سلام آقای دکتر من سنگ حالب ۶میلی دارم چادر دفع کنم
زهرا نوروزی

سلام وقتتون بخیر.ایا مصرف ناشتای یک قاشق مرباخوری سیاهدانه و عسل برای همه مفید است؟
رازی

سلام من این رژیم رو شروع کردم ولی بعد از چند ساعت از وعده غذایی گرسنگی شدیدی سراغم میاد در صورتی که هنگام خوردن وعده قبل دیگه نمیتونستم بیشتر بخورم. به عنوان میان وعده به جز میوه چیز دیگه ای هم میشه خورد؟ مثل خرما یا پسته و...
زهرا

باسلام در دوران شیردهی چه دمنوشهایی میشه مصرف کرد که هم ضد نفخ باشن هم شیرافزا هم ضداسترس و آرامش بخش؟ آیا گل گاوزبان و لیمو عمانی میشه مصرف کرد؟
محدثه

سلام علیکم خدا قوت، ان شاءالله که خیر دنیا و آخرت نصیب شما و همه خادمان ملت شود .
خدایار

سلام خدا قوت آقای دکتر نوزاد پنج ماهه من هفته قبل اول دچار سرفه فردایش آبریزش و روز بعدش تب شد تبش خیلی بالا نبود و دو روزه قطع شد اما سرفه و آبریزش بینی اش باقیمانده که سرفه اش خیلی آزاردهنده ست آیا راهکار غیر دارویی برایش هست؟ الان فقط از قطره بینی سدیم کلراید استفاده می کنم
عین

سلام از نظر شما بهترین زمان شروع غذا برای کودک چه سنی هست و با چه غذایی؟ مثلاً لعاب برنج خوبه؟
عین

سلام وقت بخیر خسته نباشید برای بادکش سینه که بعد از ۴۰ روز انجام داده شد وبعد بادکشی رها بشه ایا سایز سینه به حالت قبل برمیگرده؟ استفاده از چه روغنی درحین بادکشی تاثیربهتر وبیشتری داره
مهمان

سلام وقتتون بخیر توی روش پیازدرمانی باید پیاز رو هم بخوریم یا فقط آبی ک حاصل جوشیدن پیاز هستش؟
نارین

با سلام خانمی هستم ۴۲ ساله حدود بیست سال هست یائسه زودرس شدم متاهل هستم و فرزندی ندارم میخواستم بدونم واسه منم امیدی هست با پیاز درمانی جواب بگیرم ؟
مرآت
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
خطاهاى پزشکى مدرن(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 8824]

[نسخه چاپی]

خطاهاى پزشکى مدرن

پیتر مونتیگ1 


چکیده: 

پزشکى جدید در کنار دستاوردهایش، حامل مشکلات و عوارضى است که عموم مردم کم تر از آن ها آگاهى دارند. این گونه عوارض و بیمارى ها که به عنوان بیمارى هاى پزشک زاد شناخته مى شوند و عمدتا محصول عملکرد پزشکان و نیز نتیجه نوع مراقبت هاى پزشکى، محیط آلوده بیمارستان ها و... است، از چنان حجم قابل توجهى برخوردارند که مى توانند پزشکى مدرن را به طور جدى به چالش کشانند. 



در سال 1999 برخى نهادها و سازمان هاى معتبر آمریکایى، افشا نمودند که یکى از بزرگ ترین عوامل مرگ و میر در این کشور «اشتباهات و خطاهاى پزشکى» است. 


نشریه نیویورک تایمز در گزارشى در نهم نوامبر این سال اعلام نمود که همه ساله، پنج درصد کسانى که به بیمارستان ها مراجعه مى کنند و یا به عبارت دیگر، 8/1 میلیون نفر از مراجعین، به بیمارى هایى جدید مبتلا مى شوند. این گونه بیمارى ها که به عنوان «بیمارى هاى پزشک زاد» شناخته مى شوند، عمدتا محصول عملکرد پزشکان و یا نتیجه مراقبت هاى پزشکى است. مطابق گزارش «مرکز کنترل بیمارى هاى دولت فدرال» این گونه بیمارى ها، همه ساله مسؤول مستقیم مرگ بیش از بیست هزار نفر در میان بیماران آمریکایى هستند و در هفتاد هزار مرگ دیگر نیز به نحوى ایفاى نقش مى نمایند و در مجموع، هزینه هاى تحمیلى آن ها بر جامعه بالغ بر 5/4 میلیارد دلار است. 


در طول بیست سال گذشته، میزان ابتلاى به این گونه بیمارى ها با رشد 36 درصدى همراه بوده که دلایل آن از سویى افزایش ضعف و آسیب پذیرى مراجعه کنندگان به بیمارستان ها نسبت به بیست سال گذشته و از سوى دیگر، استفاده مفرط از آنتى بیوتیک ها است که سبب خلق میکروب هاى کشنده مقاوم در برابر این گونه آنتى بیوتیک ها شده است. 


1 1- Peter Montague

منابع آلودگى

بخش قابل توجهى از مشکلات، متوجه پرسنل بهداشتى بیمارستان هاست؛ پرسنلى که از شست و شوى دستانشان به طور مناسب قصور مى ورزند. نشریه تایمز در مطلبى به قلم دکتر «روبرت وینستین» متخصص بیمارى هاى عفونى در این باره مى نویسد: «دست ها خطرناک ترین چیزها در بیمارستان ها هستند.» مطابق مطالعه دیگرى که در دانشگاه پزشکى دوک انجام شد، مشخص گردید که تنها 17 درصد پزشکانى که در بخش مراقبت هاى ویژه بیمارستان ها به فعالیت مشغولند، دستان خود را به طور مناسبى مى شویند. 


در حال حاضر، دستکش هاى پلاستیکى به جایگزینى براى شست و شوى دست ها تبدیل شده است. متأسفانه بسیارى از پرسنل بهداشتى، به این محصول صرفا به عنوان محافظى براى خودشان نگاه مى کنند و از همین رو، صبح ها با شروع کارشان آن ها را به دست کرده و در تمام طول روز همراه آن ها است و استفاده از آن ها به معناى عدم شست وشوى دستانشان است. آمارها بیانگر آن است که پرسنل بهداشتى بیمارستان ها به طور متوسط، 82 درصد زمان حضورشان در محیط هاى بیمارستانى را با دستکش مى گذرانند اما استفاده مناسب و مطلوب از آن که مستلزم تعویض دستکش مى باشد، صرفا 16 درصدِ زمان حضورشان را به خود اختصاص داده است. 


اصولاً بیمارستان ها انگیزه اى براى کنترل میزان بیمارى هاى عفونى در بیمارانشان ندارند. در این باره دکتر «ویلیام جارویس» مى گوید: «در صورتى که فاقد امکانات و مراقبت هاى مناسب در قبال بیمارى هاى عفونى باشیم، این بدان معنا نیست که چنین عفونت هایى وجود ندارد.» 


همه ساله حدود 6/33 میلیون نفر در بیمارستان هاى آمریکا پذیرش مى شوند و حدود 3/3 درصد آن ها به واسطه حضورشان در محیط بیمارستان ها با «پیامدهاى نامطلوب» مواجه مى شوند که این پیامدها نه محصول بیمارى و یا شرایط جسمى بیمار که نتیجه نوع مدیریت بهداشتى حاکم است. حدود 2/11 درصد این پیامدها به مرگ بیماران مى انجامد که حدود 5/55 درصد آن متوجه اشتباهات پزشکى است. این بدان معناست که از هر پانصد نفر مراجعه کننده به بیمارستان هاى آمریکا، یکى به واسطه اشتباهات پزشکى جدید جان خود را از دست مى دهد و این رقم در مقایسه با احتمال مرگ مسافرین هوایى که یک نفر در هر 8 میلیون پرواز است، معنا مى یابد. از همین روست که اشتباهات پزشکى یکى از مشکلات مهم عرصه بهداشت عمومى است. تنها در آمریکا، مرگ بالغ بر 44 هزار نفر در یک سال در نتیجه اشتباهات پزشکى، از مرگ تصادفات اتومبیل هم در این کشور پیشى گرفته است. 


شرایط حاکم حکایت از آن دارد که در خطاهاى محصول تکنولوژى، در صورتى که میزان مرگ و میر در حد یک در میلیون باشد، این محصول قابل قبول است و این در حالى است که این میزان در مورد پزشکى مدرن یک در پانصد و یا به عبارت دیگر، دو هزار در یک میلیون است! 


البته نکته مهم آن است که اصولاً این آمار صرفا مبتنى بر اطلاعات و آمارى است که در سوابق پزشکى بیماران ثبت مى شود و یقینا حجم قابل توجهى از بیماران، به مسایل و مواردى از این دست توجهى ندارند و این بدان معنا است که بسیارى از خطاهاى پزشکى مدرن و نیز مشکلات حاصله از آن، چه در محیط بیمارستان ها و چه در عرصه اجتماع، ناگفته باقى مى ماند و نوعى سکوت بر این مسأله سایه انداخته است. 


اگرچه طرفداران پزشکى مدرن چنین درصد خطایى را ناچیز مى شمارند، اما مطالعات و بررسى ها حکایت از آن دارد که این رقم فراتر از موارد گزارش شده است. یکى از مطالعات انجام شده در یکى از بیمارستان هاى وابسته به دانشگاه پزشکى اى در آمریکا بر روى 518 بیمار نشان داد که 36 درصد این جمعیت به بیمارى هاى پزشک زاد مبتلا شده اند و 9 درصد از این جمعیت جدید با خطر مرگ مواجه مى شوند که از این رقم نیز 2 درصد جان خود را از دست مى دهند. از این رو، آمار دقیق تر آن است که میزان خطاهاى پزشکى مدرن که با مرگ بیماران همراه مى شود، نه یک در پانصد بلکه 10 در پانصد است. 


مطالعه دیگرى که بر روى 1047 بیمار پذیرش شده در دو مرکز مراقبت هاى ویژه و یک واحد جراحى صورت پذیرفت، نشان داد که 480 نفر از آن ها و یا به عبارتى 46 درصدشان، با پیامدهاى نامطلوب مواجه شده اند و این پیامدها در مورد 185 بیمار و یا به عبارت دیگر، 18 درصد کل مراجعه کنندگان، واقعا جدّى و به ناتوانى، معلولیت و نیز مرگ آن ها منجر شده است. 


بخش مهم دیگرى از اشتباهات پزشکى، به خطاهایى مربوط مى شود که نتیجه تجویز داروهاى اشتباه، میزان اشتباه تجویز و یا حاصل ترکیب، واکنش و استفاده غیراصولى هم زمان آن ها است. اگرچه گزارش هاى ارائه شده نشان مى دهد که در سال 1993 به واسطه استفاده غلط از این گونه داروها، 7391 نفر جان خود را از دست داده اند، اما کارشناسان بر این باورند که رقم واقعى بسیار فراتر از این میزان است. عدم ارائه رقم صحیح، نتیجه عدم گزارش و یا عدم ثبت چنین مرگ و میرهایى است. 


یکى دیگر از مخاطرات پزشکى مدرن، به مسأله تجویز فراتر از حد معمول دارو توسط پزشکان مربوط مى شود. در خلال سال هاى 1993-1983 مرگ و میر حاصل از این گونه اشتباهات، دو تا چهار برابر افزایش پیدا کرده است. 


هم چنین پژوهش ها مبیّن این مطلب است که بسیارى از پزشکان اصلاً توجهى به واکنش هاى موجود و تأثیر داروها بر یکدیگر ندارند و این مسأله در مورد کودکان و سالخوردگان جدى تر است، به طورى که در کودکان، در مورد آمارهاى رسمى بیمارى هاى پزشک زاد، بسیار فراتر از بزرگسالان است. در همین باره، مى توان به مطالعه اى اشاره داشت که مشخص مى سازد، 25 درصد داروهاى تجویزى براى سالخوردگان در آمریکا، تجویزى نادرست بوده است. 


البته پزشکان تنها مشکل این پدیده نیستند بلکه بررسى ها حکایت از آن دارد که از 4/2 میلیون نسخه اى که همه ساله در آمریکا توسط پزشکان تجویز مى شود، 4 درصد با اشتباه داروخانه داران در نسخه پیچى همراه مى شود. 


به هر حال این آمار و ارقام، صرفا محدود به محیط هاى بیمارستانى است و متأسفانه تا کنون بررسى هاى مناسبى از وضعیت مراقبت هاى بهداشتى در آمبولانس ها، آسایشگاه هاى معلولین، زایشگاه هاى خصوصى و... صورت نپذیرفته است و تنها مطالعه علمى اى که در یکى از بیمارستان هاى کوچک صورت نگرفته، بیانگر آن است که به ازاى هر یک دلارى که بیماران صرف دریافت دارو مى نمایند، باید 33/1 دلار صرف درمان آسیب ها و تأثیرات حاصله از استفاده از این گونه داروها کنند. 


منبع: www.racher.org 

منبع :

سیاحت غرب شماره دوازده



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3448بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4506بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4728بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5453بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4187بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6314بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6321بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[6036بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6423بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6379بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6340بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[7036بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8161بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9387بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8424بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [9365بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9662بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10138بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10385بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11474بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
آزادی در کودکان زیر 7 سال
زگیل تناسلی
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
چرا آدم‌های خوب در شبکه های اجتماعی تحمل ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)