سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
عوارض ناشناخته محصولات دستکارى شده ژنتیکى(مقاله انتخابی)
تعداد: 3 میانگین: 3.67
[تعداد بازدید : 7541]

[نسخه چاپی]

عوارض ناشناخته محصولات دستکارى شده ژنتیکى

جرمى ریفکین1 

 

چکیده:


روند رو به پیشرفت اکتشافات علمى و اختراعات تکنولوژیک، بدانجا رسیده است که مى تواند در ژن ها و هسته هاى سلولى موجودات، تغییر و تحولاتى را ایجاد نموده و پدیده ها و موجوداتى جدید اعم از گیاهى و جانورى را خلق نماید، اما سؤالى که در این میان بدون پاسخ و مبهم مانده، این است که آیا پدیده دستکارى در ماهیّت و عناصر مشکلّه موجودات و مخلوقات خداوند، امرى بى خطر و فاقد عوارض زیست محیطى و بهداشتى و... است؟ مقاله زیر، به اجمال، مطالبى درباره این سؤال مطرح کرده است. 

 


بیستم مى سال 1999 بود که اصطلاح «آلودگى ژنتیکى» رسما وارد فرهنگ عمومى شد. دانشمندان دانشگاه کورنل طى گزارشى در نشریه «نیچر» اعلام نمودند که ذرت اصلاح شده اى که حاوى نوعى ژن سمّى با عنوان «بى تى» بود، سبب نابودى 44 درصد کرمْ پروانه هایى شد که از برگ هاى این نوع ذرت تغذیه نمودند و این در حالى بود که همه کرمْ پروانه هایى که از گروه هاى طبیعى استفاده نموده بودند، زنده ماندند. نتایج این رویداد، زمانى تکان دهنده تر است که از این حقیقت آگاهى یابیم که امروزه حدود 25 درصد محصول ذرت آمریکا، حاوى ژنِ پیوندى بى تى است و ایالت هاى شمالى آمریکا که مرکز اصلى تولید این محصول کشاورزى هستند، دقیقا همان منطقه اى است که همه ساله، نیمى از این نوع پروانه در آن جا متولد مى شوند. 

 
به دنبال آشکار شدن نتیجه این تحقیقات، شمار دیگرى از دانشمندان از پیامدهاى زیست محیطىِ دیگر محصولات اصلاح شده ژنتیکى اى که هم اینک در عرصه مزارع کشاورزى شاهد کشت آن ها هستیم، ابراز نگرانى کرده اند. تعدادى از منتقدین نیز این سؤال را مطرح مى نمایند که چرا این گونه مطالعات، پیش از معرفى و استفاده از محصولات اصلاح شده اى همانند ذرت، سویا، پنبه و... که هم اینک میلیون ها هکتار از زمین هاى کشاورزى را تحت پوشش خود قرار داده اند، صورت نمى پذیرد؟ حقیقت آن است که محصولات اصلاح شده ژنتیکى، به نحوى اساسى با محصولات طبیعى متفاوت اند و این تفاوت اساسى، ریشه در این واقعیت دارد که این نوع محصولات دربرگیرنده ژن هایى در ساختار زیستى خود هستند که از گونه هایى کاملاً نامرتبط، به این ساختار راه یافته است. به عنوان نمونه، چندى پیش دانشمندان با وارد نمودن ژن مقاوم در برابر سرماى سفره ماهى به رمز ژنتیکى سیب زمینى، به خلق گیاهى مبادرت ورزیدند که در برابر دوره هاى مختلف سرما مقاوم است. اگرچه دانشمندان از مدت ها پیش در قلمرو گیاهان قادر به پیوندهایى در خویشاوندان گیاهى بودند، اما ابزار نوین ژنتیکى، این امکان را براى آن ها فراهم آورده تا تقریبا همه مرزهاى زیستى را درنوردیده و ژن ها، ویروس ها، باکترى ها و دیگر حیوانات و گیاهان را به رمز ژنتیکى محصولات سنتى وارد نمایند. 

 
از سوى دیگر، بوم شناسان نیز نسبت به تأثیرات و پیامدهاى نقض مرزهاى طبیعىِ گونه ها دچار تردید شده اند. به عنوان مثال، برنامه هاى بلندپروازانه اى را در نظر آورید که با هدف مهندسى گیاهان داراى ژن پیوندى، طراحى شده اند تا بتوان از آن ها به عنوان کارخانه هاى تولید دارو و مواد شیمیایى استفاده نمود. واقعیت آن است که حیوانات علف خوار، پرندگان دانه خوار و حشرات موجود در خاک، امروزه براى نخستین بار در معرض گستره اى از داروهاى اصلاح شده ژنتیکى، واکسن ها، آنزیم هاى صنعتى، مواد و فرآورده هاى پلاستیکى و صدها ماده بیگانه اى قرار گرفته اند که عواقب و پیامدهاى آن ها واقعا بى حدّ و حصر است. 

 
در طى ده سال گذشته، شرکت هاى فعال در حوزه علوم زیستى در پى معرفى هزاران گیاه آزمایشگاهى داراى ژن پیوندى بوده اند که هم اینک میلیون ها هکتار از مزارع کشاورزىِ سراسر جهان را تحت پوشش خود قرار داده اند. بوم شناسان در این باره بر این باورند که مخاطرات رها ساختن این محصولات جدید به زیست کره، مشابه مخاطراتى است که در عرضه موجودات غیربومى در آمریکاى شمالى در دهه هاى قبل، شاهد آن بوده ایم. اگرچه بسیارى از این موجوداتِ غیربومى بدون اختلال و نابسامانى جدّى اى خود را با اکو سیستم هاى این منطقه سازگار نمودند، اما درصد اندکى از آن ها براى گیاهان و جانداران این قاره ویرانى هایى به بار آوردند. 


اگرچه هرگاه موجود اصلاح شده ژنتیکى اى در عرصه طبیعت رها شود، تنها احتمال اندکى براى از کنترل خارج شدن آن وجود دارد؛ چرا که این گونه ها نیز همانند گونه هاى غیربومى به نحوى مصنوعى به محیط زیست پیچیده اى وارد مى شوند که در طول تاریخ بلند تکامل با شبکه اى از روابط بسیار منسجم و منظم همراه شده است، اما این دلیلى براى بى توجهى به مخاطرات و پیامدهاى چنین احتمال هاى اندکى نیز محسوب نمى شود. هم اینک، عمده تلاش هاى موجود در حوزه کشاورزىِ بیوتکنولوژى، معطوف به خلق گیاهان مقاوم در برابر علف کش ها شده است. شرکت هاى فعال در حوزه علوم زیستى همانند «مونسانتو» و «نواریتس» با هدف افزایش سهمشان در بازار جهانىِ در حال رشدِ سموم علف کش، به خلق محصولات داراى ژن پیوندى اى روى آورده اند که در برابر همین سمومِ تولیدى خودشان مقاوم هستند. به عنوان نمونه، بذرهاى جدید انحصارى و ثبت شده مقاوم در برابر سموم آفت کش شرکت مونسانتو، در برابر پرفروش ترین سم علف کش این شرکت یعنى سم «روندآپ» مقاوم هستند. 

 


شرکت هایى از این دست، امیدوارند تا حد امکان کشاورزان را متقاعد سازند که محصولات جدید مقاوم در برابر سموم علف کش، نابودى و قلع و قمع کارسازترى را از علف هاى هرز براى آن ها ممکن مى سازند. با استفاده از چنین سمومى است که کشاورزان قادر خواهند بود تا در هر زمانى از فصل رویش، بدون نابود ساختن محصولات زراعى، علف هاى هرز را قلع و قمع نمایند؛ اما منتقدین همواره هشدار داده اند که استفاده از این گونه محصولات زراعى مقاوم در برابر سموم علف کش، احتمالاً کشاورزان را به استفاده بیشتر از سموم براى کنترل علف هاى هرز ترغیب مى نماید،چرا که با استفاده از این نوع سموم، دیگر نگرانى اى براى از بین رفتن محصولات زراعى وجود ندارد، و استفاده فزاینده از این گونه سموم نیز به نوبه خود، احتمال گسترش مقاومت در علف هاى هرز را به همراه دارد که البته نتیجه آن، استفاده هر چه بیشتر از این نوع سموم براى مقابله با گونه هاى مقاوم تر خواهد بود و... محصولات جدیدِ داراى ژن پیوندى مقاوم در برابر آفات، از جمله ذرت بى تى نیز براى نخستین بار است که به بازار عرضه شده اند. هم اینک شرکت هاى مونسانتو و نوارتیس در حال عرضه محصولات گیاهى اى هستند که در هر سلول این گونه گیاهان، نوعى حشره کش تولید مى شود و این در حالى است که مجموعه اى رو به گسترش از شواهد علمى، به احتمال خلق «ابرحشراتى» اشاره مى کنند که در برابر تأثیرات این گونه محصولات جدید ژنتیکى از خود مقاومت نشان مى دهند. 


 
برخى دیگر از بوم شناسان، هم اکنون نسبت به خطر آن چه که آن را «رهایى ژن ها» مى خوانند، هشدارهایى مى دهند و این خطر، چیزى جز انتقال ژن هایى پیوندى از محصولات گیاهى به خویشاوندان علفى آن ها از طریق گرده افشانى نیست. مطالعات و بررسى هاى اخیر نشان داده است که ژن هاى پیوندى اى که هدف آن ها مقاومت در برابر علف کش ها و نیز آفات و ویروس ها است، مى توانند از طریق گرده افشانى، خود را به ساختار ژنتیکى خویشاوندان گیاهى شان وارد سازند و بدین ترتیب به خلق علف هاى مقاوم در برابر ویروس ها، آفات و علف کش ها بینجامد. 
جداى از مخاطراتى از این دست، صنعت بیمه نیز نشان داده که اگرچه به جبران خسارات ناشى از غفلت و یا آسیب هاى کوتاه مدتى که نتیجه معرفى و عرضه محصولاتِ اصلاح شده ژنتیکى به محیط زیست است، مبادرت مى ورزد، اما در برابر خسارات فاجعه آمیز و بلندمدت زیست محیطى، مسؤولیتى به عهده نمى گیرد و این بدین دلیل است که این صنعت هم فاقد نوعى دانش ارزیابى کننده و اکولوژى پیش بینانه اى است که بتواند با اتکاى به آن، در مورد مخاطرات و آسیب هاى موجود تصمیم گیرى نماید. در مقابل چنین خلایى است که در صورت بروز هرگونه آلودگى ژنتیکى، هیچ کس عهده دار مسؤولیت آن نمى گردد و به راستى در این مورد، مقصّر اصلى کیست؟ شرکت هاى فعال در عرصه علوم زیستى و یا دولت ها؟ 

 
گذشته از این موارد، عرضه موجودات جدید اصلاح شده ژنتیکى با پیامدهایى جدى براى سلامت بشرى همراه است؛ پیامدها و تأثیراتى که بایستى درباره آن ها تصمیم گیرى و به رفع آن ها اقدام نمود. واقعیت آن است که این گونه محصولات جدید دربرگیرنده ژن هایى از موجوداتى هستند که به هیچ وجه در طول تاریخ به عنوان منبع غذایى، مورد استفاده بشر قرار نمى گرفته اند. از آن جا که امروزه دو درصد بزرگسالان و هشت درصد کودکان در برابر غذاهاى مرسوم از خود حساسیت نشان مى دهند، حامیان طبقه مصرف کننده، استدلال مى کنند که بایستى همه غذاهاى دستکارى شده ژنتیکى به درستى برچسب گذارى شوند تا بدین شکل مصرف کنندگان از هرگونه مخاطره نسبت به سلامت خود اجتناب ورزند. البته در انگلستان، نگرانى هاى جدى انجمن پزشکى این کشور درباره تأثیرات بالقوه استفاده از محصولات غذایى اصلاح شده ژنتیکى بر سلامت انسان ها، سبب شده تا زمانى که اجماعى علمى درباره سلامت این گونه محصولات شکل گیرد، کاشت تجارى این گونه محصولات، به حالت تعلیق درآید. همچنین اتحادیه اروپا هم اخیرا از اعطاى مجوزهایى براى برخى محصولات اصلاح شده ژنتیکى، خوددارى مى ورزد. 

 


مسلّم آن است که بایستى هم اینک شاهد تعلیقى جهانى درباره عرضه این گونه محصولات غذایى و نیز ورود موجودات اصلاح شده ژنتیکى به محیط زیست باشیم تا مطالعات بیشتر درباره مخاطرات این گونه محصولات بر محیط زیست و سلامت بشریت و نیز نحوه تعهدها و مسؤولیت هاى موجود در این عرصه، سرانجامى یابد. 

 
مسلما ادامه بذرافشانى مزارع کشاورزى با استفاده از بذرهاى اصلاح شده در زمانى که فاقد یک علم ارزیابى کننده این فن آورى هستیم، عملى نابخردانه و غیرمسؤولانه است. 

 
www.organicconsumers.org 


سانسور خطرات غذاهاى تغییر یافته ژنتیکى

جو بلیفوس و کارِن چارمن 


چکیده: 



یکى از محققین عرصه بیوتکنولوژى، طى آزمایش هاى متعددى، به این نتیجه مى رسد که دست کارى ژنتیکى، باعث بروز تغییراتى ناخواسته در محصولات غذایى مى شود که براى پستان داران خطرناک است. این تحقیق، به همراه 6 تحقیق دیگر از این دست، با مخالفت شرکت هاى فعال در زمینه صنعت بیوتکنولوژى، متوقف و نتایج آن ها از طریق شبکه هاى خبرى سانسور گردید. 



در سال 1998م، یک محقق به نام آرپاد پوتسایى، اولین تحقیق مستقلى را که از سوى صنایع، تأمین مالى نمى گردید، در مؤسسه تحقیقاتى رووِت Rowett در مورد بررسى آثار غذاهاى تغییریافته ژنتیکى بر روى پستان داران به انجام رساند. هدف از این تحقیق، آن بود که امکان مضر بودن ژن هاى دوخت و دوز شده را براى پستان دارانى که آن ها را مى خورند، بررسى کند. سه محقق دانشگاهى، مسؤولیت ارزش یابى این تحقیق را برعهده داشتند و 3 دانشجو نیز در این تحقیق، با پوتسایى هم کارى مى کردند. نتایج اولیه تحقیق، بسیار شگفت انگیز بود. بر مبناى این یافته ها، نفس دست کارى ژنتیکى مى تواند به سیستم دفاعى و دستگاه گوارش پستان داران صدمه وارد کند. 


تحقیق پوتسایى نشان داد که موش هاى صحرایى که با سیب زمینى هاى دستکارىِ ژنتیکى شده، تغذیه شده بودند، دچار اختلالات فیزیکى، گشادى روده کوچک و رشد ضعیف مغزى شده اند. سیب زمینى هاى مذکور به گونه اى مهندسى ژنتیکى شده بودند که داراى ژنى از یک نوع دیگر سیب زمینى باشند. این سیب زمینى ها، حاوى ژن لکتین که تولیدکننده مواد قندى است، بودند. هدف از این تغییر ژنتیکى، مقاوم نمودن این گیاه، در برابر آفت ها بوده است. این عکس العمل نامناسب فقط در گروهى از موش هاى صحرایى یافت شد که از سیب زمینى هاى تغییر یافته ژنتیکى تغذیه شده بودند و گروه کنترل (گروهى دیگر از موش ها که با سیب زمینى هاى سالم تغذیه شده بودند) با این که لکتین را از منبع اصلى آن، بدون دست کارى ژنتیکى تغذیه کرده بودند، رشدى طبیعى داشتند. 


این نتایج، مشخص مى کند که عکس العمل هاى نامناسب این حیوانات ناشى از افزودن لکتین نیست، بلکه حاصل از دست کارى ژنتیکى مى باشد. پوتسایى در این زمینه مى گوید: «همه موادى که از تغییر ژنتیکى به دست مى آیند و امروزه در دسترس هستند، از همین فن آورى استفاده مى کنند و اگر مشکلى وجود دارد، به سیب زمینى محدود نخواهد شد، بلکه احتمالاً همه غذاهاى تغییر یافته ژنتیکى را در بر مى گیرد.» 


در سال 1998م، پوتسایى در برنامه «جهان در عمل»، از تلویزیون انگلستان ظاهر شد و گزارشى را از یافته هاى تحقیق خود ارائه کرد. رئیس مؤسسه رووت، آقاى فیلیپ جیمز، براى پایان دادن به جنجال هاى حاصل از این مصاحبه تلویزیونى، وجود چنین تحقیقى را انکار کرد، حال آن که خود او مصاحبه پوتسایى را با تلویزیون تأیید کرده بود. پس از این حادثه، او پوتسایى را اخراج و تیم تحقیقاتى او را منحل کرد، اطلاعات به دست آمده از تحقیقات پوتسایى را توقیف نموده و 6 تحقیق دیگر را نیز که در این زمینه فعالیت داشتند، متوقف نمود. بعدها معلوم شد که شرکت مونسانتو، که یکى از شرکت هاى اصلى آمریکایىِ فعال در زمینه بیوتکنولوژى است، پیش از مصاحبه پوتسایى و اخراج بعدى او، 224 هزار دلار به مؤسسه رووِت کمک کرده است. 


شواهدى در مورد قابل قبول بودن تحقیقات پوتسایى بعدها به دست آمد. تحقیقى که جیمز مدعى عدم وجود آن بود، در یک رسیدگى داخلى به مؤسسه، یافت شد. پس از آن لاسنت (یکى از نشریات معتبر پزشکى بریتانیا) یکى از نوشته هاى پوتسایى را در حمایت از تحقیقاتش منتشر کرد. شایان ذکر است که مؤسسات خبرىِ با پوشش وسیع، از قبیل: ایندیپندنت، هرالد، تایمز، گاردین و واشنگتن پست، این خبر را سانسور کردند و وال استریت ژورنال با درج خبر «حمله سیب زمینى هاى کشنده» تلاش کرد که این خبر را غیرواقعى نشان دهد. پس از مدتى، پرنس چارلز، در سایت اینترنتى خود، سالم بودن غذاهاى تغییر یافته ژنتیکى را زیر سؤال برد و با پوتسایى متحد شد. چارلز با نوشتن مقاله اى در «دیلى میل» نگرانى خود را از فقدان آزمایش هاى تحقیقاتى اولیه در مورد سلامتى این غذاها بیان داشت. 


پیش از آن، در سال 1992م، سازمان غذا و داروى ایالات متحده (FDA)، اعلام داشته بود که غذاهاى تغییر یافته ژنتیکى در اکثر موارد «مشابه و یا اساسا شبیه به مواد اولیه موجود در غذاهاى عادى» هستند؛ از این رو پیش از ورود به بازار مصرف، نیازمند آزمایش هاى سلامتى ویژه نیستند. این سیاستِ FDA باعث کنار گذاشته شدن مقررات دیرینه اى شد که از شرکت ها مى خواست که سلامتى محصول خود را به اثبات برسانند. ربکا گلدبرگ از سازمان دفاع زیست محطیى مى گوید: «سیاست FDAدر این زمینه، قویا از تولیدکنندگان غذا به بهاى به خطر انداختن حمایت از مصرف کننده پشتیبانى مى کند.» 


بن لیلیستون، که نویسنده اى در این زمینه است، مى افزاید: «در حال حاضر، هیچ تحقیق مستقل و یا با تأمین مالى دولتى، وجود ندارد که اثر غذاهاى تغییر یافته ژنتیکى را بر پستان داران آزمایش کند.» پوتسایى در گزارش خود در نشریه لانست مى نویسد: «تجاربى از این دست باید تکرار شوند، من از به عهده گرفتن این مسؤولیت استقبال مى کنم، این ما نبودیم که تحقیقات را متوقف کردیم.» 


بن لیستون در این زمینه مى نویسد: «در ایالات متحده، غذاهاى تغییر یافته ژنتیکى به آرامى و مخفیانه وارد بازار شدند؛ اکثر آمریکایى ها چیز زیادى در مورد این روش کاملاً جدیدِ تولید غذا نمى دانند و نیز در مورد خطرات احتمالى این غذاها چیز کم ترى مى دانند. به طور معمول، دستگاه هاى آمریکایى مسؤول در زمینه حفاظت از محیط زیست و سلامتى انسان ها، در این زمینه، بسیار سخت گیر هستند، اما در این مورد، یعنى ورود غذاهاى تغییر یافته ژنتیکى به بازار، قواعد کاملاً نادیده گرفته شد.» 


این تحقیق، در آغاز یک سال پر آشوب براى صنایع بیوتکنولوژى منتشر شد. براى اولین بار در طول تاریخِ غذاهاى تغییر یافته ژنتیکى، ما شاهد کاهش تولید این محصولات بودیم. در اثر انتقادات داخلى و بین المللى، FDA اعلام نمود که مقررات جدیدى در این زمینه وضع مى کند. شاید مهم ترین حادثه این سال، آلوده نمودن محصولات غذایى به ذرت تغییر یافته ژنتیکى بود. این ذرت ها براى مصارف حیوانى تجویز شده بود و به علت خطر ایجاد بیمارى هاى ناشى از حساسیت، استفاده از آن ها در غذاهاى انسانى ممنوع بود. کشف این نوع ذرت توسط اتحادیه اى از گروه هاى طرفدار این امر، منجر به بازگرداندن 300 نوع از محصولات و دادخواست هایى فراوان از سوى جامعه کشاورزان و نیز کاهش صادرات به بازارهایى اساسى مانند ژاپن گردید. این مسأله حتى سیستم قانونى ایالات متحده را نیز زیر سؤال برد، تا جایى که تا پایان سال 2000م چندین قانون در کنگره، در مورد تحولات اساسى در آژانس هاى نظارتى ایالات متحده بر چنین محصولاتى، پیشنهاد گردید. 


سال گذشته، شاهد تحولاتى اساسى در جامعه کشاورزى بر سر محصولات تغییر یافته ژنتیکى بوده ایم. کشاورزان در حال حاضر، نگران قابلیت اعتماد، بازار فروش و گرده افشانى اتفاقى این محصولات هستند. قیمت بذرهاى اصلاح شده در اثر آزمایش هاى مهندسى ژنتیکى و... افزایش یافته است و حتى شرکت هایى چون «آرچردانیل میدلند» به کشاورزان در مورد تولید محصولات مهندسى ژنتیکى هشدار داده اند و به طور کلى، بخش مواد غذایى، نگران اثر این محصولات بر توان صادرات ما هستند. 

 


جریان کلى رسانه ها به طور مداوم پشت جبهه داستان محصولات تغییر یافته ژنتیکى را بر عهده داشته اند. این رسانه ها در اطلاع رسانى نسبت به آخرین دست آوردهاى علمى صنایع بیوتکنولوژى و گزارش هایى که قویا تضمین هاى تکنولوژیک را براى این محصولات ارائه مى دهد، سریع عمل مى کنند، اما ناتوانى ادارات نظارتى ایالات متحده در هم گامى با خطرات منحصر به فرد غذاهاى بیوتکنولوژیک را نادیده مى گیرند. هر چند مسئله بذرهاى ذرت، پوشش خبرى خوبى یافت، اما گزارش هاى اندکى به علت اصلى و زیربنایى این ماجرا پرداخت. 

 

منبع: www.projectcensored 

منبع :

سیاحت غرب، شماره های سه و شش



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1483بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2455بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2727بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3054بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2444بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4699بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4691بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4427بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4806بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4732بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4809بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5422بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6394بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7753بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6797بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7235بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7681بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8489بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8744بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9810بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
نترس و فرزندت را تحسین کن
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)