سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
کد : 36739
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۴۰۱
خبرها و نظرها
Share Email
حجاب استایل‌؛ کاسب عفاف یا حامی حجاب؟!

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين


حجاب استایل‌؛ کاسب عفاف یا حامی حجاب؟!

محجبه‌های رنگ و لعاب‌دار فضای مجازی


این روزها استایل با مفاهیم ارزشی عمیق‌تری مثل حجاب گره خورده و صفحاتی با عنوان حجاب ‌استایل به وجود آمده! اما تعریف حجاب چیست؟! آیا این صفحات در چارچوب حجابی هستند که اسلام گفته است.؟! در این باره با حجت‌الاسلام برمایی گفت‌وگو کردیم.


فارس من| حجاب استایل‌؛ کاسب عفاف یا حامی حجاب؟!/ محجبه‌های رنگ و لعاب‌دار فضای مجازی

  1. گروه زندگی- زینب نادعلی: «حجاب استایل‌ها  و تاثیر آنها بر جامعه‌ی محجبه» یکی از سوژه‌های پرامضا فارس من است. سوژه‌ای که گزارش‌های مختلفی درباره آن از شرح پدیده حجاب استایل‌ها تا پشت‌پرده آنها منتشر شده و هربار واکنش‌های زیادی را از سوی حجاب‌استایل‌ها به همراه داشته. این بار به سراغ حجت‌الاسلام برمایی رفته‌ایم تا این مسئله را از ابعاد دیگر بررسی کنیم. آنچه در ادامه می‌خوانید شرح این گفتگو  است.

 

روی صندلی مصاحبه که می‌نشیند می‌پرسد:«استایلم خوبه؟!» سوالش بیشتر به تلنگری می‌ماند که بگوید این روزها چقدر استایل برای بعضی از ما اهمیت دارد و بعد شروع می کند به تعریف استایل:« به مجموعه ای از منش، رفتار، ژست، موقعیت های کلامی و غیرکلامی افراد استایل گفته می‌شود. استایل‌ شکل دهنده شخصیت است. بعضی‌ها با استایل زندگی می‌کنند درباره اش کار می‌کنند و از آن کسب درآمد دارند! استایل زمانی برای ما به یک مسئله جدی تبدیل می‌شود که دارای مفهوم باشد و یا به عبارت دیگر نظام های ارزشی به استایل اضافه شود. برای مثال من می‌خواهم باحجاب استایل درست کنم. من انقلابی ام و می‌خواهم با انقلابی بودنم استایل درست کنم.»


برای اینکه مورد قبول باشم باید تابع استایل باشم!


حجت الاسلام برمایی با اشاره به اینکه استایل دربرگیرنده نظام ارزشی است می‌گوید:« وقتی از استایل صحبت می‌کنیم باید از نظام ارزشی طرف مقابل و یا صفحه مجازی ای که دنبال می‌کنیم مطلع باشیم. مفاهیم در استایل نقش اصلی را بازی می‌کنند حتی بعضی وقت‌ها پشت پرده ماجرا هستند. صفحه ای که به مخاطب لباس معرفی می‌کند و می‌گوید با این لباس شیک و مورد پسندتر هستی! حتما یک نظام ارزشی پشت معرفی و گفته هایش است. مثلا کسی که تفکر جنسی دارد لباس هایی را معرفی می‌کند که با پوشیدن آن جنسی‌تر، جذاب‌تر و خواستنی‌تر بنظرم بیایید. پس استایل‌ها می‌توانند در روان مخاطب تاثیر بگذارند و این تفکر را به آنها القا کنند که من برای اینکه مورد قبول باشم باید تابع استایل باشم!»


 

حجاب‌استایل‌ها و حجابی که به حاشیه رفته است!


برای بررسی موضوع حجاب استایل‌ها نیاز داریم چند مفهوم را یادآوری کنیم و تعریف درست‌شان را بشنویم! مفهوم دیگری که پس از استایل قرار است تعریفش را بدانیم حجاب است. شاید شماهم متوجه این شده باشید که برخی از صفحاتی که به اسم حجاب استایل فعالیت می‌کنند درواقع فقط پوشیدگی دارند نه حجاب! حجت‌السلام برمایی می‌گوید:‌ «این روزها استایل با مفاهیم ارزشی عمیق تری مثل حجاب گره خورده. اما تعریف حجاب چیست؟!حجاب مقوله ای است معناگرایانه که از عمق فطرت انسان می آید. متاسفانه حجابی که امروزه در فضای مجازی می‌بینیم از واقعیت امر و فلسلفه وجودی حجاب بسیار فاصله گرفته است. وقتی از حجاب حرف می‌زنیم اصطلاحا از یک پوشش و پوشیدگی می‌گوییم اما ماجرا عمیق‌تر است و ابعاد فطری دیگر مثل حیا مطرح می‌شود. انسان برای چه باید نگاهش را بپوشاند. زنان چرا باید جلباب به سر کنند؟! اصلا فلسفه حجاب و پوشیدگی واقعا چیست؟!

 
قرآن در تعریف حجاب می گوید:« ذَٰلِکَ أَدْنَىٰ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ» یعنی شما قرار است شناخته شوید، جایگاه و شان تان حفظ شود و اذیت و آزار هم نشوید. در واقع حجاب باید هم من را حفظ کند و هم من را معرفی کند. اما این روزها «ذَٰلِکَ أَدْنَىٰ أَنْ یُعْرَفْنَ» و شناخته شدن با حجاب خیلی بیشتر است اما حفظ شدن نه! چون کسی که می‌خواهد حجاب را تبلیغ کند برای اینکه یُعْرَفْنَ را جذاب کند افتاده به قانون تنوع! هر روز به رنگی بت عیار درآید. دیروز بت عیار برهنگی بود. امروز چون نظام ارزرشی من حجاب و دین است تنوع طلبی را روی استایلم که حجاب است پیاده می‌کنم و هر روز یک مدل لباس می پوشم. امروز مشکی ام، فردا رنگی، ولادت ائمه طیف رنگ های سبز را امتحان می کنم. برای محرم طیف رنگ مشکی را ترکیب می‌کنم شاید هم یک پیکسلی برای لباسم انتخاب کنم و برای خودم برندسازی کنم که چه اتفاقی بیافتد؟! «ذَٰلِکَ أَدْنَىٰ أَنْ یُعْرَفْنَ» که شناخته شوم! این یُعْرَفْنَ نیست این دیگر چشم مخاطب را درآورده. این از خط کشی‌های دین عبور کرده!»


 

حجاب استایل کیست؟!


آخرین مفهومی که در بحث حجاب ‌استایل‌ها دانستن آن حائز اهمیت است تعریف و معنی واژه حجاب استایل است. چیزی که اگر آن را به درستی بدانیم شاید دنبال‌کننده هر صفحه‌ای نباشیم! حجت‌الاسلام برمایی می‌گوید:« حجاب استایل یعنی یک فرد که در عرصه مدلینگ می‌خواهد یکی از نظام های ارزشی زندگی خودش را که حجاب است با رویکردهای متنوع و استایل های امروزی به مخاطب عرضه کند. بعضی‌ها رویکرد تبلیغی دارند. بعضی ها رویکرد دینی دارند. بعضی از حجاب استایل ها رویکرد اقتصادی یا فرهنگی دارند. رویکردهای متنوع با نظام ارزشی مشترکی به اسم حجاب، صفحات مجازی متنوعی را به بار آورده که ما در فضای مجازی خصوصا اینستاگرام شاهدش هستیم که اصطلاحا به صاحبان آن صفحات حجاب استایل گفته می شود.» 


 

حجاب‌های پر رنگ و لعاب!


گاهی فعالیت برخی از حجاب‌استایل‌ها آنقدر با فلسفه حجاب فاصله می‌گیرد که مخاطب متوجه می‌شود و تذکر می‌دهد اما منطق برای حجاب استایل‌ها فقط پوشیدگی است. اسلام در این‌باره چه می‌گوید؟! حجت الاسلام برمایی در پاسخ بیان می‌کند:« منطق قرآن در رابطه با حجاب، یک منطق فطری است که از فطرت شروع می شود وقتی به ظاهر امتداد پیدا می‌کند از کلمه جلباب استفاده می‌شود و سپس توصیه های اخلاقی می‌کند که ما به انحراف نرویم و هدف این مسئله را «ذَٰلِکَ أَدْنَىٰ أَنْ یُعْرَفْنَ» مطرح می‌کند. وقتی که قرار است من شناخته شوم و اذیت و آزار نشوم باید همزمان این دو با هم اتفاق بیفتد.خاطرم است یکی از خانم هایی که در اینستاگرام با رویکرد حجاب استایل فعالیت داشت. در یک جلسه مشاوره به من می‌گفت:« من با اینکه خودم حجاب دارم و حجاب را تبلیغ می‌کنم احساس می‌کنم دریدگی‌های اخلاقی ای که در پیج و دایرکت من اتفاق می‌افتد و پیشنهاد‌های متعارف و غیرمتعارفی که به من داده می‌شود خیلی بیشتر از پیج های غیرمذهبی است». وقتی از ایشان پرسیدم که این همه استایل متنوعی که شما به مخاطب ارائه می‌دهی چه امنیتی برای خودت ایجاد کرده؟! فقط چند دقیقه سکوت کرد تا جوابی به من بدهد. موضوع اینجا است که وقتی شما استایل را به مفاهیم ارزشی اضافه می‌کنید از دایره امنیت خارج می‌شوید! چون باید جلوی چشم منِ مخاطب روسری ببندی که خوشم بیاید و برای اینکه خوشم بیاید تو باید به این کار رنگ و لعاب بدهی!»‌


 

این جریان غلط است یا درست!


شاید این سوال در ذهن هر مخاطبی پیش‌بیاید که جریان حجاب استایل‌ها درست است یا غلط؟! حجت الاسلام برمایی در پاسخ به این سوال می‌گوید:«‌قرار نیست حکم کلی بدهیم که حجاب استایل غلط است یا درست! اتفاقا رویکرد و دغدغه شان ممکن است درست باشد اما روش شان اشتباه است. چرا که در توسعه فردی مخاطب، روان اجتماعی خانواده های ایرانی، ازدواج و تغییر سلیقه افراد تاثیرات نامطلوبی داشته اند.حجاب استایل می‌تواند فرصتی برای جریان های فرهنگی و رسانه ای درست باشد! اما واقعا دغدغه حجاب استایل ها چقدر به این موضوع نزدیک است؟! قطعا همه کسانی که استایل کار کردند در ابتدا با یک نظام ارزشی یا دغدغه فرهنگی شروع کردند. قطعا هدف شان اقتصادی نبود. اما موضوع این است که حجاب استایل باید بداند چقدر تاثیرگذار است ؟چه قدر ضعف دارد ؟ کجاها آسیب می زند؟!

 
موضوع مهم این است که چرا در میان حجاب استایل ها حجاب به حاشیه رفته؟! صحبتم خطاب به حجاب استایل‌ها است یادتان نرود شما به خاطر حجاب شروع به فعالیت کردید شما استایل کار کردید که حجاب را تبلیغ کنید. با کدام رویکرد وارد عرصه حجاب استایل شده‌اید؟! هنوز پایبند به آن هستید؟! تا به حالا شده بخاطر تکنیک استوری گذاشتن و پست تهیه کردن ارزش و نظام ارزشی حجاب را قربانی اقتصادتان کنید؟! اگر این کار را کردید به خودتان و مخاطبین‌تان خیانت کردید!


 

حواس‌تان باشد چه صفحه‌ای را دنبال می‌کنید!


البته نمی‌شود فقط حجاب‌استایل ها را مقصر دانست. مخاطب و تاثیرپذیری قابل تحسینش هم در این چرخه تغییر حجاب نقش مهمی دارند. حجت‌الاسلام برمایی خطاب به مخاطبان این صفحات می‌گوید:«حواستان هست خود کسی که دارد حجاب را تبلیغ می‌کند بسیار آدم مهمی است. مهم تر از آن شال و روسری که می‌بینید. چرا که  روایت داریم از امیرالمومنین علیه السلام که وقتی چیزی را می‌خواهی از کسی یاد بگیری نگاه نکن آن فرد کیست. ببین چه چیزی می‌گوید؟! اگر صحبت درستی داشت  بپذیر! اما نکته مهم این است که ما حدیث دیگری از امام صادق داریم که می‌فرمایند اتفاقا اگر قرار شد از کسی اخلاق و سبک زندگی یاد بگیری باید ببینی این آدم کیست؟! چه کسی به من این سبک را ارائه می‌دهد؟! خودش موفق است؟! پس حائز اهمیت است که این حجاب استایل کیست! چه شخصیتی دارد چون قرار است به من بگویید چه بپوشم؟! چطور زندگی کنم؟! چطور فکر کنم؟! اگر شخصیت فاخری نداشته باشد. از رویکرد اصلی که حجاب بوده فارغ می‌شود. چه بسا در تاریخ حجاب استایل ها، افراد زیادی بودند که امروز دیگر حجاب ندارند. امروز دیگر پوشش ندارند، حیا و آرامش روانی هم ندارند.


 

دستگاه‌هایی که باید پای کار بیایند!


حجت‌الاسلام برمایی با اشاره بر هدفمندی این صفحات می‌گوید:‌«‌نمی‌دانم  وزارت ورزش و جوانان، وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی و... تا به حال برای کنترل و توانمندسازی حجاب استایل‌ها قدمی برداشته‌اند  یا نه؟! تا آنجایی که من خبر دارم اتفاقی در این‌باره نیفتاده. چرا که با رصد صفحات حجاب استایل‌ها متوجه شدم  برای ساختار های شخصیتی خودشان  سراغ هیچ کدام از این مراجع فرهنگی نرفته‌اند. هیچ سازمان فرهنگی و انقلابی مبدا این شخصیت ها نبوده‌. حجاب‌استایل‌ها برای رشدشان از پکیج‌های اینستاگرام استفاده می‌کنند.که به آنها یاد بدهد چطور ژست بگیرند، حرف بزنند و لباس بپوشند! پکیج‌هایی که فقط به آنها تکنیک می‌دهد نظام ارزشی نمی‌دهد شاید بگویید به مردم دروغ نگویید  اما همین بزک دوزک دروغ است. موضوع نگران کننده این است که نباید  ارزش ها را به خاطر فضای اقتصاد و تکنیک های اینستاگرام قربانی کنیم و این اتفاق از نظر من یکی از آسیب‌های جدی است که در حجاب ‌استایل‌ها اتفاق می‌افتد.»


خبرگزاری فارس

منبع :



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12255بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14947بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[29407بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20390بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19632بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35119بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46093بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17209بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23067بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63510بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[25191بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535638بازدید]
زردی نوزادان[493636بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11357بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11527بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11202بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16081بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50760بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17672بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15144بازدید]

از میان مقالات

«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
تلخ مثل چای؛ تلخ تلخ مثل حقیقت!
سالنامه حجامت 1396 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
دهانشویه های ساده گیاهی و طبیعی
طب‌ اسلامی نمی‌بینیم؛ همچون بانک‌اسلامی؛ جدایی "طب سنتی" از "طب اسلامی" انحراف است
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)
مَرهَم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
تأثیرات تلویزیون بر مغز کودکان(مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
درسنامه مزاج شناسی- مقاله چهارم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج دم
پیاز درمانی برای مشکلات زنانه
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
شوره سر؛ راه را اشتباه نرویم!
مزاج شناسی کلاه قرمزی و سایرین!!
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
درسنامه مزاج شناسی- مقاله نخست؛ مفاهیم بنیادین مزاج شناسی
مسواک وحیانی
تلخ ترین نوشته من!(مقاله انتخابی)
شش افسانه کشاورزى صنعتى(مقاله انتخابی)