(چاپ)

زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
کاربران موبایل دقت کنید!

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

کاربران موبایل دقت کنید !

 

 

 

 

امروزه در مكان هاي مختلف، صف مترو، داخل اتوبوس، محل كار، كلاس درس، جلسات كاري، و حتي هنگام خوابيدن و... كمتر كسي را ميتوان ديد كه حداقل دقايقي و معمولاً ساعاتي از وقت خودشون رو با موبايل سر نكنند!

 

 

 

تكنولوژي با سرعت در حال پيشرفت است اما متأسفانه اغلب افراد علم استفاده صحيح از اين تكنولوژي را فرا نگرفته اند و بهمين دليل عوارض و مشكلات متعدد اين بي اطلاعي در آينده اي نه چندان دور گريبان ما را خواهد گرفت.

 

 

 

استفاده مداوم از موبایل و مشکلات ایجاد شده 

 

 

 

امروزه موبایل جزئی جدایی ناپذیر از زندگی انسان ها شده است.صرف نظر از سن، جنس، شغل، موقعیت اجتماعی یا اقتصادی، اکثریت مردم از تلفن همراه استفاده میکنند.

 

 

اگر استفاده از موبایل به نحوی باشد که خللی در هماهنگی طبیعی بین مفاصل، عضلات، تاندون ها و دیگر اجزاء حرکتی بدن انسان ایجاد کند بتدریج موجب بروز مشکلات ارتوپدی خواهد شد.مشکلاتی که درد و بالاخص درد گردن و انگشتان در صدر آنها قرار دارد و البته منحصر به آن نمیشود.

 

 

 

بعضي از عوارض استفاده غير اصولي از گوشي هاي همراه

 

 

فشار بر ستون فقرات و ديسكهاي بين مهره اي

 

 

 

خميده نگاه داشتن سرو گردن و تنه كه در اغلب موارد حالتي شايع در استفاده كنندگان گوشي همراه ميباشد موجب تسريع تخريب مهره هاي ناحيه گردن و پشت، همچنين فشار بيش از حد بر ديسكهاي بين مهره اي اين نواحي شده ، موجب شيوع دردهاي زودرس ستون فقرات و حتي احتمال نياز به عمل جراحي ديسكهاي فوق خواهد شد. 

 

 

 

هر چه ميزان خميدگي سر و گردن و تنه بيشتر باشد احتمال پيدايش اين عوارض بيشتر خواهد بود.

 

 

 

قوز پشت و اسكوليوز نيز ازجمله مشكلاتي هستند كه در كودكان و نوجوانان بطور شايعي به چشم ميخورد و استفاده ناصحيح از گوشيهاي همراه و تبلت باعث افزايش مشخصي در شيوع اين معضلات خواهد شد.


 

 

اختلالات بينائي

 

 

 

يكي از يافته هاي جديد كه تحقيقات زيادي روي آن صورت گرفته، اثرات و عوارض چشمي ناشي از استفاده بيش از حد گوشيهاي موبايل و تبلت و.... ميباشد. 

 

 

كندگي شبكيه يكي از موارديست كه خصوصاً مورد تأكيد قرار گرفته است.

 

 

استفاده از موبايل موقعيكه چراغ هاي اطاق خاموش است شيوع عوارض چشمي را بشدت افزايش ميدهد. 

 

 

 فشار بر ريه ها و دستگاه تنفسي و كاهش حجم هاي قابل استفاده براي تبادلات گازي. 

 

 

مچاله كردن بدن، قوز كردن و جمع نگه داشتن شانه ها در درازمدت موجب كاهش حجم قفسه سينه خواهد شد و عوارض قابل توجهي بر ظاهر بدن و نيز توانائي هاي جسمي تحميل خواهند كرد. 


 

 

 آرتروز مفاصل آرنج و انگشتان دست

 

 

 

حالت خاصي كه دست ها براي استفاده از موبايل به خود ميگيرند از طرفي موجب فشار بر مفصلهاي مربوطه شده و از طرف ديگر باعث ضعف گروههاي خاصي از ماهيچه ها شده، در دراز مدت باعث دردها و خشكي مفصلي خواهند شد. 

 

 

 

 اختلالات حسي انگشتان

 

 

 

استفاده بيش از حد از موبايل بتدريج موجب فشار بر پايانه هاي عصبي موجود در پوست نوك انگشتان شده، بمرور زمان باعث عوارض مختلفي مثل:

 

 

كاهش قدرت حس لامسه، حساسيت پوست و در مواردي تحريك پذيري بيش از حد اين پايانه هاي عصبي خواهد شد. 

 

 

 

 سندرم تونل كارپ

 

 

 

فشار بر يكي از اعصاب كف دست كه از ناحيه ي مچ بسمت انگشتان ميرود ( معمولاً بدليل ضخيم شدن ساختمانهاي غشائي و تاندون هاي اين ناحيه در اثر بيماريها و حالات مختلف و همچنين فشارهاي وارده )  حالتي بنام سندرم تونل كارپ پديد مي آيد كه در آن بيمار دچار خواب رفتگي و گزگز دست خصوصاً هنگام خواب خواهد شد و در صورت عدم درمان مناسب بتدريج بسمت لاغري و فلج ماهيچه هاي كوچك كف دست ميرود.

 

 

 

دست گرفتن گوشيهاي موبايل به مدت طولاني، يكي از دلايل پيدايش اين بيماري ميباشد. 

 

 

 

 

استفاده از موبایل و گردن درد

 

 

بسیاری از افراد مدت زیادی به صفحه موبایل زل میزنند. خواندن اس ام اس، دیدن فیلم، خواندن کتاب های الکترونیک بر روی موبایل و جستجوی اطلاعات در اینترنت از علل معمول نگاه کردن به صفحه موبایل است.
 

 

 

 

نگاه کردن زیاد به صفحه تلفن همراه بخصوص اگر همراه با تایپ کردن برای اس ام اس باشد موجب میشود تا فرد سر و گردن خود را در وضعیت خاصی نگه دارد. 

 

 

اکثر افراد در حال نگاه کردن و یا تایپ طولانی مدت با تلفن همراه سر خود را به پایین خم میکنند. گاهی هم کل سر را به سمت جلو حرکت داده و در آن موقعیت نگه میدارند.

 

 

وقتی که سر برای مدت طولانی به پایین خم میماند و یا به سمت جلو حرکت کرده و همانجا میماند فشار زیادی به عضلات گردن بخصوص عضلات پشت آن وارد میشود.این فشار و کشش بر روی عضلات گردن میتواند موجب اسپاسم عضلات آن و درنتیجه درد گردن شود.

 

 

قامت انسان به نحوی برنامه ریزی شده است که سر درست در بالای گردن و تنه قرار گرفته و در تعادل باشد. جلو و پایین نگه داشتن آن موجب میشود وزن سر بطور نامتعادلی بر روی گردن و بخصوص محل اتصال گردن به تنه وارد شود. حفظ سر در این موقعیت مستلزم تلاش زیاد عضلات گردن و ستون مهره است. اگر این موقعیت طولانی شود تحمل عضلات به پایان رسیده و دیگر نمیتوانند مفاصل ستون مهره را در موقعیت مناسب و درست نگه دارند.

 

 

این تغییرات موجب فشار بیش از حد به مفاصل میشود. انقباض دائم و ممتد عضلات همراه با فشار به مفاصل موجب بروز درد خواهد شد. این درد معمولا در بین دو شانه در پشت و در محل اتصال گردن به تنه ایجاد میشود که بسیار آزار دهنده است. افراد معمولا آن را بصورت احساس سوزش در یک نقطه در پشت و بین دو شانه و در محل اتصال گردن به ستون مهره ذکر میکنند.

 

 

 

بعضی افراد عادت دارند تلفن همراه را بین سر و یک شانه خود نگه دارند تا دست هایشان آزاد شده و بتوانند همراه با حرف زدن کارهای دیگری را هم انجام دهند. نگه داشتن طولانی مدت تلفن همراه بین سر و شانه موجب میشود سر و گردن بشدت به یک طرف خم شود. این خم شدن طولانی مدت سر و گردن اگر به مدت طولانی ادامه داشته باشد میتواند موجب فشار زیاد به عضلات گردن و در نتیجه اسپاسم آنها و بروز درد گردن شود.

 

 

 

استفاده از موبایل و مشکلات آرنج

 

 

 

بدون استفاده از هندزفری باید تلفن را با یک دست در کنار گوش نگه داشت و این عمل موجب خم شدن مفصل آرنج میشود.

 

 

خم نگه داشتن آرنج به مدت طولانی برای صحبت کردن با تلفن همراه میتواند موجب بروز سندروم تونل کوبیتال شود. این بیماری میتواند بصورت درد آرنج همراه با بیحسی انگشتان دست بخصوص انگشتان کوچک ظاهر شود. اگر بصورت طولانی مدت از تلفن همراه استفاده میکنید استفاده از هندزفری یا بلوتوث میتواند این مشکل را حل کند.

 

 

استفاده از موبایل و مشکلات ایجاد شده برای انگشت شست

 

 

 

بسیاری از کاربران تلفن همراه عادت به تکست زدن زیاد و ارسال پیام کوتاه به تعداد فراوان دارند. به علت اندازه کوچک تلفن همراه و کوچک بودن دکمه های آن معمولا بهترین وضعیت برای تایپ کردن با آنها استفاده از دو شست دست است.

 

 


 تایپ زیاد با شست و ضربات مکرر نوک شست به صفحه کلید تلفن همراه میتواند موجب درد، تورم و گزگز شست ها شود. همچنین حرکت مکرر شست ها میتواند موجب تنوسینوویت تاندون های شست و بروز بیماری دکرون و در نتیجه درد مچ دست شود.

 

 

يادمان باشد كه اگر همگام استفاده از موبايل و تبلت مراقب نباشيم، با دست خودمان

سلامتي،

اين گوهر گرانبها را به مخاطره انداخته  است.

 

 

 

 


 

مقالات مرتبط :

 

تأثیر امواج الکترومغناطیس بر بخش‌های مختلف بدن

زمان آن رسیده که برای این مهمان خطرناک ناخوانده فکری بکنیم!

* امواج وای-فای؛ مرگ تدریجی همه ما

 

 

 


منبع :

کانال آموزشی دکتر محسن مردانی کیوی