سلام مطالب فوق بسیار بسیار عالی مفید و مورد استفاده هسنتد خیلی ممنونم از زحماتتون
دیار

سلام،جناب آقای دکتر بسفایج برای بواسیر واقعا اکسیر بود میخواستم نظر شما رو برای درمان شقاق بدونم لطفا مأجور باشید
علی

سلام وقت بخیر جایگزین شیرخشک برای نوزاد چه چیزی توصیه می‌شود. البته مادر شیر ندارد و دایه هم پیدا نمی‌شود.
مریم

سلام آقای دکتر خارش . چربی و شوره ای که چسبیده به کف سر هست زمانی که روزه هستم علایم کم میشه یا وقتی که آلوچه تو فصلش میخورم بهتر میشم لطفن راهنمایی کنید
مسعود

قمر در عقرب در تقویم شما محاسبه نشده که روز خوبی برای حجامت نیست.
امیرحسین

برای یائسگی زودرس ابزن انار اثری دارد؟
z

سلام آقای دکتر خواهرم فتق ناف به اندازه ۱۳میلی داره ،۴۰سالش و متاهل ، میشه لطفا برای درمانش راهنماییمون کنید یک دنیا سپاس بزرگوار.
زهرا

با سلام وقت بخیر. هفته۱۵ بارداری هستم. چندروزی هست که روی زبانم سیاه شده، اولش دهنم خیلی خشک میشد ولی با مصرف آب این خشکی برطرف نمیشد. الان زبانم سیاه شده. ممنون میشم بگید علتش چی هست و باید چکار کنم
باران

‌تأثیر آن قابل انکار نیست، اما قابل برطرف شدن است. ابتدا درباره‌ی تأثیر آن به دو‌حدیث زیر توجه کنید، سپس درباره راه‌‌های برطرف کردن آن دو حدیث دیگر می‌آوریم: امام صادق علیه السّلام فرموند: «هر که قمر در عقرب سفر کند یا زن بگیرد خیر نبیند». و امام کاظم علیه السّلام فرمودند: «هر که در محاق ماه زن گیرد دل نهد به افتادن بچه و سقط جنین»(آسمان و جهان-ترجمه کتاب السماء و العالم بحار، ج 2، ص: 173) درباره‌ی راه‌های برطرف کردن آن: پیامبر اکرم(ص) فرموند: هر کس مایل است نحوست آن روزش برطرف شود اول صبح صدقه بدهد خداوند با این صدقه نحوست آن روز را برطرف می کند و هر که مى خواهد نحوست شبش برطرف گردد شب را با صدقه شروع کند. حلبى از حضرت ابا عبد اللَّه الصادق علیه السّلام پرسید که: آیا سفر در ایّامى که کراهت دارند مانند چهارشنبه و غیره مکروه است؟ حضرت فرمود: سفرت را با صدقه شروع کن و در آغاز سفر آیة الکرسى بخوان .»( درر الأخبار با ترجمه ص421) پس، تأثیر وجود دارد، اما قابل برطرف شدن است.
شهریار

سلام و خدا قوت. مقاله ای اختصاصی برای دوران قبل یائسگی تا اتمام پریود دارید؟ به طور پراکنده در مقالات هست ولی اگر یکجا بررسی شده باشد بسیار کمک کننده هست. ممنونم
مریم
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
استفاده نابجا از آنتى بیوتیک؛ مقصر کیست؟(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 7496]

[نسخه چاپی]

استفاده نابجا از آنتى بیوتیک؛ مقصر کیست؟

اُنگ بِنگ گیک1 

 
چکیده: 


آنتى بیوتیک ها، داروهایى هستند که در جهان امروز مصرف بسیار زیادى دارند و از این رو توجه بسیارى از صاحبان صنایع دارویى را به خود جلب کرده و سالانه میلیون ها دلار صرف تحقیق و تولید انبوهى از آنتى بیوتیک ها مى شود و به تبع آن، فرآیندى را طراحى مى کنند تا بتوانند هر چه سریع تر این فرآورده ها را به بازارهاى جهان عرضه کرده و صاحب سود کلانى شوند. این که مصرف کنندگان یا پزشکان و متخصصان تا چه حد اسیر ترفندهاى این شرکت هاى دارویى مى شوند، همچنین عوارض و اثرات مخرب زیاده روى در مصرف این داروها، در این نوشتار مورد بررسى قرار گرفته است. 


یک مدیر مالزیایى سى ساله، پس از صرف غذا، دچار دل درد شدید عصبى و اسهال مى گردد. او به پزشک مراجعه کرده و مسأله را با وى در میان مى گذارد و در حالى که 4 پاکت کوچک سفید رنگ در دست دارد، مطب را ترک مى کند. در این پاکت ها دو نوع آنتى بیوتیک، دو نوع مسکن قوى، قرص هاى ریز سفید رنگى براى اسهال و قرص صورتى رنگى که سه بار در روز باید مى جوید، وجود داشت. او بسیار عصبانى و آشفته مى شود: «من فکر مى کردم فقط نیاز به دارویى دارم که تا رسیدن به منزل اسهال مرا رفع کند.» 


این گونه موارد، به دلیل عوارض ناشى از استفاده نامناسب و افراطى آنتى بیوتیک ها، ممکن است در هر کلینیکى رخ دهد. به عنوان مثال، نتایج یک تحقیق مشترک میان دانشگاه ملى مالزى و وزارت بهداشت که در بیمارستان هاى 6 کشور انجام شده، حاکى از آن است که مالزیایى ها بیش از حد نیاز به آنتى بیوتیک ها روى مى آورند. 


اما چرا؟ تحقیقات نشان داده است که پزشکان با تجویز بیش از حد این نوع از داروها، عامل استفاده نامناسب آن ها هستند. تحقیق مشابه دیگرى، در بخش اورژانس یک بیمارستان خصوصى در مانیلا نشان داده است که افزون بر 90% بیمارانى که آنتى بیوتیک دریافت کرده اند، فى الواقع نیاز جدّى به استفاده آن نداشته اند. 


چرا استفاده نابجا و بى مورد این گونه داروها افزایش یافته است؟ این داروها به ویژه در کشورهاى توسعه یافته، در خارج از مطب پزشک، بسیار سهل الوصول هستند. سهل انگارى در وضع و اجراى قوانین، باعث شده است، مردم بتوانند آنتى بیوتیک ها را از بازار سیاه و داروخانه هاى بى شمارى تهیه کنند و بنا به میل و تشخیص خود، بیشتر یا کمتر از دُز معمول، از آن استفاده نمایند. براى مثال، در نیجریه تمامى افراد شرکت کننده در سرشمارى عمومى به همراه 73% از دانشجویان مصاحبه شونده دانشگاه ها، اذعان داشته اند، حداقل یک مرتبه به دلیل علایم برخى امراض و قبل از مراجعه به پزشک، اقدام به استفاده از آنتى بیوتیک نموده اند. 


مصرف یکسره و مداوم دارو در بیمارى هایى که عامل آن باکترى است، باعث تضییع اثربخشى آن مى شود. از آنجا که شیوع بدخیم بیمارى ها و عفونت ها پدیده اى جهانى شده است، سازمان بهداشت جهانى، فرا خوان فورى و گسترده اى جهت مبارزه با گسترش بیمارى هایى داده است که علت آن، مقاوم و پایدار شدن دارو در بدن است. اخیرا در آمریکا با همکارى سایر سازمان ها، شبکه سازمان بهداشت جهانى (HONET)ایجاد شده است. این شبکه، مستقیما ناظر مقاومت باکتریایى در سطوح محلى، ملى و جهان بوده و مجهز به 150 آزمایشگاه در 30 کشور جهان است. همچنین، مجمع جهانى پزشکى، ضرورت صدور قطعنامه اى در خصوص بحران هاى نهفته در بهداشت عمومى را در چهل و هشتمین اجلاس مجمع عمومى خود در اکتبر امسال در آفریقاى جنوبى مطرح نموده است. 


حال چه کسى این تقصیر را به گردن مى گیرد؟ پزشک، به دلیل تجویزى که براى آنفولانزاى معمولى یا نوعى پیش گیرى اقدام نموده است یا بیمارى که انتظار تجویز آنتى بیوتیک را براى هر بیمارى دارد؟ یا بدتر از این کسى که خود درمانى مى کند؟ یا صنعت داروسازى، به خاطر ترویج این گونه داروها، بعد از جنگ جهانى دوم؟ 


منبع :

سیاحت غرب شماره 8



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3827بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4888بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[5190بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5898بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4411بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6524بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6572بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[6341بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6687بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6640بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6563بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[7283بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8513بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9648بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8675بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [9822بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[10151بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10442بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10672بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11775بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

آرامش دیداری (2)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
برای خواهرم
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
چرا آدم‌های خوب در شبکه های اجتماعی تحمل ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری