سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
سبک زندگی اسلامی - ایرانی
منزل مردانگی!( مروری بر وظایف مردان در منزل، در قبال همسرانشان،بر پایه روایات وارد شده از حضرات معصومین، علیهم السّلام)
تعداد: 5 میانگین: 4
[تعداد بازدید : 34643]

[نسخه چاپی]

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


منزل مردانگی!

 

مروری بر وظایف مردان در منزل، در قبال همسرانشان،بر پایه روایات وارد شده از حضرات معصومین، علیهم السّلام

 

درآمد


ازدواج، محبوبترین اتّفاق در نزد خداوند کریم می باشد؛ چنان که نبی مکرّم اسلام صلّی الله علیه و آله وسلّم،  فرموده اند: « ‏ما بنی بناء فی الاسلام احب الی الله من التزویج: هیچ بنایی در اسلام، نزد خداوند محبوبتر از بنای ازدواج نیست.»‏ و در این میان، آن چه که بیش از هر چیز در استحکام این بنیان شامخ، مفید و موثّر است؛ الفت و مودّت بین زن و شوهر است:


« وَ مِنْ آیاتِهِ اَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ اَنْفُسِکُمْ اَزْواجاً لِتَسْکُنُوا اِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّهً وَ رَحْمَهً اِنَّ فی‏ ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ: و از نشانه های {خداوند} این است که از خودتان، برایتان زوج هایی آفرید تا به ایشان آرامش پیدا کنید و بین شما، مودّت و رحمت برقرار ساخت؛ همانا در این امور نشانه هایی است برای آنان که اهل تفکّر هستند.»(سوره مبارکه روم، آیه۲۱)


این روزها و با عادت کردن ما به زندگی ماشینی و پـر از دغدغه امروزی، بـه نـظر می رسد که محبّت بین همسران، تا حدّی رو به سردی گراییده است. از سوی دیگر، ظهور نظرات افراطی مردسالارانه و عقاید تفریطی فمینیستی، کانون اصلی عاطفه در خانواده یعنی زن را مورد هجوم قرار داده اند و این باعث شده است که بنیان بسیاری از خانواده ها رو به سستی گذارد.

 

اطّلاع از نظرات ناب اسلام و احادیث وارد شده از حضرات معصومین، علیهم السّلام، مثل هر عرصه دیگری از زندگی، در این عرصه نیز می تواند راهگشا باشد. از آنجا که به دلایل فوق الذّکر، در این سالها، بیشترین تغافل نسبت به وظایف واقعی مرد در خانواده صورت گرفته است و از سوی دیگر، وجود پر از محبّت زن، با اندک انعطاف و توجّه از سوی مرد، به راحتی، به مسیر مهرورزی بازخواهد گشت؛ برآن شدیم تا نگاهی کوتاه به برخی از حقوق زنان در خانواده و وظایف مردان نسبت به همسران خود، از منظر احادیث وارد شده از حضرات معصومین علیهم السّلام، بیندازیم؛ باشد که شاهد جوشش محبّت و بلندای الفت در میان خانواده ها باشیم.


فرمان خداوند کریم


* «عاشروهنّ بالمعروف: با زنها، به نیکویی رفتار کنید.»(سوره مبارکه نساء، آیه ۱۹)


محبوب پیامبر، صلّی الله علیه و آله وسلّم


* نبی مکرّم اسلام صلّی الله علیه و آله وسلّم،  فرمودند: «حبّب الیّ من دنیاکم ثلاث: الطیب و النساء و قرّه عینی فی الصلاه: از دنیای شما، سه چیز برای من پسندیده شده است: بوی خوش، زنان و روشنی چشم من که در نماز است.»


بزرگترین فایده پس از اسلام


* رسول خدا صلّی الله علیه و آله وسلّم،  فرمودند:«ما استفاد امرو مسلم فایده بعد الاسلام افضل من زوجه مسلمه تسرّه اذا نظر الیها، و تطیعه اذا امرها، و تحفظه اذا غاب عنها فی نفسها و ماله : مرد مسلمان ، بعد از اسلام، فایده ای بزرگتر از داشتن همسر مسلمان خود کسب نکرده است که هنگامی که به رویش نگاه می کند؛ شاد می شود و وقتی که به او دستوری می دهد؛ اطاعت می کند و در غیاب او از خود و اموال شوهرش حفاظت می کند.»


 بـیـشـتـریـن خیر


* امام صادق علیه السّلام، فرمودند: « اکثر الخیر فی النساء: بیشترین خیر در زنهاست.»


سه خصلت ضروری


  امام صادق علیه السّلام، فرمودند: «هر مردی، در منزل خود نسبت به عیال و خانواده‌اش به سه خصلت احتیاج دارد: معاشرت خوب، وسعت در زندگی، و غیرت بر حفاظت آنها.» (بحارالانوار، ج۷۸، ص۲۳۶)


کودک منزل


  لقمان نبی علیه السّلام، فرمودند: «مـرد خردمند باید در بـین خـانـواده ‏اش مانند کودک باشد و رفتار مردانه را برای خارج منزل بگذارد.» (محجه البیضاء ج ۲ ص ۵۴ )


موجب طول عمر


* امام صادق علیه السّلام، فرمودند: «من حسن برّه باهله زادالله فی عمره: هر کس به خانواده خود نیکی کند؛ خداوند عمر او را زیاد می‌کند.»(وسایل الشّیعه، ج۱، ص۳۹)


بـهـتـریـن مـرد


* حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند: «بهترین شما کسی است که در برخورد با مردم نرم تر و مهربان تر باشد و ارزشمندترین مردم کسانی هستند که با همسرانشان مهربان و بخشنده اند.» (کنزالعمال ، ج ‌۷، ص ۲۲۵)


* رسول خدا صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «خیرکم خیرکم لا هله و انا خیرکم لاهلی: بهترین شما کسی است‏ که با خانواده اش خوشرفتارتر باشد و من از همه شما نسبت ‏به خانواده ام، خوشرفتارترم.» (وسایل ج ۱۴ ص ۱۲۲ )


* پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «از بهترین مـردان شـما، مــرد بـا تقوی و پاکیزه و دست و دل بازی است که نگاه او سالم باشد؛ به پدر و مادرش ‍ مهربان بوده؛ عیال خود را به دیگری محتاج نکند….»


بـدتـریـن مـرد


 پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم،  فرمودند: «از بدترین مردان، مـرد تهمت زننده ای است که بخیل و بـد دهن باشد، تـنـها غـذا خـورده ، میهمان دوست نباشد، همسر و خدمتکار خویش را بزند و عیال خویش را به دیگری محتاج کند و پدر و مادرش را اذیت نماید. »


زن؛ ریــحـانـه خـانـه


* امیرالمومنین علیه السّلام، فرمودند: «فان المراه ریحانه و لیست بقهرمانه… : زن، ریحانه است است و نه قهرمان. با او به هر حال مدارا کن و نیکو برخورد نما تا زندگی تو با صفا شود.»


مسوولیت مرد


* رسول خدا صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «مرد، سرپرست ‏خانواده ‏است و هر سرپرستی نسبت ‏به زیردستانش مسوولیت دارد.» (مستدرک ج ۲ ص ۵۵۰)


حدّاقل حقّ زن بر مرد


* رسول گرامی اسلام صلّی الله علیه و آله وسلّم،  فرمودند: «حقّ المراه علی زوج‌ها ان یسدّجوعتها، و یستر عورتها، و لا یقبح لها وجهاً: حقّ زن بر شوهر این است که او را سیر کند، و بدنش را (یا عیب هایش را) بپوشاند، و با او ترشرویی نکند.» (بحارالانوار، ج۱۰۳، ص ۲۵۴)


احـتـرام و تـکـریـم


* امام صادق علیه السّلام، از پدر بزرگوارشان نقل فرمودند: «هر کس زن گرفت؛ باید او را گرامی و محترم شمرد.»


* رسول اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم،  فرمودند: «زنان را گرامی نمی دارند مگر افراد بزرگوار و به ایشان توهین نمی کنند؛ جز مردم پست و فرومایه.»


خوش رفتاری


* امیر المومنین‏ علی علیه السّلام، فرمودند«آنها (زنان) نزد شما امانت های خدا هستند، آزارشان نرسانید و بر آنها سخت نگیرید.» (مستدرک، جلد ۲، ص ۵۵۱)


* رسول اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «اکمل المومنین ایمانا احسنهم خلقا و الطفهم باهله: کامل ترین ایمان را در بین مومنین، کسی دارد که از همه خوش اخلاق تر باشد و به خانواده خود، مهربان تر.»


محبّت کردن


* امام صادق علیه السّلام، فرمودند: «یکی از اخلاق پیغمبران اینست که نسبت‏ به‏ همسرانشان محبت دارند.»(بحار جلد ۱۰۳ ص ۲۳۶ )


* امام صادق علیه السّلام، فرمودند: «العبد کلما ازداد للنساء حبا ازداد فی الایمان فضلا: بنده، هر قدر محبتش به زنانش زیادتر شود؛ ایمانش فضیلت بیشتری می یابد.»


* پیامبر گرامی اسلام صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «و انّ الرّجل لیوجر فی رفع اللقمه الی فم امراته: مرد اگر لقمه به دهان همسر خویش گذارد؛ برای او ثواب دارد.»(جامع السّعادات، ج۲، ص۱۳۹)


ابراز محبّت؛ شیرینی جاودانه


* حضرت صادق علیه السّلام، فرمودند: «هر کس از دوستان ما باشد؛ به ‏همسرش بیشتر اظهار محبت می کند.»(بحار جلد ۱۰۳ ص ۲۲۳ )


* پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «قول الرجل للمراه انی احبک لا یذهب من قلبها ابدا: مردی که به همسرش بگوید دوستت دارم ، این سخن هرگز از قلب زن خارج نخواهد شد.»


هــدیــه دادن


* پیامبر اعظم صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «مردی که به بازار بـرود و هدیه ای بخرد و آن را به خانواده اش برساند؛ در ثواب، مانند کسی است که صدقه ای را به نیازمندان برساند.»


* امام صادق علیه السّلام، فرمودند: «تَهَادَوْا تَحَابُّوا فَاِنَّ الْهَدِیَّهَ تَذْهَبُ بِالضَّغَایِنِ: به یکدیگر هدیه دهـیـد تـا مـحبّت بین شما فزونی گـیـرد؛ بـه درســتــی که هـدیـه، کـیـنـه هـا را می برد.» (وسایل‏الشیعه، ج۱۷،ص۲۸۹)


پـرهـیـز از ظـلـم


* رسول اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «خیر الرجال من امتی الذین لا یتطاولون علی اهلیهم و یحنون‏ علیهم و لا یظلمونهم: بهترین مردان امّت من کسانی هستند که بر خانواده خود فخر نمی فروشند، با ایشان مهربانند و به آنها ستم روا نمی دارند.» ( مکارم‏الاخلاق؛ ص ۲۱۷)


نتیجه بدرفتاری با خانواده


* سـعد بـن معاذ که از اصحاب بزرگ رسول خدا و مورد احترام آن جناب بود؛ درگذشت. رسول اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم،  مانند صاحبان عزا با پای برهنه ‏در تشییع جنازه ‏اش شرکت نمود؛ به دست مبارک خویش جنازه را در قبر نهاده روی آنرا پوشاند. مادر سعد که آن همه احترام را از رسول ‏خداصلّی الله علیه و آله وسلّم،  مشاهده نمود فرزندش را مخاطب قرار داده گفت: ای سعد بـهشت گـوارایت‏ بـاد.

پیغمبر اکرمصلّی الله علیه و آله وسلّم،  فرمود: «ای مادر سعد! این چنین مگو ، زیرا در قبر، فشار سختی به سعد وارد شد. » علت را ‏پرسیدند؛ فرمود : «علتش آن بود که با خانواده ‏اش بد اخلاقی می کرد.» (بحار ج ۷۳ ص ۲۹۸)


وسـعـت دادن به  زندگی


* حضرت محمد صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «از ما نیست کسی که وسعت زندگی به او داده شود{وضعش خوب شود} و او بر خانواده اش سخت بگیرد.» (مستدرک ج ۲ ص ۶۴۳ )


* امام سجاد علیه السّلام، فرموده اند: «دوست دارم پولی داشته، وارد بازار شوم و از قصابی گوشتی بخرم و برای همسر و عایله ام ببرم. من این کار را از آزاد کردن بنده در راه خداوند تبارک و تعالی بیشتر دوست دارم.» (بحار ج ۴۶ ص ۶۶ )


* در حدیث وارد شده که یکی از جاهایی که دعا مستجاب می شود، آن جایی است که مرد وضع مالی خوبی داشته باشد ولی در مخارج اهل و عیال خود سخت گیری کند؛ در اینجا اگر اهل و عیال او دست به دعا بلند کنند و مرگش را از خدا بخواهند دعای آنها زود مستجاب می شود تا مال او به دست خود عیال و بچه ها بیفتد و از آن استفاده کنند. (به نقل از رساله امام سجادعلیه السّلام)


صبر بر ناملایمات همسر


* پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم،  فرمودند: «من صبر علی خلق امراه سینه الخلق و احتسب فی ذلک الاجر اعطاه الله ثواب الشاکرین: هر مردی که اخلاق بد همسر خود را به خاطر پاداش آن ، تحمل کند، خداوند پاداش شاکرین به او عطا خواهد نمود.»


* امام محمد باقر علیه السّلام، فرمودند«هرکه آزار و اذیت زنان را تحمل کند و بردباری نماید؛ اگرچه در برابر یک سخن ناروا باشد؛ خداوند او را از آتش جهنم آزاد کند؛ بهشت را بـر او واجـب گـرداند؛ در نامه عمل او دویست هزار نیکی بنویسد؛ دویست هزار زشتی از آن محو کند؛ مقام او را دویست هزار درجه بلند نماید و به شماره موهای بدنش عبادت یک سال برای او بنویسد.» (مکارم اخلاق طبرسی )


خوب صحبت کردن


* امـیرالمو منین، عـلی علیه السّلام، فـرمـودند: « داروهن علی کل حال و احسنوا لهن المقال…: با زنها در همه حال مدارا کنید و با ایشان خوب سخن بگویید.»


نتیجه شکستن دل همسر


* بزرگی از علماء نقل فرمود: «پـدر علامه ام را در خواب دیدم؛ بدن پدرم سالم و نورانی بود ولی لبهای او زخمی و آلوده به چرک و خون؛ از ایشان سبب را پرسیدم و گفتم اگر کاری از دست من بر می آید برای بفرمایید تا انجام دهم. در پاسخ فرمود: تنها علاج آنها به دست مادر علویه شما است، زیرا سبب این عذاب، اهانتی است که در دنیا به او می نمودم و او را با لقب بدی صدا می کردم و او رنجیده خاطر می شد، اگر بتوانی او را از من راضی کنی امید بهبودی هست. صبح  مطلب را به مادرم گفتم، در جواب گفت : بلی؛ پدر شما هر وقت مرا می خواند از روی تحقیر صدا می کرد و من سخت آزرده و رنجیده می شدم ولی اظهار نمی کردم و به احترام ایشان چیزی نمی گفتم و چون فعلا گرفتار و ناراحت است او را حلال نموده؛ از او راضی هستم و برایش دعا می کنم.»


کـتـک زدن!


* نبی مکّرم اسلام صلّی الله علیه و آله وسلّم، می‌فرماید: «من ضرب امراه بغیر حقّ فانا خصمه یوم القیامه. لا تضربوا نسایکم، فمن ضربها بغیر حقّ فقد عصی ‌الله و رسوله: هر کس عیال خود را بدون هیچ حقّی بزند من در روز قیامت دشمن اویم. نزنید زنهای خود را، که هر کس بی‌حقّ آنها را بزند از فرمان خدا و رسول سرپیچی کرده است.» (ارشاد القلوب، ص ۲۹۱)


* پیامبر اسلام‏ صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «هر مردی که ‏به صورت همسرش سیلی بزند؛ خدا به فرشته مامور دوزخ (مالک) دستور می دهد که در دوزخ هفتاد سیلی بر صورتش بزند …» ( مستدرک جلد ۲ ص ۵۵۰ )


* پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «انی اتعجب ممن یضرب امراته و هو بالضرب اولی منها: تـعجّب مـی کنم از مردی که همسرش ‍ را می زند در حالی که خودش مستحق تر است به کتک خوردن.»


* پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «ایضرب احدکم المراه ثم یظل معانقها: {چگونه}همسر خود را کـتـک می زنید و بـعد دست در گـردن او می اندازید؟»


پـرداخت مـهریه


* پیامبر گرامی اسلام  صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «من اضرّ بامراه تفتدی نفس‌هالم یرض‌الله له بعقوبه دون النّار: هر مردی که همسرش را آزار دهد تا مهرش را ببخشد و جانش را آزاد کند، خداوند به کمتر از جهنّم برای او راضی نخواهد شد.» (وسایل الشّیعه، ج۱۴، ص ۶)


* حضرت صادق، علیه السّلام، فرمودند: «من تزوج امراه و لم ینو ان یوفیها صداقها فهو عند الله عز و جل زان‏: هر که زن بگیرد و در خاطر داشته باشد که مهر او را نپردازد؛ نـزد خداوند، زناکار به حساب می آید.»


پـرهـیز از طـلاق


* پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «همانا خداوند جایی که در آن عروسی واقع شود دوست دارد و جایی که در آن طلاق واقع شود دشمن می دارد، خداوند از هیچ کاری مثل طلاق نفرت ندارد.»


* پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم،  فرمودند: «اوصانی جبرییل بالمراءه حتی ظننت انه لا ینبغی طلاقها الا من فاحشه مبینه: جبرییل به قدری در مورد زنان به من سفارش کرد که گمان بردم که طلاق دادن آنان سزاوار نیست مگر این که عمل زشتی (فاحشه بینه) از ایشان آشکار گردد.»(مکارم الاخلاق طبرسی )

 

* حضرت محمد صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «زن بگیرید و طلاق مدهید، زیرا عرش از وقوع طلاق می لرزد.» (نهج الفصاحه ، حدیث ۱۱۴۷)


غـــیـــرت


* حضرت امیرالمومنین، علی علیه السّلام، فـرمـودند: «یا اهل العراق نبیت ان نسایکم یدافعن الرجال فی الطریق اما تستحون لعن الله من لایغار: ای اهل عراق، شنیده ام که زنهای شما در راه رفتن با مردها برخورد پیدا می کنند، آیا خجالت نمی کشید؟ خدا لعنت کند بی غیرتها را.»


* پیامبر اکرم، صلّی الله علیه و آله وسلّم،  فرمودند: «کان ابی ابراهیم غیورا و انا اغیر منه و ارغم الله انف من لایغار من المو منین: پدرم ابراهیم با غیرت بود و من از او با غیرت ترم ، خدا به خاک مالد بینی آن مو منی را که غیرت ندارد.»


پرهیز از غیرت بیجا و تهمت


* علی ‌علیه السّلام، فرمودند: «ایّاک و التّغایر فی غیر موضع الغیره فانّ ذلک یدعو الصّحیه منهنّ الی السّقم: از غیرت بیجا بپرهیز زیرا این کار، زن پاکدامن را به آلودگی گرایش می‌‌دهد.» (ارشاد القلوب، ص ۲۹۱)


پاکدامنی مرد، شرط پاکدامنی زن


* پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم، فرمودند: «نسبت به زنـان مـردم عـفّت پـیشه کنید تا زنان شما با عفت باشند.» ( امالی صدوق ص ۳۶۴)


کـمـک در کـارهای مـنزل


* حضرت امیرالمومنین علی، علیه السّلام، فرمودند: «روزی رسول خدا صلّی الله علیه و آله وسلّم، بر ما در منزل وارد شد. فاطمه نزدیک دیگ غذا نشسته بود و من هم برایش عدس تمیز می کردم. آن حضرت …. اظهار داشتند:

 

«اسْمَعْ وَ مَا أَقُولُ إِلَّا مَا أَمَرَ رَبِّي مَا مِنْ رَجُلٍ يُعِينُ امْرَأَتَهُ فِي بَيْتِهَا إِلَّا كَانَ لَهُ بِكُلِّ شَعْرَةٍ عَلَى بَدَنِهِ عِبَادَةُ سَنَةٍ صِيَامُ نَهَارِهَا وَ قِيَامُ لَيْلِهَا وَ أَعْطَاهُ اللَّهُ مِنَ الثَّوَابِ مَا أَعْطَاهُ اللَّهُ الصَّابِرِينَ وَ دَاوُدَ النَّبِيَّ وَ يَعْقُوبَ وَ عِيسَى


بشنو از من که جز آنچه را که پروردگارم امر کرده  نمی گویم! هیچ مردی نیست که در کارهای منزل به همسرش کمک کند ، مگر اینکه پاداش او به هر تار مویی که بر بدنش روییده باشد، ثواب یک سال عبادتی است که روزهایش را روزه گرفته و شب هایش را شب زنده داری کرده باشد و خداوند به او ثوابی می بخشد که به صابرین و داوود نبی و یعقوب و عیسی بخشیده باشد.


يَا عَلِيُّ مَنْ كَانَ فِي خِدْمَةِ عِيَالِهِ فِي الْبَيْتِ وَ لَمْ يَأْنَفْ كَتَبَ اللَّهُ اسْمَهُ فِي دِيوَانِ الشُّهَدَاءِ وَ كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِكُلِّ يَوْمٍ وَ لَيْلَةٍ ثَوَابَ أَلْفِ شَهِيدٍ وَ كَتَبَ لَهُ بِكُلِّ قَدَمٍ ثَوَابَ حَجَّةٍ وَ عُمْرَةٍ وَ أَعْطَاهُ اللَّهُ تَعَالَى بِكُلِّ عِرْقٍ فِي جَسَدِهِ مَدِينَةً فِي الْجَنَّةِ


ای علی! کسی که در کارهای خانه به همسر خود بدون تکبر خدمت نماید، پـروردگار اسـمش را در دفـتر شـهدا ثبت می کند و برایش به هر روز و شبی ثواب هزار شهید و به هر قدمی که بر می دارد ثواب حج و عمره می دهد و به ازای هر رگی در بدنش؛ یک شهر در بهشت برایش منظور می نماید.


يَا عَلِيُّ سَاعَةٌ فِي خِدْمَةِ الْبَيْتِ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ أَلْفِ سَنَةٍ وَ أَلْفِ حَجٍّ وَ أَلْفِ عُمْرَةٍ وَ خَيْرٌ مِنْ عِتْقِ أَلْفِ رَقَبَةٍ وَ أَلْفِ غَزْوَةٍ وَ أَلْفِ مَرِيضٍ عَادَهُ وَ أَلْفِ جُمُعَةٍ وَ أَلْفِ جَنَازَةٍ وَ أَلْفِ جَائِعٍ يُشْبِعُهُمْ وَ أَلْفِ عَارٍ يَكْسُوهُمْ وَ أَلْفِ فَرَسٍ يُوَجِّهُهُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ خَيْرٌ لَهُ مِنْ أَلْفِ دِينَارٍ يَتَصَدَّقُ عَلَى الْمَسَاكِينِ وَ خَيْرٌ لَهُ مِنْ أَنْ يَقْرَأَ التَّوْرَاةَ وَ الْإِنْجِيلَ وَ الزَّبُورَ وَ الْفُرْقَانَ وَ مِنْ أَلْفِ أَسِيرٍ اشْتَرَاهَا فَأَعْتَقَهَا وَ خَيْرٌ لَهُ مِنْ أَلْفِ بَدَنَةٍ يُعْطِي لِلْمَسَاكِينِ وَ لَا يَخْرُجُ مِنَ الدُّنْيَا حَتَّى يَرَى مَكَانَهُ مِنَ الْجَنَّةِ


ای علی! یک ساعت خدمت کردن به همسر در کارهای خانه بهتر از عبادت هزار سال و هزار حج و هزار عمره و بهتر از آزادی هزار بنده و هزار غزوه و عیادت از هزار مریض و هزار نماز جمعه و هزار تشییع جنازه و هزار گرسنه ای که سیرشان کند و هزار برهنه را پوشاندن و هزار اسب در راه پروردگار دادن و برایش بهتر از هزار دینار به مستمندان صدقه دادن و بهتر از تلاوت تورات و انجیل و زبور و فرقان است و بهتر از خریدن و آزاد کردن هزار اسیر و بخشیدن هزار شتر به فقراست و چنین مرد خدمتکار به همسر، از دنیا بیرون نمی رود مگر این که جایگاه خود را در بهشت ببیند.


يَا عَلِيُّ مَنْ لَمْ يَأْنَفْ مِنْ خِدْمَةِ الْعِيَالِ دَخَلَ الْجَنَّةَ بِغَيْرِ حِسَابٍ يَا عَلِيُّ خِدْمَةُ الْعِيَالِ كَفَّارَةٌ لِلْكَبَائِرِ وَ يُطْفِئُ غَضَبَ الرَّبِّ وَ مُهُورُ حُورِ الْعِينِ وَ يَزِيدُ فِي الْحَسَنَاتِ وَ الدَّرَجَاتِ يَا عَلِيُّ لَا يَخْدُمُ الْعِيَالَ إِلَّا صَدِّيقٌ أَوْ شَهِيدٌ أَوْ رَجُلٌ يُرِيدُ اللَّهُ بِهِ خَيْرَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ   


ای علی! کسی که در خدمت به همسرش، تکبر نکند بدون حساب وارد بهشت می شود. ای علی ! خدمت به همسر، کفاره گناهان کبیره است و خاموش کننده آتش خشم پروردگار و مهریه حورالعین و این خدمت، موجب زیادی خوبی ها و درجات است. ای علی! به همسر خدمت نمی کند مگر شخص صدیق و یا شهید و یا مردی که خداوند متعال خیر دنیا و آخرت را برایش خواسته باشد.» (مستدرك ‏الوسائل، ج 13، ص 49)


افـتـخـار خـانـه داری


* حضرت زهرا علیها السلام، پس از این که پیامبر، صلّی الله علیه و آله وسلّم، کارهای بیرون خانه را به عهده علی، علیه السّلام، و کارهای خانه را به عهده ایشان گذاشتند؛ می فرمودند: «یک دنیا خوشحال شدم که رسول خدا مرا از سر و کار پیدا کردن با مردان معاف کردند.»



نظرات
  سلام آقای دکتر خداخیرتان بدهد از این مقالات زیاد بزارید امشب برا همسرم میخونم خیلیییی ممنون.
ارسال کننده نظر : .      تاریخ ارسال نظر : ۱ اسفند ۱۳۹۸


  بایستی خدمتتون عرض کنم که نقطه مبهم و مورد سوال بنده مربوط به این قسمت از جمله است که میگه : ""( اگر كسي سر در نياورد طبيعتا ازدواج انساني اتفاق نميافتد و بركاتي كه قرار است حاصل شود در همان حد غير انسان است ...اهل تقوا و مومنين هم اگر جاهل باشند نصيبي ندارند !! )"" این موضوع چی هست که اگر کسی سر در نیاورد ازدواج انسانی رخ نمیدهد و برکات آن نیز حاصل نمی شود ؟
ارسال کننده نظر : پرسشگر      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ تير ۱۳۹۶
  

سلام. زوجیت از اصول مهم در فلسفه و عرفان اسلامی است. متاسفانه ما از آن فقط یک رابطه ساده جسمی و نهایتا ارتباط قلبی سطحی را درک می کنیم ولذا بهره ای از نتایج آن نداریم. به نظرم کتاب های علامه حسن زاده بتوانند به شما کمک کنند هرچند که متن چندان ساده ای ندارند.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۹ تير ۱۳۹۶



  سلام وخدا قوت خدمت شما پزشک متدین و متعهد برادر عزیز سوالی مدتهاست که ذهن بنده رو مشغول و با وجود پرسشگری تاکنون موفق به حصول پاسخ دقیق نشده ام ...جسارتا ازین فرصت استفاده کرده و از محضر شما سوالم رو پرسش میکنم . چنانچه در صورت اطلاع لطف بفرمایید و پاسخ سوال رو هر چند به صورت اجمالی یا معرفی منابع مطالعاتی مطرح بفرمایید، به قول مولا امیرالمومنین علی علیه السلام مرا بنده خویش نموده اید . و اما سوال: *چرا در دين زوجيت نصف دين است؟ *چرا در احاديثي كه صحبت از نصف دين شده يا خدمت به عيال ... از اعتكاف بالاتر دانسته ... لباس بودن و باعث ارامش بودن ؟ *( اگر كسي سر در نياورد طبيعتا ازدواج انساني اتفاق نميافتد و بركاتي كه قرار است حاصل شود در همان حد غير انسان است ...اهل تقوا و مومنين هم اگر جاهل باشند نصيبي ندارند !! ) *البته منظور از زوجیت قاعده اجمال و تفصيل است هر زوجي تشكيل ميشود از يك اجمال و يك تفصيل موضوع و اين قاعده در كل عالم است بطوري كه همه چيز زوج است . مثلا جسم و روح انسان آسمان و زمين.... اگر دقت شود در زوجيت انساني هم مرد (نه مذكر) توجه اش وحدت ، و زن توجه اش به سمت كثرت است .
ارسال کننده نظر : پرسشگر      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ تير ۱۳۹۶


  سلام از بابت مطالبی که با سند گذاشتید سپاسگزارم.ملتمس دعای فرج و سلامتی امام زمان عج و امام خامنه ای مد ظله العالی.یا زهرا سلام الله علیها
ارسال کننده نظر : زینت پدر      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ تير ۱۳۹۴


  میشه بچه دار شد بدون هزینه این همه آزمایش. بچه اولم شکر خداسالمه.اگر بخواهیم هر دو سال یه بچه بیاریم نمیشه این همه خرج آزمایش داد که.
ارسال کننده نظر : علوی      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ بهمن ۱۳۹۳


  دکتر دستیار ندارید اینترنتی ها رو جواب بده؟؟خداخیرت بده. برادر
ارسال کننده نظر : علوی      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ بهمن ۱۳۹۳
  

سلام. مائیم و نوای بی نوایی...


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۲ بهمن ۱۳۹۳



  سلام امیدوارم هرروز موففففففففففق تر باشید از دیروز.
ارسال کننده نظر : علوی      تاریخ ارسال نظر : ۲۲ بهمن ۱۳۹۳


  سلام خوبید شما من 20سالمه خیلی هستن دوستم دارن ک پا پیش گذاشتن همه میگن اول ازدواج بعدیکی دوماه صاحب بچه بشویم ولی من میگم ن حالا شما کمکم کنید..........................
ارسال کننده نظر : نیکی      تاریخ ارسال نظر : ۷ آبان ۱۳۹۳
  

سلام. متوجه سوالتان نشدم.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۷ آبان ۱۳۹۳



  سلام خسته نباشید؛ازوقتی پسرم به دنیااومده روزگاربچه ام سیاهه ازبس شوهرم اذیتش میکنه گاهی شدیداگازش میگیره ومیگه اگه بامن بدرفتارکنی وضع همینه موندم چه کنم برای یه لبخندکوچولوکه به پسرچهارماهه ام میزنم بداخلاقی میکنه ،خیلی زودازکوره درمیره دادبیدادمیکنه پسرم روبا القاب زشت صدامیکنه داغون میشم،چه کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟,
ارسال کننده نظر : سما      تاریخ ارسال نظر : ۲۱ مهر ۱۳۹۳
  

سلام. مشکل ایشان با مشاوره حل می شود نه با دارو.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۲ مهر ۱۳۹۳



  سلام و خسته نباشید خانم بنده یک روز قبل از پرید سردرد میگیره و شکمش بزرگ میشه...وقتی که پرید میشه کمردرد شدیدی میگیره و بی رمق میشه... برای کمتر درد کشیدنش راهی هست؟ ممنون
ارسال کننده نظر : حسن      تاریخ ارسال نظر : ۳۱ شهريور ۱۳۹۳
  

سلام، پودر جوانه گندم، روزی یک قاشق غذاخوری به هر نحو که مایل بودید مصرف کنید. شبی یک استکان عرق رازیانه به جز ایام عادت و بارداری تا چند ماه بخورید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲ مهر ۱۳۹۳



 
123
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

بهداشت جنسی کودک[1338بازدید]
هوش جنسی کودک[1386بازدید]
کودک و تفکّر اقتصادی (2)[1305بازدید]
کودک و تفکّر اقتصادی (1)[1349بازدید]
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق[1332بازدید]
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز[2687بازدید]
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟[2559بازدید]
دنیای زیبای دینداران[2348بازدید]
آزادی در کودکان زیر 7 سال[3891بازدید]
آرامش دیداری (2)[3196بازدید]
آرامش دیداری (1)[17992بازدید]
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)[13280بازدید]
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...[14115بازدید]
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)[13952بازدید]
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)[12536بازدید]
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)[13203بازدید]
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین(ویراست دوّم)[16644بازدید]
واکاوی دیدگاه شریعت درباره فرزندآوری و مدیریت جمعیت(مقاله انتخابی)[16709بازدید]
معماری و خانه‌سازی قرآنی در عصر حکومت امام مهدی (عجّل الله فرجه) (مقاله انتخابی)[13585بازدید]
مَرهَم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین [16173بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

آزادی در کودکان زیر 7 سال
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
بزرگی خوش خیم پروستات
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
برای خواهرم
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک (مقاله انتخابی)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟ (مقاله انتخابی)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟ (مقاله انتخابی)
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
کرونا، مردن از ترس مرگ!!