سلام،جناب آقای دکتر بسفایج برای بواسیر واقعا اکسیر بود میخواستم نظر شما رو برای درمان شقاق بدونم لطفا مأجور باشید
علی

سلام وقت بخیر جایگزین شیرخشک برای نوزاد چه چیزی توصیه می‌شود. البته مادر شیر ندارد و دایه هم پیدا نمی‌شود.
مریم

سلام آقای دکتر خارش . چربی و شوره ای که چسبیده به کف سر هست زمانی که روزه هستم علایم کم میشه یا وقتی که آلوچه تو فصلش میخورم بهتر میشم لطفن راهنمایی کنید
مسعود

قمر در عقرب در تقویم شما محاسبه نشده که روز خوبی برای حجامت نیست.
امیرحسین

برای یائسگی زودرس ابزن انار اثری دارد؟
z

سلام آقای دکتر خواهرم فتق ناف به اندازه ۱۳میلی داره ،۴۰سالش و متاهل ، میشه لطفا برای درمانش راهنماییمون کنید یک دنیا سپاس بزرگوار.
زهرا

با سلام وقت بخیر. هفته۱۵ بارداری هستم. چندروزی هست که روی زبانم سیاه شده، اولش دهنم خیلی خشک میشد ولی با مصرف آب این خشکی برطرف نمیشد. الان زبانم سیاه شده. ممنون میشم بگید علتش چی هست و باید چکار کنم
باران

‌تأثیر آن قابل انکار نیست، اما قابل برطرف شدن است. ابتدا درباره‌ی تأثیر آن به دو‌حدیث زیر توجه کنید، سپس درباره راه‌‌های برطرف کردن آن دو حدیث دیگر می‌آوریم: امام صادق علیه السّلام فرموند: «هر که قمر در عقرب سفر کند یا زن بگیرد خیر نبیند». و امام کاظم علیه السّلام فرمودند: «هر که در محاق ماه زن گیرد دل نهد به افتادن بچه و سقط جنین»(آسمان و جهان-ترجمه کتاب السماء و العالم بحار، ج 2، ص: 173) درباره‌ی راه‌های برطرف کردن آن: پیامبر اکرم(ص) فرموند: هر کس مایل است نحوست آن روزش برطرف شود اول صبح صدقه بدهد خداوند با این صدقه نحوست آن روز را برطرف می کند و هر که مى خواهد نحوست شبش برطرف گردد شب را با صدقه شروع کند. حلبى از حضرت ابا عبد اللَّه الصادق علیه السّلام پرسید که: آیا سفر در ایّامى که کراهت دارند مانند چهارشنبه و غیره مکروه است؟ حضرت فرمود: سفرت را با صدقه شروع کن و در آغاز سفر آیة الکرسى بخوان .»( درر الأخبار با ترجمه ص421) پس، تأثیر وجود دارد، اما قابل برطرف شدن است.
شهریار

سلام و خدا قوت. مقاله ای اختصاصی برای دوران قبل یائسگی تا اتمام پریود دارید؟ به طور پراکنده در مقالات هست ولی اگر یکجا بررسی شده باشد بسیار کمک کننده هست. ممنونم
مریم

سلام دوباره ،پس اگر نمی شود رژیم روادامه داد برای ثابت ماندن یاادامه ی رژیم که وزن پایین بیاید چه توصیه ای می کنید
نجمه
کد : 78003
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
خبرها و نظرها
Share Email
سحری چی بخوریم چی نخوریم؟

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 

 

سحری چی بخوریم چی نخوریم؟

 

 

 

 

 

 


در ماه رمضان برای تأمین آب بدن از نوشیدنی‌های شربتی تهیه شده با تخم شربتی، خاکشیر و تخم خرفه و همچنین از ماءالشعیرهای طبیعی برای رفع عطش استفاده کنید.

 


 

به گزارش مشرق، روزه داری، دارای فواید زیادی برای افزایش سطح سلامتی و پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌ها است. متخصصان طب ایرانی روزه داری را روشی برای پاکسازی بدن دانسته و توصیه می‌کنند برای باز کردن افطار، از یک استکان آب ولرم و خرما استفاده شود تا معده برای هضم غذایی که می‌خورید، آماده باشد.

 

 


آب گرم با رطوبتی که دارد حرارت معده را شکسته و به حد اعتدال می‌رساند، همچنین خرما نیز یکی از غذاهایی است که قند آن به سرعت از طریق دستگاه گوارش جذب می‌شود.

 


استفاده از غذاهای سبک


بهتر است در وعده افطار غذاهای لطیف و سبک مانند آش و سوپ‌های ساده و سهل‌الهضم بخورید و از خوردن غذاهای غلیظ مانند آش رشته، ماکارونی، کله پاچه، پیتزا، لازانیا، قارچ که موجب تضعیف سیستم گوارش می‌شوند، خودداری کنید.

 

 


شله زرد، فرنی یا شیر برنج برای شروع افطار خوب است. اگر معده مرطوبی دارید روی آنها کمی دارچین و سیاه دانه بریزید. برای تقویت دهانه معده، همراه با فرنی، شله زرد یا شیر برنج کمی مربا بخورید. برای افرادی که گرمی و خشکی زیادی در معده دارند، سوپ جو همراه با آلو بخارا مناسب‌تر است به شرطی که در آن قارچ نریزند.

 

 


از غذاهایی استفاده کنید که با مزاجتان متناسب است. برای شروع نخست سراغ غذای لطیف و سبک‌تر بروید و غذایتان را خوب بجوید و پرخوری نکنید. برای گرم مزاج‌ها که دچار ریزش صفرا به معده هستند، شربت سکنجبین ولرم در شروع افطار بسیار مفید است اینگونه معده از صفرا پاکسازی می‌شود.

 

 


کمتر مصرف کردن مواد قندی


زولبیا و بامیه در ماه رمضان برای بالا بردن سریع قند خون مصرف می‌شود، اما به دلیل شیرینی و چربی زیادی که دارد، خوردن زیاد آن توصیه نمی‌شود. این شیرینی‌ها بروز تشنگی را در فرد افزایش می‌دهد.

 

 


استفاده به اندازه از مایعات


بعد از چندین ساعت روزه داری روزه خود را با آب سرد باز نکنید زیرا باز کردن روزه با آب سرد به شدت مضر بوده و باعث تضعیف عملکرد معده و سیستم گوارش می‌شود. همچنین بلافاصله آب نخورده و سعی کنید آب را کم‌کم و جرعه جرعه و ترجیحاً با فاصله از غذا بنوشید.

 


برای رفع عطش و تأمین آب بدن از نوشیدنی‌های شربتی تهیه شده با تخم شربتی، خاکشیر و تخم خرفه استفاده نمائید، بهتر است دو الی سه قاشق غذاخوری خاکشیر را با یک لیتر آب، یک الی دو ساعت قبل از خواب مخلوط کرده و در وعده سحری استفاده کنید.

 

 


در خوردن وعده سحری و افطاری باید حد اعتدال رعایت شود. غذا و آب را به اندازه‌ای بخورید که بدنتان نیاز دارد. در فاصله بین افطار تا سحر زیاده روی نکنید و از درهم خوری بپرهیزید.

 

 


مقابله با تشنگی به کمک ماءالشعیر طبیعی


برای مقابله با تشنگی در ماه رمضان ماءالشعیر طبیعی بنوشید. برای تهیه این ماءالشعیر یک لیوان جوی پوست کنده شده و پرک نشده را با ۱۴ لیوان آب مخلوط کرده حدود ۵۰ الی ۶۰ دقیقه بر روی گاز گذاشته و تا جایی که جوها تا حدودی شکافته شوند، بجوشانید و آب غلیظ آن را با صافی صاف کرده و با عسل مخلوط کرده و بنوشید.

 

 


برای برطرف شدن تشنگی در فاصله افطار تا سحر، خوردن عرق کاسنی و عرق شاه تره توصیه می‌شود.

 


در ماه رمضان از مصرف تنقلاتی مانند چیپس، کیک، تنقلات آماده و بیسکوئیت خودداری کنید و به عنوان میان وعده مخلوط کاهو و شیره‎ی انگور، سکنجبین و کاهو یا فالوده سیب بخورید. این میان وعده‌ها رطوبت بدن را تأمین کرده تشنگی را کاهش می‌دهد.

 

 


جلوگیری از یبوست به کمک میوه و سبزیجات


برای جلوگیری از یبوست در وعده افطار از میوه‌ها، غذاهای فیبردار و سبزیجات خام و در وعده سحر از سبزیجات پخته استفاده نمائید. مصرف کدو، هویج پخته و زیتون همراه با تحرک و ورزش مناسب و خواب منظم در پیشگیری از یبوست بسیار مفید می‌باشد.

 

 


خواب کافی


خوابیدن در این زمان، هر چند به مدت کوتاه، در هضم بهتر معده و ایجاد اشتها در وعده سحری مؤثر است و با توجه به روزه‌داری، یک تا دو ساعت خواب در طول روز نیز برای تجدید قوای سیستم‌های بدن، به‌شرطی‌که پیش از غروب آفتاب نباشد، توصیه می‌شود.

 

 


مواد غذایی ممنوع از دیدگاه طب ایرانی

 


عدم مصرف غذاهای غلیظ و سنگین، مصرف غذاهای غلیظ و لزج، مانند حلیم، شله‌زرد، حلوا و زولبیا و بامیه و مواد غذایی مختلف که ظرفیت هضم متفاوت دارند، در وعده افطار و فاصله بین افطار تا سحر، موجب سنگینی معده و خواب ناآرام شده و از تمایل به خوردن سحری می‌کاهد.

 


همچنین مصرف یک وعده غذای کامل در سحر و بیداری تا حدود یک‌ساعت و نیم پس از آن، برای جلوگیری از سو هاضمه و بروز علائمی مانند رفلاکس و نفخ، استفاده می‌شود.

 


مصرف غذاهای خشک، شیرین، سرخ‌شده و پرچرب، نشاسته‌دار، پر ادویه و تند و مصرف بیش از حد گوشت و همچنین، نوشیدن قهوه، کاکائو و چای پررنگ، از مواردی هستند که سبب بروز تشنگی می‌شوند و بهتر است از وعده سحری کنار گذاشته شوند.

 


آنچه که به روزه دار کمک می‌کند، روزها را با کمترین میزان ضعف و تشنگی طی کند، تغذیه مناسب در زمان سحری و افطار است. تغذیه‌ای سرشار از فیبر، آب و مواد مغذی ضروری که کمتر موجب تشنگی شوند.

 

 


برای سحری این مواد غذایی توصیه می‌شود.

 


در هنگام سحر مصرف غذاهای پروتئین دار مانند لبنیات کم چرب، حبوبات و انواع گوشت توصیه شده و تأکید می‌شود که افراد از مصرف غذاهای شور و چرب بپرهیزند. غذاهای ماه رمضان برای سحری را می‌توان در پنج دسته زیر بررسی کرد.

 


میوه‌ها و سبزیجات جز غذاهای مناسب سحری ماه مبارک رمضان هستند که علاوه بر ویتامین‌ها و مواد معدنی بالا، در طول روز به حفظ انرژی بدن کمک می‌کنند. برای تأمین بیشتر آب بدن می‌توان از آب یا میوه‌هایی مانند هندوانه، خیار یا پرتقال استفاده کرد. به عقیده کارشناسان و افراد صاحب نظر در حوزه تغذیه «کاهو» بهترین سبزی در وعده سحر است که به دلیل فیبر و آب بالای خود از یبوست و تشنگی جلوگیری می‌کند.

 

 


یکی از غذاهای مناسب برای سحری تخم مرغ است که به دلیل پروتئین بالای خود منجر به سیری بیشتر در طول روز می‌شود. شما می‌توانید به روش‌های مختلفی از این ماده غذایی در برنامه سحری خود استفاده کنید.

 


برنج‌ها غذای مناسب سحری ماه رمضان هستند که اغلب افراد به‌ویژه ایرانیان از آن استفاده می‌کنند. ترجیحاً غذاهای برنجی را با گروه کربوهیدرات میل نکنید. توصیه می‌شود برنج را به‌صورت کته یا دمی بپزید تا خواص آن بیشتر حفظ شود. برای افزایش ویتامین غذای خود می‌توانید از مقداری سبوس در برنج در حال پخت استفاده کنید. اگر شما هم جز افرادی هستید که به خوردن ته‌دیگ علاقه زیادی دارند بهتر است در ماه رمضان آن را ترک کنید تا مانع از ورود چربی زیاد به بدن خود شوید. شما می‌توانید برنج را در کنار خورشت‌های زیر یا به‌صورت ترکیبی میل کنید و دیگر دغدغه درست کردن غذای سحری در رمضان را نداشته باشید.

 

 

 


غذاهایی که برای سحری توصیه نمی‌شوند.

 


توصیه می‌شود از غذاهایی که در صورت مصرف منجر به سوزش سر معده، ناراحتی‌های گوارشی، ترش کردن یا عطش زیاد می‌شود اشاره کنیم. کوکو سیب زمینی، کوکو سبزی، کتلت، جوجه کباب، کباب، سوسیس و کالباس، غذاهای سرشار از چربی و قند، غذاهای همراه با سس مایونز، خامه یا چای زیاد منجر به عوارض گفته شده در روزه داران می‌شود که از مصرف آن‌ها باید خودداری کرد.

 

 


آمادگی بدن برای ماه رمضان، کمک می‌کند بدن عملکرد بهتری داشته باشد، همچنین هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد، نوشابه و مانند اینها جدا خودداری کنید. به جای آب سرد کمی آب گرم یا چای میل کرده و افطار را با خوردن خرما، کشمش، عسل و به‌طور کلی با یک قند طبیعی آغاز شود؛ به این ترتیب اشتها کنترل شده می‌شود.

 


منبع :

مشرق نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[14669بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[17089بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[37691بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[49162بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[19181بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[25207بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[67070بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[542010بازدید]
زردی نوزادان[497907بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[13479بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[12156بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11935بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16751بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [52504بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[18601بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[16023بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11623بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8940بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13620بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[15112بازدید]

از میان مقالات

5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
میثاق شرکت های داروسازی در سال جدید میلادی (مقاله انتخابی)
خطاهاى پزشکى مدرن(مقاله انتخابی)
سینوزیت؛ همه گیری قابل درمان
آزمون علمی حجامت
زردی نوزادان
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
جُلّاب؛ درمانگر خوش طعم و خوش رنگ
خطر انحلال نرم طب اسلامی در مبانی طب کلاسیک و راهکار عبور از موانع تحمیل شده(مقاله انتخابی)
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 1 ناگفته‌هایی از پروژه امریکایی «تحدید نسل ایرانیان»؛ «طرح عقیم‌سازی میلیونی ایرانی ها» و معرفی ایران به عنوان الگوی برتر شیوه غیرانسانی تحدید نسل
ورزش از دیدگاه طبّ سنّتی و اسلامی
چگونه فرهنگ بیمار ما دختران را وا می دارد فکر کنند، برای دوست داشته شدن باید زیبا و خوش اندام باشند ؟(مقاله انتخابی)
فساد رایج غول های دارویی (مقاله انتخابی)
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 2 علیرغم تأکیدات رهبر انقلاب مبنی بر جبران خطای تحدید نسل، «عقیم‌سازی» همچنان ادامه دارد/ دیگر از دلارهای سازمان های بین المللی برای جلوگیری از پیری جمعیت ایران خبری نیست!
تلخ مثل چای؛ تلخ تلخ مثل حقیقت!
خانه های ما به مناطق سمی و خطرناک تبدیل شده اند (مقاله انتخابی)
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)