بسیار ممنون از راهنمایی تون اما نمیدونم چرا چند وقته نظرم به ژل رویال جلب شده ‌
رها

سلام و خداقوت برای مشکل کمبود انرژی بدنی ، مصرف چه مواردی خوب و مفید هست ؟! ( مزاج تقریبا گرم و خشک )
رها

سلام وعرض ادب ، من کم کاری تیرویید دارم وقرص لووکسین مصرف میکنم با دخیره پایین تخمدان آیا میتوانم روش پیاز درمانی را انجام دهم ؟مشکلی برای تیروییدم ایجاد میشه؟
الهام

نوزادپسری دارم دوماهشه..بردمش بهداش بهم گفتن تواین یک ماهه اضافه وزن نکرده..علت چیه.من خودم میدونم شیرم کم شده ی مدته رفتم واسش شیرخشک نان یک گرفتم..دوبار خورد خوب بود روزبعدش گریه ها وبهم پیچیدناش شروع شد..بردمش متخصص واسش سونونوشت توسونو گفتن شکمش پرازگازه ولی مایع آرادشکمی دیده شده..من ازترس دارم زهرترک میشم نمیدونم چکارکنم
سادات

سلام علیکم چرا چندین ساعت بعد از مصرف سرکه انگبین نعنایی شکم درد و اسهال شدیدی شروع میشود (دچار مشکلات گوارشی وضعف معده هستم)؟
محمدجواد

فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار

سلام علت خوردن خاک و علاقه به یخ توسط کودک ۵ساله چی هستش لطفا راهنمایی کنید
علی

سلام امروز خوب حجامت کرد
زارعی

سلام ببخشید این حسوم های آهنی مشکی که تو بعضی عطاری ها هست میشه استفاده کرد به عنوان همون قطعه اهن؟
شاهمرادی

سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار
کد : 34021
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
مصرف "روآکوتان" کبد شما را نابود می‌کند + راهکارهای طب سنتی برای درمان آکنه و جوش

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

مصرف "روآکوتان" کبد شما را نابود می‌کند + راهکارهای طب سنتی برای درمان آکنه و جوش


امروزه بسیاری از پزشکان برای تسریع در درمان آکنه "روآکوتان" تجویز می‌کنند! این دارو ممکن است عوارض جانبی بسیار خطرناکی از جمله نارسایی کبدی به‌همراه داشته باشد؛ در این مطلب به بررسی عوارض روآکوتان و راهکار طب سنتی برای درمان جوش صورت پرداخته‌ایم.


به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ درمان آکنه‌های شدید معمولاً با مصرف دارویی به‌نام "ایزوترتینوئین" (isotretinoin) صورت می‌گیرد که با نام تجاری آکوتان (Accutane) و روآکوتان (roaccutane) عرضه می‌شود اما باید توجه داشت که مصرف این دارو، عوارض بسیار مخربی به‌همراه دارد.


ساختار دارو


ایزوترتینوئین، یکی از مشتقات ویتامین A است اما ترکیبات دیگری از جمله روغن سویا، موم زرد، روغن نباتی هیدروژنه، ژلاتین، گلیسرول، آب، سوربیتول، مانیتول، نشاسته ذرت، تیتانیوم دی‌اکسید و… نیز در این دارو به‌کار رفته است.

داروی شیمیایی , طب سنتی ,

 

عوارض روآکوتان


دارو‌های پرعارضه باید با احتیاط و حساسیت بالا تجویز شوند؛ اما متأسفانه تجویز روآکوتان به‌بهانه تسریع در روند درمان آکنه بیماران، بین بسیاری از پزشکان کشور ما رایج شده است؛ علاوه بر اینکه این دارو نباید برای هر نوع آکنه‌ای تجویز شود و صرفاً در موارد ضروری، اندیکاسیون مصرف دارد، پزشکان باید قبل از تجویز این دارو، از سلامت کبد و کلیه بیماران خود اطمینان حاصل کنند زیرا این دارو علاوه بر عوارض متعدد، تأثیرات منفی بر این دو عضو حیاتی بدن دارد.


عوارض کبدی و کلیوی


بالا رفتن میزان کلسترول در خون، تغییر در آمینوترانسفراز و آنزیم‌های کبدی که در متابولیزه کردن مواد غذایی و سم‌زدایی کبد نقش حیاتی دارند، بالا رفتن تری‌گلیسرید در خون و مسمومیت کبدی از جمله عوارض این دارو است که در صورت بروز، ممکن است مشکلات جبران‌ناپذیری برای مصرف‌کنندگان ایجاد کنند همچنین زردی چشم و پوست، دردهای شکمی و حالت تهوع و احساس خستگی مزمن می‌تواند از عوارض نادر اما خطرناکی باشد که بر اثر مصرف روآکوتان ایجاد می‌شود.


عوارض کلیوی


دفع پروتئین و خون در ادرار از عوارض خطرناک مصرف "روآکوتان" است که می‌تواند منجر به نارسایی کلیه در درازمدت شود.


خطر عفونت چشم با مصرف ایزوترتینوئین


یکی از عوارض شایع مصرف داروی ایزوترتینوئین (روآکوتان)، خشک شدن لب‌ها، پوست، پلک و چشم‌ها است؛ التهاب پوست و کاهش ترشح اشک در چشم نیز از عوارض رایج این دارو است؛ (اشک، باعث از بین رفتن بسیاری از باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌شود)، همچنین مصرف این دارو ممکن است باعث برهم خوردن تعادل گلبول‌های سفید شود، نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد "عفونت‌های چشمی" می‌توانند بر اثر مصرف روآکوتان به وجود بیایند.


روآکوتان و کم‌خونی!


روآکوتان از طریق مکانیسم‌هایی که هنوز به خوبی شناخته نشده‌اند، می‌تواند باعث کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون شود و در درازمدت کم‌خونی ایجاد کند؛ ضعف، خستگی و رنگ‌پریدگی بر اثر کاهش گلبول‌های قرمز خون ایجاد می‌شود.


صاف‌شدن پوست به‌قیمت افسردگی و خودکشی!


نتایج یک تحقیق در مجله psycho-pharmacology به‌روی موش‌ها نشان می‌دهد ایزوترتینوئین (روآکوتان) باعث ایجاد تغییراتی در قسمت هیپوکامپ می‌شود؛ (هیپوکامپ، قسمتی از مغز است که باعث تشکیل سلول‌های عصبی (نوروژنز) می‌شود)؛ تمایز سلول‌های عصبی (نورون‌ها) در حضور ایزوترتینوئین در هیپوکامپ کاهش می‌یابد و این مسئله در انسان‌ها می‌تواند باعث بروز افسردگی شود، همچنین در این تحقیق بیان شده است که خطر ابتلای افراد دچار آکنه‌های شدید به افسردگی، بیش از سایر افراد است و مصرف ایزوترتینوئین نیز می‌تواند به تشدید این معضل دامن بزند و باعث خودکشی فرد شود!


همچنین در برخی از بیماران، مصرف این دارو ممکن است باعث افزایش تحریک‌پذیری و حساسیت به نور آفتاب شود که در این صورت، مواجهه فرد با نور آفتاب کمتر می‌شود و تولید ویتامین دی در بدن او کاهش می‌یابد؛ کمبود ویتامین D می‌تواند یکی از علل ایجاد افسردگی در افراد باشد!


خطر ایجاد ناهنجاری در نوزاد مادران باردار با مصرف روآکوتان


روآکوتان در دوران بارداری به‌هیچ‌وجه نباید مورد استفاده قرار گیرد؛ این دارو می‌تواند باعث ایجاد ناهنجاری‌های جدی در مغز، صورت، گوش، چشم، قلب و غددی مانند غده تیموس و پاراتیروئید در جنین شود؛ زنانی که قصد بارداری دارند نیز باید از مصرف این دارو خودداری کنند همچنین مصرف این دارو در زمان شیردهی نیز می‌تواند همین ناهنجاری‌ها را در نوزاد ایجاد کند زیرا ایزوترتینوئین از طریق شیر مادر وارد بدن نوزاد می‌شود.


درمان‌های جایگزین طبیعی برای آکنه و جوش


آکنه یا جوش صورت ممکن است علت‌های مختلفی داشته باشد؛ یکی از عوامل اصلی آکنه‌ها و عوارض پوستی می‌تواند برخی "مشکلات کبدی" باشد چرا که اثر نارسایی‌ها یا عوارض کبدی خود را به‌سرعت به‌روی حالات پوست و در قالب جوش و دمل نشان می‌دهد.

عوامل ژنتیکی، رژیم‌ غذایی ناسالم، استرس و به‌هم خوردن تعادل هورمون‌ها نیز می‌تواند از علل ایجاد آکنه باشد؛ همچنین آکنه زمانی ایجاد می‌شود که منافذ موجود در پوست، با چربی و سلول‌های مرده و باکتری‌ها مسدود شوند.


برای رفع این مشکل، می‌توان از راهکارهای طبیعی و خانگی استفاده کرد و یکی از مبنایی‌ترین درمان‌ها برای چنین عوارضی، "اصلاح و درمان کبد" است.

داروی شیمیایی , طب سنتی ,

"شربت سکنجبین" معجونی برای درمان کبد و برخورداری از پوستی شفاف و صاف


مصرف روزانه "شربت سکنجبین" می‌تواند درمان ساده و مجربی برای اصلاح کبد باشد البته باید توجه داشت که درمان‌های طب سنتی نمی‌تواند درمانی تک‌بعدی و صرفاً با مصرف یک ترکیب دارویی باشد بلکه برای درمان و حصول نتیجه حتماً باید پرهیزات و تدابیر توصیه‌شده نیز دقیق اجرا شود مثلاً برای درمان کبد چرب، کنار مصرف شربت سکنجبین حتماً باید از مصرف آب یخ نیز پرهیز کرد و هر لقمه غذا حدود 20 مرتبه جویده شود.


ابن‌سینا طرز تهیه "شربت سکنجبین" را به‌صورت ساده در کتاب "قانون" خود به این صورت آورده است:


مواد مورد نیاز: سرکه یک واحد، عسل 2 واحد، آب 8 واحد


طرز تهیه: سرکه، عسل و آب را با هم ترکیب می‌کنیم و به‌روی حرارت قرار می‌دهیم تا با شعله ملایم بجوشد تا یک‌سوم آب آن بخار شود؛ حین جوشیدن کف آن را جدا کنید و می‌توانید یک دسته نعناع هم برای رنگ و طعم بهتر حین جوشیدن به آن اضافه کنید.


در هر وعده، یک‌سوم لیوان از این شربت با دوسوم لیوان آب مخلوط و مصرف شود.


زمان مصرف: ترجیحاً با شکم خالی یا یک ساعت بعد از غذا


درمان جوش‌ها با سرکه سیب


یک واحد سرکه سیب را با سه واحد آب مخلوط کنید و آن را روی پوست صورت به‌مدت یک دقیقه قرار دهید، سپس با یک پنبه نرم آن را خشک کنید؛ نتایج یک مطالعه منتشرشده در Pubmed نشان می‌دهد لاکتیک اسید و ساکینیک اسید موجود در سرکه سیب باعث تعدیل میزان چربی موجود در پوست و مقابله با عوامل ویروسی و باکتریایی و کاهش التهاب آن می‌شود.


ماسک عسل و دارچین


ترکیب یک قاشق عسل و دو قاشق دارچین و قرار دادن آن‌ها به‌روی پوست می‌تواند آکنه را درمان کند.


عسل و دارچین، منابع سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند؛ مطالعات نشان داده‌اند تأثیر آنتی‌اکسیدان‌ها بر آکنه، بیش از رتینوئیدها و برخی داروهاست! لینولئیک اسید، ویتامین B3 و سدیم آسکوربیل فسفات (SAP) از آنتی‌‌اکسیدان‌های موجود در این ماسک هستند که می‌توانند باعث کاهش بروز آکنه شوند.


ماسک آلوئه‌ورا


آلوئه‌ورا حاوی اسید سالیسیلیک و گوگرد است که هر دو در درمان آکنه مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ قرار دادن ژل آلوئه‌ورا، یک تا دوبار در روز می‌تواند در کاهش بروز آکنه مؤثر باشد.


پیروی از رژیم غذایی با اندیس گلایسمی پایین


اندیس گلایسمی یک ماده غذایی، نشان‌دهنده میزان تأثیر آن ماده بر افزایش قند خون است؛ غذاهای دارای شاخص قند خون بالا شامل نان سفید، نوشابه، کیک و شیرینی‌ها، غلات صبحانه شیرین‌‌شده و سایر غذاهای فرآوری‌شده مانند سوسیس و کالباس هستند؛ کاهش مصرف این نوع غذاها می‌تواند باعث کاهش بروز آکنه شود.


استفاده از روغن بره‌موم


بره‌موم نوعی ماده‌ شبیه موم و از تولیدات زنبور عسل است؛ مهم‌ترین خواص دارویی بره موم، اثرات آنتی‌بیوتیکی، ضدقارچی، ضدویروسی و ضدباکتریایی آن است، با مصرف روغن بره‌موم به‌صورت ماسک به‌روی پوست می‌توان جوش‌های صورت را درمان کرد.

منبع :

تسنیم



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12389بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15058بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35265بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46266بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17305بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23184بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63684بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536360بازدید]
زردی نوزادان[494036بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11487بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11600بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11283بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16139بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50937بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17755بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15248بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10986بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8452بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13055بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14408بازدید]

از میان مقالات

منشأ ایدز؛ گفته ها و ناگفته ها(مقاله انتخابی)
تدابیر دوران بارداری (2)
ذبح طب اسلامی زیر رادیکال اندیشه غربی (نقدی بر نفوذ سیستماتیک اندیشه غرب در مبانی علمی طب اسلامی)(مقاله انتخابی)
تدابیر فصل بهار
من به شبکه متصل ام، پس هستم(مقاله انتخابی)
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
آندوسکوپی و خطر انتقال هپاتیت و ایدز(مقاله انتخابی)
خانواده بدون فرزند!(مقاله انتخابی)
معضل جهانى سلامت(مقاله انتخابی)
خطرات استفاده از آنتى بیوتیک ها در غذاى حیوانات(مقاله انتخابی)
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
تاثیر مدرنیته و نوسازی بر افزایش سن ازدواج دختران ایرانی(مقاله انتخابی)
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
عصاره سیر و لیمو ترش؛ راهی برای باز کردن رگهای قلب
ناباروری؛ شاهنامه ای با پایانی خوش؟!
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
درد دل علامه حسن‌زاده آملی با یک پزشک
نابودی خانواده (مقاله انتخابی)
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
عسل؛ طعم بهشت