دختر من ۳سالشه ریزش شدید مو سکه ای داره دکتر زیاد بردم جواب نداد الان یه دارو استفاده میکنم دارد جواب میده کم ولی صورت بچه هم داره مو در میاره
فرزانه

درصورت زردی داشتن نوزاد بازم مادرمیتونه این توصیه های بالا را انجام دهدمنظورم خوردن گرمی جات وگرنه چکارکنیم
محدثه

سلام خسته نباشید ببخشید من کیست دارم که کنارش ورم کرده مثل جوش میمونه اگه از این درمان استفاده کنیم و کامل برطرف بشه دیگه مشکلی پیش نمیاد؟ میترسم درمان بشه اما از زیر پوست مشکلی داشته باشه که بعدا مشکلی پیش بیاد درحال حاضر هم کیستم خونریزی ندارن درد هم نداره کمی ترشح داره که اصلا بو نمی‌ده
امیر

سلام من حدودا 40روره که به حساسیت احتمال دارویی مبتلا شدم چند روز بیمارستان بستری شدم بخاطر ورم وگور گرفتگی صورت آزمایش کبد آنزیم ها رو بالا نشون داد ولی هنوز داخل دهانم میسوزه واذیت میشم راهنمایی کنید... تا چه زمان اثر حساسیت از بین نمیره
الهام

سلام وقت بخیر لطفا نسخه اصلی تقویم حجامت رو به ایمیل من ارسال کنید. با تشکر
مجتبی صالحی

با سلام چقدر طول می کشد که حجامت آلرژی اثر کند؟
آرام

سلام. من بیست روزه زایمان کردم موقع رابطه جنسی توی واژن سوزش و درد دارم . بعد از رابطه اولین ادرارم به شدت میسوزه . چیکار کنم؟؟
فاطمه

سلام واحترام آقای دکتربزرگوار ۲۸سال دارم وقصددارم انشاالله اقدام به بارداری کنم امامتاسفانه این ماه که عادت شدم خونریزی روزاول ودوم خیلی خیلی کم هست نگرانم .پونه اویشن زعفران امتحان کردم تاثیرچندانی نداشته آیا دارویاگیاهی هست بخورم قاعدگی بازبشه ممنونم
زینب

سلام آقای دکتر من با سن حدود ۵۵ سال چندین سال است که حتی با معالجات نفخ دارم الان جوری هستم که شبها موقع خواب که حدود ۴-۶ عدد قیصی میخورم بعد از حدود ۱ ساعت سینه و پیشانی سرد شده و بعد از اینکه بخواب رفتم در عالم خواب سر و سینه مرتب عرق سرد میکند و بسیار زیاد باعث اذیت من میشود البته در حالت عادی هم سر در مقابل کولر عرق سرد میکند و من جرأت قرار گرفتن روبروی کولر ندارم لطفاً پاسخ دهید با تشکر از زحمات خالصانه جنابعالی
حمیدرضا

سلام خسته نباشین.. من دوره های پریودم خیلی نامنظمه و زود به زود عادت ماهیانه میشم این بار بعد ۶ روز پاکی دوباره به خونریزی افتادم می خواستم ببینم به نظرتون پیاز درمانی رو شروع کنم؟؟؟ چون نمی دونم سری بعد کی دوباره پریود میشم و ممکنه ۳ دوره پیاز درمانی نظمی نداشته باشه
راسخی
دهان و دندان
دهانشویه های ساده گیاهی و طبیعی
تعداد: 10 میانگین: 4.4
[تعداد بازدید : 197978]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


دهانشویه های ساده گیاهی و طبیعی




دهان شویه نیاز به معرّفی ندارد! به چرخاندن مایعات مختلف در دهان به منظور پاکسازی فیزیکی و نیز اِعمال اثرات درمانی بر روی لثه ها، دندان ها، زبان و سایر عناصر موجود در حفره دهان دهان شویه اطلاق می شود. واضح است که اگر همین کار در فضای گلو و حنجره انجام شود دیگر به آن دهان شویه نمی گوییم؛ بلکه حالا «غرغره» نام می گیرد.


ساده ترین نوع دهانشویه؛ دهانشویه با آب است که در احادیث شریف هم بر آن تاکید شده است. همین کار ظاهرا پیش پا افتاده اگر به طور مرتّب انجام شود تاثیر به سزایی در سلامت دهان و دندان خواهد داشت.


هدف این بحث، معرّفی چند نوع دهانشویه ساده و قابل دسترس گیاهی و طبیعی است که اثرات درمانی آنها، قابل ملاحظه است. در عین حال تشویق کاربران به عدم استفاده از دهانشویه های پر عارضه شیمیایی – و از جمله دهانشویه کلرهگزیدین – می تواند هدف مهمّ دیگر این مقاله باشد.


تذکّر مهم

 چنانکه گفتیم اِعمال اثرات دارویی بر فضای دهان از اهداف مهمّ دهانشویه هاست؛ لذا تماس طولانی تر مادّه دهانشویه با مخاط دهان، مطلوب است. به همین جهت بهتر است مدّت زمان گرداندن دارو در داخل دهان را کمی طولانی تر کنید و بعد از دهانشویه هم تا مدّتی از شستن دهان یا خوردن و آشامیدن خودداری کنید. با توجّه به این که به هنگام دهانشویه، پاکسازی فیزیکی و نیز رسیدن دارو به منافذ بین دندان ها هم مدّ نظر است بهتر است چرخاندن دارو در دهان با فشار مناسب انجام شود.

 

۱- دهانشویه گلاب و سرکه

 

 به تجربه، بهترین دهانشویه ای که تا به حال از آن استفاده کرده ام دهانشویه گلاب و سرکه است؛ به این نحو که ۵ قسمت گلاب و یک قسمت سرکه را با هم مخلوط می کنید و روزی ۳-۲ بار به عنوان دهانشویه استفاده می کنید.

 

این داروی فوق العاده، علاوه بر خوش بو کردن دهان، در درمان انواع عفونت های دهان و دندان، سستی لثه ها و خونریزی آنها با مسواک زدن، خونریزی پس از اعمال دندان پزشکی، لقّی دندان ها، درمان انواع زخم ها و جوش های فضای دهان و پیشگیری و درمان آفت،بسیار خوب و قوی عمل می کند.

 

در مواردی که به علّت وجود زخم یا آفت، استفاده از این دهانشویه ایجاد سوزش می کند، اگر قادر به تحمّل آن نیستید می توانید تا رفع مشکل از دهانشویه گلاب به تنهایی استفاده کنید. در مواردی هم که قطع خونریزی مدّ نظر است (مثلاً پس از کشیدن دندان)، برای اِعمال اثر قوی تر می توانید سرکه را به تنهایی استفاده کنید. اگر با استفاده از این دهانشویه، احساس کُند شدن دندان دارید؛ می توانید مقدار سرکه دهانشویه را کم کنید. فراموش نکنید که در صورت تمایل، گلاب و سرکه هر کدام به تنهایی هم قابل استفاده هستند. توصیه اینجانب به شما این است که از این دهانشویه به طور دائم و خانوادگی استفاده کنید.

 

تذکّر: برای این دهانشویه بهتر است از سرکه انگور که قوی تر است استفاده کنید. نوع خانگی و کارخانه ای هم فرق چندانی برای این استفاده موضعی ندارد اگرچه باز هم نوع خانوادگی ارجح است.


۲- چوب مسواک: در مورد چوب مسواک در این مقاله به طور مفصل صحبت کرده ایم:

 

مسواک وحیانی


اگر چه روش استفاده اصلی چوب مسواک همان شیوه رایج است؛ امّا جوشاندن این چوب و استفاده از عصاره آن به عنوان دهانشویه هم اثرات فوق العاده پیشگیرانه و درمانی بر انواع مشکلات دهان و دندان دارد؛ ضمن این که تداوم این دهانشویه اثر خوبی در پیشگیری از ایجاد جرم دندان دارد.


۳- نمک: محلول آب نمک در ضدّ عفونی کردن محوّطه دهان و گلو بسیار مفید است. علاوه بر دهانشویه، نمک را می توان با ماساژ دادن روی لثه ها و دندان ها هم به کار برد.


۴- سایر دهانشویه ها: تعداد گیاهانی که از عصاره آن ها می توان به عنوان دهانشویه استفاده کرد کم نیست و آنچه در ادامه می آید تنها اشاره ای است به چند نمونه از آنها؛ امّا قبل از آن باید بگوییم که عصاره این گیاهان را می توانید به چند صورت تهیه کنید:


۱-۳- تهیه عصاره با جوشاندن: مقداری از گیاه را با مقدار متناسبی از آب حدود نیم ساعت روی شعله کم گاز بجوشانید؛ سپس آن را صاف کرده پس از خنک شدن مصرف کنید. این عصاره را بهتر است در یخچال نگهداری کنید؛ امّا فراموش نکنید عصاره هایی که از این راه به دست می آیند دوام چندانی ندارند و بعد از ۳-۲ روز شروع به فساد می کنند. لذا بهتر است به صورت روزانه تهیه شوند.


۲-۳- استفاده از عرقیات گیاهی: عرقیات هر کدام از این گیاهان که در بازار داروهای گیاهی موجود باشد به عنوان عصاره قابل استفاده است؛ امّا بهتر است برای این کار از عرقیات سنّتی، غلیظ و غیر پاستوریزه استفاده کنید. عرقیات، مدت دوام زیادی دارند(حدّاقل ۶ ماه تا یک سال) و اگر چه نگهداری آنها در یخچال مطلوب است؛ امّا خارج از یخچال نیز به طور معمول مشکلی پیدا نمی کنند.


تذکّر مهم: با توجّه به اثرات ذکر شده برای این داروها، هر شخص می تواند از دو یا چند گیاه به صورت ترکیبی استفاده کند.


- چای: چای را دم کنید؛ امّا آن را ننوشید! دهانشویه چای – به ویژه چای سبز – در کاهش بار عفونی فضای دهان بسیار موثّر است.


- جفت بلوط: جفت بلوط، لایه نازک قهوه ای رنگی است که بین پوست بلوط و مغز آن قرار گرفته و به راحتی هم جدا می شود. این دارو بسیار قابض است و اثرات بسیار مفیدی در کم کردن عفونت و بهبودی آفت و زخم های دهان و رفع سستی لثه ها و لقّی دندان ها دارد.


- مازو: درمان زخم ها، عفونت ها و سستی و خونریزی لثه ها.


- تاجریزی: درمان زخم ها، عفونت ها و آفت.


- نعناع، پونه و آویشن: ضدّ عفونی کننده فضای دهان هستند. البته به طور معمول برای درمان استفاده نمی شوند؛ بلکه از اثرات پیشگیرانه آنها استفاده می شود.


- عروسک پشت پرده (کاکنج): درمان زخم ها، عفونت ها و آفت.


- عاقرقرها: درمان زخم ها، عفونت ها و آفت.


- بومادران: درمان زخم ها، عفونت ها و آفت.


- پوست انار: یک داروی ارزان – در واقع رایگان – امّا بسیار موثّر است. جوشانده پوست انار یک درمان عالی برای انواع عفونت ها، زخم ها و آفت دهان است؛ لثه های سست را محکم می کند؛ خونریزی آنها را – به ویژه هنگام مسواک زدن – متوقّف می کند و لقّی دندان ها را به تدریج از بین می برد. گل انار و آب انار هم در این زمینه اثری مشابه پوست انار دارند.


- گلنار فارسی: در درمان زخم ها، عفونت ها، آفت، سستی و خونریزی لثه ها و لقّی دندان ها بسیار موثّر است. اثرات گلنار هم مشابه پوست انار است.


- سماق قرمز و قهوه ای و گرد غوره: درمان زخم ها و آفت و جلوگیری از خونریزی لثه ها.


- طباشیر، بنفشه، پنیرک، خطمی، خرفه و تخم خرفه: این داروها و داروهای مشابه، خنک کننده فضای دهان، آرام بخش دردهای ناشی از آفت و کاهش دهنده سوزش و تحریک زخم های دهان هستند.


- میخک: دهانشویه با عصاره یا عرق میخک یک مسکّن بسیار مناسب برای بسیاری از دندان دردهاست.


- فلوس و تخم گشنیز: این دو دارو می توانند اثر مناسبی در درمان برفک نوزادان داشته باشند. راه مناسب آن است که عصاره آنها را به طور مرتّب با چیزی مثل گوش پاک کن، روی نقاط مورد نظر دهان نوزاد بمالیم. بزرگ ترها می توانند از دهانشویه آنها استفاده کنند. در عین حال که این دو دارو روی آفت هم اثر مناسبی می گذارند.


- سعد کوفی: از مهم ترین داروهای ضدّ عفونی کننده دهان و دندان است که پودر شده آن را می توان برای مسواک زدن به کار برد؛ امّا دهانشویه آن هم می تواند کاربرد داشته باشد.



نظرات
  با سلام و خسته نباشید دخترم ۷ سالشه و دندونهای شیری عقب چند وقته عفونت میکنه ابسه میکنه انتی بیوتیک میخوره ولی بازم دوباره عفونت میکنه لطفا راهنمایی کنید ممنون از سایت بسیار خوبتون
ارسال کننده نظر : نرگس      تاریخ ارسال نظر : ۱۳ فروردين ۱۴۰۲
  

سلام. از دهانشویه های معرفی شده در مقاله و نیز ماساژ مکرر عسل روی محل عفونت استفاده کنید ولی برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۸ فروردين ۱۴۰۲



  با سلام و خدا قوت یک ماه پیش برای چکاپ به دندانپزشک مراجعه کردم و دکتر متاسفانه ۵ تا از دندونهامو که اصلا درد هم نداشتن پر کردن و یکی را عصب کشی کردن از همان موقع سمت راست دندونام به شدت درد گرفتن دوباره که مراجعه کردم گفتن باید مواد عوض بشه چون دندونات به این مواد حساسیت داده الان خالی کرده و با مواد دیگه پر کرده متاسفانه باز هم به شدت دندونهام به سرما اب میوه های کمی خنک به شدت واکنش میده یک ماهه از دندونهای سمت راستم استفاده نکردم لطفا لطفا لطفا هر چیزی که ممکنه بهم کمک کنه که شاید خوب بشن رو بگین من واقعا از پاسخ هایی که دادین کلی نتیجه گرفتم ممنون که همیشه پاسخگو هستین خدا خیرتون بده
ارسال کننده نظر : مریم      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ مرداد ۱۴۰۱
  

سلام. از دهانشویه گلاب و سرکه در همین مقاله استفاده کنید. روزی سه بار لثه ها را با عسل ماساژ دهید. برای درمان کامل حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۱ مرداد ۱۴۰۱



  سلام آقای دکتر من دو هفته پیش دندون هفتم درد گرفت و هم روغن حنظل در گوشم ریختم و هم قطره دنتول رو روی خود دندان ریختم و الان چند روزه داخل گلوم آفت سفید و حدود دوسانت زده و با سرکه و گلاب ، محلول عسل ، رب انار و آب غوره ، غرغره کردم ، ولی تاثیری نداره ، و وقتی دردش شروع میشه ، حس میکنم زخمه که سوزشش به گوش و سایر قسمت‌های گلو میزنه ، از طرفی اگر قسمت بشه راهی کربلا هم هستم و نمیدونم چه کنم که خوب بشه
ارسال کننده نظر : سکینه      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ تير ۱۴۰۱
  

سلام. از مخلوط مساوی عرق کاسنی و شاهتره روزی سه استکان میل کنید. دمنوش عناب (هر بار سه چهار عدد) روزی دو بار مصرف شود.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ تير ۱۴۰۱



  با عرض سلام و خسته نباشید من یکی از دندونای اسیابم از داخل شروع به سیاه شدن کرده و در مقابل فشار و چیز سرد درد میکنه جوری که با یه طرف دهنم غذا میجووم الانم تو ماه رمضون خیلی بدتر وحساس تر شده راستش من خیلی مسواکم نمیزنم اگه راهنماییم کنین ممنون میشم ممنون
ارسال کننده نظر : محمدرضا      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ فروردين ۱۴۰۱
  

سلام. از دهانشویه گلاب و سرکه که در همین مقاله معرفی شده استفاده کنید. اما بهتر است حضورا به همکاران دندان پزشک مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۴ فروردين ۱۴۰۱



  سلام ببخشید ۴ تا از دندونهای یکی از اقواممان در اثر تصادف لق شد آیا راهکاری هست برا درمانش وجلوگیری از افتادن دندان‌ها اجرکم عندالله
ارسال کننده نظر : فروزان      تاریخ ارسال نظر : ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
  

سلام. دهانشویه گلاب و سرکه، دهانشویه جوشانده پوست انار یا مورد یا تاجریزی یا ...


اگر مقاله را مطالعه بفرمایید پاسخ شما در آن آمده است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۱ فروردين ۱۴۰۱



  سلام و خسته نباشید.بنده برای درمان پسوریاریس از سرکه شیره و سرکنگبین استفاده کردم که موجب خالی شدن بین دندان های جلو و مقداری سیاه شدن شد.برای پرکردن دندان و رفع خوردگی و سیاهی دندان راهکاری هست؟ روغن حنضل رو 3 روز مصرف کردم در رفع درد دندان موثر بود ولی دررابطه با پرکردن تاثیری نداشت.ایا باید تعداد روزهای بیشتری درمان با نخ کتان و روغن حنضل رو ادامه بدم یا داروی بهتری هست؟
ارسال کننده نظر : سلیمانی      تاریخ ارسال نظر : ۱۵ فروردين ۱۴۰۱
  

سلام. در رابطه با پر کردن دندان، تجربه زیادی ندارم.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۶ فروردين ۱۴۰۱



  سلام علت درد همه دندان ها چیست؟برای درمان چه چیزی خوب است؟
ارسال کننده نظر : F      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ بهمن ۱۴۰۰
  

سلام. علت های متفاوتی می تواند داشته باشد و طبیعتا نمی توان یک درمان واحد ذکر کرد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۲ بهمن ۱۴۰۰



  سلام دکتر خسته نباشید ، پدرم ۶۷ سال دارند ، یکی از دندان هایش خود به خود لق شد و بعد از مدتی افتاد ،الان میگن یکی دیگه از دندانهایم لق شده می خواستم بدونم علت این مشکل از چیست ؟ آیا ممکنه لثه عفونی شده باشن ؟ و آیا حجامت زیر چانه یا زالو روی لثه می تونه به رفع مشکل ایشون کمک کنه ؟ ممنون از پاسخگویتان
ارسال کننده نظر : ریحانه      تاریخ ارسال نظر : ۷ بهمن ۱۴۰۰
  

سلام. افتادن دندان دئر این سن م یتواند طبیعی باشد با این حال طبق دستور همین مقاله از دهانشویه گلاب و سرکه استفاده کنید. پوست تخم مرغ های مصرفی را دور نریزید؛ آنها را شسته، خشک و آسیاب نموده روزی دو بار هر بار نصف قاشق چایخوری از این پودر را با کمی عسل روی زبان خود ریخته ببلعند. 


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۰ بهمن ۱۴۰۰



  اما نکته خیلی مهم اینه که این آبسه لثه چرا به وجود میاد؟ تجربه شخصیم هست. اگر بعد از حموم باد سرد به صورتتون بخوره خصوصا اگه خشک نکرده باشید صورتتون یا اگر توی جایی باشید که بود بد و عفونی باشه مثلا توی دستشویی و زیاد بمونید دهن آبسه میزنه و یهو عفونت ها زیاد میشه و صبح بیدار میشید لثه تون باد کرده و درد... تو این مدت پنیر و برنج هم نخورید. این که مثلا لثه من اینطور شده شاید به خاطر سوراخ دندان باشه که عفونت راحت منتقل میشه. اما اگر از درد خوابتون نبرد و مسکن هم درد رو آروم نمی کرد(جدا از خوردن سیاه دانه یا هر چیز دیگه برای از بین بردن عفونت) چند نخ سفید قالی رو بسوزونید و با بینی ها دودش رو بکشید بالا تا درد لحظاتی ول کنه این کار رو تکرار کنید(یک ربع قبلش مسکن رو خوره باشید) تا ان شاالله مسکن اثر کنه و بتونید بخوابید. دود عنبر نسارا هم برای درمان هم برای ول کردن درد خوبه
ارسال کننده نظر : امیر      تاریخ ارسال نظر : ۱۴ مهر ۱۴۰۰


  سلام.من تجربه خودم رو برای باد کردن لثه به خاطر عفونت که منجر به درد دندان میشه بگم(بهش آبسه یا پیوره هم شاید میگند) چون عفونت از داخل هست مثلا مخلوط عسل و نمک به درد من اونطور نمیخورد یک بار دیدم یکی از اطبا سیاه دانه رو برای عفونت گفته بود من هم خوردم و خدا رو شکر ورم و عفونت لثه خوابید.سیاه دانه اثر ضد عفونت داره البته طبعش گرم و باید مراقب مصرفش باشید خانم های باردار هم نخورند. برای همین عفونت لثه و باد کردمش اگه خواستید سیاه دانه بخورید روزی نصف قاشق چایخوری شب و همین مقدار روز یا کمتر فقط حتما سیاه دانه اش تازه باشه بعد هم سیاه دانه رو خودتون توی دهنتون بجوید کامل و بعد قورتش بدید آبی که از جویدنش جدا میشه رو هم تو دهنوتن تکون بدید و اخر همه رو قورت بدید.(قرص چرک خشکون هم جواب میده تجربه شخصی ولی تا میشه از طبیعی استفاده کنید)
ارسال کننده نظر : امیر      تاریخ ارسال نظر : ۱۴ مهر ۱۴۰۰


 
12345678910...
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
هوش جنسی کودک
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟ (مقاله انتخابی)
آزادی در کودکان زیر 7 سال
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)