برای دفع خلطهایی ک پشت حلقم هست چیکار کنم مدفوعم کامل دفع نمیشه راه حل بدین لطفا
خانوم

سلام و عرض ادب آقایی ۴۶ ساله هستم. دیسک کمر در مهره ۴ و۵ و همچنین تنگی کانال نخاع دارم . آیا در طب سنتی راهکاری برای تسکین درد وجود دارد؟ لطفا راهنمایی بفرمایید( الان بیشترین ناحیه درد در کمر هست) ممنونم.
حسین

سلام خسته نباشید مرسی از زحمات بی کران شما من کیست مویی دارم هر کاری میکنم سر باز نمیکنه دو ماه هست این اسفرزه و روغن سیاه میزارم سر باز نمیکنه خرما و خورد شده کاسه چینی میزارم سر باز نمیکنه ترو خدا یه روشی بگین خیلی اذیتم درد نمیکنه فقط نگران هستم بدتر نشه میخواستم عمل کنم همه میگن باز برگشت داره لطفا راهنمایی کنید مرسی
امین

آیا آب پیاز برای دختر با کره مضر است ؟
mahsa

سلام آقای دکتر سن بارداری را از اولین روز آخرین پریود حساب کنیم یا از زمانی که میدانیم نزدیکی بوده بین سونوگرافی های معمول کدام یک را شما پیشنهاد میدهید انجام دهیم
محمدی

سلام ببخشید خوردن گوشت بلدرچین پر ایام بارداری مشکلی نداره؟ باتشکر
مریم

سلام و نور و رحمت برای رفع جای جوش دوران نوجوانی و جوانی و شفافیت پوست چه باید کرد ؟! (متاسفانه تاکنون هرچه ویزیت حضوری با همکاران طب جدید و طب سنتی داشته ایم نتیجه ای جز تشدید وصعیت در پی نداشته ) ، لطفا خودتان راهنمایی کامل بفرمائید. جزاکم الله خیرا
مائده

سلام استاد خیلی ممنون خداخیرتون بده و ب روزیتون و عمرتون و نسلتون برکت بده و حکومت حضرت عج رو هم در عافیت درک کنین استاد برای اب بین غذا ۱- وقتی غذا خیلی گرمه و ادم حسابی تشنه میشه عیب نداره وسطش جرعه های خیلی کوچک بخوریم؟ (مثلا گاهی خرما و ارده میخورم اینطوری میشه) ۲- اصلا اگ علتش همون کاهش حرارت معده است اگ خیلی کم و اروم اروم باشه نباید مشکل داشته باشه درسته؟ مثل غذایی که خودش ابکیه خیلی ممنون
محمدرضا

از نوجوانی تا ازدواج بسیار خودترضایی میکردم الان ۳۵ سالم هست و خسته و کوفته هستم - بعد از رابطه جنسی هم خیلی ضعف میکنم
ناشناس

سلام آیا این حجامت آلرژی برای سرفه های خشک مزمن هم نتیجه بخش هست؟
لیدا
کد : 67758
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
خبرها و نظرها
Share Email
روایت شجاعت حضرت حمزه (ع) الگویی برای تربیت فرزندان

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 

 

روایت شجاعت حضرت حمزه (ع) الگویی برای تربیت فرزندان

 

 

 

 

 


«چرا تو این گونه با برادرزاده‌ام رفتار می‌کنی مگر نمی‌دانی من به آیین او درآمده‌ام» این‌ها بخشی از سخنان حضرت حمزه (ع) خطاب به یک فرد مشرک است، این شجاعت حمزه توانست دینش را به دین اسلام به بهترین نحو ادا کند، حال بعد از 1400 چگونه ذره‌ای از شجاعت حمزه را در وجود فرزندمان پرورش دهیم؟

 

 

 


در میان آسمان و زمین صدای «رضوان» ملکه الهی به گوش رسید که می‌خواند «لا سیف الا ذوالفقار و لافتى الا على» و پیامبر (ص) شاهد جانفشانی امام علی (ع) است او را از مضمون پیام آگاه ساخت و امیرالمؤمنین در غزوه احد با شنیدن چنین خبری اشک مهمان چشمانش شد، اما آن سوی میدان پیکر 69 شهید احد که با تمام وجود از اسلام و وجود مقدس حضرت محمد (ص) دفاع کردند، بر زمین افتاده بود، خبری از عموی شجاع پیامبر (ص) نبود، همه نگران بودند و به دنبالش می‌گشتند و بالاخره قاصد خبر از نحوه شهادت سالار جبهه اسلام گفت و این آغازی شد بر غمی جانسوز که حتی بعد از رحلت پیامبر (ص)، حضرت فاطمه زهرا (س) ادامه‌دهنده برگزاری مراسم سوگواری اقامه عزای حمزه در بر سر مزارش بود.

 

 

 

 

 


شخصیت بی‌بدیل حضرت حمزه (ع) در دوران کفر و شرک و حمایت قاطعانه‌اش از آخرین فرستاده الهی ما را بر آن داشت تا از کارشناس فقه تربیتی حجت‌الاسلام هادی عجمی بپرسیم که چگونه می‌توانیم شجاعت و غیرت حضرت حمزه (ع) درباره دین را به فرزندانمان آموزش دهیم.

 

 


او در ابتدا با اشاره به اینکه از راهکارهای ازدیاد غیرت و شجاعت دینی، در بعد شناخت‌افزایی، تقویت باور و اعتقاد به دین است، می‌گوید وقتی کسی واقعاً به دین اعتقاد داشته باشد و برای آن اهمیت قائل شود، برایش جانفشانی می‌کند. برای خواندن این راهکارهای تربیتی با ما همراه باشید:

 

 


شجاع بودن با این سه بُعد در وجودتان می‌نشیند.


تربیت سه بعد دارد، وقتی این سه بُعد تربیتی در خانواده، مدرسه و یک محیط تربیتی کامل انجام بگیرد آن فرد کامل تربیت می‌شود. به طور مثال در بحث «شجاعت»، بعضی اوقات افراد فکر صحیحی از شجاعت ندارند، نمی‌دانند شجاعت چیست؟ حتی فرقش با ترس چیست؟ اصلاً چه جاهایی لازم است طرف شجاعت بورزد؟ یا اگر در یک جایی به خاطر مصلحت از حق دفاع نکرد این ترس است یا شجاعت؟ بی باکی زیاد آن طرف شجاعت چیست؟ این‌ها مسائلی است که نیاز به تبیین دارد.

 

 

 

 

 

در اینجا توجه به «گرایش» لازم است که ببینیم چه موضوعاتی گرایش انسان را تقویت می‌کند، از مهم‌ترین موضوعاتی که گرایش انسان را تقویت می‌کند «الگو» است. امروز الگوهای زیادی به نام افراد شجاع ترسیم می‌شود، اما شاید شجاعت را تقویت ‌کند، اما چیزهای دیگر را خراب می‌کند. به طور مثال شجاعت را تقویت می‌کند اما غیرت دینی را کم می‌کند، زیرا این نوع شجاعت برای دین به کار نرفته است.

 

 

 


حجت‌الاسلام عجمی می‌گوید حضرت حمزه سیدالشهدا (ع) کاملاً شجاعت را به خاطر امنیت پیامبر (ص) و دین به کار برد، وگرنه در آن زمان انسان‌های شجاعی مانند عمر بن عبدودها بودند، اما هیچ کدام از آن‌ها حمزه نشدند، پس در الگو دهی مهم است که الگوهای شجاع دینی  انقلابی را مطرح کنیم.

 

 

 


این کارشناس فقه تربیتی می‌افزاید در این قضیه متأسفانه کم‌کاری کردیم، الان چقدر توانستیم در گفت‌وگوی خانوادگی شجاعان واقعی مانند شهید سلیمانی، شهید بابایی، شهید فهمیده و غیره را ترسیم کنیم. زیرا اگر این الگوها خوب ترسیم شوند، خود به خود به عنوان الگو قرار می‌گیرند، وقتی به عنوان الگو قرار گرفتند برای آن فرد انگیزه‌ می‌شود که او هم می‌تواند شجاع باشد.

 

 

 

 


گاهی خودتان را شجاع فرض کنید!

 

 

تا اینجا برایتان از این گفتیم که چگونه می‌توان گام‌های اولیه الگو شجاع را برای فرزندتان بردارید، گام بعدی این است که با اقدامات فرهنگی؛ رفتارسازی و اصلاح رفتار صورت گیرد. زیرا در اصلاح رفتار است که موانع یک رفتار شجاعانه برداشته شود.

 

 


البته در اینجا از کلیدواژه «صبر» کمک می‌گیریم، به این صورت که در بعد رفتاری می‌گویند خودتان را به صبر بزنید تا صبور شوید، بله! به همین راحتی، تظاهر به شجاع بودن می‌تواند کارساز شود، فرض کنید در مدرسه یا محیطی شبیه مدرسه در نمایشنامه‌ای فرزند شما، شخص یک انسان شجاع را داشته باشد یا بردن دانش‌آموزان به راهیان نور باعث می‌شود که آن‌ها با فضاهای شجاعانه ارتباط بگیرند.

 

 

 

 


راهکارهای طلایی برای حذف موانع شجاع بودن


بماند گاهی اوقات فرزندانمان نمی‌توانند شجاع باشند و در برابر شجاع بودن مقاومت می‌کنند، چه کار کنیم تا موانع شجاع بودنشان را کنار بگذاریم؟ مخاطب اول در اینجا، شما والدین گرامی هستید، زیرا یکی از اموری که مانع از شجاعت بچه‌ها می‌شود این است که فرزندانمان را هنوز «بچه» فرض می‌کنیم، به آن‌ها کار نمی‌سپاریم یا اگر کار هم بسپاریم مدام وسط کارشان وارد می‌شویم، اجازه نمی‌دهیم یک جاهایی بروند و تجربه کنند، حتی اگر هم خراب کنند، سریع وارد می‌شویم، به همین راحتی شجاعت و قدرت انتخاب را فرزندتان می‌گیرید.

 

 

 


به طور مثال قرار است کودک شما یک نیمرو درست کند، بالای سرش می‌ایستید و اینقدر به او امر و نهی می‌کنید که خسته می‌شود، این کار شما باعث می‌شود فرزندتان در همین حد انجام این کار ساده، شجاعت نداشته باشد و فکر کند همیشه باید پدر ومادر باشند تا بتواند کاری را انجام دهد.

 

 

 


اما بیایید یکم بر طبل بی‌خیالی بکوبید و در خانه به بچه‌ها کار بسپرید و بپذیرید که احتمال دارد این کار، یک مقدار فرزندتان را با مشکل مواجه سازد، یعنی صد در صد خوب انجام نشود، بله! بگذارید بچه با همان شجاعتش این کاررا انجام دهد و جلو برود، البته با راهنمایی‌های شما، این را گفتیم برای اینکه در بُعد رفتاری کودک متوجه شود با راهنمایی و مشورت از دیگران بهتر می‌تواند کار را به سرانجام برساند.

 

 

 


حمزه (ع) شجاعتش را چگونه خرج کرد؟


حجت‌الاسلام عجمی با تأکید بر اینکه اگر والدین در بعد رفتار، شناخت و گرایش موفق عمل کنند، می‌توانند فرزندانی شجاع به جامعه تحویل دهند، بیان می‌دارد یکی از موانع رفتاری بسترها، فضاها و محیط‌ها است، زیرا محیط بسیار تأثیر دارد. در محیطی که افراد آن انسان‌های بزدل هستند، طبیعی است که بسیار تأثیر دارد، حضرت حمزه سیدالشهدا (ع) در محیط خانواده قریش (بنی‌هاشم) تربیت شد که اکثر آن‌ها انسان‌هایی شجاع بودند. اگر شما هم می‌خواهید فرزندتان شجاعت حضرت حمزه (ع) را داشته باشد، یکی از راهکارها، راهکار گرایشی ایجاد علاقه به اهل بیت (ع) است. زیرا حمزه سیدالشهدا (ع) بسیار به پیامبر (ص) علاقه داشت و این علاقه سبب شد او شجاعتش را برای اسلام و پیامبر (ص) خرج کند.

 

 

 

 

 


شجاع بودن را این گونه برای فرزندتان جا بیندازید.


حال اگر یک مادری حتی در ظاهر از یک چیزی بترسد، ولی مدام ترس را جلوی بچه‌هایش ابراز نکند، تأثیرگذار است یا در محیط مدرسه اگر معلمی سر کلاس یک موضع منفعل و سطح پایین از یک مطلبی داشته باشد، او نمی‌تواند مفهوم شجاعت را انتقال دهد.

 

 


مثال ملموس در این زمینه را عملیات «وعده صادق» گره می‌زنیم، ببینید در مسأله «انتقام سخت» از رژیم صهیونیستی به خاطر حمله به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه، اگر معلمی، والدینی و مربی مدام از این صحبت کند که ایران نباید واکنشی نشان ندهد، زیرا آن‌ها بیش‌تر ما را می‌زنند، همین امر ایجاد ترس می‌کند و طبیعی است افرادی که تحت تأثیر چنین فضایی باشند، نسل شجاعی نخواهند بود. همچنین اگر در محیط گفتمانی خانواده، ترس غالب باشد، همیشه موضع ترس و انفعال در رفتار آن کودک وجود دارد.

 

 

 


این همه از شجاعت گفتیم؛ اما به راستی شجاعت چیست؟ «شجاعت» از اخلاق پسندیده است که در لسان دینی؛ به عنوان قوت قلب در مصاف با دشمن و تحمل دشواری‌های آن و در محاوره؛ به کسی که بتواند به ترس خود غلبه کند و جرأت کند با وجود ترسش کاری را انجام دهد، گفته می‌شود. در روایتی از پیامبر (ص) آمده است «أشجَعُ النّاسِ مَن غَلَبَ هَواهُ»؛ شجاع‌ترين مردم، كسى است كه بر هوس خود چيره آيد.

 


منبع :

فارس نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12447بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15092بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35319بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46330بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17349بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23225بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63805بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536599بازدید]
زردی نوزادان[494172بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11537بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11628بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11311بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16171بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [51021بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17799بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15286بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[11014بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8482بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13082بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14444بازدید]

از میان مقالات

کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
اغفال زنان برای جست و جوی قدرت، نه عشق (مقاله انتخابی)
بورس‌های تحصیلی؛ ابزاری برای نفوذ و جذب نخبگان (مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله چهارم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج دم
روش های افزایش شیر مادران شیرده
ناگفته های هدایای صنایع داروسازی به پزشکان (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1392 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
لوازم خانگی، جاسوسان مدرن امریکایی(مقاله انتخابی)
چگونه یک مصرف کننده مسوولیت پذیر گوشت باشیم؟(مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
توطئه حذف حجامت در ایران
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
آزمون تشخیص سیتی اسکن تهدیدی برای سلامتی (مقاله انتخابی)
دانشكده‌ها و دانشگاه‌هاي ما احمق‌هاي تحصيل‌‌كرده پرورش مي‌دهند(مقاله انتخابی)
تدابیر دوران بارداری (3)
کشتم شپش شپش کش شش پا را!!
درسنامه مزاج شناسی- مقاله هفتم: راه کارهای عملی و کاربردی مزاج شناسی- آزمون های مزاج شناسی
آنچه زنان ما در مورد به دنیا آوردن نوزاد هایشان نمی دانند.(مقاله انتخابی)
زیبایی اندام و تروریسم نرم ورزشی (مقاله انتخابی)