سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
کد : 861
تاریخ انتشار : ۲۳ دي ۱۳۹۵
خبرها و نظرها
Share Email
نامه بیش از 300 نفر از متخصصین طب سنتی به رییس جمهور علت کندی رشد طب سنتی در کشور/ مهم‌ترین مخاطرات پیش‌روی تعالی طب ایرانی_اسلامی

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

نامه بیش از 300 نفر از  متخصصین طب سنتی به رئیس جمهور

علت کندی رشد طب سنتی در کشور/ مهم‌ترین مخاطرات پیش‌روی تعالی طب ایرانی_اسلامی


به گزارش خبرگزاری فارس، بیش از 300 نفر از اساتید و دستیاران تخصصی طب سنتی در نامه‌ای به رئیس جمهور علت کندی رشد طب سنتی در کشور را تبیین کرده‌اند.


در این نامه چنین آمده است:


«باسمه تعالی


ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران


جناب آقای دکتر روحانی


با سلام و تحیت


طب سنتی ایران، گنجینه بی‌بدیل این سرزمین، سال‌ها به دلایل غیر علمی کنار گذاشته شد. اکنون که با مدد دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت، مکاتب طب سنتی مجددا به عرصه خدمت رسانی در دنیا برگشته است، رسالت همه علاقمندان به عزت ایران، در راستای حفظ و ارتقای این دانش بومی سنگین است.


اگرچه طرح تحول سلامت در دولت حضرتعالی، به درستی سلامت را به عنوان یکی از اولویت‌های کشور مطرح کرد، ولی حتما مستحضرید که تأکید عمده بر حیطه درمان، به دلایل مختلفی صرفه اقتصادی ندارد و هزینه‌های فزاینده آن، می‌تواند اصل این هدف صحیح را تحت تأثیر قرار دهد. در حالی که تجربه کشورهای موفق در امر سلامت، این نکته را روشن می‌سازد که تمرکز عمده بر حفظ سلامتی، در دراز مدت، هم با نتایج بهتری همراه خواهد بود و هم هزینه بسیار کمتری خواهد داشت.


دانش ملی طب سنتی ایران با تأکید عمده بر حفظ سلامتی و همسویی کامل با اقتصاد مقاومتی، هماهنگی فرهنگی با آداب و رسوم جامعه داشته و می‌تواند گزینه مناسبی برای ارتقای سلامت جامعه باشد.


از آنجا که ارتقای این مکتب طبی، جز از طریق تعامل با مکتب طب رایج، گسترش پژوهش و مستند کردن ادعاها در این زمینه نمی‌گذرد، همانند بسیاری از کشورهای دنیا، آموزش تخصصی پزشکان علاقمند در این حیطه، از سال‌ها قبل در برنامه قرار گرفت. اگرچه احیای این مکتب طبی نیاز به ساماندهی سایر سطوح خدمت رسانی از قبیل پزشکان عمومی و نیز ارائه دهندگان دارو و خدمات را نیز دارد.


با این حال به رغم تلاش‌های وزرای پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای احیای طب سنتی، و نیز ابراز علاقه وزیر محترم بهداشت در دولت حضرتعالی به این موضوع، مع‌الاسف به نظر می رسد برنامه ریزی‌های اجرایی در نقاط پراکنده تصمیم گیری (خلاف نظر علاقمندان این حیطه)، به سمتی است که به کاهش انگیزه ورود پزشکان (به عنوان رأس این هرم) به این رشته در دانشگاه‌ها، عدم حمایت از ارائه دهندگان قانونی طب سنتی، گران شدن ویزیت، خدمات و داروها در مقایسه با سایر حیطه‌های طبی و فراقانونی شدن ارائه خدمات در این مسیر می‌انجامد.


نتیجه چنین سیری در دراز مدت، منجر به ایجاد نوعی از طب سنتی بی ضابطه در جامعه شده که عمدتا با جنبه بازاری و تبلیغاتی، همراه با ادعاهای گزاف و بی سند تظاهر یافته و فرسنگ‌ها با ایده حقیقی طب سنتی که پاسداشت سلامتی با دستورات ساده، ارزان، در دسترس و با تمرکز بر اصلاح سبک زندگی مردم است، فاصله دارد.


برخی از مهم‌ترین مخاطرات پیش روی توسعه و تعالی طب سنتی ( در حال حاضر و آینده) شامل موارد زیر است :


عدم قرار گرفتن تحت پوشش بیمه برای ویزیت و خدمات طب سنتی (حتی برای پزشکان متخصص این رشته) که علاوه بر فشار به مردم، انگیزه پزشکان را برای ورود به این رشته تخصصی کاهش می دهد.


 عدم وجود ضابطه مشخص در ارائه مجوز عطاری‌ها (در حالی که عطاران پرسابقه، سال‌ها انتقال دهنده این دانش بومی بوده اند) و نیز عدم ساماندهی و ارزیابی مدعیان (اگرچه در بین آن‌ها، انسان‌های شریف با سوابق روشن وجود دارند) که منجر به ورود روزافزون افراد کم سواد و سودجو، با انواع ادعاها به نام طب سنتی، گیاه درمانی، طب اسلامی، طب روایی و ... به این حیطه شده است که بدون هیچ گونه مجوزی (و بر خلاف قانون)، مداخله غیر مجاز در امر پزشکی می‌نمایند.


بدیهی است ادعاهای بدون سند و دور از واقعیت، در دراز مدت اعتماد عامه مردم به این مکتب طبی را نشانه گرفته است.


بلاتکلیفی پزشکان متخصص طب سنتی، ناشی از عدم اجازه به فارغ التحصیلان این رشته جهت کار انتفاعی، به علت وجود طرح‌های طولانی مدت و همزمان و سخت بودن جذب در دانشگاه‌ها است.


این در حالی است که مدعیان طب سنتی (حتی بعضا با کمترین آشنایی با حیطه پزشکی)، آزادانه به فعالیت پرداخته و عملا با ادعاهای فراوان اثبات نشده، نماینده طب سنتی در رسانه و عموم مردم تلقی می شوند. این اتفاق در حالی است که بسیاری از اساتید مبرز و دانشمند دانشگاهی طب سنتی کشور، به ندرت در رسانه دیده شده اند.


تلاش در راستای سبک و غیر علمی نشان دادن طب سنتی به صورت تأکید زیاد در جهت کفایت آموزش دوره‌های کوتاه مدت طب سنتی برای قشرهای مختلف برای طبابت؛ این در حالی است که از گسترش رشته‌های مرتبط با طب سنتی در دانشگاه‌ها، حمایت کافی نشده است. همچنین اقداماتی که ورود به رشته تخصص طب سنتی را برای پزشکان عمومی، حداقل مانند سایر دستیاری‌های تخصصی پزشکی تسهیل می گرداند، انجام نشده است.


عدم ورود حتی یک واحد درسی مرتبط با طب سنتی (با تأکید بر اصول سبک زندگی)، به واحدهای آموزش دانشجویان رشته‌های پزشکی، علی رغم تصویب در مراکز تصمیم گیری بالادستی، نامشخص بودن وضعیت اداری و استخدامی گروه‌ها و دانشکده‌های طب سنتی در کشور که منجر به عدم ثبات فارغ‌التحصیلان دانشگاهی این حیطه شده است.


ازآنجا که تنها قشری که در این حیطه، هم به پژوهش مستمر در طب سنتی معتقد بوده و هم توان آن را دارد، این افراد هستند، نتیجه این بی ثباتی، عدم انگیزه و توان پژوهش است. البته همین میزان حضور بی ثبات نیز در سال‌های اخیر منجر به کارهای علمی بسیار خوبی شده است.


با توجه به مطالب فوق الذکر، ما گروهی از پزشکان فارغ التحصیل یا دستیار طب سنتی که با اعتقاد و علاقه به ضرورت تلاش در ارتقای سلامت جامعه، از بسیاری از علایق مادی و اعتباری خود گذشته و به هیچ حزب و جریان سیاسی وابستگی نداریم، دردمندانه از حضرتعالی به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور می‌خواهیم به ما در راستای احیای این مکتب طبی و انتفاع مردم از مزایای آن کمک کرده و با تدبیر مناسب، چنین روندی را متوقف فرمایید. امید است با بهبود این روند، انگیزه پزشکان جوان و پرانرژی جهت ورود به این حیطه بیش از پیش گشته و زمینه انتفاع کشور و مردم از این علم بومی، به دور از ادعاهای سودجویانه فراهم گردد.»

منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
  واقعا مسخره است ...اطبای متخصص سنتی کشور دردمندانه و عاجزانه از یک خاین بدسواد تقاضای کمک و تدبیر دارند....تاسف انگیزه . بجای این ننه من غریبم بازیا بهتر بود که به خاِئن جمهور تشر میزدند ...در هر حال کاملا مشخص و واضحه که طب سنتی از دولت فریب و تحمیق به نوایی نخواهد رسید ....بهتر بود که می نوشتن ، مارا به شما امیدی نیست لطفا شر مرسانید .... وزیرشون هم فعلا منتظر مقالات و آمار و ارقام گاردین و امثال اون باشن تا تصمیم بگیرن کجای زب سنتی رو بایستی فلج کنند .
ارسال کننده نظر : عجب      تاریخ ارسال نظر : ۲۶ دي ۱۳۹۵


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12254بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14947بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[29407بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20390بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19632بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35118بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46093بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17209بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23067بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63510بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[25191بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535638بازدید]
زردی نوزادان[493635بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11357بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11527بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11202بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16081بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50759بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17672بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15144بازدید]

از میان مقالات

چهل حدیث شریف درباره طول عمر(مقاله انتخابی)
منزل مردانگی!( مروری بر وظایف مردان در منزل، در قبال همسرانشان،بر پایه روایات وارد شده از حضرات معصومین، علیهم السّلام)
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
افسانه پیشرفت(مقاله انتخابی)
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
سنگ کلیه؛ یک خاطره دردناک!
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟ (مقاله انتخابی)
اسناد اقدامات ضدبشری بورلاگ و ردپای مامور راکفلر در کشاورزی ایران(مقاله انتخابی)
شگفتی‌های علمی قرآن در میوه‌های انگور، انار و زیتون(مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)
مکمل‌های ورزشی؛ رویای پوچ (مقاله انتخابی)
یک چهره، یک سرطان و یک سؤال(مقاله انتخابی)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
تأثیرات تلویزیون بر مغز کودکان(مقاله انتخابی)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
مديريت سرپايي آسيب هاي حادّ ورزشي
پلاستیک ها برای همیشه (مقاله انتخابی)
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟ (مقاله انتخابی)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)