(چاپ)

کد خبر :  37040  
تاریخ انتشار خبر : ۰۷ آذر ۱۴۰۱ خبرها و نظرها
مردم را از عذاب نجات دهید!

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

مردم را از عذاب نجات دهید!

 

 

 

 

 


کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 

 

یکی از نکاتی که مورد تأکید حکمای طب سنتی بوده است پرهیز از حبس فضولات و کمک به دفع آنها در بیمارانی که به دلایلی دچار انسداد یا اختلال در مسیرهای دفعی شده اند. ایشان این مسأله را از ارکان ششگانه حفظ سلامتی برشمرده اند و حبس فضولات را ام الامراض دانسته اند.

 

 

 

 

 

یکی از جلوه های این تأکید بحث دفع به موقع ادرار و مدفوع می باشد که نقل مشهور از لقمان حکیم جالب توجه است، چرا که فرزند خود را از احتباس ادرار و مدفوع شدیدا پرهیز داده است تا حدی که به او توصیه می کند اگر روی مرکب سوار بودی و نیازمند دفع ادرار شدی همان جا کار را یکسره کن؛ یعنی حتی فرصت پیاده شدن از مرکب و پیدا کردن جای مناسب نیز برای احتباس ادرار زیادی است.

 

 

 

 

از سویی در روایات نیز بحث حبس ادرار بسیار مذموم دانسته شده است؛ تا حدی که ذکر شده اکثر عذاب قبر به خاطر بول است.

 

 



علی ای حال همه این حرفها گفته شد تا برسیم به اینجا.

 

 

متأسفانه ساختارهای جدید شهری باعث شده تا بسیاری از افراد به صورت ناخواسته مجبور به حبس بول و مدفوع شوند و عوارض این اتفاق را به جان بخرند. این مسأله به ویژه در شهرهای بزرگ بسیار نمود دارد تا حدی که ممکن است شما مجبور باشید ساعتها رفلکسهای دفعی خود را نادیده بگیرید تا نهایتا به یک دستشویی عمومی یا خانه برسید. به تعبیری تعداد دستشویی های عمومی سطح شهر اصلا پاسخگوی نیازهای مردم نیستند و برای این مسأله که یکی از ارکان اصلی حفظ سلامتی است باید چاره ای اندیشید.

 

 

 

 



یکی از کارها استفاده از تجربیات سایر کشورها در زمینه رفع این مشکل می باشد ولی تا اجرایی شدن چنین تجربیاتی می توان از ساختارهای موجود و فرهنگ غالب میان مردم نیز استفاده مناسب را برد.

 

 



بحمدالله تقریبا در بسیاری از نقاط شهر، ساختمانهای دولتی وجود دارتد که می توان از امکانات موجود در آنها برای این منظور بهره برد. از سوی دیگر مساجدی در سطح شهر وجود دارند که شهرداری ها می توانند با یاری رساندن به آنها و برنامه ریزی مناسب، امکانات بهداشتی شان را از صبح تا شب برای ارئه خدمات به مردم فعل نگه دارند.

 

 

 

 



اما از همه اینها مهمتر خود مردم هستند که باید پای در میدان بگذارند. به زعم این حقیر باید فرهنگ ساخت توالتهای عمومی نیز بین خیرین باب شود و این کار مورد تشویق قرار گیرد. بگذارید یک خاطره تعریف کنم تا کمی مسأله روشن شود.

 

 

 

 

زمانی که در بیمارستان رسول اکرم ص تهران، دوره کارورزی را می گذراندم، شبی با بنده تماس گرفتند و گفتند که در بخش ارتوپدی جوانی هست که به دلیل احتباس ادرار بسیار معذب است. به بخش مراجعه کردم و متوجه شدم که جوانک بخت برگشته امکان حرکت نداشته و از دفع ادرار در ظرفهای دهان باریک مخصوص ادرار نیز اکراه داشته است و به همین دلیل حجم زیادی ادرار در مثانه اش جمع شده است. خلاصه اینکه برای این جوان یک سوند فولی تعبیه کردم. تعبیه سوند فولی همان و دعاهای جوان در حق خودم و آباء و اجدادم همان. طبیعتا مردمی هم که از دستشویی های عمومی ساخته شده توسط خیرین استفاده می کنند نیز با دعای خود آخرت این افراد را آباد خواهند کرد.

 

 

 

 



و نکته آخر اینکه مغازه دارانی که این امکان برایشان هست که امکاناتشان را در اختیار مردم قرار دهند دنبال فرصت برای تأمین آخرت نگردند، این فرصت نقد را فدای فرصتهای نسیه ننمایند. یک گلایه هم از فروشگاههای بزرگ و پاساژها و مالها و امثالهم در آخر ذکر کنم که در دستشویی های خودشان را قفل می زنند و روی آن می نویسند مخصوص پرسنل: «سرمایه دار محترم! حق با مشتری است».

 

 

 

 

✍ دکتر محمد علی زارعیان، دستیار تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران