سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
کد : 36742
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۴۰۱
خبرها و نظرها
Share Email
بچه ها را چطور برای مجالس حسینی آماده کنیم؟

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين


بچه ها را چطور برای مجالس حسینی آماده کنیم؟


از مهمترین نکاتی که برای همراه کردن بچه ها به مجالس عزاداری حسینی باید رعایت کنیم، فراهم کردن برخی اسباب راحتی و سرگرمی بچه ها است و نباید انتظار داشته باشیم که بچه ها پا به پای بزرگترها عزاداری کنند و ساکت باشند. دراین زمینه کارشناسان نظر می دهند.


بچه ها را چطور برای مجالس حسینی آماده کنیم؟

 

گروه زندگی ـ از کوچه صدای طبل و سنج  می‌آید. بوی اسپند و چای هل و دارچینیِ هیئت مجاور منزلمان در خانه ما پیچیده و  شوق خاصی در چشمان بچه‌ها برق می‌زند، لباس های مشکی شان را می پوشند تا به هیئت بروند. همینطور سرگرم آماده شدن هستم و به این فکر می کنم که چطور بچه ها را در هیئت آرام نگه دارم؟ دخترم به سمت من می آید و می‌گوید: «مامان ما اونجا باید چیکار کنیم؟ بعد دوباره ساکت می شود و ادامه می دهد: «منظورم اینه که ما چطوری  عزاداری کنیم؟»


دستم را روی سرش می کشم و روسری اش را که شل و ول سر کرده، سفت می‌کنم و  می‌گویم: «عزیزم تو که قبلاً با من اومدی، اول دعا می‌خونیم و زیارت عاشورا برای امام حسین (ع) که آن را بلدی. بعد به ما شربت یا چای می‌دهند. در نهایت هم مداحی گوش می‌دهیم. اما آنجا نباید شیطنت کنید چون خانم ها و آقایان برای عزاداری امام حسین(ع) می‌آیند و حواسشان پرت می‌شود.» چشم بلندی می‌گوید و به من گوشزد می‌کند که تصمیم دارد با دوستانش آرام و در گوشی صحبت کند، من هم می‌گویم: «اشکالی ندارد به شرطی که صدای خنده تان بلند نشود.» می خندد و می دود تا برادرش را صدا کند که آماده رفتن شویم.


ماه محرم و عزاداری هایشان برای بچه‌ها حال و هوای خاص خودش را دارد، همین حال و هواست که برای ما از کودکی‌هایمان یادگار مانده و نمی‌گذارد از دم و دستگاه امام حسین (ع) هر جای دنیا که باشیم و به هر کاری که مشغول هستیم ، در ماه محرم دور شویم. بوی اسپند و صدای طبل ، مداحی و روضه خوانی و غذای نذری، دیدن فامیل و دوستان و آشنایان قدیمی و گریه برای امامی که مظلومانه خودش و اهل بیتش(ع) به شهادت رسیدند تا اسلام زنده بماند؛ در پس ذهن ما حک شده است و همه اینها را از برکات دست‌های پدر و مادرها و پدربزرگ ها و مادربزرگ‌هایی است  که  ما را محرم ها با خود همراه می‌کردند و به مجالس عزاداری می‌بردند. 


اما این روزها چطور باید بچه ها را آماده کنیم تا با ما همراه شوند، به استثنای اینکه مراقبت‌های بهداشتی برای درگیر نشدن با ویروس کویید 19 را هنوز داریم، کودکان را با چه شرایطی باید با خود همراه کنیم تا هم خودمان بتوانیم عزاداری مان را انجام دهیم و از مجالس فیض ببریم و هم بچه ها خسته نشوند و پا به پای ما همراه باشند. مادرهای امروز زیاد گله می‌کنند که بچه ها در هیئت ها نمی مانند اما ما خودمان از بچگی در همین هیئت ها و حسینیه ها بزرگ شدیم. پس چطور پدر و مادرها ما را مدیریت می‌کردند؟


 

حجت الاسلام «حسین محمدی»، کارشناس مذهبی در ارتباط با اهمیت همراه کردن بچه ها در مجالس عزاداری حسینی می‌گوید: «حضور بچه ها همان نوستالژی کودکانه خودمان است باید اجازه دهیم نسل جدید هم این خاطرات را برای خود خلق کند و در بزرگسالی یادش بماند که چه ریشه هایی دارد منتها باید خانواده مدیریت صحیح داشته باشند تا از عزاداری ها خاطرات خوب برای بچه ها باقی بماند.بهتر است برای اینکه بچه ها توجیه شوند که قرار است در چه مجالسی شرکت می‌کنند، برایشان توضیح بدهیم که قرار است کجا بروند؟ چه کار کنند؟  اصلا داستان کربلا و شهادت امام حسین چیست؟ البته به فراخور سن و سالشان این امر شدنی است . قرار نیست وقایع کربلا برای کودکان به طور خیلی ناراحت کننده تعریف شود تا باعث ناراحتی و اضطراب آن ها باشد. در سنین بالاتر می‌توان مفاهیم شجاعت، شهادت، ایثار، گذشت و فداکاری و حمایت از مظلوم را به بچه ها آموزش داد.»


در حال حاضر کتاب های زیادی برای گروه های سنی مختلف منتشر شده که بچه ها را به زبان شعر و داستان با مفاهیم واقعه عاشورا و کربلا آشنا می‌کند که خانواده ها می توانند از آنها بهره ببرند.


*نکات کلیدی حضور بچه ها در مجالس عزاداری


برای شرکت در مراسم عزاداری و اینکه بچه ها بتوانند تاب بیاورند و در مجلس بمانند، چند نکته  لازم است که توسط والدین به ویژه مادران رعایت شود.


1-همراه داشتن اسباب بازی و خوراکی مورد علاقه بچه ها


نخست اینکه برخی لوازم مورد علاقه بچه‌ها مثل اسباب بازی های کوچک آنها یک عروسک یا مثلا یک ماشین یا چند عدد خوراکی مورد علاقه بچه ها و میوه همراه خود داشته باشید تا کودکان سنین پایین با آن سرگرم شوند و تصورتان هم این نباشد که یک کودک بتواند پا به پای شما به مفاهیم روضه خوانی و مداحی گوش دهد و همه را متوجه شود. بچه به فراخور سنش خودش را سرگرم می کند و همین کفایت می کند.


حجت الاسلام محمدی می گوید: «برخی مادرها بدون رعایت این نکات بچه های خود را به حسینیه ها و مساجد می‌آورند واین بچه ها مدام گریه می‌کنند و تمرکز مستمعان را به هم می زنند . بنابراین مادران در اینطور مواقع باید هوشمند باشند و یک اسباب بازی یا چند خوراکی مورد علاقه بچه یا میوه همراه خود ببرند تا بچه ها سرگرم شوند و گشنه هم نمانند.»


 

2-محل مناسبی برای نشستن در مساجد یا هیئت ها را در نظر بگیرید


با توجه به کم بودن حوصله بچه ها و نیاز به دویدن یا راه رفتن ، بهتر است در جایی از مجلس قرار بگیرید که  اگر بچه‌ها بدقلقی کردند بتوانید به راحتی از مراسم خارج شوید وبیرون حیاط دوری بزنید تا کودک  آرام شود. علاوه بر این قبل از آوردن کودک  به مجالس حسینی  بهتر است کودکتان خواب کافی داشته باشند تا بهانه گیری نکند.


حجت الاسلام محمدی می گوید: «این هم انتظار نابه جایی است که توقع داشته باشید بچه ها نصفه روز مثلا در یک مجلس عزاداری بنشینند و صدایشان در نیاید، حتی ممکن است با تاریک کردن فضا بترسند و گریه کنند، بنابراین شما با داشتن کودک باید انتظار این را داشته باشید که بچه ها خسته بشوند یا اینکه از صدای بلند روضه خوان و مداح یا تاریکی بترسند.


بنابراین اجازه دهید بچه ها با دوستانی که پیدا کرده اند یا از قبل داشتند به آرامی بازی کنند، حتی اگر به صدای مداح یا روضه خان گوش ندهند.»


 

3-برای کودکان وسایل عزاداری تهیه کنید


اگر دختر و پسری دارید که به سن پنج ـ شش سال رسیدند ، می توانید برایشان سنج ، پرچم و طبل های کوچک کودکان تهیه کنید تا هم در منزل و هم حیاط هیئت ها و مساجد از آنها استفاده کنند.


برای انتخاب مجلس عزاداری هم دقت کنید، جایی را انتخاب کنید که بچه های بیشتری دارد که کودکان سرگرم شوند نه مجلسی که بسیار جدی است و باید سکوت کامل در آن رعایت شود. برخی مجالس حسینی هم هست مثل تکیه ها و حسینیه هایی که برای بچه ها اتاقی خاص آنها ترتیب داده اند و از این مکان ها هم می توان استفاده کرد.


4-مقابل چشم بچه ها مراقب نحوه عزاداری تان باشید


یک نکته را مادر و پدرها باید خیلی مراقب باشند، با توجه به پاک و حساس بودن احساسات بچه ها و اینکه خیلی مسائل را در سنین پایین نمی توانند درک کنند از جمله گریه بر شهادت امام حسین (ع) بهتر است جلوی بچه ها برخی مسائل رعایت شود. حجت الاسلام محمدی می‌گوید: «مثلا اینکه گریه خود را کنترل کنید و آرام گریه کنید و اگر کودک شما ترسید، آن را پاک کنید تا باعث اضطراب و ناراحتی اش نشود و خاطره بد برایش باقی نماند. پدرها هم مراقب نحوه عزاداری شان جلوی کودکان باشند تا باعث ترس بچه ها نشود.»


5-از ظرفیت بچه ها برای نذری دادن استفاده کنید


اگر تصمیم دارید نذری بدهید از غذا گرفته تا یک شربت یا هر چیز دیگری ، از بچه ها هم استفاده کنید. نگویید که ممکن است خرابکاری کنند، این کار خیلی حس وحال آنها را نسبت به محرم خوب و مثبت می‌کند و همیشه در یادشان باقی می ماند.


و در نهایت اگر دسته یا هیئتی در محله تان برای بچه ها وجود دارد، بچه ها را در این مکان ها همراهی کنید تا از کودکی با مفاهیم عزاداری حسینی آشنا شوند و بتوانند در این مکان ها مشارکت داشته باشند. شما برای همراه کردن کودکانتان به مجالس عزاداری چه کارهایی انجام می دهید. برایمان بنویسید.

منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12325بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15008بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35204بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46182بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17259بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23134بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63602بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536005بازدید]
زردی نوزادان[493840بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11427بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11565بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11250بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16115بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50868بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17717بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15206بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10960بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8430بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13014بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14368بازدید]

از میان مقالات

به دنبال راهی در جهت اصلاحات در صنعت دارو سازی(مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
تشعشعات تلفن همراه باعث تغییر شکل مغز می شود(مقاله انتخابی)
زنان از اینکه بردگان پول و حقوق شده اند، پشیمانند (مقاله انتخابی)
خصوصی سازی بیمارستان ها به چه قیمتی؟(مقاله انتخابی)
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی
رژیـم پــاکسازی جـسم و روح (رژیم 15 روزه سلامتی- مهندس خدادادی)
روان‌شناسي غربي و پشت پرده معنويت (مقاله انتخابی)
صنعت سقط جنین درخدمت تجارت لوازم آرایشی و محصولات خوراکی(مقاله انتخابی)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان(مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
بورس‌های تحصیلی؛ ابزاری برای نفوذ و جذب نخبگان (مقاله انتخابی)
طب‌ اسلامی نمی‌بینیم؛ همچون بانک‌اسلامی؛ جدایی "طب سنتی" از "طب اسلامی" انحراف است
حکمت تحریم گوشت خوک در قرآن، حدیث و علم(مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
ورزش از دیدگاه طبّ سنّتی و اسلامی
تاثیر وضو روی چاکراهای بدن (مقاله انتخابی)