سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
تشعشعات تلفن همراه باعث تغییر شکل مغز می شود(مقاله انتخابی)
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 11091]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

تشعشعات تلفن همراه باعث تغییر شکل مغز می شود

 

کیت موری


چکیده:


پدیده تلفن همراه که بیشتر از یک دهه از عمر آن نمی گذرد، یکی از آخرین محصولات فن آوری است که هنوز از کم و کیف اثرات زیانبار آن بر جسم و روح انسان، اطلاع زیادی در دست نیست. یکی از دلایل این امر را نو بودن این فن آوری می دانند؛ دلیل مهم تر، دخالت و فشار شرکت های ذی نفع در این فن آوری است که با استفاده از تمام امکانات، از انجام مطالعات گسترده مستقل یا انتشار وسیع یافته های این مطالعات در سطح جامعه جلوگیری می کنند تا در روند سودآوری این وسیله اخلالی به وجود نیاید. با این حال، یافته های مطالعات اندک انجام شده، همگی اثرات زیانبار استفاده از تلفن های همراه را تایید می کنند. انتشار این یافته ها اگر چه در مقایسه با انبوه مطالب ستایش آمیز در باره این فن آوری بسیار اندک است، اما همین اندک هم می تواند موجب هشیاری بیشتر مردم شود. آنها می توانند با به کار بستن توصیه های کارشناسان برای استفاده بهینه از تلفن همراه، از شدت اثرات زیانبار آن بر خود و به ویژه کودکانشان بکاهند.


در فرهنگی که مردم با همان آسودگی و همان مدت زمانی که کودکان نوپا بالش های محافظشان را کنار سرشان نگه می دارند، تلفن های همراه را با خیال راحت در کنار سر خود نگه می دارند، شاید انتشار گزارش هایی چون گزارش نشریه انجمن پزشکی آمریکا در ماه گذشته، بتواند زنگ های خطر را برای آنان به صدا در آورد. این گزارش می گوید، این کار به تغییر فعالیت های مغزی می انجامد. در این گزارش آمده است، روشن نیست تغییرات به وجود آمده در مغز ـ افزایش میزان سوخت و ساز گلوکز بعد از استفاده از تلفن همراه برای کمتر از یک ساعت ـ تاثیری منفی بر سلامتی یا بهداشت فرد دارد یا خیر. مدت هاست، بسیاری از مردم  دراین فکر هستند چگونه کاری کنند که حتی  یک تماس تلفنی کوتاه، اثر منفی بر سلامتی شان نگذارد.


دکتر نورا والکو سرپرست تحقیق این مطالعه و مدیر «مؤسسه ملی سوء مصرف مواد مخدر» در مؤسسات ملی بهداشت می گوید: «تلفن های همراه وسایلی خیال انگیز هستند و نقش شایانی در افزایش بهره وری داشته اند. حرف من اصلا این نیست که مردم به کلی دست از تلفن همراه بردارند».


با این حال، وی در پرتو مطالعه ای که انجام داده است،  توصیه می کند کاربران با گذاشتن گوشی هایشان بر روی حالت بلندگو یا استفاده از یک هدفون، حتی المقدور آنها را در فاصله ای دور از سرشان قرار دهند. بهترین گزینه بعدی، استفاده از یک گوشی یا هدفون بی سیم بلوتوث است که این تشعشات را در سطوح بسیار پایین تری منتشر می کنند.


لوئیس اسلسین سردبیر نشریه «میکروویو نیوز» که یک خبرنامه اینترنتی در باره مسائل بهداشتی و ایمنی تشعشعات الکترومغناطیسی است، می گوید: «در این ماجرا، هر یک میلی متر فاصله، به حساب می آید.»


چسباندن گوشی به گوش برای بهتر شنیدن در مکان های شلوغ، اصلا فکر خوبی نیست. اگر حتما باید زنگ تلفن تان  را جواب دهید یا با کسی تماس بگیرید، از آن محیط شلوغ بیرون بروید. به یاد داشته باشید گوشی تان را در جیب روی سینه یا جیب شلوار حمل نکنید؛ این کار نیز باعث قرار گرفتن مستقیم آن بر روی بدنتان می شود.  برخی مطالعات، حاکی از وجود ارتباط بین استفاده از تلفن همراه و سرطان، پایین آمدن تراکم استخوان و ناباروری در مردان است. برخی مطالعات هم  اصولا هیچ تاثیری را گزارش نمی کنند. با توجه به مطالعاتی با نتایج ضد و نقیض و پژوهش های ادامه دار، رابرت کنی سخنگوی کمیسیون ارتباطات فدرال در یک ایمیل خاطر نشان می کند:« مثل همیشه ما به مطالعه پیرامون این موضوع ادامه می دهیم و اقداماتمان را با همکاران فدرال هماهنگ می کنیم.»


در مطالعه ای که دکتر واکو در این زمینه انجام داد، از یک گوشی سامسونگ مدل تاشو استفاده کرد که دو سال و نیم قبل، یعنی زمانی که تصمیم به انجام این مطالعه گرفت، در سطح جامعه مورد استفاده زیادی بود. تلفن های همراهی که امروزه استفاده از آنها بسیار رایج است، تشعشعات بسیار بیشتری داشته و پیچیده تر شده اند.


شما می توانید برای آگاهی از مقادیر نسبی تشعشعاتی که مدل های مختلف تلفن های همراه انتشار می دهند، به نرخ جذب مخصوص آنها نگاه کنید. این شماره نشان می دهد که هنگام استفاده از گوشی با آخرین توان آن، چه مقدار از تشعشات توسط بدنتان جذب می شود. بدون اینکه آزمایشگاه «اف. سی. سی» تایید کند که نرخ جذب مخصوص گوشی های همراه، زیر 6/1 وات در هر کیلوگرم است، حق فروش در امریکا را ندارند. این رقم در اروپا 2 وات برای هر کیلوگرم است.


زمانی که در فروشگاه محلتان، در حال مقایسه گوشی ها با یکدیگر هستید و می کوشید نرخ جذب مخصوص آنها را در صفحه راهنمای کاربر دستگاه پیدا کنید، متوجه می شوید این عدد نمایش داده نمی شود. اف. سی. سی می گوید، نرخ های جذب مخصوص، اطلاعات قابل توجهی را برای مقایسه معنادار  میزان انتشار تشعشعات تلفن همراه ارائه نمی دهند.


مهم تر از نگاه کردن به نرخ جذب مخصوص پایین گوشی ها، چگونگی استفاده از آنها است. بسیاری از تلفن های همراه وقتی بیشترین میزان تشعشع را دارند که ابتدا با نیروی باتری کار می کنند و هنگام زنگ خوردن، روی حالت       «لرزان» قرار دارند. برای کمتر قرار گرفتن در معرض این تشعشات،  صبر کنید تا زنگ گوشی قطع و ارتباط آن برقرار شود و سپس آن را به گوشتان نزدیک کنید.


برای داشتن مکالمه ای سالم تر، توصیه می شود، وقتی در حال حرف زدن هستید، گوشی را از گوشتان دور نگه دارید و فقط وقتی آن را به گوشتان نزدیک کنید که می خواهید به حرف های طرف مقابل گوش دهید. لین ژونگ استادیار مهندسی الکترونیک و رایانه  در دانشگاه رایس در هیوستون می گوید: «این کار کمی کارساز است، چون زمانی که گوشی در حال دریافت اطلاعات است، به نسبت وقتی که در حال ارسال آنهاست، تشعشعات بیشتری را منتشر می کند.» بعلاوه، وقتی تلفن همراه شما در حالت ثابت قرار دارد، تشعشتات کمتری را منتشر می کند، زیرا وقتی در حرکت تند هستید ـ در اتومبیل یا قطار ـ گوشی شما باید بسته های کوچکی از تشعشعات را برای حفظ ارتباط دیجیتال خود با دکل های مخابراتی در طول مسیر تان، پی در پی ارسال کند. به همین دلیل زمانی که در حرکت هستید، مکالمات تلفنی تان بیشتر قطع می شود.


آیا باز هم خیال دارید از پوشش ضعیف شرکت ارائه دهنده خدمات تلفن همراه  در محل سکونتتان شکایت کنید؟ بهتر است قبل از این کار، این قسمت را بخوانید. در صورتی که تلفن همراهتان در وضعیتی  قرار دارد که شاخص سیگنال آن ضعیف است، به این معناست که گوشی باید سخت تر کار کند و از این رو تشعشعات بیشتری را انتشار می دهد. اوم گاندی استاد مهندسی الکترونیک در دانشگاه یوتا می گوید: «تعداد خط های کمتر شاخص سیگنال، به معنای انتشار تشعشع بیشتر است.» اگر سعی دارید کمتر در معرض تشعشات الکترومغناطیسی قرار گیرید، بهتر است بدانید که  داخل ساختمان ها و آسانسورها و مناطق غیر شهری، مکان های خوبی برای برقراری یک تماس نیستند.


والدینی که از گوشی های خود برای آرام کردن کودکان شلوغشان استفاده می کنند، شاید بهتر باشد به فکر جغجغه برای آنها باشند. اعتقاد بر این است، مغز و بافت های در حال رشد کودکان، در برابر تشعشعات تلفن های همراه، آسیب پذیری بیشتری دارند. مقامات بهداشتی در انگلیس، فرانسه، آلمان و روسیه، برای استفاده طولانی مدت کودکان از تلفن های همراه، هشدارهای زیادی داده اند. البته بهتر است اجازه استفاده کوتاه مدت از تلفن همراه نیز به آنها داده نشود.


تلفن های همراه الحاقاتی دارند که کمک می کنند کاربر کمتر در معرض این تشعشعات قرار گیرد، به گفته آقای گاندی، بیشتر آنها «جار و جنجال تبلیغاتی»هستند. مراقب ادعاهای فروشندگانی که می گویند برخی از این وسایل، تشعشات را در هوا گیر می اندازند باشید. یکی از این شرکت ها به تازگی پوشش مخصوصی  برای گوشی های آیفون و بلک بری عرضه کرده است که به گفته سازندگان آن، بر اساس اعلام آزمایشگاه اف. سی. سی، این پوشش، جهت تشعشعات را از آنتن گوشی شما منحرف و از سرتان دور می کند.


اگر چه تولید کنندگان می گویند این وسیله بیشتر از شصت درصد تشعشاتی را که جذب بدنتان می شود کاهش می دهد، اما برخی کارشناسان الکترونیک می گویند، در مواقعی که سرتان در جهت دکل های مخابراتی قرار دارد، این پوشش ممکن است تاثیر منفی وارونه ای در تغییر جهت تشعشعات داشته باشد، چون امکان دارد گوشی مجبور شود توان تشعشات خود را تا سطحی افزایش دهد که بتواند این سیگنال ها را دوباره منحرف کند. این شرکت با این اظهارات مخالفت کرده است. با این حال،  استفاده از این وسیله، ممکن است میزان اندکی در منحرف کردن تشعشعات در طول روز موثر باشد.


نوشتن متن به جای حرف زدن، خطر کمتری دارد. آقای اسلسین از میکرویوو نیوز می گوید: «گرایش به سمت ارسال پیام متنی به جای حرف زدن با تلفن های همراه، بهترین گزینه است.»


اگر هنگام نوشتن متن،  گوشی را در تماس با بدنتان قرار ندهید، این کار می تواند بهترین گزینه باشد.


www.nytimes.com/2011/03/31/technology/personaltech/31basics.html?_r=1&src=busln

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 93



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1453بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2407بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2692بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3003بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2418بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4666بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4662بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4402بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4775بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4705بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4792بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5394بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6362بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7722بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6765بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7208بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7636بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8459بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8718بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9776بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
چرا آدم‌های خوب در شبکه‎های اجتماعی تحمل‎ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
بزرگی خوش خیم پروستات
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
زگیل تناسلی
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
نترس و فرزندت را تحسین کن
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)