سلام وقت بخیر،من۴۴روز از زایمان گذشته هنوز لکه بینی و ترشحات زرد و غلیظ دارم،باید چکارکنم؟
سما

سلام. برای رفع انحنای جزئی آلت تناسلی مرد-در حد 20 درجه، بدون درد یا عوارض دیگر- چه درمان عمومی وجود دارد؟
الف

سلام.نظرشما درباره پودر سنگناک که باروش درمانیش۲روزه سنگهای صفراوی راازبین میبرد چیه؟ توعطاریها هست وبادستوری که داره۲روزه همه سنگ های صفرا روازبین میبره.ممنون میشم راهنمایی کنین
سیده فاطمه

سلام.گفتین که برای درمان تخصصی سنگ صفرام،حضوری به همکاران شما مراجعه کنم،میشه لطف کنین آدرس بدین که حضوری برم ویزیت بشم.ماتهران هستیم. لطفا ادرس بدین.خداخیرتون بده
سیده فاطمه

سلام و احترام ۴۵ ساله هستم کبد چرب گرید یک به دو دارم مدت یکسال با رژیم ۲۰ کیلو کاهش وزن داشتم. لطفا راهنمایی بفرمایید آیا درمان شدنی هست؟
مروارید

باسلام دخترم اسهال واستفراغ شدید دارد کجایش را بادکش کنم؟
فاصطیمت

سلام.خانمی۴۴ساله هستم سال گذشته برای چکاب سونوگرافی دادم وگفتن سنگ صفرادارم۱۸میلی ویک عدد دیگه،بعدازیه مدت دوباره سونو دادم گفتن ۲۶میلی وسنگهای متعدد،دارم.بعدازیه مدت دیگه سونو دادم وگفتن یک سنگ بزرگ دارم.دکترگفت بایدبالاپاراسکوپی عمل کنی.کمکاری تیرویید ویائسگی زودرس دارم لووتیرکسین مصرف میکنم.کلسترول هم دارم.کبدم هم چرب وگرید۱ است.دوست ندارم کیسه صفرام روعمل کنم وازبدنم خارج کنن کیسه صفرام رو.علائم یادردی ندارم فقط چندروزه تهوع دارم مقطعی.ممکنه تهوعم بخاطر سنگ کیسه صفرام باشه؟؟شبی یک لیوان سرکنگبین طبق دستور دکترخیراندیش شروع کردم.بنظرشماراهی هست که جراحی نکنم،دکترگفت اگه جراحی نکنی کیسه صفرات سرطانی میشه و...گفت طب سنتی وهرکاری کنی نهایتش بایدعملش کنی.لطفا راهنمایی کنین،دوست ندارم کیسه صفرام روخارج کنن وعمل کنم.ممکنه بگین چیکارکنم؟ دعاگوی شماهستم.
سیده فاطمه

با سلام و خسته نباشید،باردار هستم و در ماه چهارم بارداری،میخواستم بدونم بجای کلسیم شیمیایی میتونم از شربت کلسیم کودک شما یک ق غ صبح و شب استفاده کنم؟ضرر ندار؟و اینکه در بارداری قبلی پسوریازیسم تشدید شد و در 36هفته چهارروز انقدر خارش شبانه ام زیاد شد که بچم زودتر بدنیا امد،الانم بعضی شبها خارش میگیرم ،انگار مورچه روی بدنم ،برای درمان این خارش چکار کنم؟
عباسی

سلام علیکم و خدا قوت اگر کسی غلبه بلغم و سودا رو با هم داشته باشه باید چکار کنه؟ چطوری هردو رو باهم درمان کنه؟ لطفا چند تا پیشهاد بدید که عمل کنم
میلاد

با عرض سلام و ارادت آقای دکتر بنده حدود ۲۰ سال پیش تنگی نفس شدیدی داشتم به صورتی که موقع بازدم به مشکل میخوردم و گاهی تا ۱۰ بار باید تلاش میکردم که نفسم بیرون بیاید ، با مصرف کاسنی و شاطره و یک سری داروی دیگر خوب شدم و تمام این ۲۰ سال هر وقت تنگی نفس داشتم با همین کار خوب میشم اما حدود ۵ ماه پیش سرفه های خشک آزارم میداد و به مرور تبدیل به سرفه های خطی شد و الان که هر دو روز یکبار سرفه میکنم تا خلط خارج شود و سرفه ام خوب میشه اما متاسفانه تنگی نفسم مجدد شروع شده و عرق کاسنی شاطره هم جواب نمیده ، در این چند روز احساس پری معده دارم و بعد از غذا خوردن هم تنگی نفسم تشدید میشه ممکنه بنده را راهنمایی کنید
سکینه
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 10464]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

 

مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان


لارا وندربرگ و مارسيل مافينيshimiaee


چکيده:


ما در بحران مواد شيميايي زندگي مي کنيم. مواد شيميايي در تمام ابعاد زندگي ما، در غذايي که مصرف مي کنيم، در لباس ها، مواد شوينده و داروها به گونه اي فراگير شده اند که اجتناب از آنها امري غير ممکن شده است. در واقع، مواد شيميايي ما را احاطه کرده اند. بيش از هشتاد هزار نوع از اين مواد، در حال حاضر مورد استفاده قرار مي گيرند و هر ساله بين هزار تا دو هزار  مورد نيز به آن افزوده مي شود؛ درحالي که تنها دو درصد آنها از نظر ميزان خطر آفريني براي انسان از طريق آژانس هاي ذي ربط مورد آزمايش قرار گرفته اند.

 

يکي از مواد شيميايي که اخيراً توجه زيادي را به خود جلب کرده است، بيسفنول (BPA) است که در تهيه ظروف نگهداري غذا و نوشيدني چند بار مصرف ـ از جمله ظرف غذاي نوزادان ـ به کار مي رود. همچنين درون اين ظروف نيز پوشيده از مادۀ شيميايي مذکور است. افراد معمولاً از طريق خوردن محتويات اين ظروف با اين ماده در تماس هستند، حال آنکه احتمال تماس با آن از طريق تنفس و پوست بدن نيز بعيد شمرده نشده است. وجود اين مادۀ شيميايي در خون کودکان و نوزادان، در غشاء دور جنين و شير مادر، تماس مداوم ما با اين ماده را به وضوح نشان مي دهد. همچنين آزمايش مرکز پيش گيري و کنترل بيماري هاي آمريکا که بر روي دو هزار و پانصد آمريکايي انجام گرفته است، نشان مي دهد که مادۀ شيميايي بيسفنول در ادرار نود و دو و شش دهم درصد آنها وجود داشته است. ميزان اين مادۀ شيميايي در نمونه آزمايش کودکان و نوجوانان، نسبت به بزرگسالان بالاتر بوده است.


با اينکه BPA فوايدي از قبيل جلوگيري از تماس مواد غذايي با قوطي هاي فلزي دارد، اما بر روي هورمون زنانه استروژن نيز اثرات زيستي خاص خود را دارد. حال چرا بايد نگران اين مسئله باشيم؟ تماس با مواد شيميايي استروژنيک در دوراني که ارگان هاي بدن در حال رشد هستند ـ به ويژۀ در دورۀ جنيني، نوزادي و سنين بلوغ ـ احتمال بروز سرطان سينه و پروستات، ناهنجاري دستگاه تناسلي، عدم باروري و رشد نامتوازن مغز را افزايش مي دهد.


BPA در سال 1891 ساخته شد و در دهه 1930 به دليل خواص استروژنيک آن، به عنوان دارو مصرف مي شد. تا اينکه پس از کشف دايتيل استيلبسترول (DES)  ـ  که استروژن مصنوعي قوي تري بود  ـ مصرف آن ممنوع  شد. DES جهت جلوگيري از زايمان زودرس براي بيش از دو ميليون زن باردار تجويز شد؛ با اين استدلال که مقداري استروژن در دوران بارداري مفيد است، پس مقدار بيشتري از آن بهتر خواهد بود. در سال 1971، دختراني که در زمان جنيني درمعرض  DES قرار گرفته بودند، به نوع نادري از سرطان دستگاه تناسلي مبتلا شدند که به ندرت در زنان ميان سال به چشم مي خورد. اين مسئله باعث شد تا «سازمان مواد غذايي و دارويي» آمريکا مصرف آن را براي زنان باردار ممنوع اعلام کند.


اغلب گفته مي شود،  با اينکه ما در معرض اين مواد شيميايي هستيم، اما زندگي سالم و خوبي داريم. متأسفانه اين مطلب درست نيست. از زماني که BPA و صدها مواد شيميايي ديگر حاوي عامل هاي هورموني وارد چرخه زندگي ما شده اند، ميزان ابتلا به بسياري از بيماري ها و ناهنجاري ها بسيار بيشتر شده است. مشکلاتي نظير زايمان زود هنگام، چاقي مفرط، کاهش توليد اسپرم در بدن، بيش فعالي کودکان، ناهنجاري دستگاه تناسلي، سرطان سينه و پروستات و... با افزايش چشم گيري رو به رو بوده است. در آزمايش هايي که بر روي حيوانات آزمايشگاهي انجام گرفته است،  BPA عامل تمام اين بيماري ها بوده است. سال گذشته و طي تحقيقي که بر روي هزار و چهارصد و پنجاه و پنج  نفر انجام و نتايج آن در مجله  سازمان پزشکي آمريکا به چاپ رسيد، ميان ميزان  BPA موجود در ادرار اين افراد و ابتلاي آنها به ديابت و بيماري هاي قلبي، رابطه مستقيم وجود داشت.


چرا  BPA تا کنون ممنوع نشده است؟ عمده ترين دليل آن اين است که  BPA با بيماري خاصي سر و کار ندارد و اثرات و عواقب مصرف آن سال ها بعد نمايان مي شود. آزمايش هاي صورت گرفته بر روي حيوانات نشان مي دهد، کودکاني که در دوران جنيني در معرض اين ماده قرار داشته اند، علاوه بر تولد زودرس و نارس ماندن، در سنين بالاتر در معرض ابتلا به ديابت، اختلالات رفتاري و ناباروري قرار دارند. در سال 2007، سي و هشت متخصص بين المللي در زمينه BPA در نشست مرکز ملي علوم سلامت محيط زيست بيانيه اي را صادر کردند که در آن آمده است: «اين طيف وسيع از تأثيرات زيانبار اين مادۀ شيميايي  که در آزمايش ها روشن شده است، بسيار نگران کننده به نظر مي رسد؛ چرا که  تحقيقات نشان داده است، تأثير اين ماده بر روي حيوانات آزمايشگاهي و انسان يکسان خواهد بود و اين مسئله به تأييد متخصصان مرکز ملي سم شناسي آمريکا نيز رسيده است.»


در اين بين، مسئوليت اصلي متوجه مسئولان دستگاه هاي بهداشتي و پزشکي است تا با تأييد اين مسئله و عدم چشم پوشي هاي مصلحت آميز، اعلام کنند که اين مادۀ شيميايي عامل بيماري هاي مزمن بسياري بوده است. ساير دستگاه هاي مربوطه نيز بايد با اتخاذ سياست هاي جديد، نسبت به حذف اين ماده از چرخه توليد ظروف نگهداري غذا و بطري شير نوزادان اقدام کنند. محصولاتي که آسيب پذيرترين بخش جامعه را هدف قرار مي دهند: جنين ها، نوزادان و کودکان.


منبع:  www.commondreams.org

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 70



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3548بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4602بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4854بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5570بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4237بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6349بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6373بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[6107بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6482بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6429بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6384بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[7089بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8244بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9444بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8468بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [9503بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9744بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10199بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10433بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11549بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
چرا آدم‌های خوب در شبکه های اجتماعی تحمل ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
ویراست ششم کتابچه مرهم
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)