سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
کد : 36890
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۴۰۱
خبرها و نظرها
Share Email
نور موبایل چه بر سر بدن می‌آورد؟

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 


نور موبایل چه بر سر بدن می‌آورد؟

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش جهان نيوز به نقل از ایرنا، امروزه تلفن همراه به بخش مهمی از زندگی تبدیل‌شده است؛ تا جایی که برای انجام خیلی از کارهای روزمره از خرید خانه، کسب‌وکار، گرفتن تاکسی و اطلاع از اخبار روز جهان وابسته به این ابزار کوچک‌شده‌ایم. این وسیله هوشمند خیلی وقت‌ها ما را از تنهایی نجات می‌دهد و ارتباط با دیگران را آسان کرده و ابزار سرگرمی ما را فراهم می‌کند. تلفن همراه با همه مزایایی که دارد اما نور آبی ساطع شده از آن می‌تواند آسیب قابل‌توجهی به‌سلامت ما وارد کند.

 
 

کنترل وزن و داشتن پوست صاف و شفاف از اهمیت بالایی به‌خصوص در میان زنان برخوردار است اما مطالعات نشان داده است که نور ساطع‌شده از موبایل، تبلت و لب تاپ نه‌تنها بینایی را ضعیف می‌کند بلکه بر روی دو عضو ظاهری بدن – پوست و وزن- تأثیر فوق‌العاده‌ای می‌گذارد.

 
 

نور موبایل به‌اندازه نور خورشید مضر است.

 
همه ما کم‌وبیش درباره اشعه‌های مضر UV که از نور خورشید ساطع می‌شود، شنیده‌ایم و اغلب تلاش می‌کنیم تا با اقدامات لازم ازجمله استفاده از کرم ضد آفتاب، از پوستمان در برابر نور خورشید محافظت کنیم اما خیلی از مردم باوجود مراقبت از پوست در برابر نور خورشید از این موضوع آگاه نیستند که نور آبی ساطع‌شده از صفحه‌نمایش موبایل و لب تاپ نیز به‌اندازه نور خورشید سلامت پوست را به خطر می‌اندازد.

 

نور آبی ساطع‌شده در اکثر صفحه‌نمایش‌هایی که ما استفاده می‌کنیم، نوری با طول‌موج کوتاه است که انرژی زیادی ساطع می‌کند. از این رو، استفاده مداوم از این وسیله الکترونیکی و قرار گرفتن در معرض نور مضر آن، به یک نگرانی جدی تبدیل‌شده است. اگرچه دریافت مقدار مشخصی از نور خورشید برای بدن ما مفید است اما نوری که از موبایل و لب تاپ ساطع می‌شود، ساخته دست بشر است و ازاین‌رو هیچ تأثیر مثبتی ندارد.


نور موبایل منجر به پیری و شل شدن پوست می‌شود.

 
 
تحقیقات نشان داده که نور آبی صفحه‌نمایش گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ و تبلت می‌تواند منجر به پیری، چین‌وچروک، افزایش رنگ‌دانه و شلی پوست شود. افرادی که رنگ پوست تیره‌تری دارند محتوای ملانین بیشتری در پوست خود دارند و ازاین‌رو، بیشتر در معرض قرمزی ناشی از نور صفحه‌نمایش و رنگ‌دانه‌ها هستند.

 
 

کلاژن سالم به دلیل نور صفحه‌نمایش شکسته می‌شود و این باعث ایجاد لکه‌های سیاه و رنگ‌دانه‌های بیش‌ازحد می‌شود؛ بنابراین، مهم است که از پوست خود در برابر هرگونه آسیب ناشی از نور ساطع‌شده از صفحه‌نمایش محافظت کنیم. اگرچه در این دنیای فناوری محور نمی‌توان به‌طور کامل استفاده از لپ‌تاپ و موبایل را کنار گذاشت لذا بهترین راه برای محافظت از پوست، استفاده از کرم ضد آفتاب است، حتی زمانی که در خانه هستید زیرا SPF موجود در کرم‌های ضد آفتاب، از پوست در برابر هرگونه نور مضر محافظت می‌کند.
 
 

 

نگاه کردن به تلفن همراه قبل از خواب یکی از دلیل چاقی است.

 
خواب به دلایل زیادی برای بدن مهم است. بدن شما هنگام خواب هورمون‌هایی تولید می‌کند که به رشد بدن، عضله سازی، مبارزه با بیماری‌ها و ترمیم آسیب کمک می‌کند. نداشتن خواب کافی می‌تواند بر خلق‌وخو، سلامت، وزن و توانایی شما برای انجام فعالیت‌های روزانه تأثیر بگذارد.
 

 

چرخه شبانه‌روزی یک فرآیند طبیعی و درونی است که چرخه خواب‌وبیداری را تنظیم می‌کند و تقریباً هر ۲۴ ساعت تکرار می‌شود. چرخه‌های طبیعی روزانه بدن در درجه اول به نور و تاریکی پاسخ می‌دهند. خوابیدن در شب و بیدار بودن در روز نمونه‌ای از چرخه شبانه‌روزی مرتبط با نور است.

 

 

ساعت بیولوژیک در مغز به هماهنگ کردن ریتم‌های طبیعی بدن و تنظیم فعالیت‌هایی مانند برنامه خواب و اشتها کمک می‌کند. وقتی نور کمتری وجود دارد، مغز هورمونی به نام ملاتونین را بیشتر می‌سازد که این امر باعث خستگی می‌شود. مطالعات روی حیوانات نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض نور موبایل در شب ممکن است ملاتونین را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به تغییر در ریتم شبانه‌روزی و افزایش وزن ناشی از تغییر الگوهای غذایی شود.


کنترل وزن با محدود کردن استفاده از موبایل در شب


محققان از طریق آزمایش‌هایی روی موش‌های نر دریافتند که حتی یک ساعت قرار گرفتن در معرض نور آبی موبایل در شب، قند خون آن‌ها را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود آن‌ها نیز قند بیشتری بخورند. بر اساس این مطالعه، محققان به این نتیجه دست یافتند که بین قرار گرفتن در معرض نور آبی ساطع‌شده از گوشی‌های هوشمند و افزایش اشتها و چاقی ارتباط وجود دارد.
 

 

همچنین تحقیقات محققان دانشکده پزشکی هاروارد نیز نشان داده که قرار گرفتن در معرض نور آبی در اواخر شب با بی‌خوابی، سرطان، بیماری قلبی و حتی دیابت مرتبط بوده است. بنابراین، بهترین اقدام برای محافظت از خود در برابر اثرات مضر نور آبی موبایل، محدود کردن زمان استفاده از این وسیله در شب است.


محققان توصیه می‌کنند که در صورت نیاز به استفاده از تلفن همراه در شب، تلفن همراه را  روی حالت شب فعال کنید؛ در این صورت صفحه‌نمایش به رنگ نارنجی و کمتر آبی درمی‌آید و باعث می‌شود به چشم آسیب کمتری وارد شود و در نهایت ملاتونین تحت تأثیر کمتری قرار بگیرد. برای فعال کردن حالت شب در تلفن همراه کافی است به Setting بروید، وارد قسمت Display شوید و ازاینجا Night Light را فعال کنید.


 

هنگام غذا خوردن از تلفن همراه استفاده نکنید.


مطالعه جدیدی که در مجله علمی Physiology & Behavior منتشرشده، نشان می‌دهد که استفاده از تلفن همراه در حین غذا خوردن می‌تواند منجر به افزایش وزن و چاقی شود. در این مطالعه از ۲۶ مرد و ۳۶ زن استفاده شد که به آن‌ها سینی غذا داده شد و سپس از آن‌ها خواسته شد تحت سه شرایط مختلف آزمایشی غذا بخورند.
 
 
 
 
آن‌ها در حالت اول هنگام غذا خوردن از گوشی هوشمند خود استفاده کردند، در دومی هنگام مطالعه مجله غذا خوردند و در سومی، در حال غذا خوردن اجازه نداشتند به تلفن یا مجله خود نگاه کنند. حدس می‌زنید آن‌ها چه زمانی بیشتر غذا خوردند؟ وقتی آن‌ها به تلفن یا مجله خود نگاه می‌کردند. درواقع آن‌ها زمانی که در غذا خوردن به تلفن همراه و مجله نگاه می‌کردند، ۱۵ درصد بیشتر از زمانی که اجازه نداشتند به این دو نگاه کنند، کالری دریافت کردند.


 

در این مطالعه محققان دریافتند استفاده از تلفن همراه در حین غذا خوردن باعث حواس‌پرتی شده و منجر به این می‌شود که شما به میزان غذای خود توجه نکنید و بیش‌ازاندازه غذا بخورید که این امر می‌تواند منجر به افزایش وزن و چاقی شود.


منبع :

جهان نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12325بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15007بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35203بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46180بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17259بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23134بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63598بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536001بازدید]
زردی نوزادان[493836بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11427بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11564بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11250بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16114بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50867بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17717بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15205بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10960بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8429بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13014بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14368بازدید]

از میان مقالات

قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)
واقعیت فست فودها چیست؟(مقاله انتخابی)
مک دونالدیسم(مقاله انتخابی)
مگر كوكاكولا و پپسي چه مشكلي دارند؟(مقاله انتخابی)
کندرو مالاسی پاتلا
واریکوسل
پرفشاری خون؛ نبرد پیروزمندانه با قاتل خاموش!
زمان آن رسیده که برای این مهمان خطرناک ناخوانده فکری بکنیم!(مقاله انتخابی)
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
مردن براى اطلاعات(مقاله انتخابی)
عصر تستوسترون (مقاله انتخابی)
شش افسانه کشاورزى صنعتى(مقاله انتخابی)
یک بطری پر از مرض، به افتخار صهیونیسم!
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
تلخ مثل چای؛ تلخ تلخ مثل حقیقت!
زیبایی اندام و تروریسم نرم ورزشی (مقاله انتخابی)
پشت پرده امپراطوری کوکا کولا(مقاله انتخابی)
دمنوش های ایرانی
سالنامه حجامت 1395 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)