سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
دهان و دندان
دهانشویه های ساده گیاهی و طبیعی
تعداد: 11 میانگین: 4.09
[تعداد بازدید : 201333]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


دهانشویه های ساده گیاهی و طبیعی




دهان شویه نیاز به معرّفی ندارد! به چرخاندن مایعات مختلف در دهان به منظور پاکسازی فیزیکی و نیز اِعمال اثرات درمانی بر روی لثه ها، دندان ها، زبان و سایر عناصر موجود در حفره دهان دهان شویه اطلاق می شود. واضح است که اگر همین کار در فضای گلو و حنجره انجام شود دیگر به آن دهان شویه نمی گوییم؛ بلکه حالا «غرغره» نام می گیرد.


ساده ترین نوع دهانشویه؛ دهانشویه با آب است که در احادیث شریف هم بر آن تاکید شده است. همین کار ظاهرا پیش پا افتاده اگر به طور مرتّب انجام شود تاثیر به سزایی در سلامت دهان و دندان خواهد داشت.


هدف این بحث، معرّفی چند نوع دهانشویه ساده و قابل دسترس گیاهی و طبیعی است که اثرات درمانی آنها، قابل ملاحظه است. در عین حال تشویق کاربران به عدم استفاده از دهانشویه های پر عارضه شیمیایی – و از جمله دهانشویه کلرهگزیدین – می تواند هدف مهمّ دیگر این مقاله باشد.


تذکّر مهم

 چنانکه گفتیم اِعمال اثرات دارویی بر فضای دهان از اهداف مهمّ دهانشویه هاست؛ لذا تماس طولانی تر مادّه دهانشویه با مخاط دهان، مطلوب است. به همین جهت بهتر است مدّت زمان گرداندن دارو در داخل دهان را کمی طولانی تر کنید و بعد از دهانشویه هم تا مدّتی از شستن دهان یا خوردن و آشامیدن خودداری کنید. با توجّه به این که به هنگام دهانشویه، پاکسازی فیزیکی و نیز رسیدن دارو به منافذ بین دندان ها هم مدّ نظر است بهتر است چرخاندن دارو در دهان با فشار مناسب انجام شود.

 

۱- دهانشویه گلاب و سرکه

 

 به تجربه، بهترین دهانشویه ای که تا به حال از آن استفاده کرده ام دهانشویه گلاب و سرکه است؛ به این نحو که ۵ قسمت گلاب و یک قسمت سرکه را با هم مخلوط می کنید و روزی ۳-۲ بار به عنوان دهانشویه استفاده می کنید.

 

این داروی فوق العاده، علاوه بر خوش بو کردن دهان، در درمان انواع عفونت های دهان و دندان، سستی لثه ها و خونریزی آنها با مسواک زدن، خونریزی پس از اعمال دندان پزشکی، لقّی دندان ها، درمان انواع زخم ها و جوش های فضای دهان و پیشگیری و درمان آفت،بسیار خوب و قوی عمل می کند.

 

در مواردی که به علّت وجود زخم یا آفت، استفاده از این دهانشویه ایجاد سوزش می کند، اگر قادر به تحمّل آن نیستید می توانید تا رفع مشکل از دهانشویه گلاب به تنهایی استفاده کنید. در مواردی هم که قطع خونریزی مدّ نظر است (مثلاً پس از کشیدن دندان)، برای اِعمال اثر قوی تر می توانید سرکه را به تنهایی استفاده کنید. اگر با استفاده از این دهانشویه، احساس کُند شدن دندان دارید؛ می توانید مقدار سرکه دهانشویه را کم کنید. فراموش نکنید که در صورت تمایل، گلاب و سرکه هر کدام به تنهایی هم قابل استفاده هستند. توصیه اینجانب به شما این است که از این دهانشویه به طور دائم و خانوادگی استفاده کنید.

 

تذکّر: برای این دهانشویه بهتر است از سرکه انگور که قوی تر است استفاده کنید. نوع خانگی و کارخانه ای هم فرق چندانی برای این استفاده موضعی ندارد اگرچه باز هم نوع خانوادگی ارجح است.


۲- چوب مسواک: در مورد چوب مسواک در این مقاله به طور مفصل صحبت کرده ایم:

 

مسواک وحیانی


اگر چه روش استفاده اصلی چوب مسواک همان شیوه رایج است؛ امّا جوشاندن این چوب و استفاده از عصاره آن به عنوان دهانشویه هم اثرات فوق العاده پیشگیرانه و درمانی بر انواع مشکلات دهان و دندان دارد؛ ضمن این که تداوم این دهانشویه اثر خوبی در پیشگیری از ایجاد جرم دندان دارد.


۳- نمک: محلول آب نمک در ضدّ عفونی کردن محوّطه دهان و گلو بسیار مفید است. علاوه بر دهانشویه، نمک را می توان با ماساژ دادن روی لثه ها و دندان ها هم به کار برد.


۴- سایر دهانشویه ها: تعداد گیاهانی که از عصاره آن ها می توان به عنوان دهانشویه استفاده کرد کم نیست و آنچه در ادامه می آید تنها اشاره ای است به چند نمونه از آنها؛ امّا قبل از آن باید بگوییم که عصاره این گیاهان را می توانید به چند صورت تهیه کنید:


۱-۳- تهیه عصاره با جوشاندن: مقداری از گیاه را با مقدار متناسبی از آب حدود نیم ساعت روی شعله کم گاز بجوشانید؛ سپس آن را صاف کرده پس از خنک شدن مصرف کنید. این عصاره را بهتر است در یخچال نگهداری کنید؛ امّا فراموش نکنید عصاره هایی که از این راه به دست می آیند دوام چندانی ندارند و بعد از ۳-۲ روز شروع به فساد می کنند. لذا بهتر است به صورت روزانه تهیه شوند.


۲-۳- استفاده از عرقیات گیاهی: عرقیات هر کدام از این گیاهان که در بازار داروهای گیاهی موجود باشد به عنوان عصاره قابل استفاده است؛ امّا بهتر است برای این کار از عرقیات سنّتی، غلیظ و غیر پاستوریزه استفاده کنید. عرقیات، مدت دوام زیادی دارند(حدّاقل ۶ ماه تا یک سال) و اگر چه نگهداری آنها در یخچال مطلوب است؛ امّا خارج از یخچال نیز به طور معمول مشکلی پیدا نمی کنند.


تذکّر مهم: با توجّه به اثرات ذکر شده برای این داروها، هر شخص می تواند از دو یا چند گیاه به صورت ترکیبی استفاده کند.


- چای: چای را دم کنید؛ امّا آن را ننوشید! دهانشویه چای – به ویژه چای سبز – در کاهش بار عفونی فضای دهان بسیار موثّر است.


- جفت بلوط: جفت بلوط، لایه نازک قهوه ای رنگی است که بین پوست بلوط و مغز آن قرار گرفته و به راحتی هم جدا می شود. این دارو بسیار قابض است و اثرات بسیار مفیدی در کم کردن عفونت و بهبودی آفت و زخم های دهان و رفع سستی لثه ها و لقّی دندان ها دارد.


- مازو: درمان زخم ها، عفونت ها و سستی و خونریزی لثه ها.


- تاجریزی: درمان زخم ها، عفونت ها و آفت.


- نعناع، پونه و آویشن: ضدّ عفونی کننده فضای دهان هستند. البته به طور معمول برای درمان استفاده نمی شوند؛ بلکه از اثرات پیشگیرانه آنها استفاده می شود.


- عروسک پشت پرده (کاکنج): درمان زخم ها، عفونت ها و آفت.


- عاقرقرها: درمان زخم ها، عفونت ها و آفت.


- بومادران: درمان زخم ها، عفونت ها و آفت.


- پوست انار: یک داروی ارزان – در واقع رایگان – امّا بسیار موثّر است. جوشانده پوست انار یک درمان عالی برای انواع عفونت ها، زخم ها و آفت دهان است؛ لثه های سست را محکم می کند؛ خونریزی آنها را – به ویژه هنگام مسواک زدن – متوقّف می کند و لقّی دندان ها را به تدریج از بین می برد. گل انار و آب انار هم در این زمینه اثری مشابه پوست انار دارند.


- گلنار فارسی: در درمان زخم ها، عفونت ها، آفت، سستی و خونریزی لثه ها و لقّی دندان ها بسیار موثّر است. اثرات گلنار هم مشابه پوست انار است.


- سماق قرمز و قهوه ای و گرد غوره: درمان زخم ها و آفت و جلوگیری از خونریزی لثه ها.


- طباشیر، بنفشه، پنیرک، خطمی، خرفه و تخم خرفه: این داروها و داروهای مشابه، خنک کننده فضای دهان، آرام بخش دردهای ناشی از آفت و کاهش دهنده سوزش و تحریک زخم های دهان هستند.


- میخک: دهانشویه با عصاره یا عرق میخک یک مسکّن بسیار مناسب برای بسیاری از دندان دردهاست.


- فلوس و تخم گشنیز: این دو دارو می توانند اثر مناسبی در درمان برفک نوزادان داشته باشند. راه مناسب آن است که عصاره آنها را به طور مرتّب با چیزی مثل گوش پاک کن، روی نقاط مورد نظر دهان نوزاد بمالیم. بزرگ ترها می توانند از دهانشویه آنها استفاده کنند. در عین حال که این دو دارو روی آفت هم اثر مناسبی می گذارند.


- سعد کوفی: از مهم ترین داروهای ضدّ عفونی کننده دهان و دندان است که پودر شده آن را می توان برای مسواک زدن به کار برد؛ امّا دهانشویه آن هم می تواند کاربرد داشته باشد.



نظرات
  سلام آقای دکتر.دندانپزشک پس از معاینه دندان و لثه ها ، گفت:عفونت لثه داری و خیلی خطرناکه و به مرور وارد خون میشه و باید جراحی لثه انجام بدی. صبح ها که از خواب بیدار میشم ، از لثه ها خون وارد فضای دهان شده. سوالم از خدمت شما این هست که مداومت بر دهانشویه گلاب و سرکه جایگزین جراحی می تواند باشد یا نیاز به پاکسازی هم هست.ضمنا تا حد زیادی در خوردن مراعات و پرهیز دارم.
ارسال کننده نظر : محمد قاسمی      تاریخ ارسال نظر : ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
  

سلام. این دهانشویه بسیار موثر است اما بهتر است با مشورت با همکاران از پودر دندان های طبیعی، حجامت لثه ها و .... هم بهره ببرید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۶ اسفند ۱۴۰۲



  سلام و وقت بخیر .آقای دکتر من تقریبا هردوهفته یکبار یاهرماه تبخال میزنم روی لبم و خیلی این موضوع اذیتم کرده.میخواستم بدونم راهی برای درمانش وجود داره ؟
ارسال کننده نظر : مشکات      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
  

سلام. با مراجعه حضوری به همکاران و تقویت سامانه ایمنی و انجام پاکسازی های لازم معمولا بهبود پیدا می کند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ بهمن ۱۴۰۲



  باسلام ببخشید در مورده دهانشویه سرکه و گلاب ۱. یکبار فضای دهان پر بشه کافیه؟یا مثلا چندین بار باید در هر مرتبه که استفاده میکنیم دهان رو از دهانشویه پر و خالی کنیم؟ ۲.بعد از استفاده از دهانشویه دهان رو آبکشی کنیم؟(با توجه به سرکه که اسیدی هست...) باتشکر
ارسال کننده نظر : علی      تاریخ ارسال نظر : ۲۴ آذر ۱۴۰۲
  

سلام. یک بار مایع را داخل دهان کنید و برای یکی دو دقیقه بچرخانید و سپس بیرون بریزید. بهتر است تا مدتی شسته نشود تا اثرات آن بهتر اعمال شود.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۷ آذر ۱۴۰۲



  سلام و خسته نباشید پسر چهار ونیم ساله ای دارم، که بعلت پوسیدگی و عصب کشی مجبور شدیم راه بیهوشی رو برای دندانهایش انتخاب کنید میخواستم نظرتون رو در مورد بیهوشی بدونم و چه نکاتی باید رعایت بشه قبل و بعد عمل از نظر سنتی که اثر بیهوشی کمتر بشه
ارسال کننده نظر : امیری      تاریخ ارسال نظر : ۱۳ آذر ۱۴۰۲
  

سلام. تا مدتی پس از بیهوشی غذاهای گرمی بیشتر بخورند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ آذر ۱۴۰۲



  سلام ، میخوام پوسیدگی دندان های عقبم از بین بره ، زیاد پوسیدگی نداره اما دوست دارم از بین بره، راهکاری بجز پر‌کردن هست؟
ارسال کننده نظر : علیرضا      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ شهريور ۱۴۰۲
  

سلام. 5 قسمت گلاب و یک قسمت سرکه انگور را مخلوط کنید و روزی یکی دو بار دهانشویه کنید. ماساژ عسل، استفاده از پودر دندان های طبیعی و چوب مسواک کمک کننده است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۴ مهر ۱۴۰۲



  سلام وقتتون بخیر من چهار تا دندون جلو فک پایینم روی هم و بلند تر از حد معموله.به جز ارتودنسی درمان دیگه هست ؟چون ارتودنسی هم هزینش بالاست و هم سخت و زمان بر هست
ارسال کننده نظر : 🌹      تاریخ ارسال نظر : ۷ شهريور ۱۴۰۲
  

سلام. حداقل بنده چیزی بلد نیستم.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۹ شهريور ۱۴۰۲



  سلام اقای دکتر بیشتر از دو ساعت هست که دندان عقل کشیده ام خونریزی اش بند نمی آید چکار کنم
ارسال کننده نظر : ع      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
  

سلام. با گلاب دهانشویه کنید. پنبه آغشته به سرکه روی محل خونریزی بگذارید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۰ مرداد ۱۴۰۲



  با سلام و خسته نباشید دخترم ۷ سالشه و دندونهای شیری عقب چند وقته عفونت میکنه ابسه میکنه انتی بیوتیک میخوره ولی بازم دوباره عفونت میکنه لطفا راهنمایی کنید ممنون از سایت بسیار خوبتون
ارسال کننده نظر : نرگس      تاریخ ارسال نظر : ۱۳ فروردين ۱۴۰۲
  

سلام. از دهانشویه های معرفی شده در مقاله و نیز ماساژ مکرر عسل روی محل عفونت استفاده کنید ولی برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۸ فروردين ۱۴۰۲



  با سلام و خدا قوت یک ماه پیش برای چکاپ به دندانپزشک مراجعه کردم و دکتر متاسفانه ۵ تا از دندونهامو که اصلا درد هم نداشتن پر کردن و یکی را عصب کشی کردن از همان موقع سمت راست دندونام به شدت درد گرفتن دوباره که مراجعه کردم گفتن باید مواد عوض بشه چون دندونات به این مواد حساسیت داده الان خالی کرده و با مواد دیگه پر کرده متاسفانه باز هم به شدت دندونهام به سرما اب میوه های کمی خنک به شدت واکنش میده یک ماهه از دندونهای سمت راستم استفاده نکردم لطفا لطفا لطفا هر چیزی که ممکنه بهم کمک کنه که شاید خوب بشن رو بگین من واقعا از پاسخ هایی که دادین کلی نتیجه گرفتم ممنون که همیشه پاسخگو هستین خدا خیرتون بده
ارسال کننده نظر : مریم      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ مرداد ۱۴۰۱
  

سلام. از دهانشویه گلاب و سرکه در همین مقاله استفاده کنید. روزی سه بار لثه ها را با عسل ماساژ دهید. برای درمان کامل حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۱ مرداد ۱۴۰۱



  سلام آقای دکتر من دو هفته پیش دندون هفتم درد گرفت و هم روغن حنظل در گوشم ریختم و هم قطره دنتول رو روی خود دندان ریختم و الان چند روزه داخل گلوم آفت سفید و حدود دوسانت زده و با سرکه و گلاب ، محلول عسل ، رب انار و آب غوره ، غرغره کردم ، ولی تاثیری نداره ، و وقتی دردش شروع میشه ، حس میکنم زخمه که سوزشش به گوش و سایر قسمت‌های گلو میزنه ، از طرفی اگر قسمت بشه راهی کربلا هم هستم و نمیدونم چه کنم که خوب بشه
ارسال کننده نظر : سکینه      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ تير ۱۴۰۱
  

سلام. از مخلوط مساوی عرق کاسنی و شاهتره روزی سه استکان میل کنید. دمنوش عناب (هر بار سه چهار عدد) روزی دو بار مصرف شود.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۳ تير ۱۴۰۱



 
12345678910...
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
آرامش دیداری (1)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
برای خواهرم
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)