سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
ماهی، دیگر غذای سلامتی نیست (مقاله انتخابی)
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 12509]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلی الله علی محمّد و آله الطاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 


ماهی، دیگر غذای سلامتی نیست!


 

□ هوپ فردوسیان ، سوزان لوین750


چکیده:


در حالی که شرکت‌های فعال در صنعت شیلات با هدف افزایش سودآوری خود، شعار «ماهی؛ غذای سلامتی» را برای محصولات خویش برگزیده‌اند، نویسنده این مقاله با نگاهی به وجود مواد سمی مختلف در بدن ماهی‌ها نظیر جیوه و ارگانوکلرین‌ها و پلی کلرین‌ها که تاثیراتی ناگوار بر سیستم‌های عصبی و ایمنی و تولید مثل و سلامت قلب و استحکام استخوان‌ها دارند، معتقد است که دیگر ماهی را نمی‌توان یک گزینه سالم به شمار آورد. به علاوه، آثار مهلک این مواد سمی بر سلامت جنین‌ها و نوزادان، از دیگر نکات حایز اهمیت است. همچنین اگرچه این شرکت‌ها بر وجود امگا 3 در بدن ماهی‌ها تاکید می‌نمایند، اما باید دانست که وجود مقدار زیادی کلسترول و روغن‌های اشباع شده مسدود کننده رگ‌های بدن باعث گردیده که بسیاری از پزشکان، مصرف‌کنندگان را به مصرف سایر مواد غذایی حاوی امگا 3 نظیر گردو ترغیب نمایند. هرچند در مقالات متعددی نیز ثابت گردیده که امگا 3 هیچ منفعت جسمی قابل ذکری ندارد. نویسنده معتقد است که مصرف‌کنندگان باید در انتخاب‌های خویش دقت بیشتری نمایند، چرا که پیش از برداشتن هر طعمه‌ای، باید دو بار اندیشید!


امروزه ما در برابر مصرف ماهی با یک دروغ شاخدار روبه‌رو هستیم و متاسفانه تعدادی از مصرف‌کنندگان، این دروغ را بدون هیچ‌گونه تردیدی پذیرفته‌اند. برای سال‌ها، صنعت ماهی گیری و شیلات با تلاشی شبانه‌روزی در جهت متقاعد کردن آمریکایی‌ها گام برمی‌دارد تا آنان نگرانی‌های عمیق موجود در زمینه وجود جیوه و سایر مواد آلوده در ماهی‌ها را نادیده بگیرند.

 

امروزه این صنعت به گزارش جدید ارایه شده توسط «انجمن ملی علوم اتمسفر و اقیانوس‌ها» متوسل گردیده تا ماهی‌ها را همچنان به عنوان یک غذای سالم معرفی نماید. اما ما به عنوان یک پزشک و یک متخصص تغذیه، عمیقاً نسبت به تلاش‌های این صنعت بدبین هستیم. البته از بیماری‌های قلبی می‌توان به وسیله انتخاب صحیح مواد غذایی جلوگیری نمود، اما مطمیناً ماهی را دیگر نمی‌توان یک انتخاب مناسب در این زمینه دانست. چرا که امروزه سطح بالایی از متیل جیوه، ارگانوکلرین‌ها، پلی کلرین‌ها، و سایر مواد سمی زیست‌محیطی در بدن ماهی‌ها وجود دارد.

 

امروزه تاثیرهای زیانبار این مواد سمی بر سیستم عصبی انسان‌ها، سیستم ایمنی بدن، سلامت قلبی، استحکام استخوان‌ها و دستگاه‌های تناسلی و باروری زنان، کاملاً محرز گردیده است.

 

اینک حتی کسانی که مصرف‌کنندگان را به استفاده از ماهی توصیه می‌کنند، اذعان دارند که وجود این مواد شیمیایی و سمی یک مشکل فراگیر به حساب می‌آید. براساس گزارش انجمن ملی علوم اتمسفر و اقیانوس‌ها (NOAA) نیز گفته شده که سطح این مواد سمی، با توجه به موقعیت جغرافیایی محل صید، متفاوت است.

 

در حقیقت، هم اینک ماهی منبع اصلی ورود جیوه به بدن‌ شهروندان آمریکایی به شمار می‌رود. این ماده سمی عوارض روانی بالقوه‌ای دارد که می‌تواند به جنین در حال تکامل مادران نیز آسیب برساند. همچنین باید دانست که تعدادی از آلوده‌ترین گونه‌های موجود نظیر ماهی تن آلباکور، جزء پرمصرف‌ترین ماهی‌های بازار آمریکا به حساب می‌آیند.

 

این مخاطرات برای افراد خاصی از مردم، از ریسک بیشتری برخوردار است. در یک پژوهش جدید، مشخص گردیده که مصرف ماهی در میان زنان باردار، می‌تواند ریسک تولد نوزادان نارس را افزایش دهد. اخیراً نیز انجمن مطالعات بارداری و سلامت جامعه (POCH)، با همکاری پژوهشگران دانشگاه‌های «‌هاروارد» و «میشیگان»، در مطالعه‌ای مشترک اعلام نموده‌اند که سطح جیوه موجود در موهای مادرانی که ماهی مصرف می‌کنند، به صورتی معنادار بیشتر بوده است.

 

در این مطالعه، زنان شرکت‌کننده در پیش آزمون، سطح جیوه موهایشان 3 برابر افراد عادی و یا جزء نودمین صدک جامعه بودند که وضعیت آنان با سایر زنان شرکت‌کننده در این پژوهش، مورد مقایسه قرار گرفت.

 

مدافعان مصرف ماهی معتقدند که خوردن آن برای سلامت عضله‌های قلبی مفید است؛ چرا که تعدادی از گونه‌های ماهی، حاوی اسید چرب امگا 3 بوده که می‌تواند از بدن فرد در برابر بیماری‌های قلبی محافظت نماید. اما بدن ماهی به گونه‌ای شگفت‌آور حاوی مقادیر زیادی کلسترول و روغن‌های اشباع شده مسدودکننده سرخرگ‌های بدن است که این مواد در مجموع، 15 تا 30 % روغن ماهی را تشکیل می‌دهند. به عنوان مثال، آقای چینوک سالمون 55 % کالری‌های بدنش را از روغن به دست می‌آورد. باید خاطرنشان کرد که در تعدادی از گونه‌های ماهی، سطح کلسترول موجود، بیش از یک استیک هم وزن است. چرا که تنها بخشی از روغن بدن ماهی حاوی امگا 3 است و بقیه آن، تنها شامل اسیدهای اشباع شده می‌باشد.

 

بدین ترتیب این سوال مهم به وجود می‌آید که چرا ما نباید از مصرف ماهی اجتناب کنیم و امگا 3 مورد نیاز بدن خویش را از طریق مصرف گردو و یا سایر منابع گیاهی سلامت بخش تامین نماییم که فاقد کلسترول و متیل جیوه هستند؟ در واقع، یک مطالعه جدید منتشر شده در ژورنال آمریکایی بیماری‌های قلب نشان می‌دهد که اضافه نمودن گردو به یک غذای پرچرب، به کاهش آسیب‌های منفی به وجود آمده در سرخرگ‌ها و شریان‌ها می‌انجامد. مصرف گردو می‌تواند باعث افزایش انعطاف‌پذیری و تغییرپذیری سرخرگ‌ها و شریان‌ها تا سطح 24 % در افراد دارای سطح بالای کلسترول هم گردد.

 

همچنین این امر کاملاً سنجیده و حساب شده است که هیچ منفعت مهم و قابل ذکری در مصرف یک رژیم حاوی مقادیر زیاد امگا 3 وجود ندارد. در یک مطالعه که اخیراً در ژورنال پزشکی انگلستان منتشر گردیده، اعلام شده است که هیچ دلیل و مدرک محکمی در جهت حمایت از این ادعا که خوردن ماهی‌های چرب به بهبود سلامت قلب منجر می‌شود، وجود ندارد. در واقع، نتایج این مقاله پژوهشی نشان می‌دهد که مصرف چربی‌های امگا 3 تاثیر روشنی بر سلامت قلب و یا زنده ماندن ندارد.

 

اما یک راه مطمین در جهت حفاظت از بیماری‌های قلبی وجود دارد: از مصرف فرآورده‌های حیوانی اجتناب کنید. یک پژوهش انجام گرفته در سال 2003 میلادی که نتایج آن در ژورنال «انجمن پزشکی آمریکا» انتشار یافته، نشان می‌دهد که رژیم‌های گیاهی حاوی کلسترول کمتر، در اغلب موارد، قدرتی همانند داروهای کاهنده سطح کلسترول دارند. انسان‌های مصرف کننده رژیم‌های غذایی گیاهی، عموماً وزن کمتری نسبت به مصرف‌کنندگان فرآورده‌های گوشتی دارند. به علاوه، آنان از نرخ پایین‌تر بیماری‌های قلبی،‌ دیابت، فشارخون بالا و سایر مخاطرات سلامتی مرتبط با اضافه وزن و چاقی، برخوردار هستند.

 

در پایان باید خاطرنشان نمود که صنعت شیلات خواهان فروش بیشتر ماهی به مصرف‌کنندگان است. اما مصرف‌کنندگان با شعور، پیش از برداشتن طعمه، دو بار فکر خواهند کرد!!

 

برای مطالعه بیشتر:


به خطر انداختن سلامت نوزادان برای فروش ماهی


منبع: www.Projo.com

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 50



نظرات
  آیا ماهی قزل آلا هم شامل این مورد جیوه میشه یا نه؟ همچنین شیر ماهی و شوریده؟ با تشکر لطفا از مقالاتی که مربوط به تحقیقی از کشور خودمان است ونه کشور آمریکا هم استفاده کنید که ضمیمه خوبی برای این مقاله باشه و اشاره به نوع ماهی های ممنوع و محل صید آنها شده باشه. و خلق الله متحیر تر نشند
ارسال کننده نظر : احمدی      تاریخ ارسال نظر : ۱۹ اسفند ۱۳۹۱
  

سلام، اگر مقاله داخلی پیدا کنم آن را استفاده خواهم کرد. در مورد سوالاتتان هم اطلاعات من کافی نیست.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۰ اسفند ۱۳۹۱



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1458بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2410بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2696بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3009بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2423بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4668بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4663بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4403بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4776بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4709بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4793بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5396بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6365بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7726بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6768بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7212بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7638بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8462بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8720بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9781بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
بهداشت جنسی کودک
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
دنیای زیبای دینداران
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه