(چاپ)

کد خبر :  345  
تاریخ انتشار خبر : ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ خبرها و نظرها
وزیر بهداشت: روغن پالم در شیر می ریزند+اخبار تکمیلی

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


وزیر بهداشت: روغن پالم در شیر می ریزند

 

وزیر بهداشت ضمن هشدار به مردم در مورد مصرف شیرهای پرچرب گفت: وجود روغن پالم در شیر به اثبات رسیده و گزارش آن نیز به رئیس جمهور داده شده است.


به گزارش فارس، حسن قاضی‌زاده هاشمی امروز در حاشیه همایش تغذیه با شیر مادر در جمع خبرنگاران وجود روغن پالم در شیر را تائید کرد و گفت: متأسفانه این موضوع صحت دارد و ما گزارش مربوطه را به رئیس جمهور ارائه کرده‌ایم.

 
او گفت: در جلسه با وزیر جهاد کشاورزی این مسئله به ایشان نیز اطلاع داده شد و وزیر جهاد کشاورزی دستور داد تا استفاده از روغن پالم به ۳۰ درصد کاهش پیدا کند. وزیر بهداشت گفت: بسیاری از چربی‌هایش به خاطر روغن پالم است نه بخاطر چربی طبیعی شیر و مردم بدانند که هزینه را برای چه شیری پرداخت می‌کنند.

 
او به مردم توصیه کرد تا به جای استفاده از شیر پرچرب از شیر کم‌چرب استفاده کرده و گفت: باید این تخلف در صنایع لبنی به صورت تدریجی اصلاح شود چرا که نمی‌توان صنایع لبنیات را به یکباره تعطیل کرد.

 
هاشمی در واکنش به اینکه بخش عمده شیرهای موجود در بازار را شیرخشک تشکیل می‌دهد، گفت: نمی‌گویم شیر خشک خوب است اما روغن پالپ به مراتب بدتر از آن است. او در مورد افزایش قیمت لبنیات گفت: مجلس و دولت همت وافر داشته باشد تا لااقل در سال آینده شاهد افزایش قیمت لبنیات نباشیم.
 
وزیر بهداشت با بیان اینکه بسیاری از مردم کمبود ویتامین D و کلسیم دارند، گفت: در حوزه تغذیه با لبنیات هرچقدر دولت و مجلس هزینه کنند در دراز مدت به نفع کشور خواهد بود چرا که موجب کاهش بیماری‌ها در آینده می‌شود.

 
او از برنامه وزارت بهداشت برای تأمین ویتامین D و کلسیم مردم خبر داد و گفت: افزایش قیمت موجب کاهش سرانه مصرف شیر شده است. هاشمی دوران شیرخوارگی را مهمترین دوران یک نوزاد دانست و گفت: وزارت بهداشت مشوق‌هایی را برای ترویج تغذیه با شیر مادر وضع کرده است اما همه مردم، دستگاه‌ها و مسئولان باید به ترویج تغذیه با شیر مادر بپردازند.

 
او با مقایسه مشوق‌های کشورهای توسعه‌ یافته با مشوق‌های ایران گفت: آنها مشوق‌های بسیاری را در نظر گرفته‌اند چرا که شیر شاخص سلامت نوزادان را بالا می‌برد. به گفته وزیر بهداشت، شاخص سلامت نوزادان ایرانی خوب است اما عالی نیست. او در این زمینه گفت: زمانی در حوزه شاخص سلامت نوزادان رتبه اول منطقه را داشتیم اما اکنون رتبه ما دورقمی است.

 
هاشمی گفت: در ۳ ماه اول شیرخوارگی تغذیه تنها به وسیله شیر مادر انجام می‌شود و از ماه ششم به بعد مکمل‌های غذائی نیز به شیر مادر افزوده می‌شود؛ از سال اول به بعد شیر مادر باید در کنار غذاها به کودک داده شود و سال دوم شیر مادر به ۳۰ درصد کاهش پیدا کند.

 
او ادامه داد: وزارت بهداشت معتقد است که دوران شیردهی مادر باید ۱۲ ماه اول نوزاد را شامل شود و هر دستگاهی که تصمیم بگیرد این امر تسهیل شود ما از آن استقبال می‌کنیم. وزیر بهداشت خطاب به مجلس و دولت گفت: می‌دانیم افزایش دوران شیردهی مادران کارمند هزینه‌بر است اما از لحاظ اقتصادی در بلند مدت حتماً به صرفه خواهد بود، اگر مادران می‌خواهند به کودک خود شیر دهند ما نباید مانع این عمل شویم و مجلس و دولت باید این امر را تسهیل کنند.

 
او در پاسخ به این سوال که مشخصاً دولت و مجلس باید چه کاری انجام دهند، گفت: نیازی نیست ما بگوییم چه کاری انجام دهند، بهتر است وظایف را به گردن یکدیگر نیندازند مجلس قانون بگذارد و اعتبار تخصیص دهد و دولت هم آن را اجرا کند، اینکه تنها در حرف بگوییم تغذیه با شیر مادر خوب است تاثیری در سلامت کودکان نمی‌گذارد.

 
قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه اجرای بسته بهداشتی قرار بود در دو ماه گذشته آغاز شود اما به علت مشکلات آغاز نشد، گفت: در جلسه دیروز تصمیماتی پیرامون نحوه اجرای بسته بهداشتی گرفته شد و مشخص شد که اعتبارات آن چگونه باید تأمین شود، نهادهای تصمیم‌گیرنده در مورد اعتبارات باید اعتبار لازم را در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم بسته را اجرا کنیم.

 
او گفت: دسته‌ای از مسئولان به ما نگاه درمانگر دارند اما باید قسم بخوریم که نگاه ما درمانگر نیست و هر آدم عاقلی می‌داند که پیشگیری بهتر از درمان است و این مسئولان بهتر است اعتبارات لازم را جهت اجرای بسته بهداشتی در اختیار ما قرار دهند.

 
او با ابراز امیدواری نسبت به جبران عقب‌ماندگی عدم اجرای بسته بهداشتی گفت: امیدواریم که بتوانیم در نیمه دوم سال این بسته را اجرایی کنیم. وزیر بهداشت از ارائه ریز برنامه این وزارتخانه جهت استفاده از یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به دولت خبر داد و گفت : اگر این یک درصد را به ما اختصاص دهند بالای ۹۵ درصد مناطق محروم دارای پزشک می‌شوند.

توضیحاتی درباره تولید شیر پرچرب با روغن گیاهی

 مشاور مدیرعامل صنایع شیر: واحدهای متقلب استفاده از روغن‌های گیاهی باید معرفی و با آنها برخورد شود. حسین چمنی در گفتگو با «نسیم» افزود: وزارت بهداشت مجوز استفاده از روغن گیاهی یا پالم را در دو سه نوع پنیر داده و در دوغ، ماست و شیر و شیرخشک صنعتی صادراتی ممنوع کرده است

 
مشاور مدیرعامل صنایع شیر ایران افزود: این نوع اطلاع‌رسانی که همه صنایع شیر زیر سوال برده شود درست نیست. وی با بیان اینکه در هر نوع صنفی امکان تقلب وجود دارد نباید به این شکل خبر استفاده از روغن گیاهی در محصولات لبنی منعکس می‌شد، بهتر بود گفته می‌شد "مردم شیر پرچی که درون آن روغن پالم استفاده شده نباید مصرف کنند و نه اینکه بگوییم مردم نباید شیر پرچرب استفاتده نکنند" تمام شیرهای تولیدی که از روغن پالم تهیه نمی‌شوند.
 
چمنی اظهار داشت: اگر گروه اندکی که از سوی اداره نظارت وزارت بهداشت برای آنها اثبات شده که از روغن‌های گیاهی در تولید شیر استفاده کرده‌اند ما هم به طور کامل از اداره نظارت حمایت می‌کنیم. انجمن صنایع لینی کشور یادداشت تفاهمی با وزارت بهداشت در این خصوص منعقد کرده است.
 
وی افزود: صنایع لبنی هم معقد است که مردم نباید از محصولاتی لبنی که از روغن‌های گیاهی تهیه می‌شود استفاده کنند و در خصوص اینکه مردم چگونه از این امر مطلع شوند؟ گفت: وظیفه اداره نظارت وزارت بهداشت است که به مردم واحدهای متقلب را اعلام کند. در حال حاضر 1700 برند لبنی در بازار محصولات خود را عرضه و تولید می‌کنند.
 
مشاور مدیرعامل انجمن صنایع لبنی افزود: انجمن صنایع لبنی اطلاعی از واحدهای که از این روغن در محصولات خود استفاده می‌کنند ندارد، اداره نظارت اسامی آنها را به ما هم بگوید.
چمنی گفت: وزارت بهداشت با توجه به مزایای چربی‌های گیاهی نسبت به چربی‌های حیوانی برای برخی محصولات لبنی اجازه استفاده از روغن‌های گیاهی را به عنوان جایگزین روغن حیوانی صادر کرده است از جمله این محصولات پنیر پروسس، پنیر پیتزا و پنیر خامه است، همچنین مجوز استفاده از این روغن در بستنی، خامه قنادی و کره‌های مالشی نیز از سوی وزارت بهداشت به تولید کنندگان محصولات لبنی صادر شده است که البته شرط استفاده از این روغن در این محصولات این است که حتماً بر روی بسته‌بندی این محصولات قید شود که مثلاً 10 درصد روغن حیوانی این محصول با روغن پالم یا هر روغن گیاهی دیگر جایگزین شده تا مصرف‌کننده مطلع باشد و اما در "دوغ"، "ماست" و "شیر" و "شیر خشک صنعتی صادراتی" استفاده از این روغن‌ها ممنوع کرده است.
 
وی در پاسخ به این سوال که آیا در تولید محصولاتی با میزان چربی بالا آیا از روغن گیاهی استفاده می شود یا خیر؟ تصریح کرد: ما در کشور سالانه بین 50 تا 60 هزارتن واردات کره داریم، که تولیدکننده بخشی از کمبود چربی شیر را از طریق استفاده از کره وارداتی جبران می‌کند.
اخبار مرتبط و خبرهای تکمیلی: