سلام خسته نباشین من پسر 9 سالش. همیشه سرما مخوره دکتر می برم دارو می ده خوب میشه ولی داروش که تمام میشه باز مریض میشه تو خدا منه راهنمایی کنید ممنون
زهرا

سلام و عرض ادب خدمت شما ، استاد بزرگوار سوالی داشتم درباره ی سن استخوان فرزندم ، پسرم 3سال و نیمه هست و به علت اینکه وزنش در طول یکسال ثابت بود و افزایشی نداشت ازمایش و عکس از مچ دست نوشتند که مشخص شد سن رشد استخوانش 2 سال و نیم هست، یعنی یک سال کمتر از سن واقعیش. باید چکار کنیم ؟ لطفا راهنمایی کنید متخصص کودکان بردم ایشان را، گفتند پای مرغ و خامه و چربی بده، البته که روزانه کلی شیرینی جات میخورد و من نگران کبدش هستم. لطفا راهنمایی کنین
sahar

من به دستور پزشک برای رفع یبوست از خاکشیر در آب به میزان یک قاشق غذا خوری صبح و یک قاشق شب استفاده کردم، و دچار درد شدید مفاصل زانو و چ پا و آرنج شدم علتش چیه؟
مرتضی

سلام خیلی مقاله تون خوب و کامل بود و کلی استفاده کردم آیا گرمی کبد هم ممکنه باعث یبوست بشه؟ تو اینترنت چنین چیزی نوشته،
مرتضی

سلام افرادی که مزاج سوداوی دارن ولی کبد گرم دارن، برای پاکسازی کبد چی میتونن مصرف کنن؟ کاسنی و شاتره غلبه‌ی سردی رو در بدن زیاد نمیکنه؟
آسمانه

سلام بر شما، ایلومیناتی مخوف ترین و وحشی ترین فرقۀ دنیاست. جناب دکتر رائفی پور در یکی از همایش هایشان چند بخش از مانیفست ایلومیناتی ها برای حاضران می خوانند که به واقع انسان به وحشت می افتد که اکثر اعضای این فرقه جزو طبقۀ روشنفکر و بسیار تحصیل کردۀ جامعه معرفی می شوند (همان طور که از نام فرقه مشاهده می شود) اما بردگان و بندگان حقیقی ابلیس هستند که هیچ چیز جز نابودی دین، عقلانیت و محو شدن نام پروردگار از آثار آدمی نمی جویند و حتی بسیار بسیار به دنبال ریختن خون بیگناهان به ویژه کودکان و مسلمانان هستند. متأسفانه ایلومیناتی و فراماسون ها تا طبقات ارشد سرزمین ما نیز نفوذ کرده اند. اما،... بماند...
شهریار

سلام بر شما، بنده در این کارزار شرکت کردم. لینکش رو هم برای خانمم فرستادم تا ایشون هم شرکت کنه و در گروه عروسک بافی که 400 عضو دارد و خودشون ادمین گروه هستند قراره بدهد تا اعضای گروهشون هم شرکت کنند. إن شاءالله به امید پیروزی.
شهریار

سلام علیکم حدود سه سال پیش سزارین شدم و با همین تدابیر دچار کمر درد و خیلی ازمشکلات نشدم ضمن تشکر فراوان مجددا چند روز دیگر عمل سزارین دارم آیا علاوه بر توصیه های این مقاله مفید برای افرادی مثل من که سزارین دومشان هست توصیه ای دارید خصوصا برای جلوگیری از عوارض بی حسی نخاعی
عین

باسلام برای درمان ژنیکوماستی آقایان چه پیشنهادی دارین؟
امید

خخخخ!!
علی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 10160]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

 

مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان


لارا وندربرگ و مارسيل مافينيshimiaee


چکيده:


ما در بحران مواد شيميايي زندگي مي کنيم. مواد شيميايي در تمام ابعاد زندگي ما، در غذايي که مصرف مي کنيم، در لباس ها، مواد شوينده و داروها به گونه اي فراگير شده اند که اجتناب از آنها امري غير ممکن شده است. در واقع، مواد شيميايي ما را احاطه کرده اند. بيش از هشتاد هزار نوع از اين مواد، در حال حاضر مورد استفاده قرار مي گيرند و هر ساله بين هزار تا دو هزار  مورد نيز به آن افزوده مي شود؛ درحالي که تنها دو درصد آنها از نظر ميزان خطر آفريني براي انسان از طريق آژانس هاي ذي ربط مورد آزمايش قرار گرفته اند.

 

يکي از مواد شيميايي که اخيراً توجه زيادي را به خود جلب کرده است، بيسفنول (BPA) است که در تهيه ظروف نگهداري غذا و نوشيدني چند بار مصرف ـ از جمله ظرف غذاي نوزادان ـ به کار مي رود. همچنين درون اين ظروف نيز پوشيده از مادۀ شيميايي مذکور است. افراد معمولاً از طريق خوردن محتويات اين ظروف با اين ماده در تماس هستند، حال آنکه احتمال تماس با آن از طريق تنفس و پوست بدن نيز بعيد شمرده نشده است. وجود اين مادۀ شيميايي در خون کودکان و نوزادان، در غشاء دور جنين و شير مادر، تماس مداوم ما با اين ماده را به وضوح نشان مي دهد. همچنين آزمايش مرکز پيش گيري و کنترل بيماري هاي آمريکا که بر روي دو هزار و پانصد آمريکايي انجام گرفته است، نشان مي دهد که مادۀ شيميايي بيسفنول در ادرار نود و دو و شش دهم درصد آنها وجود داشته است. ميزان اين مادۀ شيميايي در نمونه آزمايش کودکان و نوجوانان، نسبت به بزرگسالان بالاتر بوده است.


با اينکه BPA فوايدي از قبيل جلوگيري از تماس مواد غذايي با قوطي هاي فلزي دارد، اما بر روي هورمون زنانه استروژن نيز اثرات زيستي خاص خود را دارد. حال چرا بايد نگران اين مسئله باشيم؟ تماس با مواد شيميايي استروژنيک در دوراني که ارگان هاي بدن در حال رشد هستند ـ به ويژۀ در دورۀ جنيني، نوزادي و سنين بلوغ ـ احتمال بروز سرطان سينه و پروستات، ناهنجاري دستگاه تناسلي، عدم باروري و رشد نامتوازن مغز را افزايش مي دهد.


BPA در سال 1891 ساخته شد و در دهه 1930 به دليل خواص استروژنيک آن، به عنوان دارو مصرف مي شد. تا اينکه پس از کشف دايتيل استيلبسترول (DES)  ـ  که استروژن مصنوعي قوي تري بود  ـ مصرف آن ممنوع  شد. DES جهت جلوگيري از زايمان زودرس براي بيش از دو ميليون زن باردار تجويز شد؛ با اين استدلال که مقداري استروژن در دوران بارداري مفيد است، پس مقدار بيشتري از آن بهتر خواهد بود. در سال 1971، دختراني که در زمان جنيني درمعرض  DES قرار گرفته بودند، به نوع نادري از سرطان دستگاه تناسلي مبتلا شدند که به ندرت در زنان ميان سال به چشم مي خورد. اين مسئله باعث شد تا «سازمان مواد غذايي و دارويي» آمريکا مصرف آن را براي زنان باردار ممنوع اعلام کند.


اغلب گفته مي شود،  با اينکه ما در معرض اين مواد شيميايي هستيم، اما زندگي سالم و خوبي داريم. متأسفانه اين مطلب درست نيست. از زماني که BPA و صدها مواد شيميايي ديگر حاوي عامل هاي هورموني وارد چرخه زندگي ما شده اند، ميزان ابتلا به بسياري از بيماري ها و ناهنجاري ها بسيار بيشتر شده است. مشکلاتي نظير زايمان زود هنگام، چاقي مفرط، کاهش توليد اسپرم در بدن، بيش فعالي کودکان، ناهنجاري دستگاه تناسلي، سرطان سينه و پروستات و... با افزايش چشم گيري رو به رو بوده است. در آزمايش هايي که بر روي حيوانات آزمايشگاهي انجام گرفته است،  BPA عامل تمام اين بيماري ها بوده است. سال گذشته و طي تحقيقي که بر روي هزار و چهارصد و پنجاه و پنج  نفر انجام و نتايج آن در مجله  سازمان پزشکي آمريکا به چاپ رسيد، ميان ميزان  BPA موجود در ادرار اين افراد و ابتلاي آنها به ديابت و بيماري هاي قلبي، رابطه مستقيم وجود داشت.


چرا  BPA تا کنون ممنوع نشده است؟ عمده ترين دليل آن اين است که  BPA با بيماري خاصي سر و کار ندارد و اثرات و عواقب مصرف آن سال ها بعد نمايان مي شود. آزمايش هاي صورت گرفته بر روي حيوانات نشان مي دهد، کودکاني که در دوران جنيني در معرض اين ماده قرار داشته اند، علاوه بر تولد زودرس و نارس ماندن، در سنين بالاتر در معرض ابتلا به ديابت، اختلالات رفتاري و ناباروري قرار دارند. در سال 2007، سي و هشت متخصص بين المللي در زمينه BPA در نشست مرکز ملي علوم سلامت محيط زيست بيانيه اي را صادر کردند که در آن آمده است: «اين طيف وسيع از تأثيرات زيانبار اين مادۀ شيميايي  که در آزمايش ها روشن شده است، بسيار نگران کننده به نظر مي رسد؛ چرا که  تحقيقات نشان داده است، تأثير اين ماده بر روي حيوانات آزمايشگاهي و انسان يکسان خواهد بود و اين مسئله به تأييد متخصصان مرکز ملي سم شناسي آمريکا نيز رسيده است.»


در اين بين، مسئوليت اصلي متوجه مسئولان دستگاه هاي بهداشتي و پزشکي است تا با تأييد اين مسئله و عدم چشم پوشي هاي مصلحت آميز، اعلام کنند که اين مادۀ شيميايي عامل بيماري هاي مزمن بسياري بوده است. ساير دستگاه هاي مربوطه نيز بايد با اتخاذ سياست هاي جديد، نسبت به حذف اين ماده از چرخه توليد ظروف نگهداري غذا و بطري شير نوزادان اقدام کنند. محصولاتي که آسيب پذيرترين بخش جامعه را هدف قرار مي دهند: جنين ها، نوزادان و کودکان.


منبع:  www.commondreams.org

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 70



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[2950بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[3965بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4174بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[4681بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[3878بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6008بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[5959بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[5705بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6086بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6034بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6062بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[6712بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[7739بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9027بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8099بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [8486بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9080بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[9800بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10032بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11119بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
چرا آدم‌های خوب در شبکه‎های اجتماعی تحمل‎ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)