سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
بیماری های عفونی
کشتم شپش شپش کش شش پا را!!
تعداد: 5 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 52696]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

 

کشتم شپش شپش کش شش پا را!!

 

نوبرانه های طبّ جدید، یکی یکی از راه می رسند. بعد از ارمغان نگاه ناصحیح طب و بهداشت مدرن!! به زندگی و بهداشت در مورد بیماری های روحی و روانی، بیماری های سیستم ایمنی، انواع سرطان، بیماری های پوستی و .... کم کم شاهد آن هستیم که بیماری های عفونی و انگلی هم به زندگی ما برمی گردند؛ یعنی همان چیزی که طب جدید و اهالی آن، همیشه مکاتب طب قدیم را به دلیل عدم توانایی در مهار آنها مورد مؤاخذه قرار می دادند.


یکی از این بیماری ها که به سرعت به جبران سالهای غیبت خود پرداخته و اضطراب و نگرانی بسیاری از خانواده ها را در میان انفعال مسؤولین بهداشتی موجب شده است، شپش سر است.


واقعیت این است که نگاه طبّ سنتی به موضوع شپش کاملا متفاوت از نگاه طب جدید است. اگرچه این مقال، مجال پرداختن مفصل به این موضوع را نمی دهد اما  می توان به چند نکته اساسی اشاره کرد:


1- از نگاه طب سنتی ایران، مهم ترین عامل شیوع شپش، مشکلات تغذیه ای و سبک غلط زندگی است. اگرچه مشکلات بهداشتی و ازجمله کمی یا ناکارآمدی استحمام هم در این موضوع دخیل دانسته شده اند اما به نظر می رسد که در جامعه فعلی ما، آن چه شپش را مهمان موهای فرزندانمان کرده است، زندگی غلط و تغذیه ناصحیح است، به ویژه این که مشاهدات بالینی تایید می کنند که شیوع شپش در مناطق مرفه بیش از مناطق کمتربرخوردار است. بنابراین در پاسخ والدین مضطربی که از شپش گرفتن فرزند خود- علیرغم رعایت بهداشت پوست و مو- متعجب - و حتی خجالت زده- هستند باید گفت که این بیماری- حداقل در مدل هزاره سوّم آن- نه بیماری کثیفان که بیماری پرخوران و بدخوران و بی تحرکان است. درواقع امروزه شپش بیش از آن که بیماری فقرا باشد، مبتلابه اغنیاء و مرفهین است.

 

2- چنان که گذشت، مطالعات بالینی ثابت می کنند که ابتلا به شپش سر ارتباطی با وضعیت اقتصادی نداشته در تمام طبقات اجتماع ممکن است رخ دهد. بسیاری از مشاهدات و نیز اظهارنظرهای مسؤولین- ازجمله مسؤولین آموزش و پروش- نشان می دهد هم اکنون، شپش در نواحی مرفه و برخوردار- مثل مناطق یک تا سه تهران- شیوع زیادی پیدا کرده است. درحد بررسی های ما، طب جدید توجیه مناسبی برای این مساله ندارد. از سویی گفته می شود که بهبود وضعيت بهداشتي، اقتصادي و اجتماعي تاثير به سزايي در كاهش آلودگي به شپش داشته  و از سوی دیگر، در تناقض با این ادعا بیان می شود که ابتلا به شپش سر ارتباطی با وضعیت اقتصادی نداشته در تمام طبقات اجتماع ممکن است رخ دهد. مسؤولین اجرایی بر نکاتی مانند این تاکید دارند که در مدارس مناطق مرفه، عادت به درآوردن مقنعه و به دنبال آن افزایش تماس سرهای دانش آموزان با هم، بیشتر است که طبیعتا دلیل دلچسبی به نظر نمی رسد. امّا طب سنتی، این نحوه شیوع را مربوط به عواملی ازجمله نوع تغذیه، تحرک کمتر و ... در مناطق مرفه می داند.

 

3- دراین میان، مصرف زیاد انواع غذاهای غلیظ و لزج- مانند انواع فست فودها، تنقّلات مصنوعی، گوشت گاو، لبنیات و به ویژه شیر و ...- همراه با پرخوری و انواع مشکلات گوارشی متمهان اصلی شیوع دوباره شپش هستند. به نظر می رسد که ریشه کنی شپش نه با انواع داروهای موضعی بل با اصلاح سبک زندگی امکان پذیر باشد.

 

4- مشاهدات و گزارش ها از  بسیاری از داروخانه ها از کمیاب شدن داروهای ضدشپش می گویند. مشاهدات بالینی همکاران تایید می کنند که شپش های جدید، به درمان های رایج طب کلاسیک، مقاومت زیادی نشان می دهند. به نظر نمی رسد توجیه این مشاهدات با نظریات طب کلاسیک در مورد شپش، کار آسانی باشد. 

 

5- از نظر طب سنتی، استحمام- به معنی واقعی آن یعنی حمام گرم توام با تعریق و کیسه و سنگ پا کشیدن- می تواند منجر به کاهش شیوع شپش شود اما به عکس، دوش گرفتن به سبک امروزی، باعث حرکت اخلاط فاسد به سمت پوست می شود اما آنها را کاملا دفع نمی کند و این می تواند زمینه بروز شپش باشد. 

 

6- در طب سنتی، شیر، از متهمین تولید شپش است. بررسی علمی ارتباط شیوع شپش با مصرف زیاد لبنیات و حتی طرح توزیع رایگان شیر در مدارس می تواند حقیقت را آشکار کند.

 

7- اگر دفاع سیستم ایمنی در سطح پوست را در مورد شپش موثر بدانیم، می توانیم ضعف سیستم ایمنی در مردم این روزگار را به عنوان یکی از دلایل اصلی شیوع مجدد شپش- مانند بسیاری از بیماری های عفونی دیگر- مطرح کنیم. این مفهوم، در طب سنتی می تواند به عنوان یکی از انواع «ضعف» مورد بررسی قرار گیرد.

 

8-  کودکان پیش دبستانی و دبستانی (3 تا 10 ساله) و خانواده های آن ها بیشتر به شپش  مبتلا می شوند.


سوال: دلیل این توزیع سنی چیست؟ در طب سنتی، بر مساله بدخوری اطفال تاکید شده است. این مساله می تواند پایه ای برای توجیه شیوع بیشتر شپش در این گروه سنی باشد. همچنین، در این دوره و زمانه، اطفال به طور خاص، از بدی تغذیه رنج می برند.

 

9-    دختران بیش از پسران و زنان بیش از مردان به این عارضه مبتلا می شوند.

بنابر عقیده طب سنتی، تحلیل کمتر مواد در دختران و فعالیت بدنی کمتر آنها می تواند باعث تولید بیشتر اخلاط خام شود. از سوی دیگر، تنگی بیشتر منافذ پوستی دختران و حرارت پایه بدنی کمتر، باعث احتباس بیشتر مواد در زیر پوست می شود و اینها می توانند زمینه بروز شپش در دختران را نسبت به پسران افزایش دهند.

 

جمع بندی نکات درمانی


درمان شپش در طب سنتی، دارای دو محور اصلی است:


الف-  درمان های عمومی: شامل تمام تدابیر بهداشتی - به ویژه تدابیر تغذیه ای- و تدابیر درمانی به ویژه انواع پاکسازی ها و ... که منجر به کاهش تولید اخلاط خام یا کاهش حرکت آنها به سمت پوست یا دفع بهتر آنها از پوست می شوند.


ب-   درمان های موضعی: که یا باعث تحلیل و دفع موضعی اخلاط می شوند یا خود شپش را می کشند یا رشک آن را از مو جدا می کنند.


با توجه به نکات فوق و با نگاهی به تجربیات درمانی همکاران، می توان نکات درمانی ذیل را برشمرد:


الف-   توصیه های عمومی: 


 1- رعایت آداب صحیح تغذیه ازجمله: 


      - از پرخوری به شدّت بپرهیزید. 


      - بسم الله اول و شکر آخر غذا را با توجه بگویید.


     - قبل و بعد از غذا کمی نمک میل کنید.


     - غذا را زیاد بجوید.


     - از نیم ساعت به غذا تا دو ساعت بعد از آن، مایعات و میوه نخورید.


     - در وعده ناهار کمترین غذا را صرف کنید.


    - شام را در ابتدای شب میل کنید.


     - فاصله بین غذا و خواب حداقل دو ساعت باشد.


     - مصرف غذاهای غلیظ و لزج و برخی غذاها که بروز شپش را زیاد می کنند به حداقل برسانید:


  •       - گوشت گاو وگوساله، گوشت شکار، گوشت‏هاى كنسرو شده، کلّه‌پاچه و به‌ویژه پاچه، ماهی شور، گوشت قورمه شده، امعاء و احشاء حیوانات(دل و جگر و قلوه)، سيرابى.

  •      - انواع فست‌فودها و غذاهای مصنوعی و صنعتی، انواع سس‌های کارخانه‌ای، ماکارونی، سالادالویه.

  •       - غذاهای سرخ‌کردنی و چرب؛ غذاهای شب‌مانده؛

  •       - شیر ؛ توت، ازگیل، انجیر (در مقدار زیاد)؛

  •       - هر غذایی که با معده شما سازگار نیست و ایجاد سوءهاضمه، نفخ، ترش کردن و ... می کند. 


      - توصیه می شود در مدت درمان، غذاها دارای رطوبت کمتر و نمک بیشتری باشند.


     - خوردن سير، پونه، خربزه، باقلاى تازه، زردآلو، شفتالو، شلغم، و ميوه ‏هاى شيرين آب‏دار، غذاها یا داروهایی که ادرار را افزایش می دهند، و گوشت هاى كم ‏چربى خوب پخته شده،در دوران درمان شپش مفید است اگرچه اصل پرهیز از پرخوری در همه این موارد باید رعایت شود.


     - برخی همکاران توصیه می کنند که فرد مبتلا، در طول درمان، هر روز دو تا سه استکان از مخلوط عرق های کاسنی و شاهتره بخورد. این ترکیب ساده که تقریبا به همه افراد می سازد و مزه خوبی هم دارد، با تقویت هضم، رفع انسداد های کبدی و تعدیل همه اخلاط، کمک مناسبی در موفقیت اقدامات درمانی است؛ درعین حال که خارش فرد را نیز کم می کند.


 2- افزایش فعالیت بدنی در حد ایجاد تعریق مناسب.


 3- استحمام، هفته ای یک بار به شیوه ای که منتهی به تعریق مناسب شود. بیمار بهتر است در حمام یک بار تن خود را با آب نمک رقیق- ترجیحا همراه با کمی سرکه- و سپس با آب معمولی بشوید.


 4- استفاده از تن پوش های نخی.


ب-   درمان های موضعی:

  

جمع بندی تجربیات همکاران و مستندات کتب طب سنتی ما را به این نتیجه رساند که سه درمان اصلی موضعی شپش، می تواند شامل سرکه موضعی، شانه زدن و روغن مالی باشد:


 1- سرکه 

 

احتمالا با جلا دادن و باز کردن منافذ پوستی و نیز قدرت تحلیل خود، راه خروج اخلاط را از پوست فراهم می کند؛ ممکن است اثر مستقیمی نیز در از بین بردن شپش ها و نیز سست کردن اتصال رشک ها به موها داشته باشد.


 پیشنهادهای مختلفی برای استفاده از سرکه داده شده که عمدتا عبارتند از:


       i.      کمپرس سر با سرکه: مدت زمان کمپرس از 20 دقیقه تا 4 ساعت ذکر شده که نیم ساعت، زمانی منطقی به نظر می رسد. برای این کار، هم پوست سر و هم موها باید کاملا با سرکه آغشته شوند و سپس سر با پوششی پلاستیکی پوشانده شود.


       ii.      آغشته کردن مکرر یک شانه دندانه ریز با سرکه و شانه زدن سطح پوست سر به مدت بیست دقیقه تا نیم ساعت.


نکته1: نوع سرکه مورد استفاده تفاوتی نمی کند هرچند ممکن است سرکه انگور، به دلیل تندی بیشتر خود، اثر درمانی مناسب تری نسبت به سرکه سیب داشته باشد. بعضی اساتید، سرکه عنصلی را به عنوان بهترین سرکه برای درمان شپش معرفی می کنند. برخی نیز مخلوط کردن کمی صبر زرد با سرکه را مفید می دانند.


نکته2: برخی بر ترقیق سرکه با آب تاکید دارند. اما تجربیات نشان می دهد که عملا می توان سرکه خالص را نیز برای درمان به کار برد.


نکته3: برخی تجربیات بر استفاده از سرکه گرم شده صحه می گذارند. احتمالا، سرکه گرم، قدرت پاک کنندگی بیشتری خواهد داشت.


نکته 4: استفاده از سرکه در افراد دچار ضعف اعصاب باید توام با احتیاط بیشتری باشد.


 2- روغن مالی

 

به نظر می رسد که کار اصلی روغن ها، خفه کردن شپش های زنده و نیز سست کردن اتصال تخم های شپش به موهاست.

 

روغن های مختلفی برای این کار پیشنهاد شده است(روغن ترب، روغن زیتون، کره، روغن بادام شیرین، روغن اکالیپتوس، گلیسیرین و ...) که بسته به شرایط، قابل استفاده اند. نکته جالب این که بسیاری از همکاران تاکید دارند که استفاده از سس مایونز، اثربخشی بیشتری نسبت به بسیاری از روغن ها دارد.

 

روش عمل

 

به همه جای موها و پوست سر خود روغن بمالید. اگر موهای بلندی دارید، بعد از روغن مالی، موها را در قسمت بالای سر خود جمع کنید و با کلاه حمام یا حوله آنها را بپوشانید. برای آلوده نشدن گردن و لباس ها، حوله ای را دور گردن خود ببندازید. بین 3 تا 8 ساعت موهای خود را در این حالت نگه دارید و سپس آنها را بشویید. برای تشویق خودتان!! ظرفی پر از آب داغ و صابون آماده کنید و حوله ای که دور موها پیچیده اید را داخل آن قرار دهید تا شپش های مرده و تخم های آن که در آب شناور می شوند را ببینید.


نکته: روغن مالی سر در زنان باردار باید با احتیاط بیشتری انجام شود.


 3- شانه زدن


 به نظر می رسد شانه کردن نوعی ماساژ باشد که مواد زیرپوست را تحلیل می برد. به این دلیل حتی برخی، شانه زدن را از دو کار دیگر مهم تر می دانند.


       i.      بهتر است شانه دارای دندانه های نازک و فلزی باشد.


       ii.      فاصله ‌دندانه‌های‌ شانه‌ باید به‌ اندازه‌ای‌ باشد که‌ عملا رشک‌ را از موهای‌ سر جدا نماید.


       iii.      درصورتی که شانه دندانه ریز ندارید، می توانید چند لایه نخ نازک را بین دندانه های شانه بکشید.


       iv.      بنابر دلایل فوق، شانه زدن باید هم پوست سر و هم موها را شامل شود.


       v.      شانه زدن را تا جایی ادامه دهید که موهایتان عاری از شپش به نظر آید.


زمان بندی درمان های موضعی و سایر نکات عملی آن


1-    بهتر است این مراحل به همان ترتیب فوق انجام شود، یعنی ابتدا سرکه، سپس روغن مالی و بعد از شستن روغن ها، شانه کشیدن.


2-    این کارها روزی یک بار انجام می شود.


3-    تناوب پیشنهادی این است که سه روز، درمان ها تکرار شود و بعد از یک هفته استراحت، دوباره سه روز انجام شود.


4-    پیشنهاد می شود برای خشک کردن موها بعد از شستشو از سشوار استفاده شود. احتمالا گرمای حاصله، شپش کشی را تسریع و تسهیل می کند.


5-    برخی همکاران، در انتها یا ابتدای درمان روزانه، استفاده از شامپو GBH را هم پیشنهاد می کنند که زیاد ضروری به نظر نمی رسد.


6-    تجربه همکاران نشان می دهد که حتی انجام یکی از سه درمان فوق نیز می تواند کارگشا باشد.


7-    درمان با تناوب کمتر- مثلا یک روز درمان و تکرار آن یک هفته بعد- هم می تواند کافی باشد هرچند احتیاط بهتر است.


8-    برخی پیشنهادهای درمانی دیگر:


- مدتى با آب جوشانده‏ى برگ چغندر يا آب نعناى تازه يا آب جوشانده‏ى نعنا يا آب جوشانده‏ى آويشن، سدر را خمير كرده و سر را بشوييد.

 

- نوره(واجبی، موبر): استفاده از نوره در کتب مختلف طب سنتی مورد تاکید قرار گرفته و ظاهرا اثربخشی بسیار مناسبی دارد:


« و آنچه اين حقير بتجربه رسانيده ‏ام اين است كه بعضى از مردم به گذاشتن واجبى در حمام و پس از آن با كيسه حمام تميز كردن و صابون زدن در هر سه روز تكرار كردن رفع شده است.»


 نکته مهم در استفاده از نوره آن است که حتما آن را رقیق کرده و برای مدت کوتاهی استفاده شود تا منجر به ریزش مو نشود.

 

- چند روز متوالى به حمام رفته و سر را با تايد بشوييد تا بدين طريق از شر رشك و شپش رهايى يابيد.

 

- دود دادن عنبرنسارا در فراری دادن شپش ها موثر است اما بهتر است به افرادی توصیه شود که خارش زیادی دارند.

 

- یک کیلو سرکه، 50گرم تنباکو و یک عدد نفتالین را با هم مخلوط کرده پس از 24 ساعت صاف کرده، سه روز داخل موها اسپری شود و سه ساعت بعد شسته شود. بعد از این سه روز، یک روز روغن مالی و شانه کشیدن هم انجام شود.

 

- شامپوی دایمتیکون موجود در بازار دارویی کشور هم اثربخشی مناسبی دارد.

 

- یک قاشق غذاخوری پر، اسپند آسیاب شده در یک لیوان آب جوش برای موهای کوتاه (و یا دو قاشق و دو لیوان برای موهای بلند) را ۱۵دقیقه دم کنید؛ سپس کل موها را با آن آغشته کرده و ۴۵دقیقه با کلاه پلاستیکی یا کیسه پلاستیکی موها را بپوشانید و بعد با آب- بدون هیچ شوینده ای- موها را آبکشی کنید. 

 

1 قاشق حنا با 1 قاشق پودر صبرزرد «آلوئه ورا» مخلوط کنید و روزی یک تا سه بار به سربمالید. فقط به داخل چشم نرود. ده دقیقه بعد بشویید.

 


سوالات و برداشت های بحث درمان


1-    آیا نیاز به ضدعفونی و استریل کردن محیط هست؟ با توجه به نظر طب سنتی ظاهرا نیازی به این کار نیست. به نظر می رسد محیط های فعلی شیوع شپش یعنی مدرسه ها و منازل، عملا هم نیازی به این کار نداشته باشند.


2-    آیا نیاز به درمان سایر اعضای خانواده هست؟ با توجه به نظر طب سنتی، خیر. به نظر می رسد آن چه مهم تر است این است که به اعضای خانواده در مورد رعایت تدابیر حفظ الصحه تذکر داده شود.


3-    آیا نیاز به عدم حضور کودک مبتلا در مدرسه هست؟ باز هم بر طبق نظر طب سنتی خیر. اما لازم است که با رعایت تدابیر بهداشتی، امکان انتقال شپش را به حداقل رساند.


4-    آیا نیاز به تدابیر پیشگیرانه در مورد شپش هست؟ اگر منظور، تدابیر یهداشتی باشد، بله. به عبارت دیگر، در محیط های شیوع شپش، باید افراد غیرمبتلا را به مراقبت های مناسب در مورد سبک زنگی رهنمون کرد. ولی در مورد درمان، بهتر است تنها به درمان افراد مبتلا بسنده کرد.


5-    چرا شپش ها به داروهای رایج مقاوم شده اند؟ شاید یک پاسخ این باشد که شپش ها مقاوم نشده اند بلکه تولید آنها در بدن های آلوده ما سرعت گرفته است. شاید هم نوع اخلاط فاسد ما جوری باشد که شپش حاصله، قدرت بیشتری از اسلاف خود دارد!


6-    آیا نیاز به کوتاه کردن موی فرد مبتلا هست؟ تنها دلیل لازم برای این کار، سهولت انجام درمان های موضعی است و به خودی خود، دلیلی برای آن وجود ندارد.


7-    آیا نیازی به استریل کردن البسه وجود دارد؟ از دیدگاه طب سنتی، ان چه مهم تر است، استفاده از البسه تمیز و نخی است تا تبادلات پوستی با بهترین کیفیت انجام شود در عین این که انواع بخورها یا اقدامات مشابه برای کشتن شپش های موجود در لباس ها هم ذکر شده است.

 

 

 

منبع :

در نگارش این مقاله از منابع زیر کمک گرفته ام:



- القانون في الطب (طبع بيروت) / ج‏4 / 404 / فصل في القمل و الصيبان ..... ص : 404


- الحاوي في الطب / ج‏7 / 485 / في القمل و الصؤاب ..... ص : 485


- كامل الصناعة الطبية / ج‏2 / 295 / [في القمل‏] ..... ص : 295


- ذخيره خوارزمشاهى / ج‏3 / 180 / باب نهم اندر شپش كه در پوست پديد آيد ..... ص : 179


- المنصوري في الطب (ترجمه) / 341 / آنچه از پيدايش شپش جلوگيرى مى‏كند و آنها را نابود مى‏سازد: ..... ص : 341


- خلاصة التجارب (طبع جديد) / 185 / تدبير رفع شپش غلبه و شش پاى ..... ص : 185


- دقائق العلاج / ج‏1 / 633 / فصل جلوگيرى از توليد شپش ..... ص : 633


- بهاء الدوله، بهاء الدين بن مير قوام الدين، خلاصة التجارب (طبع جديد)، 1جلد، دانشگاه علوم پزشكى تهران - تهران، چاپ: اول، 1387 ه.ش. ص185


- هداية المتعلمين في الطب / متن / 217 / باب القمل ..... ص : 217


- كناش في الطب / 44 / [القمل‏] ..... ص : 44


- طب الفقراء و المساكين / النص / 51 / الباب الخامس في علاج القمل الكائن في الرأس.


- عقيلى علوى شيرازى، سيد محمد حسين بن محمد هادى، مخزن الأدوية (فرهنگنامه داروهاى پزشكى سنتى)، 1جلد، مؤسسه انتشارات باورداران - تهران، چاپ: اول، 1380 ه.ش. ص396


- برهان رسا (مقامع رشيق لمنكري طب العتيق) /  ص : 162


- دائرة المعارف گياه درمانى ايران / 58 / رشك و شپش سر ..... ص : 57


- راهنماى داروهاى تندرستى / متن / 574 / در علاج قمل ..... ص : 574


- تجربیات افواهی.


- تجربیات شخصی.



نظرات
  سلام خسته نباشید مطالبتون خیلی مفید بود میخواستم ازتون سوال بپرسم آیا شپش سر به بدنم منتقل میشود من احساس راه رفتن و گزیدگی پراکنده در بدن دارم
ارسال کننده نظر : مهشید جابری      تاریخ ارسال نظر : ۲۵ دي ۱۴۰۲
  

سلام. امکان آن هست. در این حال نیاز به پاکسازی عمومی بدن هست.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ دي ۱۴۰۲



  سلام بهتره اینجوری بگم،همه راهکارهای دفع شپش هم مفیدن و هم مفید نیستن چرا مفیدن؟چونکه قطعا تاثیر میزارن همشون و چرا مفید نیستن؟چون شپش تو کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به اون ماده دارویی اندام تنفسی خودش رو تغییر میده و با اون گاز همزیستی میکنه اون دارو فقط و فقط بار اول تاثیر خوبی میتونه داشته باشه و در دفعات بعدی علناانگار بهشون قدرت مضاعف میدیم..تنها راهکار اینه که اولا یه مدت باید با جدیت فکرو ذهنتونو معطوف کنید به شپش و فک نکنید که داروی امروزو استفاده کردید و میتونید کل روزو بخوابید چون قطعا توسط میزبان همه جای خونه پخش شده...باید تمام روشهای سنتی و دارویی رو انجام بدید ولی هر روز یک یا دوتا متفاوت رو چون شپش نمیتونه اندام تنفسی خودشو همزمان با چند گاز مختلف تطبیق بده و در نهایت طی چند روز ریشه‌کن میشه.این تنها راهه دفع شپش‌های امروزیه که هر روز از یک یا دو چیز استفاده کنید مثلا امروز اسپند،فردا سرکه،روز بعد آبلیمو،روز بعد روغن زیتون،و...
ارسال کننده نظر : علی      تاریخ ارسال نظر : ۲۰ فروردين ۱۴۰۰


  ضمن عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما،به جرات میتونم بگم برای اولین بار یه مقاله دقیق و جامع درباره شپش تونستم ببینم که اونم همین مقاله شما بود که نشون میده واقعا مطالعه و بررسی کردید چون منی که الان پنج ماهه آلوده به شپش هستم علنا مقاومت فوق‌العاده این موحود رو در مقابل هر نوع دارویی دیدم.چه داروی سنتی و چه صنعتی تا حالا هیچکدوم به صورت قطعی جواب نداده ولی تا اینجای کار بیشتر از آب پیاز و لوسیون دای‌لیس راضی بودم فقط مشگل اینجاس که وقتی بع یه چیزی مقاومت نشون میدن استفاده دوباره از اون دارو رو کلا بیخیال بشید چون دیگه اون داره براشون حکم نوشابه نیروزا رو داره.امروزم از محلول سیر و لیمو تازه استفاده کردم خدا کنه این یکی حداقل اثر کنه
ارسال کننده نظر : علی      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ فروردين ۱۴۰۰


  سلام آقای دکتر من کلاس اول بودم شپش داشتم رفع شد ولی الان هم که دارم که کلاس هفتم هستم هر کاری میکنم رفع نمیشه میخوام برم کچل کنم
ارسال کننده نظر : حانیه      تاریخ ارسال نظر : ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
  

سلام. معمولا نیازی به تراشیدن موها نیست. نکات لازم در مقاله آمده است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۵ بهمن ۱۳۹۹



  دختر من ۸ سالشه دختر همسایمون امد پیشش بازی کنه سرش شپش داشت موهای دخترم تمیزن رشک اصلا نداره فقط روزی یا دوروزی تو موهاش یه دونه شپش میبینم تمام لباساشو شستم پتو بالشت تشکشم تمیز کردم نمیدونم از کجا میان دارم دیوونه میشم خواهشن کاری بگید انجام بدم
ارسال کننده نظر : مینا      تاریخ ارسال نظر : ۳۰ مرداد ۱۳۹۸
  

سلام. بهتر است مقاله را مطالعه بفرمایید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۰ مرداد ۱۳۹۸



  فقط رنگ مو.سرکه روغن سس اسفند کچل کردن همه را انجام دادیم.اما برمیگشت.رنگ مو بی دردسر همه را تارومارکرد.
ارسال کننده نظر : سلام      تاریخ ارسال نظر : ۲۳ بهمن ۱۳۹۷


  سلام اقای دکتر من مادر بزرگم در روستا زندگی میکنند من هر وقت اونجا میروم بیشتر در فصل تابستان حشره ای به نام کک منو نیش میزنه من اصلا تابحال این حشره رو ندیدم ولی تمام بدنمو نیش میزنه,الان که این پستو خوندم برام سوال پیش اومد که کک هم مثل شپش خونی که خلط در اون زیاده دوست داره؟!اخه منو بیشتر از همه نیش میزنه,واینکه همه بهم میگن چون گوشتت شیرینه این همه نیشت میزنه,الان فهمیدم نه تنها که شیرین نیستم بلکه یه جورایی هم مریضم
ارسال کننده نظر : mona      تاریخ ارسال نظر : ۲ بهمن ۱۳۹۷


  از اینکه این مطالب مفید را در اختیار همگان قرار می دهید سپاسگزارم انشا الله موفق باشید و روز به روز تبحرتان افزون گردد اگر از طب مدرن میخواستیم کمی از این اطلاعات مدرن بدرد نخور خود را در اختیار بگذارند با صرف کلی هزینه و بدون پاسخگویی نهایی رها میشدیم همینطور که در سایر بیماریها فقط به تجویز انواع آنتی بیوتیک و مخدر و مسکن ها میپردازند و بیمار شفا نمی دهند
ارسال کننده نظر : احسان      تاریخ ارسال نظر : ۱۳ دي ۱۳۹۷


  با سلام خدمت جناب دکتر.خواستم تجربه ام را در درمان شپش سر با جنابعالی درمیان بگذارم.مادرم برای درمان شپش سر یکی از اقوام که دوست نداشت موی سرش را کوتاه کند از مخلوط حنا با کلپوره استفاده کرد و به راحتی جواب گرفت.حنا با کلپوره مخلوط با آب برای چند ساعت روی سر شان بود و به راحتی باعث کشتن شپش ها و از بین رفتن تخم آن ها شد. این هم یک درمان ساده و بیضررپیشنهادی به همه کسانی که از این معضل رنج میبرند.
ارسال کننده نظر : فاطمه      تاریخ ارسال نظر : ۹ آذر ۱۳۹۵


  سلام منو بچه هام این بیماری مضحک رو گرفتیم دوسال قبل از درمانهای متعددی استفاده کردم ولی خیلی طولانی بود و اذیت کننده تا اینکه از یک سایت سنتی درمان با نوره یا همون واجبی استفاده کردم به این صورت که ان را رقیق کردم مثل دوغ غلیظ و در حمام موهایم که خیس بود واجبی رو به مدت دو دقیقه نه بیشتر سر را ماساژ دادم و بلافاصله بعد از شستو شو از سرکه طبیعی استفاده کرم و سر را ماساژ دادم و شانه هم زدم و به مدت سه روز این کار را انجام دادم و خوشبختانه از شر این موجود موذی نجات یافتیم بسیار درمان عالی بود باتشکر از سایت خوب شما
ارسال کننده نظر : زیبا      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ تير ۱۳۹۵


 
12
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

مسواک وحیانی
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
دنیای زیبای دینداران
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
هوش جنسی کودک
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)