سلام و عرض ادب خدمت شما.آقای دکتر من 36 سالم هست و گفتن یائسگی زودرس دارم میگیرم.یک دوره سه ماهه پیازدرمانی انجام دادم که دو ماه آخرش رو بدون دارو پریود شدم.اما الان که پیاز درمانیم حدود دو ماه پیش تمام شده.بیست روز هست که پریود نشدم و ازمایش بارداریم هم منفی بوده.الان با توجه به اینکه اصلا دوست ندارم دیگه داروهای هورمونی استفاده کنم خواستم بدونم نظر شما چیه؟دوباره پیاز درمانی رو شروع کنم یا راه دیگه ای هست که من بدون داروهای شیمیایی پریودم برگرده؟
مریم

سلام وقتتون بخیر من پنج یا شش سال پیش چند وقت با آب سرد حمام میرفتم از همون موقع آب خنک معمولی (نه حتی یخ دار)بخورم یا ماست و گوجه یا حتی صورتمو با اب خنک معمولی بشورم آبریزش بینی پیدا میکنم اوایل یا کهیر میزدم صورتم ورم میکرد یا حتی گاهی با کاکائو هم کهیر میزدم البته مادر زادی نبوده سیستم ایمنی بدنم به هم خورده چندساله حالا به نظر ورم صورت و کهیر کم تر شده چون سعی میکنم رعایت کنم چند بار دکتر رفتم قرص حساسیت و اسپری بینی دادن ولی تاثیری نداشته یک دکترم گفت که دیگه درست نمیشه به نظرتون حجامت آلرژی تاثیرداره ؟ اصلا واکسنش چطور باید درست شه چون فقط به سرما حساسیت پیدا کردم
حدیثه

بسیار ممنون از راهنمایی تون اما نمیدونم چرا چند وقته نظرم به ژل رویال جلب شده ‌
رها

سلام و خداقوت برای مشکل کمبود انرژی بدنی ، مصرف چه مواردی خوب و مفید هست ؟! ( مزاج تقریبا گرم و خشک )
رها

سلام وعرض ادب ، من کم کاری تیرویید دارم وقرص لووکسین مصرف میکنم با دخیره پایین تخمدان آیا میتوانم روش پیاز درمانی را انجام دهم ؟مشکلی برای تیروییدم ایجاد میشه؟
الهام

نوزادپسری دارم دوماهشه..بردمش بهداش بهم گفتن تواین یک ماهه اضافه وزن نکرده..علت چیه.من خودم میدونم شیرم کم شده ی مدته رفتم واسش شیرخشک نان یک گرفتم..دوبار خورد خوب بود روزبعدش گریه ها وبهم پیچیدناش شروع شد..بردمش متخصص واسش سونونوشت توسونو گفتن شکمش پرازگازه ولی مایع آرادشکمی دیده شده..من ازترس دارم زهرترک میشم نمیدونم چکارکنم
سادات

سلام علیکم چرا چندین ساعت بعد از مصرف سرکه انگبین نعنایی شکم درد و اسهال شدیدی شروع میشود (دچار مشکلات گوارشی وضعف معده هستم)؟
محمدجواد

فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار

سلام علت خوردن خاک و علاقه به یخ توسط کودک ۵ساله چی هستش لطفا راهنمایی کنید
علی

سلام امروز خوب حجامت کرد
زارعی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
آندوسکوپی و خطر انتقال هپاتیت و ایدز(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 21657]

[نسخه چاپی]
استفاده از ابزارهای یکبارمصرف پزشکی برای ده ها بیمار!



چرا انجام اندوسکوپی اینقدر پروسه پرریسکی شناخته شده است؟ چرا احتمال می رود که کسی که اندوسکوپی کرده، می تواند ناقل ویروس هایی مثل هپاتیت B و HIV (بیماری ایدز) باشد تا حدی که از پذیرش خون ایشان به عنوان خون سالم خودداری می گردد؟

آفتاب: اگر اخیرا برای اهدای خون به سازمان انتقال خون مراجعه کرده باشید، در کمال تعجب متوجه می شوید که در کنار سوالا تی مثل ارتباطات جنسی، سفر به کشورها یا مناطق خاص (مثل تایلند، عراق،...) یا اعمال جراحی و دریافت خون اهدایی، سوال جدیدی به لیست اضافه شده است تحت عنوان: آیا در چند ماه گذشته آندوسکوپی انجام داده اید؟!


چرا انجام اندوسکوپی اینقدر پروسه پرریسکی شناخته شده است؟ چرا احتمال می رود که کسی که اندوسکوپی کرده، می تواند ناقل ویروس هایی مثل هپاتیت B و HIV (بیماری ایدز) باشد تا حدی که از پذیرش خون ایشان به عنوان خون سالم خودداری می گردد؟


سعید امیری کارشناس تجهیزات پزشکی در گفت وگو با مردم سالا ری 2 دلیل اصلی را برای این امر مطرح می کند اول این که دستگاه های اندوسکوپی لا زم است به طور صحیح و دقیق، شستشو و ضدعفونی گردند که متاسفانه به خاطر مشکلا ت ذیل این امر ندرتا در ایران انجام می شود:


- تراکم بیمار و عدم فرصت کافی برای انجام شستشو و ضدعفونی بین دو بیمار به ویژه در بیمارستان های دولتی- دانشگاهی و بیمارستان های تامین اجتماعی و حتی بیمارستان های نظامی.
توضیح این که یک سیکل کامل شستشو و ضدعفونی حداقل 15 دقیقه به طول می انجامد.


- ترس پزشکان از خراب شدن دستگاه ها به دلیل شستشو و ضدعفونی مکرر و هزینه های تعمیرات ناشی از آن


- عجله پزشکان برای انجام سریع تر بیماران و تمام شدن کارشان و مراجعه به مطب یا بیمارستان دیگر


- دستی بودن اکثر شستشو ضدعفونی ها و عدم استفاده از ماشین های شستشوی اتوماتیک و یا استفاده از محلول های ضدعفونی نامناسب و ضعیف


علت دوم این است که در حین انجام اندوسکوپی، معمولا از یکسری ابزار برای نمونه برداری، تزریق دارو بداخل بافت معده یا روده، برش پولیپ ها و... استفاده می شود که به دلیل تماس مستقیم با بافت، خون و مخاط بیماران به شدت آلوده بوده و می تواند هر گونه ویروس، آلودگی عفونی و میکروبی را از بیماران قبلی به بعدی ها منتقل کند. ریسک بالا ی این گونه ابزارها(به دلیل وارد شدن به داخل بافت بیمار) در حدی است که لا زم است به صورت استریل برای بیماران استفاده گردند.


این کارشناس تجهیزات پزشکی افزود; ابزارهای اندوسکوپی دو دسته اند:


الف- یکبار مصرف(غیرقابل ضدعفونی و غیرقابل استریل مجدد کردن) که نباید برای 2 بیمار استفاده شوند.


ب- چند بار مصرف(قابل اتو کلا و شدن و استریل شدن)


ابزارهای یکبار مصرف معمولا دارای طراحی ساده بوده و از مواد اولیه بسیار ارزان تولید می شود به طوری که بیماران بتوانند از عهده پرداخت هزینه های آن برآیند. ابزارهای چند بار مصرف معمولا طراحی پیچیده تری داشته و از جنسی است که قابلیت استریل شدن و تحمل دمای بالا ی اتوکلا و(وسیله ای که ابزارهای پزشکی را با دما و فشار بالا استریل می کند) را داشته باشد.


وی با تاکید بر این که; طبق دستوالعمل های بهداشتی و کنترل عفونت، کلیه ابزارهایی که با بافت و خون بیماران در تماس هستند، لا زم است یا قابل استریل شدن باشند(که متاسفانه در ایران تقریبا برای ابزارهای اندوسکوپی انجام نمی شود) و یا از نوع یکبار مصرف استفاده شوند افزود: متاسفانه در کشور ما این ابزارهای ارزان قیمت بارها و بارها استفاده می شوند و در بهترین حالت فقط به یک ضدعفونی ساده و کوتاه و البته ناکافی و ناقص بسنده می شود.( به دلیل نوع طراحی این گونه ابزارها، خون و مخاط طوری به داخل آنها نفوذ می کند که قابل پاک شدن نیست و لذا ضدعفونی کردن ابزار عملا بی فایده و بی اثر است). و این بی توجهی ها توسط افرادی (پزشکان و پرستاران) انجام می پذیرد که به خوبی از نتیجه کار خود و فاجعه بعد آن خبر داشته ولی به راحتی این کار را انجام می دهند.


وظیفه همه ما اطلا ع رسانی به همه هموطنان است تا خودشان مراقب سلا متیشان باشند تا افراد سودجو یا اهمال کار در هر لباسی نتوانند از بی اطلا عی مردم سو»استفاده کرده و سلا متی ایشان را به خطر بیندازند.


این کارشناس تجهیزات پزشکی در پایان 2 پیشنهاد را به بیماران مطرح کرد و گفت: اگر برای اندوسکوپی معده (یا کولونوسکوپی روده و یا برونکوسکوپی ریه) به پزشک یا بیمارستانی مراجعه نمودید: اولا : مطمین شوید که دستگاه به خوبی شستشو و ضدعفونی شده باشد. حتما لا زم است دستگاه بین 10 تا 20 دقیقه( بسته به نوع محلول) در محلول به طور کامل غوطه ور باشد. لذا اگر در آن بیمارستان (یا مطب) یک دستگاه باشد، مریض ها نمی توانند با فاصله 6 - 5 دقیقه از هم اندوسکوپی شوند! اگر شک داشتید می توانید از پرستار بخواهید که دستگاه غوطه ور شده در محلول را به شما نشان دهد تا خیالتان راحت شود. ثانیا: مطمین شوید که ابزاری که برای شما استفاده می شود( اعم از پنس نمونه برداری، سوزن تزریق و...) استریل باشند.


اگر از انواع یکبار مصرف استفاده می شود، لا زم است از بسته بندی های استریل نو باز شوند که مطمین ترین حالت است. اگر از نوع چند بار مصرف استفاده می شوند، یا توسط دستگاه استریل شده اند( مطمین تر از استریل با محلول) که باز هم لا زم است داخل بسته بندی های مخصوص باشند و هنگام مصرف باز شوند و یا توسط محلول ضدعفونی شده است که لا زم است مدت طولا نی( بین 1 تا 10 ساعت) داخل محلول بوده باشند. این حق شماست که نسبت به سلا متی خود حساس و نگران باشید و از پرستار بخش اندوسکوپی و یا پزشک بخواهید که دستگاه ضدعفونی شده، ابزار و بسته بندی آن را به شما نشان دهد و اطمینان خاطر شما را جلب نماید. پرستارها تقصیر را گردن دکترها می اندازند که وقت لا زم را برای ضدعفونی کردن دستگاه در اختیار قرار نمی دهند و یا به خاطر کم کردن هزینه ها و افزایش درآمد از شستشو و ضدعفونی صحیح دستگاه ها و استریل کردن ابزارها و یا دور انداختن ابزار یکبار مصرف مصرف شده جلوگیری می کنند. دکترها هم تقصیر را گردن وضعیت اقتصادی بیمارستان، بضاعت کم بیماران(کم کردن هزینه بیمار)، اهمال کاری پرستاران، تراکم زیاد بیمار و حتی پایین بودن تعرفه های پزشکی! می اندازند.


به گزارش مردمسالاری،امیری ضمن هشدار به مراکز درمانی; شستشو و ضدعفونی نکردن صحیح دستگاه های اندوسکوپی، استفاده مکرر از ابزارهای یکبار مصرف برای تعداد زیادی بیمار، استریل نکردن ابزارهای چند بار مصرف با دستگاه های ویژه(دستگاه های استریل) و استفاده از محلول های ضدعفونی قوی در زمان طولا نی (بستگی به محلول مورد استفاده بین 1 تا 10 ساعت) جنایت در حق بیماران دانست و افزود: مسوولیت این کار با پزشک، پرستار، مسوولین، کنترل عفونت بیمارستان، مسوولین بیمارستان، مسوولین وزارت بهداشت است، چه خود را به بی خبری بزنند و چه نزنند.



نظرات
  کسی که از دندان‍زشکی ایدز میگره چکار میتونه بکنه ؟ چجوری میتونه اثبات کنه؟
ارسال کننده نظر :      تاریخ ارسال نظر : ۱۰ دي ۱۳۹۳
  

سلام. به نظام پزشکی مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۱ دي ۱۳۹۳



  با سلام
به نظر من چون اصل ضرورت رعايت بهداشت را همه كادر پزشكي ميدانند بايد براي كسي كه رعايت نميكنه حداكثر اشد مجازات باشه تا همه رعايت كنند
با تشكر

ارسال کننده نظر :      تاریخ ارسال نظر : ۳ آذر ۱۳۹۳


  با سلام
"متاسفانه بسیاری از همکاران، خودشان نسبت به این مشکلات علمی ندارند" !!!
مگر ميشه كسي پزشك باشه و به علم ضدعفوني و رعايت بهداشت كه جز اصول اوليه هست آشنا نباشه؟!!!

ارسال کننده نظر :      تاریخ ارسال نظر : ۲ آذر ۱۳۹۳
  

سلام. اصل ضرورت را همه می دانند اما در مصادیق جهل وجود دارد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲ آذر ۱۳۹۳



  با سلام
آيا با دندانپزشكان و پزشكان آندوسكپي كه باعث ابتلا شوند برخورد يا مقابله به مثلي ميشود و اصلا امكان اثباتي براي اينكار هست؟

با تشكر

ارسال کننده نظر :      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ آبان ۱۳۹۳
  

سلام. متاسفانه بسیاری از همکاران، خودشان نسبت به این مشکلات علمی ندارند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۹ آبان ۱۳۹۳



  مرسی ،عالی بود
ارسال کننده نظر : فریبا ازوجی      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ آبان ۱۳۹۲


  با سلام ایا مصرف نمک دریا دکتر روازاده ضرر دارد یا نه در جایی نوشته مصرف این نمک باعث سلامتی می شود ولی در جایی نوشته این نوع نمک ها بهداشتی نیست وضرر جدی دارد
ارسال کننده نظر : حسن      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ مهر ۱۳۹۲
  

سلام، بهترین نمک برای مصرف، نمک معدن است و بعد نمک دریا. نمک دریا هم باید از جایی باشد که فاضلاب های صنعتی یا سایر فاضلاب ها به آن وارد نشوند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۹ مهر ۱۳۹۲



  با سلام بخدا دیگه درمانده شدیم! از طرفی پزشک طب جدید میگه باید حتما آندوسکوپی بشید از طرفی هم این مقالات نگران کننده ست و به نظر منطقی هم میاد و قابل رد کردن نیست. این پیشنهادی هم که در مقاله مطرح شده عملاً قابل اجرا نیست و حتی در مطب ها هم پزشکان و پرستاران چنین حقی را به بیماران نمیدهند. کسی نیست به داد ما برسه ؟ چیکار کنیم با این وضعیت؟ انجام بدیم یا نه؟
ارسال کننده نظر : سیده      تاریخ ارسال نظر : ۲۶ مهر ۱۳۹۲
  

سلام، مقاله ترش کردن را بخوانید و به دستوراتش عمل کنید و آندوسکوپی هم نکنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۸ مهر ۱۳۹۲



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1561بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2525بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2799بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3146بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2508بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4726بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4727بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4465بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4838بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4769بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4842بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5461بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6440بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7791بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6826بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7272بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7724بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8538بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8782بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9850بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
هوش جنسی کودک
برای خواهرم
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
چرا آدم‌های خوب در شبکه‎های اجتماعی تحمل‎ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
کاربران موبایل دقت کنید!
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)