سلام. دخترم ۱۴ ماهشه. خیلی بد غذاست. وزنش کمه. شیر خشکیه. شیر خشکشم خیلی کم میخوره. ازمایش داده مشکلی نداشته.یه مقدار خیلی کم کمبود آهن داشت که دکترش گفتن قابل توجه نیست. شربت اشتها آور هم تاثیر نداره ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
مریم

سلام‌خسته‌نباشید‌من‌۲روزپیش‌واکسن‌۶ماهگی‌پسرم‌وزدم خیلی‌اذیت‌شدباهمسرم‌تصمیم‌گرفتیم‌واکسن‌۱سالگی‌وواکسن ۱۸ماهگی‌ونزنیم‌‌مشکلی‌پیش‌نمیاد
رضا

سلام من ۴۴ ساله هستم و ۳ دوره پریود نشدم ، و علائم یائسگی رو داشتم بدنم گر میگرفت ، بعد با پیاز درمانی آشنا شدم به طور منظم ۲دوره انجام دادم ،که دوره دوم روز هفتم پریود شدم و همون ابتدای پیاز درمانی ،علائم گر گرفتگی که داشتم از بین رفت . البته که سبک زندگی م رو عوض کردم ، پیاده روی و حذف شکر و کلا سبک زندگیم سالم شد. رفتم دکتر سونکرافی واژن کرد گفت رحم ت پاکت و کیست نداری و دیواره رحمم زخیم شده بود گفت اون هم رفع شده.
پرستو

با عرض سلام و تشکر از شما و سایت خوبتون من با دو دوره 15 روزه و ماه سوم دوره ی 8 روزه دیگه پریود نشدم و بعد از چندین مرحله ازمایش متوجه شدم که باردارم و الان 6 ماهه هستم.در صورتیکه دکتر گفته بود دارم دچار یائسگی زودرس میشم و ذخیره ی تخمدان خیلی کمی داشتم.خداروشکر که این مقاله رو دیدم و اجرا کردم. خواستم نظرم دلگرمی باشه برای دوستانی که شرایط من رو داشتن.تنتون سلامت باشه خدا خیرتون بده
مریم

سلام وقت بخیر برای من گفتن ک باید بادکش رحم وتخمدان و کتف و کمر انجام بدم و یک روز در میان باشه.ایا همه ی قسمت هارو در یک روز انجام بدم ؟
نگین

سلام آقای دکتر ،بنده از شما سوالی پرسیدم که واقعا جوابش هیج جا پیدا نکردم این که حجامت حرارتی با حجامت معمولی فرقش چیه ؟ اما شما در جواب شعر نوشتین . بی زحمت جواب سوالم بدید ممنون میشم.
.

سلام آقای دکتر میخواستم بپرسم حجامت حرارتی با حجامت معمولی چه فرقی داره؟ما دیروز یه جایی رفتیم گفتن باید حجامت حرارتی بشید که هزینه ش هم ۵۰۰هزارتومن میشه
.

سلام وقت بخیر من اقام سه سال هست مدام سکسه میکنه هر چی دکتر رفته دارو دادن اصلا فایده نداره سکسه اش قطع نمیشه گفتن باید عمل کنی لطفا میشه راهنمایی کنید راه درمانش چی هست ممنون
عاطفه رشیدی

سلام و سپاس از زحمات شما.جسارتا برای زخم های داخل مقعد ناشی از یبوست چه باید کرد؟همان شقاق گویا و بیرون زدگی و ضایعه گوشتی ندارد اما هنگام اجابت مزاج بسیار درد میکشد. و سوال بعدی برای جلوگیری از تکه تکه شدن مدفوع چه باید کرد؟رعایت همه موارد مقاله تقریبا انجام شده ..مزاج گرم و خشک لاغر اقا .ممنون اگه راه حلی بفرمایید برای هر دو مشکل
محمد

سلام و عرض ادب من 5 ماه دیگر 43 ساله میشوم حدود یکی دوسال هست موهای زائدی در صورتم در حال رشد و زیاد شدن هستند روی بینی و بالای گونه ها تا زیر چشم و کنار ابروها اولا دلیل این امر چیست؟ و در ثانی چه چاره ای برای توقف رشد آنها وجود دارد؟ و ثالثا لیزر و اماکنی که وجود دارند و ادعای توقف رشد دارند درست می گویند؟و عوارض لیزر چیست و آیا خطرناک است؟
بیمار
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
تأثیرات تلویزیون بر مغز کودکان(مقاله انتخابی)
تعداد: 2 میانگین: 4
[تعداد بازدید : 10096]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

 

 

تأثیرات تلویزیون بر مغز کودکان

جان ام.هِلى1 

 
چکیده: 

 
به اعتقاد متخصصان اعصاب، رخدادهاى محیطى و از جمله آن ها تلویزیون، به طور چشمگیرى بر ذهنِ در حال رشد کودکان تأثیر مى گذارد و به آن شکل مى دهد. این تأثیر، اَغلب ابعادى زیانبار و مخاطره آمیز پیدا کرده است، از همین رو ضرورى است بزرگسالان براى کاهش این تأثیرات مخرّب، تمهیداتى بیاندیشند. 

 
با پخش برنامه هاى جدیدى که براى کودکان یکساله در نظر گرفته شده است، والدین پرسش هاى زیادى در مورد این که تلویزیون چگونه مى تواند تأثیر بهترى بر کودکانشان داشته باشد، مطرح نموده اند. متخصصین اطفال مى توانند به زوج هاى جوان کمک نمایند تا تصمیمات خردمندانه اى در مورد میزان استفاده از رسانه هاى خانوادگى اتخاذ کنند. متخصصین اعصاب نشان داده اند که رخدادهاى محیطى، به طور چشمگیرى، ذهن در حال رشد کودکان را شکل مى دهد و این به دلیل شکل پذیرى پیوندهاى عصبى آنان است. نمایش مکرر برنامه ها با هر میزانى از تحریک در یک محیط کودکانه، ممکن است به اجبار، رشد فکرى و احساسى کودکان را تحت تأثیر قرار دهد. این تأثیر ممکن است از طریق ایجاد مدارهاى ویژه (عادات ذهن) باشد یا از طریق محروم ساختن ذهن از تجارب دیگران. هر چند محرک هاى ویژه، شکوفایى ذهن را افزایش مى دهند، اما محیط هایى که انفعال فکرى و رفتار ناسازگار (مانند شتابزدگى و خشونت) را تشویق مى نمایند، ذهن را از فرصت هاى مهمى که امکان مشارکت فعال در روابط اجتماعى را فراهم مى سازد، محروم مى سازند. همچنین تصاویر و سرگرمى هاى خلاّقانه و حل جداول و پازل هاى پیچیده، ممکن است پیامدهاى زیان بار و غیرقابل برگشتى به همراه داشته باشد. علاوه بر این، تلاش براى درگیر کردن بچه ها با آموزش آکادمیک، در زمانى که آن ها باید شخصا جهان واقعى را مورد بررسى قرار دهند، ابعاد فرعى ولى مهمِ پرورش آنان را به مخاطره مى اندازد. 



1 1- Jane M. Healy.

خطرات بالقوه در یک فرهنگ رسانه اى


پیامدهاى منفى اى در مدارس امروزى مشاهده شده است و مشخص شده است که این پیامدها با تعداد زیادى از برنامه هاى غلط رسانه اى ارتباط دارد. شیوع اختلالِ ناشى از کمبود توجه، مشکلات رفتارى، قابلیت هاى تحصیلى ضعیف، دشوارى هاى کلامى و مهارت هاى ضعیف حل مسأله، توسط معلمان ایالات متحده آمریکا گزارش شده است. البته سبک هاى زندگى شتابزده والدین و تغییرات اجتماعى نیز تا حدودى مسبب این پیامدهاهستند، اما مجموعه اى از تحقیقات انجام شده در زمینه برنامه هاى تلویزیونى، به وضوح نقش این رسانه جمعى را ـ با آستانه تحمل متفاوت کودکان که به طور گسترده اى نوسان دارد ـ نشان مى دهد. برنامه هاى تلویزیونى، بیش از حد ـ به ویژه در سنینى که براى رشد کلامى و بازى هاى مفید و مؤثر، تعیین کننده محسوب مى شود ـ مى تواند از چند طریق بر افکار کودکان، تأثیر منفى بگذارد: 

 
1. سطوح بالاتر مشاهده برنامه هاى تلویزیونى، متناظر است با عملکرد تحصیلى پایین به ویژه در نمرات دروس خواندنى؛ این مسأله ممکن است به خاطر جانشین شدن تلویزیون به جاى تکالیف خواندنى و نیز تا حدودى به دلیل ماهیت بصرى و جذاب محرک باشد، چرا که مانع رشد بخش کلامى نیمکره چپ مغز مى شود. 

 
یک مغز تورمى که به وسیله وسایل بصرى پرزرق و برق مورد استفاده قرار گرفته باشد، نمى تواند توجه لازم را براى شنیدن دقیق کلام مبذول دارد. علاوه بر این، ذهن به راحتى نسبت به هر نوع مطلبى که نیاز به پردازش عمیق داشته باشد، بى حوصله خواهد شد. 

 
2. ماهیت محرک ممکن است برخى کودکان را براى مشکلات دقتى مستعد نماید؛ حتى گذر از رفتارهاى خشونت آمیز یا پیام هاى سکسى تحریک کننده، صداهاى بلند ناگهانى، درخشش رنگ و غیره، مانع کودک در استفاده مستقل از مغز خود مى شود. همچنان که در بازى ها، سرگرمى ها، تعامل اجتماعى و قشقرق راه انداختن ها مى توان این مسأله را دید. من با بسیارى از پدران و مادرانى که به اختلال ناشى از نقصان توجه کودکان خود پى برده اند، صحبت کرده ام؛ آن ها آشکارا به دشوارى بهبود این کمبود توجه دست یافته اند. 

 
3. سیستم کنترل اجرایى مغز یا قشر جلویى مغز، مسؤول برنامه ریزى، سازماندهى و توالى رفتار جهت خودکنترلى، قضاوت و توجه اخلاقى مى باشد. این مراکز در دوران بچگى و نوجوانى رشد مى کنند، اما برخى تحقیقات حکایت از این دارد که برنامه هاى تلویزیونى یا بازى هاى ویدئویىِ بى روح و خسته کننده، ممکن است این بخش خاص از مغز را تنبل کرده و رشد آن را کند نماید. چنانچه ما درباره کنش و واکنش تحریک محیطى و مراحل رشد بخش پیشین مغز بیش تر بدانیم، به خطرات ناگوار قرار دادن کودکان در معرض محرکى که ممکن است تغییر ناگهانى در این سیستم حیاتى ایجاد نماید، بیش تر پى خواهیم برد. 


والدین و متخصصین اطفال چه کارى مى توانند انجام دهند؟


یک مسابقه رسانه اى را در نظر گرفته و میزان زمان تماشاى تلویزیون را به عنوان یک معاینه روزمره جویا شوید. با توجه به سن کودک، شما ممکن است به پرسش از کودک، بیش از والدینش نیاز داشته باشید تا به پاسخ بى شائبه و واقعى دست یابید. محدودیت هاى مشخصى را در مورد زمان تماشاى تلویزیون با توجه به سن کودک پیشنهاد کنید. حتى یک ساعت تماشاى تلویزیون در روز براى کودکانى که هنوز به مدرسه نرفته اند، زیاد است. حداکثر زمان تماشا براى کودکان بزرگ تر باید یک تا دو ساعت در روز باشد. 

 
با بچه هایى که در رده دبستانى یا در رده هاى بالاتر قرار دارند، مى توان در مورد برنامه اى هفتگى جهت تماشاى تلویزیون و داشتن یک قاعده منطقى مذاکره نمود. تلویزیون باید براى تماشاى برنامه هاى از قبل انتخاب شده، روشن شود نه به عنوان یک وضعیت دائمى. 


تکالیف کودکان باید در اولویت بوده و با تماشاى تلویزیون همراه نباشد. 


والدین نوزادان باید از الان به فکر ایجاد محدودیت هایى در استفاده نامناسب و افراطى از رسانه هاى جمعى باشند. والدین باید سعى کنند، بر یک سیاست خانوادگى در این زمینه به توافق برسند و در مورد زمان ایجاد یک عادت براى کودک خود در استفاده از برنامه هاى تلویزیون، هر چه زودتر بحث و گفت وگو کنند. 


اگر کودکى علائمى از دشوارى دقت از خود نشان دهد، توصیه مى شود جدا کاهش یا حذف تماشاى تلویزیون براى یک دوره آزمایشى صورت گیرد. 


بزرگسالان باید یک نگاه دقیق و انتقادى به محتواى برنامه هایى که کودکان در سنین مختلف به مشاهده آن مى پردازند، داشته باشد. 


کودکانى که در اتاق خود تلویزیون دارند، تمایل به تماشاى بیش تر برنامه هاى تلویزیون با نظارت کمتر دارند. توصیه مى شود تلویزیون در یک اتاق خانوادگى که والدین بتوانند مرتبا آن را روشن یا خاموش کنند، قرارداده شود. 


بزرگسالان مى توانند براى مشاهده و استفاده از تلویزیون به عنوان یک وسیله یادگیرى کودکان برنامه ریزى کنند. این کار از طریق نشستن با کودکان هنگام تماشاى تلویزیون و بحث کردن، پرسیدن یک سرى سؤالات و کمک به آن ها در تفسیر محتواى برنامه ها امکان پذیر است. 


یادگیرى و آموزش هایى مى تواند از این رسانه کسب شود و این بستگى به والدین دارد که ذهن کودکان خود را چقدر توانگر و غنى شکل دهند، به جاى این که آن را به مخاطره اندازند.


منبع: www.AAP.com.News 

منبع :

سیاحت غرب شماره نه



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[3225بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[4272بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[4476بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[5068بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4050بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6172بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6138بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[5875بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6267بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6201بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6211بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[6901بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[7976بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9236بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8267بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [8710بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[9356بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[9984بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10233بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11318بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
نترس و فرزندت را تحسین کن
دنیای زیبای دینداران
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
نکاتی در باب ترس از ازدواج و تأخیر در آن
برای خواهرم
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
آزادی در کودکان زیر 7 سال
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
مسواک وحیانی
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)