سلام مطالب فوق بسیار بسیار عالی مفید و مورد استفاده هسنتد خیلی ممنونم از زحماتتون
دیار

سلام،جناب آقای دکتر بسفایج برای بواسیر واقعا اکسیر بود میخواستم نظر شما رو برای درمان شقاق بدونم لطفا مأجور باشید
علی

سلام وقت بخیر جایگزین شیرخشک برای نوزاد چه چیزی توصیه می‌شود. البته مادر شیر ندارد و دایه هم پیدا نمی‌شود.
مریم

سلام آقای دکتر خارش . چربی و شوره ای که چسبیده به کف سر هست زمانی که روزه هستم علایم کم میشه یا وقتی که آلوچه تو فصلش میخورم بهتر میشم لطفن راهنمایی کنید
مسعود

قمر در عقرب در تقویم شما محاسبه نشده که روز خوبی برای حجامت نیست.
امیرحسین

برای یائسگی زودرس ابزن انار اثری دارد؟
z

سلام آقای دکتر خواهرم فتق ناف به اندازه ۱۳میلی داره ،۴۰سالش و متاهل ، میشه لطفا برای درمانش راهنماییمون کنید یک دنیا سپاس بزرگوار.
زهرا

با سلام وقت بخیر. هفته۱۵ بارداری هستم. چندروزی هست که روی زبانم سیاه شده، اولش دهنم خیلی خشک میشد ولی با مصرف آب این خشکی برطرف نمیشد. الان زبانم سیاه شده. ممنون میشم بگید علتش چی هست و باید چکار کنم
باران

‌تأثیر آن قابل انکار نیست، اما قابل برطرف شدن است. ابتدا درباره‌ی تأثیر آن به دو‌حدیث زیر توجه کنید، سپس درباره راه‌‌های برطرف کردن آن دو حدیث دیگر می‌آوریم: امام صادق علیه السّلام فرموند: «هر که قمر در عقرب سفر کند یا زن بگیرد خیر نبیند». و امام کاظم علیه السّلام فرمودند: «هر که در محاق ماه زن گیرد دل نهد به افتادن بچه و سقط جنین»(آسمان و جهان-ترجمه کتاب السماء و العالم بحار، ج 2، ص: 173) درباره‌ی راه‌های برطرف کردن آن: پیامبر اکرم(ص) فرموند: هر کس مایل است نحوست آن روزش برطرف شود اول صبح صدقه بدهد خداوند با این صدقه نحوست آن روز را برطرف می کند و هر که مى خواهد نحوست شبش برطرف گردد شب را با صدقه شروع کند. حلبى از حضرت ابا عبد اللَّه الصادق علیه السّلام پرسید که: آیا سفر در ایّامى که کراهت دارند مانند چهارشنبه و غیره مکروه است؟ حضرت فرمود: سفرت را با صدقه شروع کن و در آغاز سفر آیة الکرسى بخوان .»( درر الأخبار با ترجمه ص421) پس، تأثیر وجود دارد، اما قابل برطرف شدن است.
شهریار

سلام و خدا قوت. مقاله ای اختصاصی برای دوران قبل یائسگی تا اتمام پریود دارید؟ به طور پراکنده در مقالات هست ولی اگر یکجا بررسی شده باشد بسیار کمک کننده هست. ممنونم
مریم
پوست، مو و زیبایی
برص و آب آفتابی!
تعداد: 3 میانگین: 3.67
[تعداد بازدید : 35700]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


برص و آب آفتابی!




در روایات وارد شده از حضرات معصومین(علیهم السلام) آمده است که وضو گرفتن و غسل کردن با آبی که با حرارت خورشید گرم شده است، یکی از عوامل پیدایش برص(پیسی یا ویتیلیگو) است. برای مثال به این حدیث شریف دقّت کنید:


عَلِیُّ بْنُ اِبْرَاهِیمَ عَنْ اَبِیهِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ اَبِی الْحُسَیْنِ الْفَارِسِیِّ عَنْ سُلَیْمَانَ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ اِسْمَاعِیلَ بْنِ اَبِی زِیَادٍ عَنْ اَبِی عَبْدِ اللَّهِ (علیه السّلام) قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلّی الله علیه و آله و سلّم):« الْمَاءُ الَّذِی تُسَخِّنُهُ الشَّمْسُ لَا تَوَضَّیُوا بِهِ وَ لَا تَغْتَسِلُوا بِهِ وَ لَا تَعْجِنُوا بِهِ فَاِنَّهُ یُورِثُ الْبَرَصَ : امام صادق(علیه السّلام) از پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم)نقل فرمودند: با آبی که خورشید گرمش کرده است، وضو نگیرید؛ غسل نکنید و خمیر نسازید که برص را به دنبال خواهد داشت.»(کافی، ج3، باب ماء الحمام و ...)


تا مدتها فکر می کردم که در زندگی امروزی و با توجه به استفاده از آب لوله کشی شده و آبگرمکن و امثالهم، آن چه که در این حدیث شریف و احادیث مشابه، ذکر شده(یعنی استفاده از آبی که با آفتاب گرم شده است)؛ دیگر نمی تواند به عنوان عامل ایجاد برص، مدّ نظر باشد. مدّتها این فکر در ذهنم بود تا این که یک نکته ساده توجهم را به خود جلب کرد؛ آن وقت بود که متوجه شدم که اتفاقاً در زندگی های ما در این دوره و زمانه، این مساله یعنی وضو گرفتن و غسل کردن با آبی که با حرارت خورشید گرم شده است؛ می تواند یکی از عوامل مهم پیدایش و شیوع نسبتا بالای این بیماری در بین مردم باشد. آن نکته ساده این است:


اگر دقت کرده باشید بسیاری از شهرها و به ویژه شهرهای کوچک ما با مشکل کمبود نسبی آب مواجهند و بسیاری از مردم برای حل این مشکل، اقدام به نصب منابع آب روی پشت بامها می کنند تا در مواقع کمبود یا قطعی آب، از این ذخیره استفاده کنند. طبیعتا، کمبود آب هم علی العموم در فصل گرما مشکل ساز می شود و به ناچار، اهل خانه به مصرف آب ذخیره شده در این منابع روی می آورند؛ یعنی از آبی که در طول روز و با حرارت خورشید، به تدریج دمای آن بالا رفته است؛ برای مصارفی از جمله شستشو استفاده می کنند و این دقیقاً همان چیزی است که در احادیث به آن اشاره شده است.


راه حل این مشکل به نظر من چندان پیچیده نیست، بهتر است منبع آب را به جای نصب روی پشت بام، در پایین ترین قسمت خانه – مثل زیر زمین – نصب کنید و پمپ آب منزل را نیز بعد از خروجی منبع تعبیه کنید. به این ترتیب، در ساعات پر آبی، منبع به تدریج پر می شود و در ساعات کم آبی، به کمک پمپ، آب به درون لوله های ساختمان پمپاژ می شود(البتّه اگر بدشانسی نیاورید و همزمان با آب، برق هم قطع نشده باشد). این اقدام ساده، هم احتمال ابتلای اعضای خانواده به پیسی را کم می کند و هم مشکل شرعی کاهش فشار آب همسایگان بر اثر استفاده از پمپ آب در منزل شما را از بین می برد.


البته استفاده از منابع آب بزرگ عمودی شهری و روستایی از سوی اداره آب و فاضلاب را هم باید به این مساله اضافه کرد که چاره کردن آن کمی مشکل است.



نظرات
  سلام خدمت شما و تشکر بابت مطالب مفید شما سوالی داشتم راجع به بیماری برص این بیماری حاصل طبع گرم بدن است یا طبع سرد چون تو اسلام گفته شده کسی که مبتلا میشه گوشت گاو و چغندر بخوره از طرفی بعضی میگویند از غلبه سردی بدنه که رنگدانه ها از بین میره و مو سفید میشه و کسی که قبلا مبتلا بوده الان باید تو سردی ها بیشتر پرهیز داشته باشه یا گرمی ها ممنون از جنابعالی
ارسال کننده نظر : اکرم      تاریخ ارسال نظر : ۷ دي ۱۳۹۹
  

سلام. این بیماری حاصل اختلال هضم چهارم است و توضیحش خیلی ساده نیست. معمولا غلبه بلغم بیشتر دیده می شود. اثر داروها همیشه به طبع آنها نیست. لذا ممکن است مثلا یک داروی خیلی گرم برای دفع صفرا داده شود.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۹ دي ۱۳۹۹



  سلام در فرهنگ اهل بیت طبق کنکاشتی که بنده داشتم چهار عامل و یک عامل احتمالی باعث برص میشود که شما به یک کدام اشاره فرمودید. مطلب بعد اون نظر شما که عامل برص آب منبع هست که در آفتاب گرم شده رو اصلاح کنید چون اگر گرم هم بشود فقط به واسطه گرم شدن جداره فلزی منبع هست و اگر منبع جنس پلاستیک باشد که هجم زیاد آب به این راحتی گرم نمیشود. پس لطفا توی نظرتان تجدید نظر کنید و عوامل دیگر که باعث پیس هستند را هم از احادیث مطرح فرمایید. مانند خوردن روی سیری که از در دست رس ترند موفق باشید.
ارسال کننده نظر : محمد      تاریخ ارسال نظر : ۲۷ اسفند ۱۳۹۷


  با سلام حدود 4 سال است که پسر 8 ساله من دچار ریزش سکه ای یا همان آلوپسی شده درمانهای زیادی انجام داده ام ولی جوابی نگرفتم میخواستم بدانم در طب اسلامی برای این منظور درمانی هست یا نه.با تشکر
ارسال کننده نظر : رامین پگاه      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ دي ۱۳۹۷
  

سلام. معمولا قابل درمان است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۹ دي ۱۳۹۷



  با سلام و خسته نباشید حالا که استفاده از گرمای خورشیدبرای گرم کردن آب بیماری میاره استفاده از آبگرمکن های خورشیدی هم مشکلی داره؟؟؟
ارسال کننده نظر : MJavadA      تاریخ ارسال نظر : ۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
  

سلام. در این وسایل، انرژی خورشیدی به انرژی های دیگر تبدیل می شود و مستقیم باعث گرم شدن آب نمی شود. البته این نظر شخصی بنده است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۸ ارديبهشت ۱۳۹۷



  سلام ازنظر بنده هیچغلوی نکردم چونواقعا نسخه هاش برامن بیست بوده مشکلی ک من داشتم شاید هفت تا پزشک نتونستن درمانش کنن ولی ایشونمعرکه هستن کاش میشد ازنزدیک باایشون دیدار داشته باشم.لطفا نظرمو درج کنید.همچین پزشکایی لایق تقدیر هستن
ارسال کننده نظر : فریال      تاریخ ارسال نظر : ۹ بهمن ۱۳۹۶


  سلام اقای خیراندیش من به وجودشما به عنوان یه دخترایرانی افتخار میکنم شمابعد ازابوعلی سیناشاهکارخلقت هستید حقیقتا"
ارسال کننده نظر : فریال      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ دي ۱۳۹۶
  

سلام. استاد خیراندیش حق بزرگی بر کردن همه ما دارند ولی این عبارات غلوآمیز مناسب نیست.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۰ دي ۱۳۹۶



  

سلام . راههایی برای جلوگیری از گرم شدن آب در منبع عای روی پشت بام ها هست : 1- پشم و شیشه کردن تانکر و منبع آب 2- نصب سایه بان بر روی منبع و تانکر . ضمنا استفاده از پمپ برای پمپاژ آب نه به نفع همسایگان است و پیگیری هم داره و خلاف است . و اگر فرمایش جنابعالی درست باشد استفاده از آبگرمکن های خورشیدی بخصوص که برای مصرف برق و چوب و نفت و ... تاکید می شود و سوخت سالم هم هست پس چیست؟ 


ارسال کننده نظر : رشیدی      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ تير ۱۳۹۵
  

سلام. در این نوشتار، هدف بنده طرح یک موضوع و یک سؤال بوده و هست وگرنه روش های جلوگیری از گرم شدن آب منابع موضوع پیچیده ای نیست که تنها به خاطر خطیر حضرتعالی خطور کند. به خاطر احساس زرنگی بیش از حد دقت نکرده اید که نحوه پمپاژ پیشنهادی بنده اتفاقا هیچ تداخلی با قانون و حق همسایگان ندارد. درباره سالم بودن آب آبگرمکن های خورشیدی هم حرف شما متکی به علوم تجربی استقرایی فعلی است و نه ناظر به یک علم قطعی قیاسی ولذا مثل همه یافته های علوم جدید، قابل تعریض و خدشه و در معرض تغییر است. قسمت آخر نظرتان را به جهت جسارت بی ادبانه یه ساحت حضرات معصومین علیهم السلام حذف کردم. خدایتان با همگنان خودتان محشور کناد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۲ تير ۱۳۹۵



  با سلام فکر میکنم منظور آبی است که مستقیما توسط خورشید گرم شده باشد. و علت آن هم به احتمال زیاد به دلیل امواج فرابنفش نور خورشید است که منشا بسیاری از سرطان های پوستی است.
ارسال کننده نظر : مهسا      تاریخ ارسال نظر : ۱۶ تير ۱۳۹۴


  با سلام. تصور من تا به حال این بوده که منظور حدیث، آبی است که در اثر تابش مستقیم خورشید به سطح آن، گرم شده است و نه آبی که درون منبعی که نور به سطح منبع می تابد. مطمئن هستید که منظور حدیث را اشتباه برداشت کرده ام ؟ لطفاً محبت نمایید و پاسخ را ایمیل کنید. زیرا پیگیری آن در سایت برایم مشکل است. در پناه خدا
ارسال کننده نظر : شهابی      تاریخ ارسال نظر : ۱۶ اسفند ۱۳۹۳
  

سلام. این برداشت بنده است و ادعای صحت آن را ندارم.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۵ فروردين ۱۳۹۴



  با سلام وخداقوت،خانومی۲۶ساله م با مزاج سوداوی،صورتم لکه های قهوه ای داره،زیر چشمم هم گود وتیره ست،موهای زائدهم خیلی دارم این وضعیت اذیتم میکنه لطفا راهنماییم کنید،خدا خیرتون بده.
ارسال کننده نظر : فاطمه      تاریخ ارسال نظر : ۲۷ دي ۱۳۹۳
  

سلام. تدابیر مقاله مزاج شناسی سودا را رعایت کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۰ دي ۱۳۹۳



 
12345678
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
جنایتی به نام غربالگری!
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
بزرگی خوش خیم پروستات
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
دنیای زیبای دینداران
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
نترس و فرزندت را تحسین کن
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)