فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار

سلام ببخشید این حسوم های آهنی مشکی که تو بعضی عطاری ها هست میشه استفاده کرد به عنوان همون قطعه اهن؟
شاهمرادی

سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار

با عرض ادب، جناب دکتر جهت تشویش و اظطراب چه معجون گباهی توصیه میکنید؟
نیره خاتون

سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی
کد : 817
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۵
خبرها و نظرها
Share Email
آیا مصرف کره های گیاهی بی ضرر است؟

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

آیا مصرف کره های گیاهی بی ضرر است؟

 

ما برای خرید روغن، انتخاب‌های زیادی پیش رو داریم. شاید شما فکر می‌کنید روغن‌های سالمی انتخاب می‌کنید، اما شنیده‌ایم روغن‌ها وقتی حرارت می‌بینند ممکن است تغییر اساسی پیدا کنند. این تغییرات گاهی بسیار مضر هستند. پس کدام روغن برای پخت و پز بهتر است؟

 
به عقیده بعضی‌ها کره و چربی حیوانی بهترین انتخاب است. شاید به نظر شما بهترین روغن، روغن نباتی باشد. ولی این چقدر درست است؟ دکتر یاسمن اقتداری، متخصص تغذیه برای رسیدن به پاسخی منطقی و انتخابی سالم، حرف‌های خواندنی داشتند.

 
برای پخت و پز روغن جامد بهتر است یا مایع؟

 
طبیعتاً روغن مایع به دلیل چربی‌های غیراشباعی که دارد بهترین گزینه برای پخت و پز محسوب می‌شود و روغن نباتی جامد به دلیل داشتن چربی‌های اشباع شده در مقایسه با روغن خوراکی مایع سبب مسدود شدن عروق می‌شود و خطر حملات قلبی را بالاتر می‌برد.

 
روغن‌های سرخ کردنی با روغن مایع چه تفاوتی با هم دارند؟

 
روغن‌های مایع برای برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی و پایین آوردن چربی های بد و کلسترول خون بسیار خوب هستند اما در اثر حرارت بالا برای سرخ کردن، این روغن‌ها تغییر ماهیت می‌دهند و تبدیل به اسید چرب ترانس‌دار می‌شوند.به همین دلیل استفاده از این روغن‌ها برای سلامت قلب و عروق مفید نیستند و مصرف روغن‌های مخصوص سرخ‌کردن در اینگونه موارد توصیه می‌شود. تحمل این روغن‌ها دربرابر حرارت بالاتر است و خیلی دیرتر از روغن‌های مایع معمولی تغییر ماهیت می‌دهند.البته روغن‌های سرخ‌کردنی از نظر تغذیه‌ای کیفیت پایین‌تری نسبت به روغن‌های مایع عادی دارند و برای پخت و پز بهتر است استفاده نشوند، اما به هر حال روغن‌های سرخ‌کردنی از روغن‌های جامد در جایگاه بهتری قرار دارند.
 
 
آیا کره گیاهی و مارگارین واقعیت دارد و چون گیاهی هستند مصرف‌شان بی‌ضرر است؟

 
به کره‌ای که از روغن گیاهی تهیه می‌شود، مارگارین گفته می‌شود، ولی پایه اصلی آن شیر نیست.این محصول اغلب از انواع روغن‌های نباتی تهیه می‌شود. به صراحت می‌توان گفت این کره فاقد ویتامین‌های موجود در شیر بوده و از لحاظ املاحی چون آهن، روی و مس فقیر است و متاسفانه برخلاف تصور مردم که فکر می‌کنند این نوع کره فاقد کالری و یا انرژی است باید گفت این کره هم مثل سایر روغن‌ها حاوی انرژی بالایی است و هر گرم آن 9 کیلوکالری انرژی دارد. متاسفانه نکته قابل تامل در این کره‌ها میزان بالای اسید چرب ترانس در آن ها است. به دلیل آن که اسیدهای چرب غیراشباع روغن‌های گیاهی طی فرآیندهای حرارتی و هیدروژنه به چربی‌های اشباع تبدیل و از فرم طبیعی خود خارج می‌شوند، بر میزان چربی اشباع ترانس محصول تولیدی افزوده شده و مصرف زیاد آن می تواند موجب افزایش کلسترول بد خون شود و برای بیماران قلبی-عروقی، کبدی و مبتلایان به تری گلیسیرید و کلسترول بالا مضر باشد. از طرفی مصرف طولانی مدت اسیدهای چرب ترانس می تواند با تضعیف سیستم ایمنی بدن، التهاب و واکنش‌های آلرژیک را در مصرف کننده ایجاد کند.

 
این روزها در مغازه‌ها برای جلب اعتماد مردم در حضور مشتری از دانه‌های روغنی، روغن‌گیری می‌کنند. این روغن‌ها سالم و مفیدتر از نوع بسته‌بندی‌اش هستند؟

 
روغن‌گیری‌هایی که این روزها در اغلب فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌های موادغذایی شاهد آن هستیم از دو منظر قابل بررسی است. به دلیل تازگی و طبیعی بودن می‌توان این دسته از روغن‌ها را جزو بهترین فرآورده‌ها دانست در حالیکه باید به روش تهیه و بهداشت آن هم توجه ویژه‌ای داشت. چرا که روغن‌های بسته‌بندی شده در کارخانه‌ها از جهات مختلف آنالیز و بررسی می‌شوند و از سلامت، کیفیت و بهداشت مراحل تولید تا بسته‌بندی این دسته روغن‌ها مطمئن هستیم.

 
آیا روغن زیتون را برای پخت و پز مناسب می دانید؟

 
روغن زیتون یا به تعبیری طلای مایع، به علت دارا بودن چربی‌های غیر اشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ‌ها شده و از این طریق سبب کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و ابتلا به فشار خون بالا می‌شود و قطعاً به همین دلیل یکی از بهترین گزینه‌ها برای پخت و پز به شمار می‌رود. همچنین روغن زیتون به دلیل دارا بودن دو آنتی اکسیدان مهم به نام های پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدها یکی از بهترین ترکیب‌ها برای کاهش استرس‌های اکسیداتیو و پیشگیری از سرطان‌هاست. همچنین این روغن به دلیل عملکرد محافظتی که برای معده ایجاد می‌کند این ارگان را از زخم و التهاب محافظت می‌کند و سبب افزایش ترشح صفرا و هورمون‌های لوزالمعده می‌شود، در نتیجه از تشکیل سنگ‌های صفراوی و یبوست و مشکلات روده‌ای هم جلوگیری می‌کند.
 
نظر شما در مورد روغن کنجد چیست؟

 
یکی دیگر از انواع روغنی که در فهرست بهترین‌ها قرار دارد، روغن کنجد است. در واقع روغن کنجد منبع غنی از ویتامین E و آنتی اکسیدان است و به همین دلیل از علایم متداول پیری پوست جلوگیری می‌کند. چربی موجود در این روغن یک آنتی اکسیدان قوی است که مانع ایجاد چین و چروک و خطوط ریز پوست می‌ شود. از مهمترین خواص درمانی روغن کنجد پیشگیری و درمان سرطان‌های سینه، پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش، سکته‌های قلبی و بسته شدن عروق(تصلب شرایین) است که با وجود این خواص درمانی بی‌نظیر، این روغن به ملکه روغن‌ها بدل شده است. از دیگر فواید روغن کنجد می‌توان به کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون و جلوگیری از بیماری‌های مفصلی و آرتروز اشاره کرد. همچنین ویتامین E موجود در آن از بیماری آلزایمر و کلسترول خون جلوگیری می‌کند و به دلیل اینکه تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم می‌کند از این روغن برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک استفاده می‌شود.

 
آیا از روغن‌هایی که در کنسرو ماهی است هم می‌توان استفاده کرد؟

 
روغن مورد مصرف در تهيه کنسرو ماهي تن، بايد روغن‌هاي مايع مجاز خوراکي مانند (روغن زيتون تصفيه شده) باشد و در زمان خرید باید به برچسب و مواردی که روی آن نوشته شده توجه ویژه کرد. اما باز با این حال به دلیل مصرف نمک بالا در کنسرو ماهی تن، بهتر است این روغن مصرف نشود.

 
روغن ماهی و قرص‌هایی که به همین نام در داروخانه‌ها وجود دارد هم در دسته روغن‌ها قرار می‌گیرد؟

 
روغن ماهی منبع غنی و کاملی از چربی‌های مفید به‌خصوص امگا3 و ویتامینA وD و اسیدهای چرب ضروری برای بدن است به همین دلیل در کاهش بروز بیماری‌های قلبی و عروقی بسیار موثر است. روغن ماهی اغلب از ماهی‌هایی مثل: ساردین، تن و قزل‌آلا گرفته می‌شود و مصرف آن سبب کاهش التهاب، آرتروز، افسردگی و اضطراب، جلوگیری از بیماری‌های پوست و مو و سرطان‌ها می‌شود و با کاهش تری‌گلیسیرید سبب گردش و بهبود جریان خون می‌شود. بنابراین بهتر است مصرف ماهی به سه بار در هفته ارتقا پیدا کرده و یا از قرص‌های روغن ماهی استفاده کرد.
 
منبع: خبرآنلاین

منبع :

رجانیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12383بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15053بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35259بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46258بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17305بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23179بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63677بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536304بازدید]
زردی نوزادان[494024بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11483بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11599بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11281بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16138بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50929بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17753بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15247بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10986بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8450بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13054بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14405بازدید]

از میان مقالات

نفخ نوزادان (کولیک - دل پیچه)
خصوصی سازی بیمارستان ها به چه قیمتی؟(مقاله انتخابی)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)
واریکوسل
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین(ویراست دوّم)
درمان های ساده و عملی انگل های گوارشی
فمینیسم از "بی میلی به بچه دار شدن" متولد شد(مقاله انتخابی)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
نابودی خانواده (مقاله انتخابی)
هراس از خوردن غذا (مقاله انتخابی)
واکسن؛ ابزار کنترلِ جمعیت در دستان بیل گیتس(مقاله انتخابی)
کندرو مالاسی پاتلا
میثاق شرکت های داروسازی در سال جدید میلادی (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت سال 1391 هجری شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کوکا کولا، پپسی و سیاست های امنیت غذایی (مقاله انتخابی)
تدابیر فصل تابستان
تاثیر وضو روی چاکراهای بدن (مقاله انتخابی)
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)