سلام جناب دکتر برای التهاب ریه که باعث تنگی نفس وفشار به قلب شده وعملکرد قلب رو‌کاهش داده چه دستوری میفرمایید
علی

در ناحیه دفع ادرار البته سوزش نداره. منتها چندین روزه که شکم درد داره. دردش رو میگفت داخل نافش هست که پیش دکتر طب سنتی بردیم و گفت نافش جابجا شده و با ماساژ اونو برگردوند سر جاش. بعد از اون دیگه دردش رو دخترم میگفت کمتر شده ولی برطرف نشده. دکتر طب سنتی گفته بودن دور نافش هم آب جمع شده و تجویز کردن دور نافش رو به صورت ساعتگرد با روغن سیاهدانه ماساژ بدیم. به نظر شما الان دردش از از جمع شدن آب دور ناف هست؟ چون دخترم الان سمت چپ شکمش رو نزدیک پهلوی چپش رو میگه درد میکنه.
سادات

سلام وقتتون بخیر باشه. برای درمان عفونت ادراری در دختر بچه چهار ساله چیکار میشه کرد؟ آزمایش دادیم به احتمال زیاد عفونت ادراری داره دخترم. از دیشب کمی تب کرده با استامینوفن تبش پایین میاد ولی تا هفته بعد که بتونم پیش دکتر ببرمش میترسم شدید تر بشه و نیاز به بستری پیدا کنه. این دو روز چه داروهای طب سنتی میتونم بهش بدم؟
سادات

سلام خسته نباشید نمیدونستم سوالم روازکدوم بخش بپرسم دیگه اینجاپرسیدم مادرم۵۱ساله هستند۳ساله هست که فیبروم رحم برای ایشون تشخیص داده شده وخونریزی شدیدبه مدت ۱۰تا۲۰ روزدرماه دارندودوباره بافاصله ۷تا۱۰روزپاکی دوباره پریودمی شوندپارسال به امیدخوب شدن کورتاژرحم انجام دادن سه ماه خوب شدندودوباره مثل سابق خونریزی دارندبه همین خاطرکم خونی شدیدباهموگلوبین ۸مبتلاشدندچندباربیمارستان بستری شدن وخون دریافت کردندولی دفعه آخرگفتن رحم تون روبایددربیاریدولی بنده ازشون خواهش کردم اینکاررانکنن ممنون میشم راحلی بفرماییدواینکه اگه تحمل کنن خودبه خودیائسه نمیشوند
فاطمه

دخترم هفت سالشه و الان دوماهه سینه ش درگیره هر روشی انجام دادم ریه پاک نشد.چهارتخمه ها دمنوش ها... لطف می کنید راهنماییم کنید؟ شربت خرنوب خوبه بهش بدم؟ ممنونم
مائده

سلام آقای دکتر من یازده ساله مطالب ارزشمند شما رو پیگیری می کنم و راهکارهای واقعا عملی و کاربردی تون،خیلی کمکم کرد.سپاسگزارم .انشالله سلامت و عاقبت بخیر باشید.
مائده

باسلام من هفته ۵ یا ۶ بارداری ام ۲روزه که بعد از کار سنگین دچار لکه بینی شدم و از دیروز کم کم داره تبدیل به آب خون و لخته های باریک سیاه میشه استراحت دارم و شیاف پروژسترون استفاده میکنم آیا راهی هست که جنین از بین نره؟
فاطمه زینب

سلام من یه قاشق از پودر پوست تخم مرغ اسیاب شده رو با ابلیمو قاطی کردمو بعد دوازده ساعت که یه مایع زرد رنگ درس میشد وحدودن چن قاشق بود رو میخوردم بعد چن روز کلی دست وپاهام موهای زائد در اورد وجوش زد باید چیکار کنم؟
.....

سلام پسرم ۲محرم و ۲۹تیر بدنیا اومده ۲شوال میشه ۲۱ ماهه خیلی شیر میخورد خصوصا شبها کم اشتها هم هست ولی نمودارش خوبه و حتی قد بلنده از وقتی دکتر گفت زیادی شیر میخوره سعی میکنم تو روز و شب بیشتر از ۶بار شیر بهش ندم ولی خصوصا شبها خیلی بی قراری میکنه و بیدار میشه.بعضا شام هم خوب نمیخوره. میخوام اول ماه رمضان از شیر بگیرمش. لبنیات ،پستونک و شیشه هم نمیگیره. لطفاً راهنمایی کنید
فاطمه صدیق

سلام شبتون بخیر من دوتا گره تیریید در سمت راست به اندازه یک ونیم ونیم وچن تا گره درسمت چپ گردن کوچک دارم که دکتر تشخیص دادن عمل کنم چونکه تیریید ازبین رفته میترسم از عمل چونکه تو گلوم کبود بود ودهانم خشک وهردکتر میرفتم متوجه نمیشدن که مشکل کجاس خودم رفتم سونوگرافی گردن گفتن گره تیریید داری الان با رزیم 15 روزه ی بیشتر یک ماه میتونم جلو عمل بگیرم واین گره ها ازبین بره. ممنون از اینکه جوابگو هسین ومارا راهنمایی میکنین تشکر..
زهرا گواهیمند
اعمال یداوی
«حـــجـــامـــت»؛ آداب و توصیه ها
تعداد: 13 میانگین: 3.92
[تعداد بازدید : 163877]

[نسخه چاپی]

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

 و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

«حـــجـــامـــت»؛ آداب و توصیه ها




جای خالی یک جزوه راهنمای مختصر و مفید که اطلاعات ضروری در مورد حجامت را به طور موجز و ساده در اختیار بیماران قرار دهد، در اکثر مطب ها و کلینیک هایی که به این کار اقدام می کنند؛ خالی است. این مقاله با چنین هدفی طرّاحی شده است. لذا به همکاران گرامی توصیه می کنم در صورت تمایل، این متن را دانلود کرده مورد استفاده قرار دهند.


*******************************************


«حجامت»که سنّتی الهی و اسلامی است؛ مانند هرسنّت دینی دیگر، آدابی دارد که برای حصول نتیجه مطلوبتر، رعایت آنها ضروری است. برخی توصیه های نوشتار حاضر، برگرفته ازاحادیـث وارد شده از«حضرات معصومین؛ (علیهم السّلام)» درکتب معتبر روایی است و بعضی دیگر حاصل تجربه اهل فن؛ لذا، رعایت آنها را به تمام کسانی که عازم اجرای این سنّت مبارک اسلامی هستند؛ توصیه می نماییم.

 

 آداب و توصیه های پیش از حجامت


1-  با شکم گرسنه یا با شکم انباشته ازغذا مبادرت به حجامت نکنید.


2-  درصورت امکان، در روزهای قبل ازحجامت، انارملس(ترش وشیرین) میل کنید تا غلظت خونتان، کمتر و خروج آن به هنگام حجامت آسانترگردد.


3-  از 12 ساعت پیش ازحجامت، از رابطه زناشویی بپرهیزید.


4-  قبل از انجام حجامت، وضو بگیرید.


5-  درحالت خستگی یا بی خوابی شدید، ترس، نگرانی یا عصبانیّت زیاد، به هنگام بروز طوفان، وقوع زمین لرزه و وزش بادهای شدید، ماه گرفتگی و خورشیدگرفتگی، ازانجام حجامت بپرهیزید.


6-  بانوان، درایّام عادت ماهیانه(و به ویژه در زمان  اوج خونریزی) نـبـاید حـجامت کنند امّا حاملگی و شیردهی مانعی برای انجام حجامت آنها نیست. حجامت زنان باردار، درحالت عادّی بین ماههای 4 تا 7 حاملگی و درصورت ضرورت، در زمانهای دیگر، قابل انجام است.


7-  قبل ازانجام حجامت، صدقه بدهید.  

 

  آداب و توصیه های زمان حجامت


1-      به هنگام حجامت، به حالت چهارزانو، بدون کفش(و ترجیحاً بدون جوراب)، بدون عینک و در صورت امکان، رو به قبله بنشینید.


2-    قبل از شروع حجامت، سه بار، از خداوند، طلب خیرکنید. (برای مثال، سه بار بگویید: اَستخیرُ اللّهَ بِرَحمَتِهِ خِیَرَهً فی عافیَهٍ: از رحمت خداوند، برای سلامتی، طلب خیر می کنم.)


3-      قرایت آیت الکرسی و تلاوت ذکر صلوات را هرگز فراموش نکنید.


4-   سعی کنید درطول حجامت، از پراکندگی حواس بپرهیزید و حتیّ المقدور، مانند هر عمل معنوی دیگری، در این زمان نیز، به تنها شفابخش بیماری ها، یعنی خداوند تبارک و تعالی، توجّه کنید.


5-      پس از ایجاد خراشهای لازم ازسوی دستیارحجامت، دعای ویژه حجامت را تلاوت کنید:


دعای حجامت:


«بـِسْمِ اللَّهِ الـرَّحْـمنِ الـرَّحِیمِ اعـُوذ باللهِ الکَریـم فی حِجـامَتی مِنَ العـَین فی الدَّم وَ مِن کُلِّ سوءٍ و اَعـلالٍ و اسـقام و اوْجـاع و امْـراض و اساَلُکَ الـعـافـیـه والـمـعـافــاه والــشـــِّفـاءَ مِــن کُـلِّ داء: به نام خداوند رحمان رحیم، درحجامت خویش، به خداوند کریم پناه می برم از انحراف درخون و از تمام بدیها، بیماری ها، ناخوشی ها، دردها و مـرض ها؛ و عـافیت و دور شدن مریضی ها و شفای تمام بیماری ها را از تو{ای خداوند کریم} درخواست می کنم.»


6 -  به توصیه حضرات معصومین(علیهم السّلام)، و برای پیشگیری ازبرخی بیماری ها، به اوّلین خونی که ازمحلّ حجامت خارج می شود؛ نگاه کنید. 

  

 آداب و توصیه های پس از حجامت


1-      پس از انجام حجامت، به دلیل موفّقیّت در انجام یکی ازسنن الهی، خدای تعالی را شکرکنید.


2-      در روز انجام حجامت، از کشیدن سیگار، ورزش و فعّالیّت سنگین، عصبانیّت، آمیزش جنسی و استحمام، خودداری کنید.


3-      برای باقی نماندن جای زخم حجامت روی بدنتان؛ تا بهبودی کامل، روزی چند بار، مقدار اندکی عسل، روی زخمها بمالید.


4-      درصورت دردناک بودن محلّ حجامت، 5 تا 6  بار و هر بار به مدّت یک دقیقه – یا درحدّ تحمّل- روی موضع حجامت، کیسه یخ بگذارید.


5-      کبـودی، تورّم و اندکی خـارش در محلّ حـجـامـت، طبیعی است و پس ازگذشت چند روز، خود به خود، مرتفع می شود.


6-      ایجاد تعدادی تاول درموضع حجامت، غیرعادّی نیست وکم کم بهبود می یابند؛ درصورت تمایل، می توانید به ملایمت تاولها را تخلیه نمایید.


7-   برخی معتقدند تا 12 ساعت پس از حجامت، باید از خوردن ترشی، نمک و لبنیات پرهیز شود.(در مورد غذای شور، این زمان، سه ساعت یا حتّی نیم ساعت پس از انجام حجامت هم ذکر شده است.)


8-      خوردن انار، پس از حجامت نیز مفید است.


9-   گاهی پس از انجام حجامت، ناراحتی های جزیی مثل ضعف، سردرد، سرگیجه، گرفتگی های خفیف عضلانی و طپش قلب بروز می کند که اغلب، پس از یکی دو روز برطرف می شوند. خوردن عسل، خرما و غذاهای شیرین در رفع این عوارض موثّرند. درصورت شدّت این حالات، با پزشک خود تماس بگیرید؛ این مشکلات، معمولا در نوبت های بعدی حجامت تخفیف می یابند.


10-  بنابر فتوای بسیاری از مراجع عظام تقلید، خون موضع حجامت، مَعفُوّ (قابل گذشت) است و فرد حجامت شونده می تواند با تطهیر اطراف موضع، بدون نیاز به شستشوی محلّ حجامت، نماز خود را اقامه نماید.

  

نکات قابل توجّه


1- حجامت و انتقال خون: برای بسیاری از بیماران و حتی پزشکان این سوال وجود دارد که با توجه به امکان اهدای خون از طریق سازمان انتقال خون چه نیازی به انجام حجامت است؟ در پاسخ، باید به طور خلاصه گفت که بنا بر تحقیقات علمی، ثابت شده که محتویات خون حجامت با خون سـیـاهـرگی(که در انتقال خون از شخص گرفته می شود) متفاوت است و به زبان ساده، غلظت بیشتری دارد. لذا انتقال خون نمی تواند جایگزینی برای انجام حجامت باشد. (متاسفانه سازمان انتقال خون، بر اساس توجیهات غیر علمی از کسانی که حجامت کرده اند خون نمی گیرد؛ در حالیکه مسلّم است که خون افراد حجامت کرده برای تزریق به بیماران نیازمند، بسیار مناسب تر است).


2-  بر خلاف تصوّر عمومی، حجامت، درد چندانی ندارد؛ چرا که عمل بادکش باعث بی حسّی نسبی موضع حجامت می شود.


3- اگر حجامت با خراشهای ظریف و طبق اصــول علمی انجام شود، تقریباً هیچگاه جای آن روی پوست باقی نمی ماند(حتّی در بیماران دیابتی).  


4- میزان خون خروجی: مقدار خونی که از محلّ حجامت خارج می شود؛ بسته به مزاج و وضعیت جسمانی حجامت شونده، فصل و حتّی روز حجامت، متفاوت است و کم یا زیاد بودن آن تاثیر چندانی بر روند درمانی بیمار نمی گذارد.


5- تعداد دفعات خونگیری: این تعداد در هر فرد متفاوت است و به طور متوسط 6- 5 بار است؛ تعیین کردن این دفعات از قبل – مثلاً سه بار خونگیری در هر بار حجامت – کاری غیر علمی است. خونگیری معمولاً باید تا قطع خود به خود خونریزی یا روشن شدن رنگ خون ادامه پیدا کند.


6- حجامت در ماه مبارک رمضان: انجام حجامت در این ماه مبارک- و سایر ایّام روزه داری- به جهت امکان ایجاد ضعف در فرد، کراهت دارد؛ ضمن اینکه انجام حجامت با شکم گرسنه، باعث درمان بیماری هم نمی شود. در این ایّام، در صورت ضرورت، بهتر است حجامت بعد از افطار انجام شود.


7- اگر حجامت طبق ضوابط علمی مربوط انجام شود تقریباً هیچ عارضه ای برای بیمار ندارد.


8- انجام حجامت منحصر به بیماران نیست و افراد سالم نیز، از فواید آن بهره خواهند برد.


9- ممنوعیّت حجامت: به جز افراد معدودی که غلبه شدید بلغم دارند، سایرین منع خاصی در مورد حجامت ندارند. تشخیص مساله فوق به عهده پزشک است؛ اما اگر در حجامت های قبلی دچار غشوه حجامت یا ضعف شدید پس از آن شده اید؛ پزشک خود را در جریان بگذارید. برخی اهل فن معتقدند زنان باردار تا پایان ماه چهارم حاملگی(تشکیل کامل جنین) نباید حجامت کنند. افراد دچار مشکلات انعقادی مثل کمبود شدید پلاکت و هموفیلی نیز به دلیل احتمال ایجاد خـونـریـزی شـدید بـهتر است حـجامت نـکنند. کم خونی، تنها در صورتی که از انواع شدید آن باشد مانع انجام حجامت است. مصرف آسپرین، وارفارین، دی پریدامول و سایر رقیق کننده های خون، مانع انجام حجامت نیست.


10- زمان های مناسب برای حجامت:


الف- فصول مناسب: بهترین فصل برای انجام حجامت، فصل بهار و پس از آن به ترتیب پاییز، تابستان و زمستان می باشد. بهتر است در صورت عدم وجود ضرورت، در «ماه دی» حجامت نکنیم.


نکته: منظور ما از فصل، فصل طبّی است و نه تقویمی. مثلا در بسیاری از مناطق ایران، از نیمه اسفند، وضعیت هوا عوض می شود و گیاهان شروع به سبز شدن می کنند که این تغییر، مصادف با شروع بهار طبّی است. طبیعتا در مناطق گرمسیر، بهار، زودتر از این شروع می شود و در مناطق سردسیر، دیرتر.


ب- روزهای مناسب در یک ماه: در روايات حضرات معصومين(عليهم السّلام) به طور خلاصه این روزها برای حجامت مناسب دانسته شده اند:


- روزهای 12 تا 15 هر ماه قمري.

- روزهای هفده، نوزده و بیست و یک هر ماه قمری.

 - پنج شنبه آخر هر ماه قمری.


ج- در مورد روزهای مناسب در یک هفته، روایات مختلفی وارد شده که تعیین یک روز خاصّ را مشکل می کند؛ امّا در مورد روزهای نامناسب، به نظر می رسد که باید در روز جمعه- به خصوص هنگام زوال- از انجام حجامت پرهیز شود. در مورد چهارشنبه، برخی روایات از انجام حجامت در این روز نهی کرده بعضی دیگر آن را جایز شمرده اند که به هرحال به نظر می رسد بهتر باشد در روزهای چهارشنبه نیز یا حجامت نکرد یا در صورت ضرورت، تمهیدات لازم و ازجمله قرایت آیت الکرسی را مدّ نظر داشت.


د- ساعات مناسب در طول روز: برای روزهای مختلف هفته، ساعات متفاوتی ذکر شده امّا درمجموع به نظر می رسد ساعات ابتدایی(ساعات دوّم و سوّم از شروع روز) و ساعات نزدیک به غروب آفتاب، برای انجام حجامت مناسبترند.


هـ- ایّام خاص: در روايات اهل بیت علیهم السّلام، بعضي روزها به طور ويژه مورد تأكيد قرار گرفته اند:


- روزهاي سه شنبه اي كه مصادف با هفدهم، نوزدهم و يا بيست و يكم ماه قمري باشند.


- اوّلين سه شنبه ماه آذار رومی: با توجّه به شروع این ماه در روز 23 اسفند، اوّلین سه شنبه آذار، معمولا مصادف با آخرین سه شنبه سال شمسی است.


- هفتم و چهاردهم ماه رومی حزيران: طبق بعضی تقاویم، مصادف با 30 خرداد و 6 تير هر سال و طبق بعضی تقاویم دیگر، مطابق با 29 خرداد و 5 تیر هر سال هستند.


و- حجامت اضطراری: در صورتی که بنا به تشخیص پزشک، نیاز به انجام حجامت وجود داشته باشد؛ تمام موارد فوق الذّکر قابل اغماض است(این مساله در روایات نیز مورد تاکید قرار گرفته است). بنابراین در صورت وجود ضرورت طبّی، در یک روز جمعه از ماه دی نیز ، می توان و باید حجامت کرد. امّا به توصیه حضرات معصومین، (علیهم السّلام)، و برای از بین بردن اثرات منفی این حجامت های ضروری، حتما باید سه مساله را مدّ نظر داشت: قرایت آیت الکرسی، طلب خیر و ذکر شریف صلوات که به ویژه بر مورد اوّل تاکید زیادی شده است.


11- فاصله زمانی بین انجام حجامت ها: این فاصله به عوامل متعدّدی بستگی دارد که از آن جمله می توان به سنّ، جنس، مزاج، نوع تغذیه و نوع بیماری شخص و نیز، فصل انجام حجامت اشاره نمود ولذا این زمانبندی برای هر شخص، به طور جداگانه و توسّط پزشک او مشخّص می گردد. 


12- حجامت اطفال:  به تجربه ثابت شده حجامت کودکان دارای این اثرات می باشد:

 

درمـان زردی( یرقان) نوزادان؛ افزایش توان سیستم ایمنی و قدرت دفاعی و کاهش موارد ابتلا به عفونت های گوش و گلو و ریه و سرما خوردگی؛ افزایش قد و وزن و جهش رشدی در کودک و نوجوان؛ افزایش اشتها؛ کاهش رفتارهای عصبی، تندخویی، پرخاشگری، لجبازی و به طور کلی اختلالات رفتاری به خصوص در نوجوانان؛ ارتقای ضریب هوشی، قدرت حافظه و توان یادگیری؛ تحریک خونسازی و رفع کم خونی؛ تعدیل تمایلات نامطلوب جنسی نـوجوانان؛ تنظیم  قاعدگی دختران نوجوان و کاهش درد و ناراحتی عادت ماهیانه ایشان؛ افزایش قدرت بدنی، رشد بیشتر عضلات و افزایش کارایی جسمی کودک در ورزش و بازی و فعّالیت بدنی؛ درمان آکنه(جوش غرور) و بسیاری موارد دیگر.

 

با توجّه به این آثار مثبت و این که حجامت اطفال به ندرت باعث عارضه ای می شود؛ باید پرسید، چرا در تزریق واکسن و یا خوراندن داروهای شیمیایی به کودک دلبندمان، با آن همه عوارض جانبی و مخرّب، شک و تردید نمی کنیم؛ اما برای حجامت وی که دستور دینی ما و زمینه ساز سلامت و درمان بیماری های کودک است؛ دچار تردید و دودلی می شویم؟!


13- سن مناسب برای انجام حجامت:


- در روایات، سنّ شروع حجامت کودک از 4 ماهگی ذکر شده ولی در موارد ضروری(مثل درمان زردی) می توان نوزاد چندروزه را نیز حجامت کرد.


- برای سنّ پایان حجامت، برخلاف نظر بعضی  حکما ازجمله ابن سینا و جرجانی، محدودیت خاصّی وجود ندارد و باید بر اساس وضعیت فرد اقدام شود.

 

 نکته پایانی


درپایان، یادآوری می کنیم که در مراکز معتبر درمانی، برای انجام حجامت، از وسایل استریل و یکبار مصرف استفاده می شود؛ به همین دلیل، مراجعین محترم می توانند با خیالی آسوده نسبت به عدم انتقال بیماری هایی مانند هپاتیت و ایدز، به این سنّت الهی و اسلامی اقدام فرمایند.



نظرات
  سلام وقت شما بخیر_من قدبلند و لاغرم و طبع گرم و خشک.غلظت خون زیاد بعد ماه رمضان بشدت لاغرتر شدم.حجامت کردم که جوشام کمترشه بیشتر شد روی صورت از طرفی هم انگشت هامم خشکی زیادی میکنه شبیه اگزما..سرکه انگبین میخورم احساس میکنم بازم داره بدتر میشه..خواهش میکنم یه راهنمایی برای خشکی و جوش های صورت بفرمایید
ارسال کننده نظر : محمدرسول      تاریخ ارسال نظر : ۱۹ شهريور ۱۴۰۳
  

سلام. برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید ولی تا آن وقت: روزی سه استکان از مخلوط عرق های کاسنی و شاهتره میل کنید. هر روز جوشانده ای از عنّاب و سپستان و گل خطمی میل کنید. تند و چرب و مصنوعی نخورید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۹ شهريور ۱۴۰۳



  سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
ارسال کننده نظر : صداقت      تاریخ ارسال نظر : ۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
  

سلام. بهتر است از طریق دارو خودتان را درمان کنید. در صورتی که می خواهید حجامت کنید حتما یک حجامت سبک و زیر نظر فرد مجرب باشد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲ ارديبهشت ۱۴۰۳



  سلام با توجه به اینکه اخر ماه قمری امسال با ۲۹ خرداد مصادف شده باید چیکار کنیم میشه حجامت کرد
ارسال کننده نظر : محسن      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ خرداد ۱۴۰۲
  

سلام. می توانید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۹ خرداد ۱۴۰۲



  سلام بنده مشکل تیروید دارم می توانم حجامت کنم
ارسال کننده نظر : لیلا      تاریخ ارسال نظر : ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
  

سلام. مشکل تیروئید به خودی خود مانعی برای حجامت نیست.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۰ اسفند ۱۴۰۱



  سلام من زگیل تناسلی داشتم زالو درمانی حجامت خوبه برام یا ن؟
ارسال کننده نظر : علیرضا      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ فروردين ۱۴۰۱
  

سلام. می تواند مفید باشد ولی تشخیص دقیق نیاز به ویزیت حضوری همکاران دارد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۰ فروردين ۱۴۰۱



  سلام.من ارترئید روماتید دارم میشه حجامت کنم همیشه سردرد دارم
ارسال کننده نظر : یازهرا      تاریخ ارسال نظر : ۳۰ آبان ۱۴۰۰
  

سلام. تشخیص این امر باید با ویزیت حضوری نزد همکاران صورت گیرد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱ آذر ۱۴۰۰



  سلام دکتر وقت شما بخیر دکتر حقیقتش من پدرم 50 سالشون هست و مدتی هست که در شرایط استرس زا قرار داره، قبلا میگفتن که قسمت فوقانی کف پا نزدیک انگشتان و پشت شانه شون سوزش داره..دکتر هم رفتن و آزمایش هم زیاد دادن، اولش تصور میکردیم بخاطر قند باشه در صورتی که چندین بار آزمایش دادن، قندشون کاملا متعادل بود، بنظرتون چه کار باید کرد؟
ارسال کننده نظر : فاطمه      تاریخ ارسال نظر : ۲ تير ۱۴۰۰
  

پنج گیاه سنبل ­طیب، گل‌گاوزبان، اسطوخودوس، بابونه، بادرنجبویه + لیموعمانی را به مقدار مساوی با هم آسیاب کنید و روزی دو بار و هر بار یک قاشق مرباخوری از پودر را با یک و نیم لیوان آب، روی شعله کم جوشانده تا یک لیوان مانده، صاف و شیرین و میل کنند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۷ تير ۱۴۰۰



  سلام وقت بخیر پدرم به علت غلظت خونی که داره بهشون گفتن حجامت مفید هست، میخواستم بدونم حجامت تا چه حد برای رفع غلظت خون مفیده؟ سپاس
ارسال کننده نظر : فرشته      تاریخ ارسال نظر : ۲ تير ۱۴۰۰
  

سلام. هم حجامت انواع و اقسام دارد و هم فرد مورد حجامت و زمان انجام حجامت و ... در نتیجه کار تأثیر دارند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲ تير ۱۴۰۰



  سلام وقت شما بخیر ببخشید یک سوال داشتم...میخواستم بپرسم که اگر بنده فردا دوشنبه مصادف با ۲۹ شعبان و ۲۳ فروردین حجامت انجام بدهم و بعدرروز چهارشنبه که ماه مبارک رمضان آغاز میشود روزه بگیرم مشکلی دارد و امکان دارد زیانش بیش از منفعتش باشه یا خیر؟ حجامت رو برای رفع غلظت خون و مقدار خارشی که در پوست دارم میخوام انجام بدهم...ممنون میشم توضیح بدید که آیا مشکلی ایجاد میکنه که تقریبا یک روز و نیم بعد حجامت بنده با شروع ماه رمضان روزه بگیرم یا خیر؟آیا میتونم انجام بدهم یا به زمانی دیگر موکول کنم؟ با سپاس
ارسال کننده نظر : علی      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ فروردين ۱۴۰۰
  

سلام. اگر مشکل خاصی ندارید ایراد ندارد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۸ فروردين ۱۴۰۰



  باسلام. آیا حجامت برای درمان آلرژی و درمان لک و پیس درمان محسوب می شود و چه تاثیراتی دارد؟
ارسال کننده نظر : طاهره      تاریخ ارسال نظر : ۱۷ فروردين ۱۴۰۰
  

سلام. برای درمان لک و پیس حجامت توصیه نمی شود. برای آلرژی مقاله زیر را بخوانید:


حجامت آلرژی؛ راه حلّی ساده برای مشکلی بزرگ


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۷ فروردين ۱۴۰۰



 
12345678910
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[254344بازدید]
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[26125بازدید]
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[9567بازدید]
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)[38482بازدید]
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[23448بازدید]
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[84285بازدید]
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[25658بازدید]
سالنامه حجامت 1396 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[41614بازدید]
سالنامه حجامت 1395 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[33083بازدید]
سالنامه حجامت 1394 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[43912بازدید]
حجامت شناخت؛ مقاله چهارم؛ انواع حجامت[95519بازدید]
حجامت شناخت؛ مقاله سوّم؛ تمهیدات حجامت[41681بازدید]
حجامت شناخت؛ مقاله دوّم؛ روش اجرای حجامت [51010بازدید]
سالنامه حجامت 1393 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[50325بازدید]
حجامت شناخت؛ مقاله نخست؛ سیر تاریخی[26622بازدید]
سالنامه حجامت 1392 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[48483بازدید]
آزمون علمی حجامت[25799بازدید]
آموزش روش عملی انجام بادکش[1149265بازدید]
آشنایی با بادکش درمانی[136377بازدید]
زالو؛ جرّاح کوچک[157887بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
ویراست ششم کتابچه مرهم
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
کاربران موبایل دقت کنید!
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
آرامش دیداری (1)
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
چرا آدم‌های خوب در شبکه های اجتماعی تحمل ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
هوش جنسی کودک
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر