سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 36892
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۴۰۱
خبرها و نظرها
Share Email
فرزندان‌تان را برای ورود به مدرسه آماده کنید؛ با آرامش و بدون استرس

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 


 

فرزندان‌تان را برای ورود به مدرسه آماده کنید؛ با آرامش و بدون استرس

 


 

 

 

 


بعد از دو سال تعطیلی مدارس به دلیل شیوع کرونا و ادامه پیدا کردن آموزش به صورت آنلاین در فضای مجازی، امسال اول مهر به طور کامل مدارس بازگشایی می‌شوند، در این بین والدین باید مقدمات آماده‌سازی بچه‌ها برای رفتن به مدرسه را فراهم کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، امسال آموزش و ایجاد آمادگی در کودکان برای شروع سال تحصیلی جدید و رفتن کودکان به مدرسه بعد از دو سال کرونا و آموزش‌های مجازی می‌تواند کمی متفاوت باشد. با نزدیک شدن به ماه مهر و باز شدن مدارس، علاوه بر فرزندان، والدین نیز باید خود را برای این مرحله آماده کنند؛ بازگشایی مدارس، نیاز به تمهیداتی دارد که هم کودک و هم پدر و مادر برای حفظ آرامش و روحیه خود باید آن را رعایت کنند.

 

 

 


چهره‌های جدید، معلم‌های جدید و برنامه درسی و تغییر سبک زندگی بعد از سه ماه تعطیلی برای کلاس اولی‌ها و گاهی حتی بچه‌های مقاطع بالاتر مواردی استرس‌زا است. در حقیقت سال تحصیلی جدید می‌تواند یک دوره استرس‌زا برای معلمان و دانش‌آموزان به طور یکسان باشد. ورود به یک کلاس جدید، پیدا کردن دوست‌های جدید، تغییر کلاس یا حتی توجه به درس بعد از یک تابستان طولانی می تواند حتی اعتماد به نفس دانش‌آموزان را تحت تأثیر قرار دهد، با این‌همه جای نگرانی نیست و به عقیده روانشناسان تمام این موارد طبیعی است.

 

 

 

 

 

از آنجایی که سال تحصیلی جدید در حال شروع شدن است، والدین به طور کلی باید برای آموزش کودکان و آماده کردن کودک برای حضور در مدرسه آمادگی داشته باشند به خصوص اگر کودکان در مقطع پیش دبستانی باشند. این مرحله یک مرحله مهم برای فرزندان شما است، چنین مرحله‌ای اولین قدم برای دور شدن از خانه یا گذار به یک محیط تازه با دوستان جدید است؛ هیجان‌ها و لذت‌ها و نگرانی‌های کودک با ورود به مدرسه تغییر می‌کند. برخی از کودکان این تغییرات را بیشتر از دیگران می‌پذیرند و از آن لذت می‌برند، با این حال با تجربه‌ترین کودک نیز در روزها و هفته‌های اول مدرسه نیاز به توجه بیشتری دارد.

 

 

 


ممکن است خیلی از بچه‌های پایه های مختلف پس از دو سال مدرسه نرفتن دچار استرس کلاس‌های حضوری شوند و یا اینکه والدینشان ندانند چطور بچه‌ها را برای شروع سال تحصیلی جدید به صورت حضوری آماده کنند. این گزارش به کاهش استرس بچه‌ها و آمادگی جسمی و روانی آن‌ها پرداخته است.

 

 

 

 

والدین باید کودک خود را با محیط مدرسه آشنا کنند.

 

مریم محسنی مشاور و روانشناس کودک در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: برخی کودکان به دلیل وابستگی‌های عاطفی شدید در روز اول مدرسه نمی‌توانند از مادر جدا شوند و این وضعیت در آن‌هایی که تجربه رفتن به مهدکودک و پیش دبستانی را ندارند، بیشتر مشاهده می‌شود.

 

 


وی با تأکید بر اینکه آماده کردن کلاس اولی‌ها برای رفتن به مدرسه نقش بسیار مهمی در کاهش اضطراب آن‌ها دارد، افزود: مدرسه رفتن برای بعضی از کودکان سخت است و به دلیل اینکه آشنایی کافی با فضای مدرسه ندارند و ممکن است از معلم یا آموزش در مدرسه هراس داشته باشند، بنابراین بهتر است که پدر و مادر قبل از ورود فرزندشان به مدرسه با روش‌هایی که تشویقی باشد و هم کودک را برای ورود به فضای مدرسه آماده کند، آشنا کنند.

 

 


محسنی گفت: باید هماهنگی برای ایجاد این آمادگی بین پدر و مادر هم وجود داشته باشد به دلیل اینکه گاهی اوقات کودک برای ورود به فضای مدرسه آمادگی کافی را ندارد و در این شرایط یکی از والدین از کودک حمایت می‌کند، ولی دیگری ممکن است با کودک برخورد کند، اگر این چنین باشد وضعیت کودک نابسامان و بدتر می‌شود و ممکن است از این حمایتی که با بی‌توجهی همراه است، سوءاستفاده کند و به مدرسه نرود یا وقتی که وارد فضای مدرسه شد به بهانه‌های مختلفی مدرسه را ترک کند.

 

 

 


مشاور و روانشناس کودک ادامه داد: والدین باید به این نکته توجه داشته باشند که تا حد امکان برای ورود کودک‌شان به فضای مدرسه و درس خواندن از روش‌های تشویقی استفاده کنند، اما باید توجه داشته باشند که این روش برای کودک تبدیل به عادت نشود.

 


وی تصریح کرد: والدین باید کودک خود را با محیط مدرسه آشنا کنند به عنوان مثال به او بگویند که با ورود به مدرسه وارد محیط بزرگتری از خانه می‌شود و با دوست‌ها و همکلاسی‌های خود آشنا می‌شوند و با این روش کودک را به فضای مدرسه علاقه‌مند می‌کنند.

 

 

 

 

دانش‌آموزان در انتخاب وسایل مورد نیاز باید حق انتخاب داشته باشند.

 

 

محسنی اضافه کرد: والدین حتماً باید به این نکته توجه داشته باشند که هنگام تهیه لوازم مورد نیاز فرزندشان حتماً حق انتخاب داشته باشد و با انتخاب و کمک خود کودکان این وسایل را تهیه کنند، حتی اگر انتخاب‌هایشان مفید نباشد والدین اجازه دهند که کودکان خطا کنند تا آینده‌نگری را به خوبی یاد بگیرند.

 


مشاور و روانشناس کودک ادامه داد: کودکان قبل از اینکه لازم باشد حروف الفبا و کلمات و مفهوم آن را یاد بگیرند باید زندگی و رسیدگی کردن به خواسته‌هایشان را آموزش ببینند و این نکته وظیفه‌ای مهم برای والدین و مدرسه است.

 

 

 

 

برای فرزندتان برنامه‌ریزی کنید.


محمد ملکیان روانشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با تأکید بر اینکه آمادگی کودکان برای رفتن به مدرسه نیاز به برنامه‌ریزی دارد، گفت: یکی از نکات مهم در بازگشایی مدارس و آماده کردن کودک برای مدرسه، داشتن برنامه صحیح، هم برای دانش‌آموز و هم برای والدین است، کودک باید زمانی را به انجام تکالیف درسی اختصاص دهد و همچنین باید بین استراحت و تفریح و زمان به مدرسه رفتن و انجام تکالیف و درس خواندن تعادل را رعایت کنید.

 

 


وی ادامه داد: بعد از سه ماه تعطیلی و به هم خوردن زمان و نظم خواب، با نزدیک شدن به دوران تحصیلی، تنظیم خواب کودکان تبدیل به یکی از نکات مهم قبل از بازگشایی مدارس می‌شود، فراموش نکنید که کودکان عادت‌های خواب و زندگی شما را تقلید می‌کنند، این یعنی اگر شما دیر به رختخواب می‌روید، باید منتظر باشید که کودک‌تان هم همین عادت را دنبال کند.

 

 

 


ملکیان با بیان اینکه لازم است که فرزندتان را برای ورود به محیط جدید آموزشی آماده کنید، تصریح کرد: با او در این باره صحبت کنید، قوانین جدیدی را که باید رعایت کند را توضیح دهید و مسؤولیت اعمال و رفتارش را به خودش بسپارید؛ اما اطمینان خاطر دهید که همواره در کنارش هستید و در صورت نیاز به کمک می‌تواند روی شما حساب کند.

 

 


این مشاور خانواده با تأکید بر اینکه حتماً راجع به دوستان و همکلاسان جدیدی که خواهد داشت نیز گفت‌وگو کنید، بیان کرد: به طور عملی نیز بزرگترشدن را به او نشان دهید، به عنوان مثال مسیر دورتر مدرسه جدید و رفت و آمد با دوچرخه یا اتوبوس از آن جمله است که بهتر است این مسیر را چند بار با یکدیگر بروید تا به خوبی با محیط آشنا شود، سر زدن به مدرسه و ملاقات با مدیر و کادر آموزشی مدرسه نیز برای کاهش اضطراب مؤثر است.

 

 

 

 

 

بازدید از مدرسه قبل از اولین روز آموزش حضوری کودکان


 وی عنوان کرد: بهتر است قبل از شروع اولین روز آموزش حضوری کودکان در مدرسه برای آماده کردن کودک جهت حضور او در مدرسه به همراه فرزندتان از کلاس درس دیدن کنید، برخی مدارس زودتر از خانواده‌ها دعوت می‌کنند که یک بازدید از کلاس درس داشته باشند، اما بهتر است خودتان با کودکان از ساختمان، زمین بازی مدرسه و دیگر فضاها دیدن کنید.

 

 


ملکیان ادامه داد: برای راحت کردن پروسه پذیرش و ارتباط با مدرسه، بهتر است با کودکانتان در مورد احساساتشان از مدرسه صحبت کنید، از او بخواهید تا در مورد احساسش نسبت به معلمان و کارهایی که قرار است در مدرسه انجام دهد صحبت کند و شما نیز می‌توانید او را در این گفت‌وگو همراهی کنید، این کار تاثیر زیادی در کاهش اضطراب دارد.

 

 

 

 

 

تمرین مهارت‌های خودسازی


 این مشاور خانواده افزود: برای آماده کردن کودک برای حضور در مدرسه باید مهارت‌های شخصی و خودسازی مانند، لباس پوشیدن، شستن دست‌ها و تنهایی غذایی خوردن را به کودکان‌تان آموزش دهید، چرا که وقتی از فرزند شما خواسته می‌شود این کار را به تنهایی در مدرسه انجام دهد و باید اعتماد به نفس کاملی در این زمینه داشته باشد.

 

 


وی با بیان اینکه اگر کودک دچار ترس از مدرسه است و یا در برابر رفتن به مدرسه مقاومت می‌کند، می‌توانید با استفاده از برخی راهکارهای موثر در این زمینه کودک خود را آماده کنید، گفت: قبل از ثبت نام در مدرسه، سعی کنید پیرامون مدرسه رفتن و حال و هوای درس خواندن با فرزندتان صحبت کنید، از خاطرات خوبی که در مدرسه داشته‌اید تعریف کنید و تصویر روشنی در ذهن او ایجاد کنید.

 

 


ملکیان با بیان اینکه از فواید و نکات مثبت رفتن به مدرسه و درس خواندن برای فرزندتان بگویید تا او انگیزه لازم برای رفتن به مدرسه به دست آورد، عنوان کرد: با یکدیگر به خرید لوازم مورد نیاز برای رفتن به مدرسه بروید و اجازه دهید او در انتخاب لوازمی که می‌خواهد مستقل عمل کند و انگیزه لازم برای استفاده آن‌ها را داشته باشد.

 

 

 

 

در روز اول مدرسه کودک‌تان را همراهی کنید.


این روانشناس با بیان اینکه قبل از شروع مدارس، ساعات خواب و بیداری کودک‌تان را تنظیم کنید و این کار را به روز اول مهر موکول نکنید، بیان کرد: توصیه می‌شود برای بیدار کردن فرزندتان، صبح‌ها از موسیقی شاد و پرانرژی استفاده کنید.

 


وی با بیان اینکه در روز اول مدرسه کودک‌تان را همراهی کنید و با روی خوش از او خداحافظی کنید، گفت: می‌توانید برای شروع تحصیل فرزندتان جشنی خودمانی برنامه‌ریزی کنید، رفتن به رستوران و یا خریدن کیک کوچک رفتن به مدرسه را برای او خاطره‌انگیز می‌کند.

 

 


ملکیان با تأکید بر اینکه حتماً پیرامون رعایت مسائل بهداشتی در مدرسه با کودک خود صحبت کنید، ادامه داد: سلامت نوآموزان اول ابتدایی در یک محیط اجتماعی و همگانی همچون مدرسه وابسته به آموزش مسائل بهداشتی از سوی والدین است، در این زمینه استفاده از دستشویی مدرسه، شستن منظم دست‌ها، استفاده از لیوان شخصی، نحوه خوردن تغذیه را به کودک آموزش بدهید.

 

 

 

 

 

نکات مهم را به فرزندتان یاد بدهید.


این مشاور خانواده با بیان اینکه به یاد داشته باشید که باید برخی مهارت‌ها را به عنوان والد به فرزندتان یاد بدهید، افزود: قواعد و قوانین مدرسه از آن دسته مواردی است که دانش آموزان نسبت به آن باید آگاهی داشته باشند مانند، پوشیدن لباس‌های تمیز و مرتب، نحوه صحیح خطاب کردن معلم و مدیر و دیگر دانش‌آموزان در مدرسه.

 

 

 


یادمان باشد هیچ تغییری ساده نیست.


به گزارش فارس، یاد آن روزهای مدرسه که می‌افتم اگر چه شور و شوق آغاز سال تحصیلی به یادم می‌افتد، اما همیشه تمام شدن تابستان و شروع مهرماه، دلهره و ترسی هم در دل من و مادر می‌انداخت. اینکه شب‌ها زود بخوابم تا صبح خواب نمانم، مشقهایم را به موقع بنویسم، وسایل مدرسه را در خانه جا نگذارم، دغدغه‌ای بود که هر روز با آن مواجه بودیم. همین تجارب باعث می‌شد تا هر سال با رسیدن سال تحصیلی جدید همین احساسات و تجارب مجددا تکرار شود و تا به امروز همان احساسات در زمان بازگشایی مدارس برایمان تداعی شود.

 

 

 


آنچه مهم است، من به عنوان دانش‌آموز دیروز و مادر امروز نباید بگذارم تا این حس دلهره‌آور و ترس در فرزندم هم ایجاد شود، بلکه با اعمال روش‌های مؤثر بتوانم همواره مدرسه رفتن را برایش به یک حس خوب و بخش خوبی از زندگی تبدیل کنم.

 

 


یادمان باشد هیچ تغییری ساده نیست؛ همان‌طور که تغییر از آموزش حضوری قبل از کرونا به آموزش مجازی بعد از کرونا برای همه سخت بود. اما دیدیم که بسیاری از افراد با این تغییر خودشان را هماهنگ کردند؛ تا جایی که امروز برای بازگشت به آموزش حضوری، دچار چالش شده‌ایم. با فکر درست، برنامه‌ریزی دقیق و اجرای کامل می‌توانیم هر کار سخت و تغییر بزرگی را مدیریت کنیم.


منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12356بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15030بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35235بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46223بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17278بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23154بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63638بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536170بازدید]
زردی نوزادان[493943بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11461بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11588بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50905بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15234بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10978بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8444بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14388بازدید]

از میان مقالات

آموزش روش عملی انجام بادکش
پیاز درمانی برای مشکلات زنانه
حجامت شناخت؛ مقاله دوّم؛ روش اجرای حجامت
پرفشاری خون؛ نبرد پیروزمندانه با قاتل خاموش!
آداب و خواص به کار بردن بوی خوش(مقاله انتخابی)
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
سکسکه
قرن بیوتکنولوژى و گزینه هاى پیش رو(مقاله انتخابی)
بازی های رایانه ای و سلامت کودکان شما (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
تلفن های همراه و سرطان مغزی: ماجرای واقعی(مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
ترش کردن
اسناد اقدامات ضدبشری بورلاگ و ردپای مامور راکفلر در کشاورزی ایران(مقاله انتخابی)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
جُلّاب؛ درمانگر خوش طعم و خوش رنگ
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟