سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
کد : 57413
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۴۰۲
خبرها و نظرها
Share Email
پیامدهای انواع تنبیه در کودکان

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 

 

پیامدهای انواع تنبیه در کودکان

 

 

 

 

خبرگزاری فارس - چهارمحال و بختیاری؛ تنبیه بدنی و تنبیه کلامی اثرات سوئی روی کودکان دارد. بهترین روش برای تربیت کودک پیدا کردن احتیاجات اوست. برای مثال کودک شما عاشق تماشای تلویزیون است پس تلویزیون گزینه خوبی است، با وی صحبت کنید که اگر کار اشتباهی انجام داد از تلویزیون دیدن محروم می‌شود و بالعکس اگر کار خوبی مانند سلام به دیگران را انجام داد اجازه دارد مدت بیشتری کارتون ببیند. این روش می‌تواند قانون‌پذیری کودک شما را افزایش دهد.

 


 

با کتک زدن فرزندان، نمی‌توان مهارت‌های تربیتی را پیش برد. کتک زدن کودک را از پدر و مادر به لحاظ عاطفی دور می‌کند و هیچ تاثیر تربیتی ندارد به یاد داشته باشید کتک‌ زدن فقط تا یک سنی جوابگوست و در سنین نوجوانی و بزرگسالی سبب بروز مشکلات جدی می‌شود و فرزند در نبود شما آن رفتار را با شدت بیشتری انجام می‌دهد.

 

 


کودکی که مدام سرزنش شود دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد.


یکی از راه‌های تربیتی در مقابل رفتار اشتباه کودک محروم کردن او از کار کردن است، اما امروزه بسیاری از ما دقیقاً بالعکس عمل می‌کنیم؛ یعنی وقتی کودک کار خلافی کرد او را به کار وا می‌داریم یا اگر اذیت کرد، کار او را ۲ برابر می‌کنیم. در نتیجه، چنین بچه‌ای کار را تنبیه تلقی می‌کند.

 

 

 

چنانچه زندگی کودک پر از تنبیه و سرزنش باشد، او دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد. در نتیجه تلاشی هم برای از بین بردن رفتارهای نامناسب خود نخواهد کرد.

 

تحقیقات ثابت کرده که تنبیه بدنی کودکان، آن‌ها را نافرمان‌تر کرده و احتمال ایجاد بیماری‌های روانی در سنین بالاتر را در آن‌ها افزایش می‌دهد.

 


جلوی دیگران فرزندتان را تنبیه نکنید.


در رابطه با مجازات کودک به یاد داشته باشید هنگام عصبانیت از مجازات بپرهیزید؛ برای تلافی کردن یا انتقام گرفتن، مجازات نکنید؛ همیشه مجازات شدیدتر، مجازات بهتر نیست؛ جلوی دیگران فرزندتان را تنبیه نکنید. به خاطر کار دیروز، امروز تنبیه نکنید.

 

 

متحد بودن پدر و مادر، یکی از مهم‌ترین مسایلی است که باید توسط والدین رعایت شود. ممکن است شما روش‌های مختلفی برای تربیت و تنبیه کردن فرزندتان داشته باشید و می‌توانید در مورد آن‌ها با یکدیگر صحبت کنید اما هرگز سعی نکنید مقابل فرزندتان، تلاش دیگری را کم‌تر جلوه دهید.

 

 

توجه داشته باشید تنبیه نباید دائمی باشد چون اثر خود را از دست می‌دهد. کودکان باید انقدر از پدر و مادر احساس خوب داشته باشند که ۳۰ ثانیه اخم برایشان سخت باشد و اثر خود را بگذارد و اجازه دهیم کودکان اشتباه کنند و نتیجه اشتباه خود را ببینند؛ البته در صورتی که خطر زیادی نداشته باشد.

 

 

 


جملات بار عاطفی دارند.


خیلی از جملات و کلمات هستند که اثر منفی بر رفتار و روان کودکان می‌گذارند، یکی از آن‌ها این جمله است: اگر این کار را انجام دهی یا ندهی، تنبیه می‌شوی!

 

هیچ‌گاه برای تصحیح کردن یک رفتار در فرزندتان از تنبیه و تهدید استفاده نکنید. مثلاً اینکه با استفاده از واژه «اگر» به او بگویید: «اگه کاری که بهت گفتمو نکنی، اون‌وقت...!» این احساس ترس را به بچه‌ها منتقل می‌کند و آن‌ها را مضطرب می‌سازد. بهتر است با لحن آرام پیامد رفتارش را به او یادآوری کنید.


 

مثلاً به‌جای اینکه به او بگویید: «اگه بدوبدو کنی، با سر می‌خوری زمین و سرت خون میاد.» به او بگویید: «بدو بدو کردن با سرعت زیاد ممکنه باعث بشه زمین بخوری و آسیب ببینی، پس لطفاً کمی آروم‌تر...»

 


جدول پاداش تهیه کنید.


پیشنهاد می‌شود جدولی روزانه تهیه کنید و هر روز به ازای انجام دادن و یا ندادن تکالیف مدرسه در آن علامتی مثبت یا منفی‌ ثبت کنید. قراردادی بگذارید که اگر تعداد مثبت‌ها یا منفی‌ها به عدد مشخصی برسد، چه جایز‌ه‌ای خواهد گرفت و یا با چه محرومیتی روبه‌رو خواهد شد. از پاداش‌ها و تنبیه‌های متنوع استفاده کنید.

 


 

برای پاداش می‌توانید از انجام بازی‌ دو نفره گرفته،‌ تا خریدن چیزهایی که کودکتان به آن علاقه‌مند است،‌ استفاده کنید و برای تنبیه می‌توانید از ندیدن یک روزه برنامه‌ تلویزیونی مورد علاقه‌اش یا محرومیت یک روزه از یک اسباب‌بازی مورد علاقه او تا محرومیت‌های چند روزه استفاده کنید؛ البته بین پاداش و تنبیه و تکالیفی که کودکتان انجام می‌دهد و یا ترک می‌کند،‌ تناسب برقرار کنید. مثلاً دادن یک کادوی گران‌قیمت برای انجام تعداد محدودی از تکالیف مدرسه، هم توقعات کودکتان را بالا می‌برد،‌ و هم اثر تشویق‌های کمتر را در ادامه‌ برنامه پاداش‌دهی، کم‌رنگ می‌کند. درباره تنبیه نیز هرگز از تنبیه‌های سنگین، برای اشتباهات کوچک استفاده نکنید.

 

 


 

از تنبیه‌های مناسب کودکان که می‌تواند جایگزین تنبیه بدنی شود، بی‌اعتنایی به کودک است. اگر کودک شما رفتاری انجام می‌دهد که موجب ناراحتی شما می‌شود، در چنین مواقعی، بی‌اعتنایی به او در روحیه‌اش تاثیر بسزایی دارد و این احساس را به او منتقل می‌کند که گویی، تمام درها به رویش بسته شده و هیچ راهی جز دست کشیدن از کار خلافش ندارد، پس می‌کوشد، از کار زشت خود دست بردارد و از والدین یا مربی‌اش، عذرخواهی کند.

 

 


بی‌اعتنایی، نباید خیلی طولانی شود و زمینه آشتی را باید فراهم کرد. وگرنه بازتاب‌های منفی دیگری در پی خواهد داشت.

 

 


به ازای هر سال سن کودک، یک دقیقه تنبیه


بعضی والدین برای تنبیه یک کودک ۲ ساله مدت زمان یک ربع یا نیم ساعت را در نظر می‌گیرند! در حالی که باید برای هر سال، یک دقیقه تنبیه در نظر بگیرید، مثلاً برای یک کودک ۲ ساله ۲ دقیقه تنبیه کافی است و برای یک کودک پنج‌ ساله پنج دقیقه زمان مناسبی است.

 


والدینی که تحمل پذیرش اشتباهات فرزندشان را ندارند و در برابر هر اشتباهی، او را سرزنش و تنبیه می‌کنند؛ زمینه‌ خجالت و گوشه‌گیری را در فرزندان‌شان فراهم می‌کنند.

 

 


جملات گزنده به عزت نفس کودک آسیب می‌رساند.


آنچه کودکان را بیش از تنبیه بدنی آزار می‌دهد، تنبیه روانی است. به کار بردن کلماتی که به سرعت از دهان خارج می‌شود، چنان اثر مخربی در شخصیت کودک به جا می‌گذارد که آثار آن به صورت صدمات عاطفی و عدم اعتماد به نفس در کودک بروز می‌کنند. جملات گزنده به عزت نفس کودک و در نتیجه به اعتماد به نفس او آسیب می‌رساند و موجب تخریب رشد شخصیتی می‌شود. به کار بردن الفاظ منفی همچون: «بد، شلوغ، کثیف، لوس، خرابکار، بی‌عرضه، تنبل، بی‌ادب»، نه تنها اعتماد به نفس کودک را کاهش می‌دهد، بلکه در ناخودآگاه او ثبت می‌شود و او را دقیقا به سمتی که او را با آن نام یا لقب خوانده‌ایم می‌کشاند.

 

 

 

 
کودکانی که با این القاب خوانده می‌شوند معمولا لجبازتر و پرخاشگرتر هستند.

 

والدینی که همواره آرزوی داشتن فرزندانی باهوش دارند بدانند که تنبیه بدنی حتی از نوع خفیف باعث کاهش ضریب هوشی در کودکان می‌شود.

 

 


تنبیه رشد مغز کودک را کاهش می‌دهد.


برخی از والدین فکر می‌کنند برای برقراری نظم و احترام به قوانین، اجتناب کردن از تنبیه بدنی امری محال است اما در واقع در اشتباه‌اند. بنابراین هر چه والدین تنبیه بیشتری داشته باشند رشد و پرورش روان و مغز کودک کندتر می‌شود. تنبیه بدنی استرس بزرگی به کودک وارد می‌کند، از سوی دیگر باعث افزایش خشونت در کودکان می‌شود.

 


به جای تنبیه، انتظارات خود را جز به جز برای فرزندتان شرح دهید، راه جبران خطا را به فرزند خود نشان دهید، به کودک فرصت دهید، با موضوع برخورد فعال داشته باشید و مشکل‌گشایی کنید.

منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12260بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14949بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[29411بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20393بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19633بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35125بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46097بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17212بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23070بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63514بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[25193بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535652بازدید]
زردی نوزادان[493640بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11360بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11531بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11206بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16082بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50763بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17673بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15145بازدید]

از میان مقالات

سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کاربران موبایل دقت کنید!
مهندسى ژنتیک و پایان ماهیّت آدمى(مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
جراحی زیبایی، جایز یا حرام؟ (مقاله انتخابی)
لابى صنعت مواد غذایى چاق کننده(مقاله انتخابی)
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
ترش کردن
بورس‌های تحصیلی؛ ابزاری برای نفوذ و جذب نخبگان (مقاله انتخابی)
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 3 بررسی رویکردهای «خطرآفرین» فرهنگستان علوم پزشکی در موضوع «سلامت معنوی»؛ آیا پزشکان می توانند «هدایت‌گر» جامعه از بعد معنوی باشند؟
واریکوسل
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
پشت پرده استفاده از ماده سمی فلوراید(مقاله انتخابی)
ذبح طب اسلامی زیر رادیکال اندیشه غربی (نقدی بر نفوذ سیستماتیک اندیشه غرب در مبانی علمی طب اسلامی)(مقاله انتخابی)
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)
تلویزیون و زوال کودکى(مقاله انتخابی)
درمان های ساده و عملی انگل های گوارشی
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟