سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت

با سلام و احترام محضر شما با عنایت به اینکه از روش تحقیق علمی استفاد شده بنابراین بسیار پرمحتوی و پر مغز تهیه و تنظیم شده است. سپاس از ترویح فرهنگ قرآن و اسلام.
ضیا

سلام و عرض ادب با تشکر از مطالب مفید شما خواستم بدونم کالری روزانه این رژیم چقدره ؟
عشرت حسینی

سلام واحترام آقای دکترهرچی ازخدامیخواییدبهتون بده خیلی راهنماییم کردید یک دنیاممنونم من ۳ماهه اول هستم دندان هاکاملاسالم متاسفانه قسمتی ازلثه حالت التهاب گرفته دندانم هم دردمیکنه دندانپزشک رفتم دکترزنان رفتم هیچ کدوم داروندادن هرچی اصرارکردم دندانپزشک میگه من زنان نیستم دکترزنان میگه مگه من دندانپزشکم ،اشک منودراوردن ،خودم تندتند بانمک میشورم الحمدلله دردکمترمیشه شمادستوردیگه ای میفرمایید خدایی نکرده عفونتش زیادنشه،نگرانم،یک دنیاممنونم
زینب

سلام.وقتتون به خیر. مقدار خورشتی که مجاز به خوردن هستیم چقدر هست؟ و اینکه میشه فقط ۴ وعده خورد و وعده ی آخر که به ۱۱ شب میحورده نخورد؟
نامجو

سلام بنده دستور مصرف سیب رو که فرمودید استفاده کردم اما انگار سنگینه و میفته تو معدم ، و تنگی نفس برام میاره
...

ببخشید اگر بدای گرمی رحم یا رفع سودا یا پاکسازی بدن یا موارد دیگه دمنوش گیاهی استفاده کنم مثل رازیانه یا افتیمون و ... بعدش باید چقدر صبر کنیم تا اقدام به بارداری؟
سمیه

سلام ببخشید حجامت قبل بارداری توصیه میشه ؟ بعدش چقدر باید صبر کنیم و سوال دوم علت سیاتیک میوواند مصرف لبنیات یا شکلاتها باشد ؟ چون طبق تجربم با مصرف اینا سیاتیکم میگیره
سمیه

سلام و اگر خشکی مغز داشته باشیم کلاه پشم یا تشک پشم مناسبه ؟
...

سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)
کد : 34353
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۹
خبرها و نظرها
Share Email
گزارش// وقتی "عمل‌های جراحی مرگبار" رسمی و قانونی انجام می‌شود!/ "از دست دادن وزن" به قیمت از دست دادن جان!

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين

 

 

گزارش// وقتی "عمل‌های جراحی مرگبار" رسمی و قانونی انجام می‌شود!

"از دست دادن وزن" به قیمت از دست دادن جان!

 

گزارش// وقتی "عمل‌های جراحی مرگبار" رسمی و قانونی انجام می‌شود!/ "از دست دادن وزن" به قیمت از دست دادن جان!

"پریسا" دختر جوانی است که به دلیل انجام جراحی "اسلیو معده" جان خود را از دست داد؛ خواهرش می‌گوید او کاملاً فریب تبلیغات پزشک جراحش را خورده زیرا به پریسا گفته بود هزاران عمل‌‌ جراحی موفق انجام داده اما او را از عوارض مرگبار اینگونه عمل‌ها آگاه نکرده


صفحه اینستاگرام را بالا و پایین می‌‌کنی و به پیج یک پزشک با چند هزار فالور و لایک برمی‌‌خوری که تصویری از قبل و بعد عمل "جراحی معده" و تأثیر آن جراحی بر وزن یکی از بیمارانش پست کرده است؛ عمل‌‌های جراحی که علی‌‌رغم قیمت‌‌های بالا، عوارض زیادی نیز به همراه دارند.


صنعت مدلینگ که یکی از پردرآمدترین صنایع این روزهاست با تبلیغات بسیار موثر خود در جهان، این روزها باعث شده افکار عمومی به سمت داشتن اندام‌‌های لاغر و خوش‌فرم سوق داده شود و چاقی و اضافه وزن که از نظر متخصصین تغذیه زمینه‌‌ساز بیماری‌‌های زمینه‌‌ای بسیاری است، بیش از آن‌‌که از جهت سلامتی برای افراد جامعه نگران‌‌کننده باشد نوعی ضدارزش نیز به حساب بیاید؛ تا آنجا که وقتی انگیزه برخی از افراد از کاهش وزن را می‌‌پرسی، متوجه می‌‌شوی که هدف از کاهش وزن‌‌شان، بیش از آن‌‌که به دست آوردن سلامتی باشد، رسیدن به وزن ایده‌‌آل برای داشتن استایلی زیباتر است.


این دیدگاه که بخش اعظم آن برخاسته از تأثیر صنعت مدلینگ بر افکار جامعه است، در کنار نبود آموزش مناسب تغذیه‌‌ای، زمینه سودجویی برخی پزشکان را نیز فراهم آورده است؛ جراحانی که با تبلیغ اندام‌‌های جراحی شده و خوش فرم، پول‌‌های گزافی به جیب می‌‌زنند، در حالیکه در صفحاتشان هیچ خبری از اطلاع‌‌رسانی درباره عوارض جراحی‌‌های چاقی نیست!


چند روز پیش بود که خبر فوت بانوی 28 ساله‌‌ای به نام پریسا.م در فضای مجازی منتشر شد؛ پیگیری‌‌های تسنیم نشان داد که این بانوی جوان، تحت تأثیر تبلیغات جراحی چاقی توسط یک پزشک، بدون آن‌‌که اطلاعی از عوارض این جراحی داشته باشد، برای به دست آوردن وزن ایده‌‌آل تن به تیغ جراحی این پزشک داد؛ جراحی‌‌ای که به قیمت از دست دادن جان او تمام شد!


مهسا، خواهر پریسا می‌‌گوید: خواهرم توسط پزشکی به نام ط.ع جراحی "اسلیو معده" انجام داد؛ خواهرم می‌‌گفت این پزشک روزانه ده‌‌ها عمل جراحی چاقی انجام می‌‌دهد، خواهرم پس از انجام عمل جراحی به مدت 9 ساعت در اتاق ریکاوری بود؛ وقتی حالش بهتر و ترخیص شد او را به خانه آوردیم، پس از جراحی، درد زیادی داشت اما حالش بهتر بود تا این‌‌که سه هفته پس از عملش، از ساعت دو نیمه‌‌شب دچار شکم‌‌درد عجیبی شد؛ درد طاقت او را برید و او را به درمانگاه رساندیم؛

 

در درمانگاه به او سرم وصل کردند و گفتند پس از چند ساعت حالش خوب می‌‌شود اما زمانی که به خانه برگشتیم باز هم نمی‌‌توانست درد را تحمل کند و مجبور به انتقال او به بیمارستانی شدیم که در آن‌‌جا عمل شده بود؛ پریسا بلند شد و نتوانست روی پای خود بایستد و غش کرد.


پس از ازحال‌‌رفتن این دختر جوان، خانواده او با اورژانس تماس می‌‌گیرند و آمبولانس به محل اعزام شده و به پریسا سرم وصل می‌‌شود. به گفته مهسا، فشار خون پریسا افت کرده و به آن‌‌ها توصیه می‌‌شود او را با آمبولانس خصوصی به بیمارستان محل جراحی او منتقل کنند اما به دلیل عدم پاسخگویی آمبولانس خصوصی به تماس‌‌های این خانواده، آن‌‌ها مجبور می‌‌شوند جسم نیمه‌‌جان این دختر 28 ساله را به نزدیکترین بیمارستان برسانند.


مهسا می‌‌گوید: خواهرم درد می‌‌کشید و در آن بیمارستان نیز فقط به او سرم و مسکن تزریق کرده بودند تا دردش آرام شود؛ با پزشکی که او را جراحی کرده بود تماس گرفتیم و او به ما گفت پریسا را با آمبولانس به بیمارستان (بیمارستانی که دختر جوان در آن‌‌جا تحت عمل جراحی اسلیو معده قرار گرفته بود) منتقل کنید که این کار را کردیم؛ در آن بیمارستان گفتند سونوگرافی و آزمایش خون او نرمال است و پزشک او به ما گفت پریسا به‌‌خاطر کم‌‌آبی به این حال افتاده است. پریسا به دلیل جراحی اسلیو معده، نمی‌‌توانست آب زیاد بنوشد و ما نیز به‌‌‌‌خاطر همین امر، حرف این پزشک  را باور کردیم.


پریسا خوابید و دردش نیز قطع شد؛ مادرم کنار پریسا ماند و من و برادرم که خیالمان از حال پریسا راحت شده بود به خانه برگشتیم؛ تا این‌‌که تلفن زنگ خورد و به ما خبر دادند که پریسا دچار بی‌‌قراری شدیدی شده است و بعد هم به خانوده‌‌ام گفته شده که به علت نامشخصی فوت کرده است!


به گفته مهسا، خواهر او کاملاً فریب تبلیغات این پزشک را خورده است زیرا به پریسا گفته بود هزاران عمل‌‌ جراحی موفق انجام داده است اما او را از عوارض این جراحی و خطر مرگ آگاه نکرده بود و تنها، در روز عمل پریسا، برگه‌‌ای به او دادند که در آن، به بی‌‌عارضه نبودن این عمل جراحی اشاره شده بود و پریسا با اعتماد به حرف پزشک، آن برگه را امضا کرد!


نگاهی به سایت این پزشک، نشان می‌‌دهد او برای ترغیب افرادی که از چاقی رنج می‌‌برند، از هیچ تبلیغی دریغ نکرده تاجایی که در سایت خود نوشته است که درصد عوارض جراحی چاقی معده حدود 8 درصد است اما او با انجام بیش از 3000 جراحی لاغری، عوارض کمتر از یک درصد را به ثبت رسانده که یک رکورد جهانی است! 


اتاق عمل جراحی ,

با یک جست‌‌وجوی ساده در صفحات مجازی، به عکس‌‌های بسیاری از نتایج جراحی این پزشک برمی‌‌خوریم؛ برخی افراد، از جمله افراد مشهور، از انجام عمل او رضایت داشته و تشکر کرده‌‌اند و در مقابل، برخی به شدت از عوارض پس از جراحی گلایه دارند.


یکی از کاربران فضای مجازی عکسی از خود منتشر کرده که روی تخت بیمارستان با بخیه‌‌های فروانی خوابیده  است؛ در متن این پست، به عوارض پس از جراحی و بستری طولانی مدت به دلیل عوارض ناشی از انجام جراحی چاقی توسط همین پزشک اشاره شده است.


یک کاربر دیگر نیز با انتشار برخی اسناد دادگاهی، مدعی شده که یک بیمار دیگر نیز زیر تیغ جراحی این پزشک جان داده است. 


خواهر پریسا می‌‌گوید: در دادگاه از پزشک جراح خواهرم شکایت کرده‌‌ایم و البته منتظر نتایج پزشکی قانونی برای پی بردن به علت فوت پریسا هستیم.


باید دید در ایام کرونا که انجام جراحی‌‌های غیراورژانسی ضرورتی ندارد و در شرایطی که پرونده قصور برخی پزشکان روز به روز قطورتر می‌‌شود چرا هیچ نهاد و ارگانی نمی‌‌تواند جلودار تبلیغات اغواگرانه برخی پزشکان شود؟


در همین راستا به سراغ دکتر مجید حسن‌‌قمی، متخصص تغذیه و نائب‌‌رئیس انجمن تغذیه ایران رفتیم تا درباره عوارض و اثرات این جراحی‌‌ها و میزان تأثیر آن‌‌ها بر جلوگیری از چاقی اطلاعاتی به دست بیاوریم.


دکتر مجید حسن قمی درباره اعمال جراحی چاقی اظهار کرد: جراحی‌‌های چاقی برای BMI (شاخص توده بدنی) بالای 40 است؛ در این زمینه نیز جراح با فرد صحبت می‌‌کند تا به این مسئله پی ببرد که فرد مراجعه‌‌کننده، قبلاً در رژیم‌‌گرفتن موفق بوده یا خیر؛ قبلاً در موارد چاقی‌‌های کشنده، فرد چاق را قبل از جراحی به یک متخصص تغذیه ارجاع می‌‌دادند تا بررسی کند که فرد، چند بار در گرفتن رژیم غذایی کاهش وزن موفق بوده است.


وی با بیان این‌‌که جراحی‌‌های چاقی دو نوع است، گفت: یک نوع از جراحی‌‌های چاقی، جراحی‌‌های محدودکننده است؛ در این جراحی‌‌ها که شامل اسلیو معده نیز می‌‌شود، قسمتی از معده را برمی‌‌‌‌دارند و در نتیجه این جراحی‌‌ها تنها کمک می‌‌کند که فرد نتواند غذای زیادی بخورد یا جذب مواد غذایی، با برداشتن بخشی از سیستم گوارشی، کاهش یابد؛ یک نوع دیگر از جراحی‌‌های چاقی نیز موسوم به پیکرتراشی وجود دارد که در این نوع جراحی زیباسازی فرم بدن صورت می‌‌گیرد!


اتاق عمل جراحی ,

 

وی با ارائه مثالی افزود: فردی که چاقی شکمی دارد شکمش را با روش‌‌های لیپوساکشن، ابدومینوپلاستی و... جراحی می‌‌کند که هیکل خوش‌‌فرم‌‌تری داشته باشد؛ لیپوساکشن با ایجاد یک سوراخ و ساکشن چربی‌‌ها صورت می‌‌گیرد اما در ابدومینوپلاستی، پوست را می‌‌شکافند و چربی‌‌های زیر آن را خارج می‌‌کنند و پوست اضافه را برمی‌‌دارند. در بسیاری از مواردی که در اثر چاق و لاغر شدن پی‌‌درپی یا بارداری، پوست فرد شُل می‌‌شود نیز از این روش استفاده می‌‌کنند.


عوارض  جراحی‌‌های چاقی چیست؟


‌‌قمی با بیان این‌‌که هر عمل جراحی عوارضی دارد، گفت: هر عمل جراحی، 5 تا 10 درصد خطر مرگ به همراه دارد ضمن اینکه در جراحی‌‌ها، نشت چربی و عفونت نیز ممکن است در محل جراحی رخ ‌‌دهد؛ همچنین ممکن است در این‌‌گونه اعمال جراحی، آمبولی چربی رخ دهد که این آمبولی می‌‌تواند به ریه، مغز و قلب منتقل شود و باعث بروز سکته مغزی و آمبولی ریوی شود!

 

 

جراحی‌‌های چاقی چه قدر موثرند؟


وی ادامه داد: برخی افراد مشتاق هستند که جراحی‌‌های چاقی را انجام دهند و فکر می‌‌کنند تنها با انجام این جراحی از شر چاقی خلاص می‌‌شوند اما نکته مهم این است که علاوه بر ضرورت اطلاع فرد از عوارض و خطر مرگ جراحی‌‌های چاقی، افراد باید به میزان و درصد موفقیت جراحی‌‌های چاقی نیز بیندیشند؛ جراحی‌‌های چاقی به طور کلی بین 65 تا 80 درصد موفقیت‌‌آمیزند یعنی به میزان 65 تا 80 درصد به فرد کمک می‌‌کنند که وزن خود را از دست بدهد اما یک نکته بسیار مهم در این جراحی‌‌ها وجود دارد آن هم اینکه تا زمانی که باور و عادت تغذیه‌‌ای فرد تغییر نکند، این جراحی موفق نخواهد بود.


این متخصص تغذیه یادآور شد: مثلا در جراحی اسلیو معده، حجم معده به 20 درصد کاهش می‌‌یابد و فرد یاد می‌‌گیرد که نمی‌‌تواند بیشتر از یک حجم کم و مشخص، غذا بخورد؛ برای مثال فرد می‌‌داند که معده او به اندازه یک لیوان نوشیدنی جا دارد و به همین دلیل برخی افراد پس از جراحی اسلیو به سمت استفاده از نوشیدنی‌‌های پرکالری می‌‌روند که در حجم کمتر، انرژی بیشتری فراهم می‌‌آورد یا مثلاً فردی که اسلیو کرده می‌‌تواند به راحتی یک شیرینی خامه‌‌ای بخورد اما همان یک شیرینی خامه‌‌ای معادل 30 تا 35 قاشق برنج است!


وی افزود: بنابراین 3 تا 5 سال بعد از جراحی‌‌های چاقی نیز فرد به پله اول باز می‌‌گردد زیرا فرد شیوه زندگی خود را تغییر نداده است و بعد از چند سال، دردسرهای چاقی دوباره گریبان‌‌گیر او می‌‌شود بنابراین آنچه در کاهش وزن اهمیت دارد، تغییر باور و شیوه زندگی است.


اتاق عمل جراحی ,

 

نتایج پزشکی قانونی و شکایت خانواده پریسا و علت دقیق فوت او هنوز مشخص نشده است اما خانواده وی معتقدند علت فوت او عوارض ناشی از جراحی این پزشک بوده است.


این روزها معضل چاقی، گریبان‌‌گیر جامعه ایرانی شده است که علل اصلی آن، کم‌‌تحرکی، سبک زندگی ماشینی، الگوی غذایی غربی، مصرف بیش از اندازه فست‌فودها و پیروی از رژیم‌‌های غذایی ناصحیح و حتی برخی عوامل ژنتیکی است. بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، بیش از 313 هزار مرگ از 380 هزار مرگ سالانه در ایران، ناشی از بیماری‌‌های غیرواگیر است که چاقی زمینه‌‌ساز این بیماری‌‌هاست.


اما باید توجه داشت که بهترین راه کاهش وزن، پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و متناسب و متنوع است و تنها افرادی که تخصص و دانش کافی برای ارائه این رژیم غذایی دارند، متخصصین تغذیه هستند و جراحی‌‌های چاقی نیز بدون رعایت اصول تغذیه‌‌ای مناسب، مؤثر نخواهند بود.


اتاق عمل جراحی ,

 

این روزها ارائه رژیم‌‌های غذایی آنلاین و رژیم‌‌های غذایی با نام‌‌های کتوژنیک، مونودایت، کانادایی و... در صفحات اینستاگرام رایج شده است؛ علاوه بر این‌‌که این رژیم‌‌های غذایی غیراصولی، می‌‌تواند صدمات جبران‌‌ناپذیری به بدن افراد وارد کند، باید در دریافت رژیم غذایی به دو نکته توجه داشت:


اول آن‌‌که رژیم‌‌های غذایی باید توسط متخصصین تغذیه‌‌ای که دارای شماره نظام پزشکی تغذیه هستند ارائه شوند و مربیان باشگاه‌‌ها و افراد غیرمتخصص، به هیچ وجه اجازه تجویز رژیم‌‌های غذایی را ندارند.


دوم آن‌‌که دریافت رژیم غذایی باید همراه با انجام مشاوره باشد؛ در مشاوره‌‌ای که توسط متخصصین تغذیه انجام می‌‌شود وزن و قد فرد، سابقه بیماری‌‌ در او و خانواده، میزان فعالیت و شیوه زندگی فرد، علائم بالینی، کمبود ویتامین‌‌ها و مواد معدنی در خون فرد و بسیاری از فاکتورهای دیگر بررسی می‌‌شوند و بر اساس این معیارها رژیم غذایی اصولی ارائه می‌‌شود.


منبع :

tasnimnews



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12340بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15020بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35217بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46207بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17269بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23145بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63625بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536102بازدید]
زردی نوزادان[493904بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11444بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11579بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11260بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16120بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50888بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17731بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15223بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10969بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8436بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13022بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14374بازدید]

از میان مقالات

پلاستیک ها برای همیشه (مقاله انتخابی)
نقش بینش توحیدی در سلامت انسان (مقاله انتخابی)
لوازم خانگی، جاسوسان مدرن امریکایی(مقاله انتخابی)
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
"روی تاریک آمریکا": طرح‌ "عقیم‌سازی" مردان و زنان در کشورهای درحال توسعه
عصاره سیر و لیمو ترش؛ راهی برای باز کردن رگهای قلب
فراماسونری در صنایع غذایی-قسمت اوّل (مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
واکسن؛ ایمنی‌زا یا ایمنی‌زدا؟
مبانی بهداشت و سلامت در قرآن(مقاله انتخابی)
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)
استفاده نابجا از آنتى بیوتیک؛ مقصر کیست؟(مقاله انتخابی)
رسانه و دختران (مقاله انتخابی)
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)
اسلام و مساله تعیین جنسیت جنین
چرا رژیم های لاغری شکست می خورند؟
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
قرار گرفتن در معرض انبوه اطلاعات مغز را تهی می کند(مقاله انتخابی)
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)
خطر انحلال نرم طب اسلامی در مبانی طب کلاسیک و راهکار عبور از موانع تحمیل شده(مقاله انتخابی)