با سلام و خدا قوت برای بیماری کرون که خفیف هست چه کارهایی انجام دهیم با تشکر
عزیزه

هیچ قانونی به اسم واکسن اجباری وجود نداره
پاکان

آیا رعایت رژیم تعیین جنسیت زیر نظر دکتر متخصص با تسلیم اراده الهی بودن منافاتی ندارد؟؟؟
م

سلام بنده از شهرستان هویزه مشکل فرزندآوری دارم اگر لطف کنید با شماره بنده در ارتباط باشید.


محمد ساکی

سلام ،ممنون که پاسخگو هستید. ولی دکتر متخصص گفت از شیر من نیست که بچه پشتش زخم میشه نمیدونم والا سردرگم شدم. به نظر شما شیر خشک بدم؟
فاطمه

سلام وقت شما بخیر و نیکی. اینکه پشت بچه زخم و قرمز شده می‌تونه مشکل از شیر من باشه؟ خیلی برام دردناکه، بچه اینقدر دفع مدفوع داره که ادرار های کم دفع داره. وزن هم نمیگیره ممنون میشم راهنمایی کنید آیا مشکل از شیر هست؟
فاطمه

سلام و عرض ادب. آیا زردی بر وزن گیری هم تاثیر گذاره؟ دخترم یک ماهشه و شیر خودم رو میدم. الحمدلله زردی خیلی ناچیزی داشت و برطرف شد. با اینکه شیردهی مرتبه و خوب میخوره ولی طی یک ماه 400گرم وزن اضافه کرده درضمن مشکلی که داره همش کم کم مدفون می‌کنه و باعث شده پشت بچه پوستش حالت قرمزی و زخم بشه ممنون میشم راهنمایی کنید دکتر متخصص هم گفت از تند تند مدفوع کردن هست و پوستش رو زخم می‌کنه
فاطمه

با سلام و عرض ادب و خداقوت خدمت بزرگواران در حال نوشتن کتابی با عنوان راهنمای جامع مزاج شناسی هستم با ذکر منبع و بدون کپی از متن اجازه می خواهم در یکی دو قسمت چند سطری از نوشته های شما کمک بگیرم . ممنون می شوم اگر عنایت داشته باشید. یا علی
رشیدی

سلام و عرض ادب و روز بخیر به مدت شش ماه است که انواع دکتر های مجاری ادرار و زنان را رفته ام ولی هنوز مشکل پابرجاست تشخیص پزشکان التهاب مثانه بوده که وقتی التهاب زیاد و طولانی میشه تبدیل به عفونت ادراری و عفونت کلیه میشه شکم ام ورم داره صورتم گاهی ورم داره و اینکه همیشه زیر دل درد خفیف دارم گاهی پهلو درد دارم وقتی صبح از خواب بیدار میشم فقط یک هفته قاعدگی راحت هستم بعد از تمام شدن و انجام اولین نزدیکی سوزش ادرار تکررر ادرار و درد شروع میشه چکار کنم ؟
مری

سلام وقت بخیر ۳ باری ساعت ۳ و ۴ صبح که بیدار شدم متوجه یک قسمت متورم تو قسمت داخلی باسن به سمت مقعد شدم به اندازه یک لوبیا رشتی بزرگ که بعد از دستکاری شروع به خارش میکرد در هر ۳ مرتبه بعد از خوابیدن و بیدار شدن صبح اون تورم کاملا از بین رفته بود!!
ناشناس
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
آزمون تشخیص سیتی اسکن تهدیدی برای سلامتی (مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 19984]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

آزمون تشخیص سیتی اسکن تهدیدی برای سلامتی


آزمون تشخیص سیتی اسکن تهدیدی برای سلامتی

تري جي.آلن


چکيده:


در سال‌هاي اخير، براي تشخيص و يا پيش گيري از چندين بيماري مهلک، استفاده از آزمون‌هاي تصويربرداري سيتي‌اسکن رواج بسيار زيادي يافته است. ولي احتمالاً اکثر افراد از اين نکته بي‌اطلاعند که بيماران قرار گرفته شده در اين دستگاه‌ها، حدود 500 بار بيش از روش تصويربرداري با اشعه ايکس در معرض خطر قرار مي‌گيرند. نويسنده با اشاره به عدم توجه اکثر پزشکان به آثار سوء و زيان‌بار چنين روش‌هايي، عدم ارائه راهنمايي‌هاي لازم و بايکوت نمودن پزشکاني که نگراني‌هاي خود را در جامعه مطرح مي‌کنند، معتقد است که در پزشکي تجاري، سودآوري مسأله بسيار مهمي مي‌باشد که هنوز توجه زيادي به آن مي‌ شود.


من و دندان پزشکم، سال هاست که با هم يک دعواي فکري داريم. استيو توصيه مي‌کند که از تصاوير تهيه شده با اشعه ايکس استفاده کنم. اما من به او مي‌گويم که پرتوهاي يونيزه، يک عامل مخاطره‌آميز در ابتلاي افراد به سرطان است و درمان يک پوسيدگي جزيي، ارزش آن را ندارد. چند سال يک بار، با پوسيدگي يک دندان جديد، اين مرافعه دوباره اوج مي‌گيرد.


نظرات مخالف ما دو نفر، ريشه در مباني طب غربي مدرن دارد: تحليل‌هاي فايده – مخاطره در مورد موضوعاتي مشخص. ولي هنگامي که بخواهيم در مورد عملي که 000/150 بار در هر روز در سراسر ايالات متحده صورت مي‌گيرد، صحبت نماييم، بسياري از افراد ترجيح مي‌دهند که سکوت نمايند. موضوعي که کارشناسان اخلاق زيستي، سال هاست که براي اطلاع‌رساني عمومي در مورد آن تلاش مي‌کنند.


در آزمايش‌هاي سيتي‌اسکن، با استفاده از تصاوير چندگانه اشعه ايکس که از زواياي مختلف تهيه مي‌شود، ارتباط دادن آنها با هم، و توجه به اندام‌هاي يک فرد، يک تصوير نهايي به دست مي‌آيد. پژوهشگران دانشگاه «ييل» دريافته‌اند که تنها در تعداد اندکي از مراکز پزشکي و درماني ايالات متحده، به بيماران در مورد روش‌هاي جايگزين آزمون‌هاي تشخيصي سيتي‌اسکن نظير سونوگرافي، ام.آر.اي و يا مضرات استفاده از آن، اطلاعات لازم ارائه مي‌گردد.


مديران سازمان غذا و داروي ايالات متحده مي‌گويند که در يک تصويربرداري سيتي‌اسکن، بيمار 500 برابر يک تصويربرداري از قفسه سينه با اشعه‌ايکس، در معرض تابش امواج راديو اکتيو قرار مي‌گيرد. به علاوه، قرار دادن کل بدن در معرض اين تابش‌ها، ريسک ابتلا به سرطاني همانند بازماندگان بمباران‌هاي اتمي ژاپن در سال‌هاي جنگ جهاني دوم دارد. در چنين آزمون‌هايي، احتمال ابتلاي فرد در معرض تابش‌هاي راديواکتيو به سرطان، افزايش زيادي مي‌يابد. به علاوه، اين مخاطرات براي 2 تا 3 ميليون کودکي که همه ساله مورد چنين آزمايش‌هايي قرار مي‌گيرند، بسيار بيشتر است. و چنين ريسک‌هاي خطرآفريني، به ويژه براي کودکاني که 3 بار در معرض اين تابش‌هاي تشخيصي قرار مي‌گيرند، بسيار زياد خواهد بود. البته بايد بدانيم که در پاره‌اي از موارد، مخاطرات انجام سيتي‌اسکن قابل پذيرش است؛ چرا که مي‌توان براي درمان قطعي بيماري فرد، از آنها بهره برد؛ اما تشخيص زود هنگام يک بيماري، لزوماً به معناي طول عمر بيشتر فرد نخواهد بود. دکتر اليوت فيشمن متخصص راديوگرافي و پرتو درماني در بيمارستان «جان‌هاپکينز» در گفت وگو با روزنامه «نيويورک تايمز» مي‌گويد: «اگر من توموري يک سانتيمتري را امروز از بدن يک بيمار خارج کنم و شما به مدت 5 سال زندگي کنيد و يا اينکه 4 سال بعد اين عمل را انجام دهم و شما يک سال ديگر زنده بمانيد، هيچ تفاوتي نخواهد داشت.»


به هرحال، معادله فايده – هزينه در يک آزمون تشخيصي پزشکي نظير سيتي‌اسکن براي افراد سالم، بايد کاملاً مورد توجه قرار گيرد. «آيا شما در معرض خطر هستيد؟» اين سؤالي است که در يک تبليغ اينترنتي از مخاطبان پرسيده شده است: «تنها با پرداخت 99 دلار، به تصويربرداري از قلب خود در مرکز پزشکي ما بپردازيد.» آيا چنين تبليغاتي، بيش از فوايد خود براي افراد سالم، آنان را در معرض خطر قرار نخواهد داد؟ و آيا مي‌توان به چنين اقداماتي که براي  بازارگرمي صورت مي گيرد، لقب پيش گيري اطلاق نمود؟ به هرحال، مديران مراکز تصويربرداري تلاش مي‌کنند که فعاليت‌هاي خود را عاري از خطر جلوه دهند. هر چند انجام همزمان اين آزمون‌ها بر روي قلب، قفسه سينه، پستان، تخمدان، لگن و شکم، مسلماً مي‌تواند جان فرد را به خطر اندازد.


از سوي ديگر، ما در نشريات پزشکي و پژوهش‌هاي مختلف، شاهد اين حقيقت هستيم که تلاش گسترده‌اي در جهت ناديده‌انگاري و کم اهميت جلوه دادن آزمون‌هاي تصويربرداري مختلف هسته‌اي و راديواکتيو، انجام مي‌گيرد. مثلاً پژوهشگران مرکز پزشکي «ويل کرنر» و پزشکان بيمارستان «پريسبتريان» اعلام کرده‌اند که انجام سالانه آزمون سيتي اسکن بر روي افراد سيگاري و سيگاري‌هاي سابق، مي‌تواند به پيش گيري از سرطان ريه بيانجامد. اما در مشروح اين تحقيق که در نشريه پزشکي «نيوانگلند» به چاپ رسيده، هيچ يک از مخاطرات و ريسک‌هاي مربوط به اين گونه آزمون‌ها مطرح نشده است. از سوي ديگر، عموم پزشکان و متخصصاني که در آثار خويش به اين ريسک‌ها اشاره نمايند، با سياست‌هاي حذفي مديران مراکز بهداشتي – درماني روبه‌رو مي‌شوند.


اما در مقاله اخير روزنامه نيويورک تايمز، به بررسي اين تحقيق و ارائه نقاط ضعف آن پرداخته شده است. فقدان گروه کنترل براي مقايسه نتايج به دست آمده در گروه آزمون، عدم توجه به بيماري‌هايي که در آنها لزومي به انجام عمل جراحي نيست، ناديده‌انگاري مخاطرات ناشي از قرار گرفتن در معرض پرتوهاي مختلف و در نهايت، وجود بسياري از جراحي‌هاي غيرضروري و خارج کردن بافت بيمار، مهم ترين انتقادات اشاره شده در اين مقاله مي‌باشد.


از سوي ديگر، در بسياري از تومورها به ويژه موارد خوش خيم، اصولاً نياز چنداني به خارج کردن بافت‌ وجود ندارد. هم اينک تعداد آزمون‌هاي پرتوبرداري سيتي‌اسکن در ايالات متحده 60 ميليون مورد در طول يک سال است و اين رقم، سال به سال نيز افزايش مي‌يابد. در مجله جامعه متخصصان راديولوژي آمريکا تخمين زده شده که هم اينک 20 % اين تصويربرداري‌ها از لحاظ کلينيکي بي‌فايده بوده و در عين حال، به دليل قرار گرفتن بي‌دليل افراد در معرض تشعشعات مختلف، سلامت آنان با تهديد روبه‌رو مي‌شود. از سوي ديگر، انجام بيش از حد چنين آزمون‌هايي بر روي انسان‌ها، مي‌تواند به مشکلي بزرگ‌تر بيانجامد. چرا که اصولاً پزشکان بيش از آنکه از سوي صنعت توليد چنين تجهيزاتي در مورد مضرات توليداتشان آگاه شوند، کاربردهاي آنها را مي‌آموزند. بدين ترتيب، به گونه‌اي ساختار يافته، آسيب‌هاي مختلف اين روش‌هاي تشخيصي ناديده گرفته مي‌ شود، وضعيتي که در مورد انواع داروهاي توليد شده نيز با آن روبه‌رو هستيم. يکي از کارشناسان پزشکي نيز مي‌گويد: بيمارستان‌هايي که سرمايه‌گذاري‌هايي سنگين در بخش خريد تجهيزات پزشکي خود نظير دستگاه‌هاي سيتي‌اسکن انجام مي‌دهند، مي‌توانند با استفاده بيشتر از آنها، زودتر سرمايه خود را بازگردانند و در مدتي کوتاه‌تر، به سودآوري دست يابند و البته سودآوري عامل مهمي به شمار مي‌رود که پزشکي تجاري، همواره به آن توجهي خاص داشته است.


منبع: www.InTheseTimes.com

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 60



نظرات
  احسنت.
ارسال کننده نظر : سیده موسوی      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ مرداد ۱۴۰۳


  بسیار عالی. سپاس
ارسال کننده نظر : pars-design.ir      تاریخ ارسال نظر : ۱۵ بهمن ۱۴۰۱


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[4051بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[5137بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[5486بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[6154بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[4562بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![6695بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[6757بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[6526بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[6882بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[6833بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [6723بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[7441بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[8719بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[9800بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[8868بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [10085بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[10475بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[10627بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[10848بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[11958بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

زگیل تناسلی
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
برای خواهرم
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
ویراست ششم کتابچه مرهم
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)