سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 1798
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۶
خبرها و نظرها
Share Email
سود سرشار آقازاده ها از پرورش «تیلاپیا» چشم سازمان محیط زیست را هم کور کرد/ سلامت مردم فدای سودهای کلان از تجارت تیلاپیا

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

سود سرشار آقازاده ها از پرورش «تیلاپیا» چشم سازمان محیط زیست را هم کور کرد/ سلامت مردم فدای سودهای کلان از تجارت تیلاپیا

 

 

 

 

هر چند کارشناسان سازمان محیط‌ زیست می‌گویند پرورش تیلاپیا برای سلامت مردم و محیط‌ زیست کشور مخاطراتی به همراه دارد، اما عیسی کلانتری یک تنه جلوی کارشناسان ایستاده و مجوز پرورش تیلاپیا در منطقه بافق را صادر کرده است.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: شنیده‌شده چندی پیش رئیس سازمان محیط‌ زیست  در جلسه‌ای که میزبان مدیران سازمان تحقیقات و شیلات بوده است، موافقت ضمنی خود را با پرورش تیلاپیا در کشور اعلام کرده است.
 
هرچند کارشناسان سازمان محیط‌ زیست با وجود اصرار رئیس این سازمان همچنان بر روی حرف خود باقی‌مانده‌اند و می‌گویند پرورش تیلاپیا برای سلامت مردم و محیط‌ زیست کشور مخاطراتی به همراه دارد، اما رئیس سازمان محیط‌ زیست یک‌تنه جلوی کارشناسان ایستاده و معاون محیط طبیعی این سازمان را مجبور کرده است مجوز پرورش تیلاپیا در منطقه بافق را صادر کند.
 
حمید ظهرابی معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست البته با رد برخی اخبار مبنی بر موافقت سازمان حفاظت محیط زیست با پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا در کشور، گفته است: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که سال 1394 بین سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان شیلات ایران صورت گرفته و مقررشده پرورش ماهی تیلاپیا به‌صورت پایلوت در محدوده مرکز تحقیقات بافق یزد آغاز شود و پس از مشخص شدن نتایج در خصوص پرورش آن در کل کشور تصمیم‌گیری شود.
 
وی گفته است: در جلسه اخیر که بین مقامات دو سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان شیلات برگزار شد، درباره نحوه اجرای این تفاهم‌نامه و مشکلات و موانع طرح‌های مربوط به تکثیر و پرورش تیلاپیا در بافق یزد، بحث و بررسی شد.
 
حمید عبدالله‌پور دارای دکترای تخصصی شیلات و استادیار گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سود کلان برخی از آقازاده‌ها از پرورش و واردات ماهی تیلاپیا به کشور گفت: پرورش تیلاپیا به‌عنوان یک‌گونه مهاجم در هیچ منطقه‌ای در ایران نمی‌تواند از مخاطرات آن بکاهد، چراکه این‌گونه سریع التکثیر به‌راحتی به رودخانه‌ها و منابع آبی پشت سدها و حتی دریای خزر راه پیدا خواهد کرد.

تیلاپیا که ارزان‌ترین ماهی جهان لقب گرفته و با عنوان ماهی فقرا از آن یاد می‌شود باقیمت یک دلار به کشور وارد می‌شود؛ اما قیمت فروش آن در کشور حدود 5 دلار است.
 
به گفته این کارشناس، از آنجایی‌که این ماهی امکان پرورش در آب فاضلاب را هم دارد که کلیپ مستند آن‌هم موجود هست و به‌نوعی ماهی کم‌توقع محسوب می‌شود و شرایط بد شیمیایی و فیزیکی آب را تحمل می‌کند، مخاطراتی برای سلامت انسان دارد.
 
عبدالله پور فشارهای اتحادیه‌های دیگر ماهی‌ها مثل تولیدکنندگان ماهی‌های سردابی،‌خاویاری و گرمابی که پرورش‌دهندگانشان با ورود ماهی تیلاپیا در حال ورشکستگی بودند را در کنار مخالفت کارشناسان محیط زیست دلیل عدم تولید داخل و یا واردات بی‌رویه تیلاپیا در کشور عنوان کرد و اظهار داشت: مخالفان نتوانستند از واردات این ماهی پرسود به کشور جلوگیری کنند.
 
این کارشناس با اشاره به آمار سازمان شیلات در خصوص واردات حدود 14 هزار تن تیلاپیا به کشور ابراز داشت: بر اساس آمار سازمان جهانی فائو و به گفته مسئولان چینی 43 هزار تن ماهی تیلاپیا به ایران فروخته‌شده است. البته آمار قاچاق تیلاپیا از ایران جدای از واردات رسمی این ماهی است. به عقیده عبدالله پور واردات تیلاپیا در کشور بیش از 100 هزار تن است.
 
وی واردات قاچاقی این حجم ماهی را از مبادی قانونی و از طریق کشتی و کانتینرهای تحت پوشش ماهی شیر و سالمون وارد کشور دانست و گفت:  هرچند بحث تولید داخلی این ماهی کلید خورده است، اما تولیدات داخل با حجم قاچاق تیلاپیای وارداتی برای پرورش‌دهنده داخلی سودی نخواهد داشت و قیمت تمام‌شده تولید داخل خیلی بیشتر از قیمت تیلاپیای فیله شده وارداتی خواهد شد.
 
این کارشناس شیلات در خصوص قرمزی گوشت تیلاپیا به روش صید تیلاپیا اشاره کرد و گفت: در زمان صید،‌این ماهی با گاز co نیمه‌جان شده و یک حالت خفگی به ماهی دست می‌دهد، به این دلیل خون در عضلات تجمع پیداکرده و باعث قرمزی گوشت ماهی می‌شود. گاهی ماهیان قبل از صید کامل از آب در داخل آب جان داده و می‌میرند که این مسئله هم ازلحاظ شرعی و هم ازلحاظ بهداشتی برای انسان مضر است. چون ازنظر شرعی باید ماهی خارج از آب جان بدهد و ازنظر بهداشت تغذیه‌ای هم باقیمانده گاز Co در عضلات ماهی می‌تواند به انسان منتقل بشود که برای سلامت می‌تواند مضر باشد.
 
وی ادامه داد: اگر این ماهی در آب‌های باکیفیت پایین پرورش داده‌شده باشد، عناصر سنگین سرطان‌زا از آب می‌تواند وارد گوشت ماهی شده و سپس وارد بدن انسان شود.
 
عبدالله‌پور در خصوص مخاطرات زیست‌محیطی تولید ماهی تیلاپیا در کشور نیز اظهار داشت: تیلاپیا یک ماهی مهاجم است و سریعاً تکثیر می‌شود. تیلاپیا سریع‌الرشد، کم‌توقع بوده و در شرایط کمبود اکسیژن و نبود پارامترهای مناسب شیمیایی و فیزیکی آب، رشد پیدا می‌کند.
 
وی با اشاره به نمونه حرکت تهاجمی در تالاب شادگان گفت: تیلاپیا از آب‌های کشور عراق وارد تالاب شادگان شده و موجب از بین رفتن گونه‌های بومی ماهیان ایرانی شده است،

برای مثال ماهی بنّی که یک ماهی گران‌قیمت این منطقه بوده است، با ورود تیلاپیا ‌به‌طور کلی از بین رفته است و تیلاپیای با قیمت بسیار پایین جایگزین آن شده است.
 
این استادیار گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی بابیان اینکه برخی معتقدند پرورش تیلاپیا در مناطق کویری مخاطره‌ای برای منابع آبی روان کشور ما ندارد، اظهار داشت: در حال حاضر می‌توانیم با جست‌وجو در شبکه‌های اجتماعی آگهی‌های تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا را پیدا کنیم.

به گفته وی اگر مجوز پرورش تیلاپیا در داخل آزاد بشود، درواقع این ماهی آزادانه به سایر مناطقی که پرورش تیلاپیا هنوز درآنجا آزاد نشده است حمل‌ می‌شود. در واقع با آزاد سازی مجوز تولید تیلاپیا در داخل کشور، هیچ‌کس نمی‌تواند جلوی ورود تیلاپیا را به آب‌های داخلی وحتی دریای خزر رابگیرد.
 
عبدالله‌پور تصریح کرد: بی شک این ماهی با ارائه مجوز پرورش، به آب‌های طبیعی و حتی دریای خزر راه پیدا خواهد کرد، چراکه چیزی که ما تاکنون دیده‌ایم هیچ موانع سفت و سخت و قرنطینه ایی در مبادی ورودی استان ها دیده نشده است و همین الان بچه ماهی‌های قزل آلا که در مراکز بدون مجوز تولید شده‌اند و گواهی بهداشتی هم ازدامپزشکی ندارند به راحتی از یک استان به استان دیگر حمل ونقل می شوند بدون اینکه کسی جلوی آنها را بگیرد.
 
وی بایادآوری این نکته که دمای پایین کمتر از 10 درجه موجب مرگ‌ومیر تیلاپیا می‌شود، گفت: اگر تیلاپیا به پشت سدها برسد، در زمستان با پایین آمدن دمای آب با تلفات گسترده‌ دسته جمعی مواجه خواهیم شد و فاجعه انسانی به بار می‌آورد چراکه توده گسترده‌ای از ماهی مرده پشت سد جمع شده و آب شرب ما را مسموم خواهدکرد.
 
عبدالله پور افزود: از آنجایی‌که تصفیه آب سدها معمولا به صورت فیزیکی است امکان ضدعفونی و تصفیه شیمیایی کامل آب یا مقدور نخواهد بود و یا با صرف هزینه‌های زیادی منجرخواهدشد.
 
این کارشناس خاطرنشان کرد: در ایران هیچ ماهی بومی در دمای پایین منطقه زیست خود از بین نمی‌رود و به شرایط آب وهوایی منطقه خودش اداپته شده است.

  

منبع :

پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی 



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12358بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15030بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35235بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46224بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17279بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23155بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63640بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536175بازدید]
زردی نوزادان[493945بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11461بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11588بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50906بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15234بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10978بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8445بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14388بازدید]

از میان مقالات

چهل حدیث شریف درباره طول عمر(مقاله انتخابی)
دلایل لزوم احیای طب سنتی ایران(مقاله انتخابی)
مزاج شناسی کلاه قرمزی و سایرین!!
جایگاه ضوابط شرعی مرتبط با آموزش، پژوهش و درمان در طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
توصیه های حاج آقا مجتبی تهرانی (ره) درباره فرزند دار شدن و خصوصیات پنجگانه
سستی و سفتی کمر؛ خرافه ای عوامانه یا واقعیتی علمی؟!
جراحی زیبایی، جایز یا حرام؟
مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان(مقاله انتخابی)
سنگ کلیه؛ یک خاطره دردناک!
اغفال زنان برای جست و جوی قدرت، نه عشق (مقاله انتخابی)
روزنی به پزشکی پیشگیری در طبّ کهن(مقاله انتخابی)
مکمل‌های ورزشی؛ رویای پوچ (مقاله انتخابی)
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)
دهانشویه های ساده گیاهی و طبیعی
شعار "فرزند کمتر" در خدمت پروژه جنگ جمعیتی(مقاله انتخابی)
40 ضربدر 2 توصیـه عاشقانه برای همسران
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
چگونه سودآوری شرکت های داروسازی بر پژوهش های پزشکی تأثیر می گذارد؟ (مقاله انتخابی)
بررسی و تحلیل سند 2030 یونسکو (مقاله انتخابی)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)