سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 1 ناگفته‌هایی از پروژه امریکایی «تحدید نسل ایرانیان»؛ «طرح عقیم‌سازی میلیونی ایرانی ها» و معرفی ایران به عنوان الگوی برتر شیوه غیرانسانی تحدید نسل
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 9675]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 1

ناگفته‌هایی از پروژه امریکایی «تحدید نسل ایرانیان»؛ «طرح عقیم‌سازی میلیونی ایرانی ها» و معرفی ایران به عنوان الگوی برتر شیوه غیرانسانی تحدید نسل

دهه اوّل‌محرّم‌ 1415 براي‌ تبليغ‌ به‌ روستاي‌ اسلام‌ قلعه‌، پنجاه‌ كيلومتري‌ سرخس‌ رفته‌ بودم‌. اين‌ روستا كه‌ فاقد آب‌ و برق‌ و حمّام‌ است،‌ داراي‌ 120 خانوار مي‌باشد. اداره‌ بهداشت‌ آنجا داروهاي‌ ابتدائي‌ و ضروري‌ مردم‌ را نداشت‌ و به‌ عوض‌ قرص‌ ضد بارداري‌ را مجانا در اختيار اهالي‌ قرار مي داد. اكثر زنها توبكتومي‌ شده‌اند و بعد از اطلاع‌ از حرمت‌ اين‌ عمل‌ پشيمان‌ شده‌ و بعضاً گريه‌ مي‌كردند ...

گروه اجتماعی رجانیوز - حسین مروتی: موضوع سلسه مقاله‌های «سه معجزه»، نفوذ جریانی دشمن در سه حیطه  «سلامت باروری و جمعیت»، «سلامت معنوی» و «سلامت جنسی» است. این یادداشت با افشاگری و بررسی اسنادی تکان دهنده پرده از حقایقی بر می دارد، که مدت‌هاست جریان دارد و عموم مردم از آن بی‌اطلاعند. از آنجا که به دلیل وجود محذوریت‌هایی، امکان بیان صریح تمام این حقایق نبوده است، برخی، در لفافه بیان شده‌اند که دقت مخاطبین می تواند به فهم این موارد کمک کند. بی‌شک در خلال مطالعه مقاله‌های پیوسته «سه معجزه»، سئوالاتی در ذهن مخاطبان به وجود خواهد آمد، که در بخش های بعدی، پاسخ آنها را خواهند یافت. 

 

نخستین معجزه؛ «پروژه تحدید نسل ایرانیان»

بخش اول: «ناگفته‌های یک پروژه»

 

به دنبال وقوع فاجعه انقلاب جنسی در دهه شصت میلادی (1)، فرزندآوری در غرب به شدت کاهش یافت. بحران جمعیت، اقتدار اقتصادی و سیاسی غرب را به خطر انداخت، چنانکه در سال 1974 حاصل پروژه مطالعاتی NSSM200 که توسط کیسینجر -مشاور امنیت ملی نیکسون- انجام شده بود، منتشر شد و نشان داد که افزایش رشد جمعیت جهان، امنیت ملی آمریکا را به خطر می اندازد (2). در این مطالعه پیشنهاد شده بود که آمریکا با بهره کشی بیشتر از سازمان‌های بین المللی، جمعیت جهان را به نفع منافعش مدیریت کند.

 

البته در این میان از «پایه های تئوریک علوم اجتماعی در جنگ روانی» که حاصل قراردادی پژوهشی بین ارتش آمریکا و دانشگاه جان هاپکینزبود نیز استفاده شد. نتیجه این قسمت از کار شد: تاسیس رشته ای دانشگاهی با نام "ارتباطات سلامت عمومی"

 

در همین ایام – سال 1341- بود که مامور سازمان ملل -سَتّاره فرمانفرمائیان- به دستور شورای جمعیت (زیرمجموعه بنیاد راکفلر)، از ینگه دنیا به ایران آمد و در مطب های خصوصی و انجمن های خیریه مشغول تنظیم خانواده شد. به چهار سال هم نکشید که شورای عالی تنظیم خانواده در وزارت بهداری تشکیل شد؛ صدالبته این بار هم زیر نظر کارشناسان شورای جمعیت آمریکا. در سال 1346 نیز در اعلامیه ی تهران بیان شد که تنظیم خانواده از مصادیق اساسی حقوق بشر است!

ستّاره فرمانفرماییان، شاهزاده قجر، دانش آموخته مددکاری اجتماعی در آمریکا، عامل تصویب «لایحه ملی تنظیم خانواده» در پیش از انقلاب و کسی که دانشگاه هاروارد وی را در لیست «زنان تاثیرگذار تاریخ آمریکا» قرار داده است

 

اما تمام زحمات آمریکا و مسئولان وزارت بهداری در پیش از انقلاب سبب شد که تنها 0.4 درصد از نرخ رشد جمعیت کشور کاسته شود (نرخ رشد جمعیت در سرشماری سال 1345، 3.13 به دست آمد و این میزان در سرشماری سال 1355 به رقم 2.71 کاهش یافت). حقیقت آن بود که آمریکا نمی خواست با کنترل جمعیت ایران، اقتدار ژاندارم منطقه را کم کند و نگاهش به تنظیم خانواده، بیشتر محملی برای صدور فرهنگ بی بندوباری آمریکایی بود. همچنین ترویج تنظیم خانواده در پیش از انقلاب، حکم پاشیدن بذری را داشت که می توانست هنگام نیاز مورد آبیاری قرار بگیرد و حرکت یک ملت به سمت پیشرفت را متوقف کند. آن سوی ماجرا، مردم نیز از حکومت وقت، حرف شنوی نداشتند و این مسئله نیز مانع کاهش قابل ملاحظه رشد جمعیت بود.

 

شد سال 1357 و به لطف انقلاب اسلامی، طرح ضداسلامی تنظیم خانواده تعطیل شد. درصد نرخ رشد جمعیت در نخستین سرشماری پس از انقلاب در سال 1365 به 3.91 رسید؛ رقمی که البته زیاد بود. اما نکته مهم این که، بیش از 0.7 از این رشد جمعیت، ناشی از ورود معاودین عراقی و آوارگان و پناهندگان افغانستانی بود و اساسا ربطی به فرزندآوری مردم ایران نداشت و اگر این میزان را از نرخ رشد جمعیت در سرشماری سال 1365 کسر می کردیم، رقم 3.2 به دست می آمد که تقریباً در سرشماری سال 1345 نیز به دست آمده بود. در واقع اگر ورود مهاجران را در نظر نمی گرفتیم، خبری از بمب و انفجار جمعیتی و رشد بی رویه نبود و رفتار باروری مردم نسبت به قبل از انقلاب تغییر قابل ملاحظه‌ای نداشت، بلکه با توجه به بهبود وضع بهداشتی و کاهش مرگ و میر نوزادان، می‌شد گفت که: در فاصله سال‌های 1355 تا 1365، میزان فرزندآوری مردم کمتر از بازه ی سال های 1335 تا 1345 بوده است.

 

بلوای رسانه‌ای غرب برای مدیریت جمعیت دنیا؛ برای فهم علت این بلوا ر.ک مقاله «خانواده مستحکم و جمعیت جوان، دیگ هایی که برای غرب نجوشید»

 

به هر حال بعد از سرشماری سال 1365، اتفاقات جالبی رخ می دهد. زنی پاکستانی و به اصطلاح مسلمان به نام نفیس صدیق، می شود مدير كل اجرایي‌ صندوق‌ جمعيت‌ سازمان ملل (UNFPA) و این نخستین بار است که یک زن به مقام معاونت دبير كل سازمان ملل دست می یابد. این انتصاب در تاریخ 1366/01/13 و تقریباً بلافاصله پس از مشخص شدن نتایج سرشماری سال 1365 در ایران صورت می‌گیرد. همزمان، در داخل کشور نیز برخی از مسئولین وقت، شدیداً احساس وظیفه کرده، پیگیر کاهش رشد جمعیت می شوند. مقام معظم رهبری با اشاره به این ماجرا می فرمایند: "اول کار، سال66 شروع شد. پیش من آمدند و تصویر هولناکی را ارائه کردند و ما معتقد شدیم که باید کنترل کرد" (3) در آن برهه یکی از جمعیت شناسان کشور گفته بود که اگر این رشد جمعیت ادامه پیدا کند، ظرف چند دهه، جمعیت کشور از یک میلیارد نفر هم بیشتر می شود! گویا داشت در مورد تکثیر باکتری در محیط آزمایشگاهی حرف می زد و نه فرزندآوری انسان در جهان واقع!

 

مسئولین وقت به کرات سراغ علما می رفتند و این تصویر هولناک را برای ایشان نیز ترسیم می کردند. حاصل آن شد که برخی از علما این توجیهات را پذیرفتند، برخی دیگر نپذیرفتند و سکوت اختیار کردند و البته برخی نیز نپذیرفتند و علنا مخالفت کردند. حضرت امام (ره) نیز در پاسخ به نامه دکتر مرندی فرمودند که مسئله جمعیت مهم است و باید در دانشگاه ها و رسانه ها مورد بحث قرار بگیرد. برخی از مسئولین وقت، پاسخ حضرت امام(ره) به این نامه را به منزله موافقت ایشان با کنترل جمعیت تلقی کردند، هرچند که ابداً نمی شد از متن مورد اشاره چنین برداشتی کرد، به خصوص با توجه به موضع حضرت امام در مطلوبیت جمعیت 150 و 200 میلیونی ایران. البته این هم ناگفته نماند که اصل این نامه در دسترس نیست، متن آن تاکنون با عبارات گوناگون بیان شده است و در صحیفه نور نیز اثری از این پاسخ حضرت امام (ره) وجود ندارد.

 

با رحلت حضرت امام(ره) پیگیری تحدید نسل وارد فاز جدیدی می شود. مقام معظم رهبری تنها پس از قریب به یک ماه از آغاز دوران زعامت بابرکت خود ضمن بیاناتی می فرمایند: "ما اگر دو برابر امروز هم جمعیت داشته باشیم، باز می‌توانیم بدون كمترین نیازی به كشورهای دیگر، خود را به بهترین وجه اداره كنیم" (4) اما از قرار معلوم، برخی از مسئولین تصمیم خود را گرفته بودند، چرا که 4 ماه پس از این صحبت مقام معظم رهبری، نفیس صدیق با دعوت‌ رسمی‌ وزرای‌ امور خارجه‌ و بهداشت‌‌ وقت، به عنوان مامور سازمان ملل، از ینگه ی دنیا به تهران می آید.

 

اما واقعا نظر مقام معظم رهبری چه بوده است؟ آیا ایشان با کنترل جمعیت موافق بوده اند؟

 

در کتاب علامه طهرانی(ره) پیرامون جمعیت، از قول یکی از علما آمده است که می گوید: «من‌ با حضرت‌ آيت‌ الله‌ خامنه‌اي‌ ملاقاتي‌ داشتم‌ و ايشان‌ فرمودند: "من‌ حدس‌ مي‌زنم‌ كه‌ اين‌ يك‌ نقشه‌ خارجي‌ باشد و با اين‌ امر موافق‌ نيستم‌" در ملاقاتي‌ كه‌ با جناب‌ حجه الاسلام‌ و المسلمين‌ آقاي‌ رفسنجاني‌ داشتم‌ ايشان‌ را راجع‌ به‌ خطر اين‌ امر گوشزد كردم‌؛ ايشان‌ گفتند: "اين‌ يك‌ نظري‌ است" و ديگر گفتاري‌ نداشتند» (5)

 

ناگفته نماند که آقای هاشمی در سال 1361 گفته بود: "انفجار (جمعیت) همیشه به ضرر استعمارگران است. فکر کرده اند (با تحدید نسل کشورهای دیگر) زمینه ای برای خودشان درست بکنند تا برای همیشه نسل این ها مسلط بر اوضاع اقتصادی دنیا باشد... دانشمندان بی غرض دنیا هم این مطلب را تایید می کنند و می گویند زمین ما استعداد غذا دادن به 500 برابر جمعیت موجود دنیا را دارد، یعنی اگر الآن جمعیت دنیا چهار میلیارد نفر باشد، دو هزار میلیارد آدم اگر در دنیا بیاید با علوم و کشفیات و با امکانات فکری موجود بشر، می‌شود آن را تغذیه نمود" (6)

 

اما نفیس صدیق در ایران چه گفت و چه کرد؟

 

این فرد در ایران با وزرای‌ امور خارجه، بهداشت،‌‌ آموزش‌ و پرورش‌ و همچنین رئیس‌ سازمان‌ برنامه‌ و بودجه دیدار می کند. وی در یکی از سخنرانی هایش می گوید: "گفتگوهایي‌ كه‌ متعاقب‌ سرشماري‌ سال‌ 1365 در سال‌ 1988 با دولت‌ ايران‌ صورت‌ گرفت‌ به‌ آن‌ منجر شد كه‌ دولت در برنامه نخست توسعه، کنترل جمعیت را در نظر بگیرد"  این جمله به تنهایی نقش سازمان ملل در نگارش برنامه نخست توسعه را نشان می داد و اثبات می کرد که برخی از مسئولین در زمان حیات حضرت امام (ره) نیز با مسئولان جمعیتی سازمان ملل مرتبط و در تدارک اجرای طرح کاهش رشد جمعیت بوده اند.

 

نفیس صدیق که دانش آموخته دانشگاه جان هاپکینز است در این سفر، بدون آن که بگوید چرا سازمان ملل در زمان جنگ تحمیلی، از ارائه کوچکترین کمک های بشردوستانه و خدمات انسان دوستانه به ایران خودداری کرده، مژده داد که قرار است تنها برای اجرای یک طرح کاهش رشد جمعیت در ایران، 4 میلیون دلار بودجه اختصاص دهد.

 

 

این زن فمینیست که یکی از امضاکنندگان "کمپین یک میلیون امضا"ی فمینیست های ایرانی است که در متن آن قوانین اسلامی در مورد زن، تبعیض آمیز عنوان شده (7)، در سفرش به ایران افکار منحط فمینیستی خود را به زبان می آورد و می گوید: "مسئله‌ قبول‌ يا رد برنامه‌هاي‌ تنظيم‌ خانواده،‌ با مقام‌ و منزلت‌ زن‌ در جوامع‌ مختلف‌ نيز ارتباط‌ مستقيم‌ دارد. در برخي‌ از جوامع‌ بشري‌، اين‌ پندار نادرست‌ رایج‌ است‌ كه‌ گويا زن‌ را تنها براي‌ بچه‌ زایيدن‌ آفريده‌اند. در بعضي‌ از قبائل‌ آفريقايي‌ ارزش‌ زن‌ را با تعداد بچّه‌هایي‌ كه‌ مي‌زايد محاسبه‌ مي‌كنند... هر کشوری‌ که‌ می خواهد در راه‌ توسعه‌ گام‌ بردارد، نمی‌تواند تنها با نیمی‌ از جمعیت‌ خویش‌ این‌ راه‌ را بپیماید!" وی همچنین از چند کشور که در اجرای پروژه تنظیم خانواده موفق بوده اند، از جمله تایلند اسم می برد و می گوید: "يكي‌ از عوامل‌ موفقيت‌ اين‌ كشورها در زمينه ی كنترل‌ افزايش‌ جمعيت‌ و تنظيم‌ خانواده‌، سرمايه‌گذاري هاي‌ وسيع‌ در زمينه‌ هاي‌ آموزش‌ و بهداشت‌ و به ويژه‌ مشاركت‌ وسيعتر زنان‌ در امور اجتماعي‌ و توسعه كشور بوده است" آری از منظر سازمان مللی ها، زن نه به خاطر کسب کمال و نه برای خدمت به مردم، بلکه صرفا برای فرزندآوری کمتر باید به عرصه جامعه می آمد.

 

این فکر سه سال بعد در مجلس شورای اسلامی نیز توسط یکی از نمایندگان مطرح شد. آن نماینده در دفاع از قانون تنظیم خانواده گفت: «یکی از اهداف برنامه پنجساله اول، مشارکت هر چه بیشتر زنان در فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی است... شاید یکی از دلایل مهم تشویق زنها به فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی این باشد که کنترل جمعیت بشود. این تجربه کشورهای مختلف است. ما در اندونزی می بینیم که توانستند جمعیت را به این طریق کاهش بدهند. ما نیاییم این حربه را از آن برندگی خاص خودش بیندازیم!» (8) اما این نگرش ابزاری و غیر انسانی به زن، نباید به نفیس صدیق ها و برخی سیاستمداران محدود می شد، بلکه باید به بدنه ی مردم می رسید. در همین ایام بود که ابزارهای رسانه ای متعدد به خصوص سینما، وظیفه ی تبلیغ فمینیسم در کشور را بر عهده گرفتند.

 

در حالی که یک سال از تحقق کامل اهداف جمعیتی نظام (رسیدن به نرخ باروری 4) می گذشت، در سال 1372 قانون نامبارک تنظیم خانواده تصویب شد و به روند شتابان کاهش رشد جمعیت، شتاب بیشتری داد. مسئولین وزارت بهداشت وقت نیز که نیک به آمارها آگاه بودند، برنامه تنظیم خانواده که در نظام مراقبت های اولیه سلامت کشور ادغام شده بود را متوقف نکردند (9). 

 

آژانس‌های سازمان ملل که طبق سند دکترین امنیت ملی آمریکا، مستقیماً زیر نظر پنتاگون مدیریت می شوند(10)، هر یک گوشه ای از پروژه ی تحدید نسل ایرانیان را بر عهده گرفتند. به عنوان نمونه صندوق جمعیت اعتبار تأسيس 9 مركز آموزشي وازكتومي و توبكتومي (عقیم سازی دائمی در مردان و زنان) را در اختيار وزارت بهداشت قرار داد، سپس عده اي از پزشكان را براي آموختن شيوه هاي نوین این دو عمل جراحی به خارج از كشور اعزام کرد و پس از آن که «طرح عقیم سازی میلیونی ایرانی ها» به ثمر رسید، هیئت‌هایی از کشورهای مسلمان را به ایران آورد، تا از شیوه غیرانسانی تحدید نسل در ایران الگو بگیرند! این صندوق به برخی از استادان جمعیت شناسی دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران پول داد تا بر اساس خواسته های این نهاد، در محتوای مربوط به جمعيت کتب درسي کارشناسی و کارشناسی ارشد، بازنگری کنند! صندوق همچنین مکرر مدیران و بعضا کارکنان بهداشتی کشور را برای طی دوره های آموزشی به خارج از کشور اعزام کرد. در کنار صندوق جمعیت، سازمان جهاني بهداشت (WHO) نیز صدها هزار دلار صرف ترویج تنظیم خانواده در ایران نمود. صندوق كودكان سازمان ملل متحد(UNICEF)  در راستای کنترل جمعیت، به توانمندسازي زنان پرداخت و مواد آموزشي را براي رابطين بهداشت تهيه کرد. بانک جهانی برای واردات وسايل ممانعت از بارداري، وام داد و كتاب «احكام تنظيم خانواده» را منتشر کرد!  کار به جایی رسید که حتی کمیساریای عالی پناهندگان (UNHCR) برنامه ای مفصل برای کاهش فرزندآوری مهاجران افغانستانی تدارک دید، مبادا فرزندآوری این مهاجران کمکی به وضع جمعیت ایران بکند؛ برنامه ای که همچنان هم ادامه دارد (11). 

 

انجمن تنظیم خانواده هم که شعبه فدراسیون بین المللی –بخوانید آمریکایی- تنظیم خانواده (IPPF) در ایران است، در سال 1373 کارش را آغاز کرد و تحت مدیریت دکتر حسین ملک افضلی، کتاب هایی منتشر کرد به نام "خشونت عليه زنان!"، "گيسوان در آتش خشونت!". این انجمن که اکنون ترجیح داده با نام «انجمن سلامت خانواده» به فعالیت های مخربش ادامه دهد، تحقيقي هم پیرامون "خشونت خانگي" در جنوب تهران انجام داد.

 

 

 

از همه جالبتر کتب تنظیم خانواده بودند که عمدتا با دخالت صندوق جمعیت سازمان ملل تالیف و منتشر می شدند و برای تکریم نقش عظیم مادری سنگ تمام می گذاشتند! در یکی از این کتب می خوانیم: "شدت میزان باروری زنان باعث می شود که دوران سنین فعالیت زنان با حاملگی های پی در پی هدر رود! و بدون بازده اقتصادی لازم سپری گردد!" (12)

 

در برخی از کتب تنظیم خانواده علنا از انحرافات جنسی قبح زدایی شد، چنان که در یکی از این کتب در تبیین "قلمرو خدمات تنظیم خانواده" به مواردی اشاره شد از جمله: "ارائه خدمات لازم برای مادرانی که ازدواج نکرده اند!" یا در معرفی مناسب ترین افراد برای استفاده از آی یو دی چنین آمد: "زنان زایمان کرده ای که فقط با شوهر خود رابطه ی جنسی ندارند!!" (13)

 

در همین سال ها بود که بهانه های بهداشت و سلامت خلق شدند تا جلوی رشد جمعیت را بگیرند، چرا که نفیس صدیق در سفرش به ایران آمرانه فرموده بود: "زنان‌ نباید زودتر از 20 سالگی‌ و دیرتر از 35 سالگی‌ بچّه‌دار شوند!"

 

در حالی که بارداری نخست یک زن، آزمون باروری وی به حساب می آید، زنان تشویق شدند که نخستین بارداری خود را به تاخیر بیندازند و چه بسا زوجینی که تا سالیان متمادی متوجه ناباروری خود نشدند و وقتی فهمیدند که کار از کار گذشته بود.

 

کار به جایی کشید که در کتب تنظیم خانواده، «بارداری» به عنوان عارضه و بیماری تلقی شد و در یکی از این کتب آمد که: "مردم می توانند بیاموزند که با رشد جمعیت، بسان مبارزه با بیماری های کشنده و خطرناکی چون سرطان برخورد کنند!" (12) وسایل ممانعت از بارداری به شدت مورد ترویج قرار گرفتند، با خانه ها تماس گرفته شد، درب خانه ها زده شد، عوارض خطرناک برخی از این روش ها در "طرح سلامت محور تنظیم خانواده!" از مردم پنهان شد، و برخی حتی...

 

علامه عارف سید محمد حسین حسینی طهرانی در کتاب خود با عنوان «کاهش جمعیت، ضربه‌ای سهمگین بر پیکر مسلمین» نمونه‌های تکان دهنده‌ای از عملکرد شبکه بهداشت و سلامت کشور را در بحث تحدید نسل تعریف می کند که خوب است برخی از آنها را مرور کنیم:

 

- آقاي‌ شيخ‌ جواد حاجي پور گفته: "دهه اوّل‌محرّم‌ 1415 براي‌ تبليغ‌ به‌ روستاي‌ اسلام‌ قلعه‌، پنجاه‌ كيلومتري‌ سرخس‌ رفته‌ بودم‌. اين‌ روستا كه‌ فاقد آب‌ و برق‌ و حمّام‌ است،‌ داراي‌ 120 خانوار مي‌باشد. اداره‌ بهداشت‌ آنجا داروهاي‌ ابتدائي‌ و ضروري‌ مردم‌ را نداشت‌ و به‌ عوض‌ قرص‌ ضد بارداري‌ را مجانا در اختيار اهالي‌ قرار مي داد. اكثر زنها توبكتومي‌ شده‌اند و بعد از اطلاع‌ از حرمت‌ اين‌ عمل‌ پشيمان‌ شده‌ و بعضاً گريه‌ مي‌كردند... به نظر مي‌رسد پيشرفت‌ اين‌ قضيه‌ در اين‌ روستا به‌ علت‌ مشكلات‌ اقتصادي‌ نبوده‌ است‌، چون‌ وضع‌ مالي‌ آنها بد نبود؛ بلكه‌ در اثر تبليغات‌ و اين كه‌ انجام‌ اين‌ عمل‌ مورد رضايت‌ مراجع‌ و علماء دين‌ است‌، انجام‌ مي‌شود"

 

- ماما‌یی كه‌ در یکی از بيمارستانهاي‌ قم‌ كار مي كرده‌ به همسر یکی از روحانیون زنگ زده و توصیه کرده است که براي‌ زايمان‌ به‌ بيمارستان‌ نیاید؛ چون بخشنامه ای شفاهی ابلاغ شده که هر خانمی‌ كه‌ برای زایمان می آید حتی اگر شكم‌ اوّلش‌ باشد، به‌ بهانه‌اي‌ او را سزارين‌ كنند و بدون آن که به او بگویند، لوله‌هايش را ‌ببندند! [1]

 

- آقاي‌ شيخ‌ محمد شيخ‌ رضایي‌ گفت: "در روستاي‌ آفرين‌ از توابع‌ شريف‌ آباد (جنوب‌ شرقي‌ طهران‌، اول‌ جاده‌ خراسان‌) دهه‌ اول‌ محرم‌ 1415 پيرمردي‌ به‌ من‌ گفت‌: 2 نفر از پسران‌ من‌ دكتر هستند. يكي‌ از آن‌ دو كه‌ به‌ ديدن‌ من‌ آمد گفت‌: به ما به طور شفاهي‌ گفته‌اند: كورتاژ (جنایت سقط جنین) كنيد؛ اين‌ كار براي‌ شما مشكلي‌ ايجاد نمي‌كند!" [2]

 

 

 

آن زمان وزارت بهداشت با کمک صندوق جمعیت سازمان ملل انیمیشن می ساخت: تک فرزندی که دارد چلو مرغ می خورد و در سوی دیگر خانواده ای عیالوار که همه غمگین هستند و گرسنه و بدبخت. در انتهای کلیپ نوشته می شد: "زمانی پیش می آید که باید به فرزندانتان توضیح دهید که چرا زاده شده اند؟!" گویا که فلسفه خلقت انسان؛ خوردن، لذت بردن و چریدن در دنیا بوده است!

 

مردم را از فرزندآوری می ترساندند و به همه وعده فقر می دادند، گویا خدای رزاقی وجود نداشت. گویا حواسشان نبود که: «الشَّیطانُ یَعِدُکُمُ الفَقر» (14) شیطان به مردم وعده فقر می دهد. دکتر ملک افضلی (نفر دوم اجرای پروژه تحدید نسل و عضو کنونی فرهنگستان علوم پزشکی) هم مصاحبه می کرد و می گفت: "ما اگر برنامه‌های تنظیم خانواده را 10 سال زودتر شروع می کردیم، در حال حاضر 10 میلیون جوان کمتر داشتیم و در نتیجه امروز ما مشکلاتی مثل بیکاری و تبعات حاصل از آن را نداشتیم!" (15) اما آیا یک فرد که در سطحی ابتدایی اقتصاد بداند، راه حل معضل بیکاری را نابودی جمعیت می داند و آیا این کار چیزی جز پاک کردن صورت مسئله بود؟!

 

از چپ: دکتر ملک افضلی و دکتر مرندی؛ برندگان جایزه بین المللی جمعیت

 

در آن سالها بود که شعار "فرزند کمتر؛ زندگی بهتر" فردگرایی را در مردم پرورش می داد و خودخواهی را در آنها تقویت می کرد. "فرزند کمتر؛ زندگی بهتر" به مردم توصیه می کرد: بچه دار نشو تا بهتر بخوری، تعدادی انسان نیایند تا بهتر بپوشی، بگردی و بیشتر لذت ببری!

 

 آن زمان همه برای تحدید نسل کار می کردند، حتی دانش آموزی 12 ساله که شده بود تکخوان گروه سرودی در دبستان میرابزاده ی اردکان یزد. گروه سرودی که برای بهورزان می خواند، برای منادیان تحدید نسل در روستاها.

 

ادامه دارد...

 

(منابع):

1-  http://goo.gl/VB4MOU

2- http://www.rajanews.com/news/35060

3- بیانات مقام معظم رهبری به تاریخ 27/04/91

http://goo.gl/2t1VYL

4- بیانات مقام معظم رهبری در مراسم بیعت اقشار مختلف مردم به تاریخ 18/04/1368

5-  کاهش جمعیت؛ ضربه ای سهمگین بر پیکر مسلمین، ص 159

6-  http://goo.gl/zfvjYG

7- http://goo.gl/IZtzvd

8- http://www.ical.ir/index.php?option=com_mashrooh&view=session&id=1719&Itemid=38 (13/10/1371)

9- http://www.rajanews.com/news/205055

10-   www.dtic.mil/doctrine/new_pubs/jp1.pdf

ر ک نمودار صفحه بیستم از فصل دوم این سند

11-  http://www.unhcr.org/561786e29.html

12- کتاب جمعیت و تنظیم خانواده، انتشارات چهر، چاپ هفدهم، سال 1381، صص 64 و 55

13-  کتاب جمعیت و تنظیم خانواده، دکتر اکبر بربریان، صص 88 و 125

14-  قسمتی از آیه 268 از سوره مبارکه بقره

15- http://www.hawzah.net/fa/Magazine/View/6432/6661/78725

 

[پی نوشت ها]:

[1] اکنون ایران، رتبه نخست آمار بالای سزارین در دنیا را دارد.

[2] سالانه در کشور بیش از 220 هزار مورد سقط جنین غیرقانونی صورت می گیرد، آماری قریب به 15 برابر کشته‌های سالانه تصادف های جاده ای. با این وجود متاسفانه وزارت بهداشت برای کاهش آمار فاجعه بار این جنایت برنامه ای ندارد. http://goo.gl/63jrET

منبع :

رجانیوز



نظرات
  سلام.باتشکرازشما. برادرعزیز، تاغرب زدگی و سرسپردگی به بیگانگان هست و عقده خود کم بینی و مرعوب شدن بخصوص در قشرتحصیل کرده در خارج وجود دارد این مشکلات با روند افزایشی ، همواره وجود داشته و خواهد داشت. همه ی این گرفتاریها اززمان دولت سازندگی وبااعتماد شیخ اکبربه تکنوکراتهای غرب زده ی غرب نشین شروع شد.
ارسال کننده نظر : صادق زیباکلام      تاریخ ارسال نظر : ۲۰ دي ۱۳۹۶


  به عنوان یک ایرانی مایه تعجب است که از تاریخ شمسی استفاده نمیکنید و تهران را طهران مینویسید و چنین تصور می کنید که تحصیل در طب سنتی به معنای استفاده از ادبیات ۷۰ سال پیش میباشد ، خداوند رزاق است درست ولی تفاوت ادمی با بهایم داشتن عقل و اینده نگری است داشتن اولادی فراوان بدون عقبه مالی درست به معنای پروش نسلی خنگ بیسواد و با بنیه ضعیف و توام با سو تغدیه است چطور به عنوان یک پژشک این مسابل را درک نمبکنید
ارسال کننده نظر : حسین      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ فروردين ۱۳۹۶
  

سلام. کسی که خودش ر ا به خواب زده هیچ گاه نمی توان بیدار کرد. این که تفاوت مقاله نگارشی با مقاله کپی شده از منابع دیگر را نمی دانید و مخالفان خود را بهیمه می نامید به اندازه کافی شما را معرفی می کند. راستی آقای روشنفکر شما چرا به جای بهائم نفرمودید چهارپا؟ نمی ترسید این واژه های عربی شما را بیالاید؟ 


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۲ فروردين ۱۳۹۶



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1465بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2426بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2703بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3021بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2435بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4684بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4674بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4412بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4790بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4717بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4801بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5407بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6373بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7736بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6781بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7221بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7647بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8475بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8726بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9794بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
آرامش دیداری (1)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)