سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد
داروخانه
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 11864]

[نسخه چاپی]

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟

 

 

 

 

قارچ گانودرما  با نام لاتین  reishi یا ganoderma   از هزاران سال پیش در طب سنتی آسیای شرقی مورد استفاده بوده است. در چین نمادی از سلامتی و طول عمر به همراه شادی و اقبال در زندگی بوده و بیش از ۲۰۰۰ سال است که برای درمان پزشکی استفاده می شود. گانودرما زمانی تنها برای امپراطوران و بزرگان استفاده می شد و در اختیار عموم مردم قرار نداشت. ثروتمندان در دوران باستان با امید جاودانگی و آرامش، از نوشیدنی گانودرما استفاده می کردند. در چین باستان از گانودرما با عناوینی همچون “گیاه توانمندی معنوی” و “قارچ ده ساله” یاد می کردند. در باور چین باستان نوشیدن معجونی از قارچ گانودرما ، جاودانگی و طول عمر را به ارمغان می آورد.

 

 

فواید و اثر بخشی


سطح شواهد در سطح بالایی از نظر علمی نیست و در سطح insufficient evidence یا "شواهد ناکافی" قرا می گیرد.


۱- تومورهای غیرسرطانی در روده بزرگ و راست روده: تحقیقات اولیه نشان داده است که مصرف عصاره‌ی این قارچ به مدت ۱۲ماه تعدادی از تومورهای روده را در افراد مبتلاء به آدنوکارسینوم روده کاهش می‌دهد.

 

۲- گرفتگی رگ ها: تحقیقات اولیه نشان می‌دهد احتمالا مصرف نوع خاصی از محصولات این قارچ (Ganopoly) می‌تواند علائم مربوط به تنگی عروق قلبی شامل درد قفسه سینه و تنگی نفس را کاهش دهد. ( کاهش علائم نه درمان)

 

۳- بیماری دیابت: تحقیقات اولیه نشان داده است که مصرف نوع خاصی از محصولات این قارچ  (Ganopoly)به مدت 12 هفته مقدار هموگلوبین را کاهش می‌دهد ولی هیچ تاثیری بر سطح قندخون در افراد با دیابت نوع دو ندارد.

 

4- هپاتیت :B تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که مصرف نوع خاصی از محصولات این قارچ (Ganopoly) برای 12 هفته می‌تواند مقداری از میزان ویروس هپاتیت B را در بدن کاهش دهد. همچنین به نظر می رسد این محصول عملکرد کبدی را در افراد مبتلا به این بیماری بهبود بخشد.

 

5- کلسترول خون: تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که استفاده روزانه از عصاره قارچ گانودرما به مدت 12 هفته سطح کلسترول را در افرادی که فشار خون بالا و یا کلسترول بالا دارند، تحت تاثیر قرار نمی دهد.

 

6- فشار خون: شواهد متناقض در مورد اثرات قارچ گانودرما در فشار خون بالا وجود دارد. تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده روزانه از عصاره قارچ گانودرما به مدت 12 هفته، فشار خون را در افرادی که دارای اندکی فشار خون بالا هستند کاهش نمی دهد. با این حال، تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که مصرف قارچ گانودرما باعث کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون شدید می‌شود.

 

7- سرطان ریه: تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که مصرف قارچ گانودرما، تومورهای ریه را کاهش نمی‌دهد. با این حال به نظر می‌رسد که عملکرد سیستم ایمنی و کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان ریه را بهبود می‌بخشد.

 

فواید متعدد دیگری نیز برای این قارچ از قبیل تاثیر روی دردهای عصبی، سیستم ایمنی، عفونت های ویروسی و... بیان شده که برای رد یا اثبات آن نیاز به تحقیقات بیشتری است و شواهد کافی تا کنون در اختیار نیست.

 

نکته: با توجه به این که تمام تاثیرات فوق در قسمت شواهد ناکافی تقسیم بندی شده است پس توصیه به تجویز آن جهت مراجعین نمی‌شود.

 

 

اثرات جانبی و ایمنی

 

  • مصرف پودر قارچ در مدت زمان بیش از یک ماه احتمالا غیرایمن و به همراه خطر آسیب به کبد می‌باشد.
  • مصرف خوراکی عصاره قارچ به میزان یک سال احتمالا ایمن و بی خطر است.
  • سایر عوراض احتمالی قارچ گانودرما شامل موارد زیر است:

 

 

  1.    خشکی مخاط دهان، گلو و بینی همراه با خارش
  2. ناراحتی معده
  3.   خونریزی بینی
  4. مدفوع خونی
  5.   مصرف شراب این قارچ می‌تواند منجر به راش (ضایعات پوستی) شود.
  6.   تنفس هاگ این قارچ می‌تواند منجر به بروز آلرژی شود.

 

 

هشدارها

 

مصرف در بارداری و شیردهی: هیچ گونه شواهد قابل اطمینانی مبنی بر بی‌خطر بودن مصرف این قارچ در بارداری و شیردهی وجود ندارد. بنابراین توصیه می‌شود از مصرف این قارچ اجتناب شود.

 

مصرف در خونریزی: مصرف مقدار زیاد این قارچ خطر خونریزی را در افراد با اختلالات خونریزی دهنده افزایش می‌دهد.

 

فشار خون پایین: به نظر می رسد این قارچ قادر به کاهش فشار خون است و این نگرانی وجود دارد که ممکن است در صورت مصرف، فشار خون پایین بدتر شود و در درمان مداخله ایجاد کند. در فشار خون خیلی پایین بهتر اجتناب شود.

 

ترومبوسیتوپنی (کاهش تعداد پلاکت های خون): دوزهای بالا از این قارچ ممکن است خطر خونریزی در افراد مبتلا به ترومبوسیتوپنی را افزایش دهد.

 

جراحی: دوزهای بالا از قارچ گانودرما ممکن است در بعضی افراد خطر خونریزی را در صورت استفاده قبل یا بعد از جراحی افزایش دهد. قارچ گانودرما حداقل 2 هفته قبل از عمل جراحی استفاده نشود.

 

 

تداخل دارویی

 

 

1. مصرف همزمان قارچ گانودرما با داروهای ضد فشارخون تداخل دارد. قارچ گانودرما ممکن است فشار خون را کاهش دهد. مصرف قارچ گانودرما همراه با داروهای ضد فشار خون می تواند فشار خون فرد را خیلی کاهش دهد. تعدادی از داروهای کاهنده فشارخون عبارتند از: کاپتوپریل، انالاپریل، لوزارتان، والسارتان، دیلتیازیم، آمیلودیپین، هیدروکلروتیازید، فوروزماید و...

 

2. داروهای ضد انعقاد خون با گانودرما تداخل دارند. دوزهای بالا از قارچ گانودرما ممکن است باعث کاهش سرعت لخته شدن خون شود. مصرف قارچ گانودرما همراه با داروهای ضد انعقادخون احتمال کبودی و خونریزی را افزایش می‌دهد.

 

تعدادی از داروهای ضد انعقادخون عبارتند از: آسپرین، کلوپیدوگرل (پلاویکس)، دیکلوفناک، ایبوپروفن، ناپروکسن، دالتپارین، اناکساپرین، هپارین، وارفارین و...

 

دوز و میزان مصرف: دوز مناسب از قارچ گانودرما بستگی به عوامل متعددی نظیر سن، سلامتی و چندین شرایط دیگر دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین دوز مناسب برای قارچ گانودرما وجود ندارد. به یاد داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوما ایمن نیستند و دوز آن‌ها می تواند مهم باشد.

 

 



منبع :

دفتر بهبود تغذيه جامعه


ترجمه و تنظیم: زارعی نسب – کارشناس تغذیه


سایت معتبر  webmd



نظرات
  سلام و وقت تون به خیر آقای دکتر ، آیا دم کرده قارچ گانودرما رو میشه با آب لیموترش مصرف کرد !؟
ارسال کننده نظر : محسن بهروزی      تاریخ ارسال نظر : ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
  

سلام. اطلاعات علمی زیادی درباره این قارچ ندارم.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ فروردين ۱۳۹۹



  باعرض سلام. از نظرشما روغن بنفشه با پایه بادام بهتره یا زیتون. برای مصارف پوستی
ارسال کننده نظر : موسوی      تاریخ ارسال نظر : ۱۴ تير ۱۳۹۸
  

سلام. بادام.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۵ تير ۱۳۹۸



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
بزرگی خوش خیم پروستات
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
دنیای زیبای دینداران
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
آرامش دیداری (2)
هوش جنسی کودک
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)