد بود و از تنزل علوم، ابایی نیست، همان طوری که از زمینگیر شدن و تحقیر «معلوم»، ابایی وجود ندارد.


منبع: http://shiateb.blogfa.com/



نظرات
  سلام لطفا از این مطالب علمی و فلسفی بیشتربذارید ممنون
ارسال کننده نظر : شریف      تاریخ ارسال نظر : ۱۳ اسفند ۱۴۰۲


  

سلام علیکم طب اسلامی وجود دارد یکی از خصوصیات طب اسلامی این است که درمانهایش از طریق علوم الهی است و انسان ها را موش آزمایشگاهی نمی داند . امیر المومنین علی علیه السلام در وصف پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید طبیب دوار بطبه .


ارسال کننده نظر : علی نوجوان      تاریخ ارسال نظر : ۴ آبان ۱۴۰۰


  من فیلم سخنرانی ایت الله جوادی املی را دیدم و نظر جناب بیژن را تایید می کند...همه انسانها تک مزاج نیستند و پهنه طب مذهبی به پهنه فرد به فرد متفاوت است...تجربه گرایی افراطی و روایی گری افراطی در طب اسلامی موجود دیده می شود.اگر طب مدرن بد بود خیلی از ایت الله ها در بیمارستان های انگلستان و المان و فرانسه نمی رفتند...چرا شهید مطهری باید ایت الله طباطبایی را برای درمان چشم به فرانسه ببرند؟...آیا علامه طباطبایی و مطهری سواد نداشتند تو احادیث بگردند دعای خوب شدن چشم یا توسل را بخوانند و خوب شود؟...یا موادی را با هم ترکیب کننده روی چشم بگذارند....نمی دانم در این دکان تجاری دین چرا اینقدر دنبال نان هستیم؟...نان در تکنولوژی و صنعت است...نه در مسیر خدا.
ارسال کننده نظر : مرتضی      تاریخ ارسال نظر : ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
  

سلام. متاسفانه استدلال هایتان سست و بلاوجه است. شاید افرادی در موضوع طب اسلامی دنبال نان و نام باشند اما تجربه حدود سی سال غور و تحقیق بنده و درمان هزاران بیمار، گفته های حضرتعالی را تایید نمی کند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۵ فروردين ۱۴۰۰



  کلام آیت الله جوادی را مصادره به مطلوب نمودید. ایشان همانطور که افراط در تجربه گرایی مادی را اشتباه می دانند، تفریط در ظاهرگرایی و اخباری گری نوین را هم بر نمی تابند. کاری که مدعیان طب اسلامی انجام می دهند، در مرحله ی اول ایجاد نا امنی غذایی و دارویی بین متدیّنین با استفاده از وجاهت حوزه است و دوم نفی دست آوردهای بشر در زمینه ی طب و تشخیص بیماری ها و درمان و ریشه کنی آنهاست. آیت الله جوادی آملی همواره تاکید داشته اند که عقل تجربی در جایگاه خود حجّت است. طبّ ، رابطه ی تکوینی و عینی بین دارو و جسم را بررسی می کند و اینجا جایگاه تجربه و آزمایش است. ظنون و احتمالات روایی باید با تجربه آزمایش شود و نتیجه ی آن به طور دقیق بیان شود. نه اینکه بدون تجربه و آزمایش و مشاهده علمی ، به صرف اینکه در مکارم الاخلاق فرموده: روی عن الصادق ع ... ، دستور کلی با برداشت سطحی و شخصی بدهیم به اینکه مثلا شیاف روغن بنفشه برای کرونا مفید است!
ارسال کننده نظر : بیژن      تاریخ ارسال نظر : ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
  

سلام. جناب آقای بیژن، عصبانی شده اید، گریبان چاک کرده، عرض خود برده و زحمتی برای ما فراهم ساخته اید. اما چند نکته: 1- مقاله نوشته بنده نیست بلکه انتخابی است. 2- متن مقاله سخنان خود جناب جوادی آملی است. 3- ایشان مکررا بیان کرده اند علم طب فعلی یک نوع دامپزشکی است. 4- ایشان مکررا فرموده اند طب باید ناظر به نفس و روح آدمی باشد و تبیین این مهم بر عهده وحی است. 5- این که امور تکوینی قابل اثبات تجربی هستند ادعای عجیبی است که فسادش واضح است. 6- این که بدون کمترین شناختی از بنده فکر می کنید بنده هم عقیده جریان جناب تبریزیان هستم هم از کرامات حضرتعالی است.


برادر جان، توصیه اکید می کنم درباره علوم تجربی، به جای تعصب این چنینی به مطالعه فلسفی جدی بپردازید تا معلومتان شود فلاسفه غربی که مهد تجربی گرایی هستند درباره آن چه نظری دارند. شما حتی از تغییرات نگرشی علم طب نسبت به اثبات تجربی بی خبر هستید. سخن بسیار است اما در این فضا مجالش نیست به ویژه این که حضرتعالی را فردی با منطق و عالم نیافتم. عزتتان مستدام.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۲ اسفند ۱۳۹۸



  

سالهاست تعویض اعضا بدن انسان میسر افتاده و گاهاً از اعضا حیوانی نیز استفاده میشود . صرف داشتن روح ملکوتی نمیتواند جوابگوی علم پزشکی باشد . بهتر است حال که علم پزشکی بوعی مورد تأیید حضرت آقاست ، برای اثبات ادعای خود نکاتی را که توسط این دانشمند و پزشک ایرانی در حول طب اسلامی گفته است استخراج و بصورت مقاله ی علمی در اختیار جهانیان قراردهید که یکی از تعهدات مسلمان واقعی خدمت به خلق خدا است . به این ترتیب بسیاری از پزشکان دنیا را وادار به تحقیقات بیشتر خواهید کرد و چه بسا به اسلام روی آورند . بدیهی است پزشکان امروزی اکثر علوم خود را از برداشتها و تحقیقات بوعلی بزرگ دارند و ابن سینا نیز با آزمایشات زیادی روی حیوانات ، موفق به کشف اسرار زیادی گردیده است . 


ارسال کننده نظر : مرتضی متین      تاریخ ارسال نظر : ۴ خرداد ۱۳۹۴
  

سلام. به نظرم برداشت حضرتعالی از سخنان جناب جوادی آملی حفظه الله، سطحی است. پس از سالها مطالعه و تجربه در حیطه طب سنتی و اسلامی، در حد فهم خودم، صحت کلام ایشان برایم مبرهن است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۴ خرداد ۱۳۹۴



  هزاران سلام
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی تامل برانگیز بود.با آرزوی بهترین های خداوند برای همه ی عزیزانی که در مسیر احیای طب اسلامی می کوشند!

ارسال کننده نظر : زهره      تاریخ ارسال نظر : ۲۶ فروردين ۱۳۹۲


  با تشکر فراوان
ارسال کننده نظر : ب      تاریخ ارسال نظر : ۳ فروردين ۱۳۹۲


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3223بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4272بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4474بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5067بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4050بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6172بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6138بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[5874بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6267بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6201بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6211بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[6900بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[7976بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9236بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8266بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [8710بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9356بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[9984بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10233بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11318بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
کاربران موبایل دقت کنید!
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
نکاتی در باب ترس از ازدواج و تأخیر در آن
آرامش دیداری (2)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
ویراست ششم کتابچه مرهم
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)