سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت

با سلام و احترام محضر شما با عنایت به اینکه از روش تحقیق علمی استفاد شده بنابراین بسیار پرمحتوی و پر مغز تهیه و تنظیم شده است. سپاس از ترویح فرهنگ قرآن و اسلام.
ضیا
کد : 816
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۵
خبرها و نظرها
Share Email
تهدید خانواده ایرانی با عرفان‌های کاذب

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

تهدید خانواده ایرانی با عرفان‌های کاذب

رواج عرفان های هندی و بودایی و رمالی هایی که شکل و شمایل علمی به خود گرفته معضلی است که گریبانگیر دوره‌های مشاوره و کلاس‌های روانشناسی کشور شده است.

 از اواخر دهه 70 کتاب‌های روانشناسی بازاری با عناوین چگونه یک شبه پولدار شویم!؟ یا چگونه جذاب باشیم؟! و... بین خیلی ها دست به دست می شد و از اواخر دهه 80کلاس‌هایی با همین عناوین برگزار می شد. صرف نظر از هزینه‌های گزاف این دوره ها مطالبی که در این کلاس‌ها در سایه نبود نظارت و مهر تایید سازمان روانشناسی مطرح می شود شکلی کاملا سلیقه‌ای و غیرعلمی دارد و حتی رگه‌هایی از عرفان هندی و رمالی در آن به چشم می‌خورد.

 

بعد از دریافت پیامکی تحت عنوان برگزاری کلاس‌های متد موفقیت و کسب ثروت، به محل برگزاری کلاس‌ها رفتم تا از نزدیک با این کلاس‌ها آشنا شوم. کلاس‌ها در سالن همایش‌های یک مجتمع فرهنگی در خیابان کارگر برگزار می‌شد و حدود 200نفری در آن شرکت می کردند. جلسه اول کلاس برای آشنایی استاد با شرکت کنندگان در دوره به صورت رایگان برگزار می‌شد، اما برای شرکت در جلسات بعدی باید جلسه ای 20 هزار تومان پرداخت کرد.

 

کلاس‌های خودجوش برای پولدار شدن

خودش را راننده تاکسی معرفی می کند که مدیر یک هلدینگ بین المللی شده است. استاد که همه او را به همین نام صدا می زنند با انرژی زیادی روی صحنه می آید و از زندگی‌اش و مسیری که طی کرده تا به موفقیت برسد می‌گوید. او معتقد است اگر به هر چیزی که طالب آن هستی زیاد فکر کنی آن را به دست می آوری و در مورد خودش می گوید: من در بندرعباس یک راننده تاکسی بودم که سال‌ها بدون هیچ پشتوانه‌ای در فقر مطلق زندگی می کردم، ولی چون همیشه در تصوراتم خودم را فرد بزرگی می دیدم بالاخره در این مسیر قرار گرفتم و الان بعد از گذشت کمتر از 10سال یک مدیر مطرح هستم که چندین شرکت بین المللی دارد.

او در مورد راه های افزایش تمرکز و قدرت یادگیری و همچنین راه و روشی که خودش پیموده و بر حسب اتفاق در آن موفق شده بود به سایران می گوید: «خودم با این روش‌ها موفق شدم در عرض یک سال هزار جلد کتاب بخوانم و به چندین زبان خارجی مسلط شوم.» بعد از پایان کلاس وقتی از یکی از مسئولان برگزاری همایش در مورد اینکه کلاس‌ها با تایید کدام دستگاه برگزار می شود، سوال کردم، آن فرد عنوان کرد: «کسی یا جایی مسئول برگزاری این دوره‌ها نیست و استاد به صورت خودجوش این کلاس‌ها را برگزار می کند و البته وزارت کشور برای هر میتینگ و همایشی باید به افراد مجوز بدهد.»

 

عرفان هندی و جذابیت

داخل اتوبوس بی. آر.تی آگهی تبلیغاتی تحت عنوان برگزاری کلاس‌های چگونه جذاب شویم؟ توجه مرا جلب می کند. وقتی با شماره تلفن درج شده روی آگهی تماس می‌گیرم خانمی پشت خط آدرسی به من می دهد تا در کلاس‌ها شرکت کنم. اولین جلسه کلاس با حضور چند مدرس که یکی از آنها در هندوستان دوره دیده برگزار می‌شود.

 

در این کلاس‌ها در هر دوره حدود 300هزار تومان از افراد دریافت می شود تا به آنها راه های جذاب شدن آموزش داده شود. بیشتر شرکت کنندگان این کلاس‌ها زنان هستند؛ زنانی که برایشان صرف هر هزینه ای برای رسیدن به این هدف جایز است.

 

استاد خارجی که متوجه می شوم هندی است، در مورد فنون جذابیت در گفتار صحبت می کند و عبارات و جملاتی که نباید به کار گرفته شود، زیرا باعث کاهش جذابیت فرد می‌شود یک به یک روی تخته نوشته می شود. مهناز یکی از شرکت‌کنندگان این دوره ها می گوید: من آرایشگر هستم و برایم جذاب بودن و در دل همه جای داشتن از هر هدفی مهم‌تر است.

 

به نظر من راز جذابیت آدم‌ها فقط در زیبایی ظاهریشان نیست و این کار فوت و فن‌هایی دارد که هر کسی به آن آشنایی ندارد. او ادامه می‌دهد: به تازگی و حدود یک ماه است که با این دوره ها آشنا شده ام و به نظرم بسیار خوب و موثر است. او در مورد محتوای کلاس و مسائلی که در آن آموزش داده می شود می گوید:23سال بود دنیا را زیر پا گذاشته بودم تا راهی برای افزایش محبوبیت بین دیگران پیدا کنم! از مهره مار هندی تا متدهای عرفانی همه را امتحان کرده بودم ولی با این کلاس‌ها یاد گرفتم چطور بدون داشتن ظاهر خوب دیگران را جذب خودم کنم! در این کلاس‌ها به افراد یاد می دهند چطور حرف بزنند یا در جمع‌ها حاضر شوند.

 

مهناز می افزاید: حتی به ما یاد می دهند چطور می توانیم روی امواج مغزی دیگران نفوذ کنیم و آنها را تحت اختیار خود در بیاوریم. برای مثال به ما یاد می دهند به کسی فکر کنیم و اگر بتوانیم به درستی و به نحو احسن این کار را انجام دهیم آن فرد به ما زنگ می زند و نمی تواند از فکر ما خارج شود.

 

ریاضت هندی و فنون افزایش جذابیت

بعد از اتمام کلاس‌ها با یکی از اساتید که عنوان می شود در هندوستان دوره دیده و به عرفان هندی مسلط است به گفت‌وگو می نشینم. او می گوید: این کلاس‌ها با مجوز وزارت کشور برگزار می شود، ولی هیچ ارتباطی با سازمان روانشناسی و مشاوره ندارد، زیرا متدی که ما به کار می بندیم بسیار جدید است و از نظر روانشناسان قدیمی که با علوم روز آشنایی ندارند، این متد علمی نیست.

 

او ادعا می کند می تواند هرکسی را هیپنوتیزم کند و بر مغز و روان همه افراد احاطه داشته باشد و می گوید: سال ها در هند ریاضت کشیده ام تا توانسته ام به این مرحله برسم. من می توانم به راحتی فکر شما را بخوانم، بگویم متولد چه ماهی هستید و حتی خیلی از مسائل شخصی زندگی شما را به شما بگویم. البته این ادعای او کذب نبود و در مورد تشخیص ماه تولد و برخی مسائل شخصی افراد چندان هم بیراه نگفته بود.

 

این کلاس‌ها مهر تایید ندارد

رواج عرفان های هندی و بودایی و رمالی هایی که شکل و شمایل علمی به خود گرفته معضلی است که گریبانگیر دوره‌های مشاوره و کلاس‌های روانشناسی کشور شده است، در حالی که روان افراد مانند جسم آنها پیچیدگی‌هایی دارد که نمی توان با هر نسخه ای و از هر راهی آن را درمان کرد. این را رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره  می گوید و با تاکید بر اینکه عرفان های کاذب با رویکرد جادو و رمالی خانواده ها را تهدید می کنند، می‌افزاید:‏ روانشناسی به معنای دقیق خود امروز در جامعه عقیم است.

 

متاسفانه در کشور به علت وجود یک نگرش غلط فقط به سلامت جسمانی توجه می‌شود و از کل بودجه سلامت کشور تنها سه درصد صرف سلامت روان می‌شود. عباسعلی اللهیاری می گوید: 20 درصد از مفهوم سلامت، جسمانی است و بقیه آن شامل سلامت روانی، اجتماعی و معنوی می‌شود.

 

در حال حاضر کشورهای اروپایی برخلاف کشور ما کمتر به سلامت جسمانی توجه می‌کنند. به عنوان مثال 76درصد از بودجه سلامت کشور فرانسه صرف سلامت روانی و اجتماعی مردم می‌شود. نگرش موجود در کشور ما نیز نسبت به سلامت باید عوض شود. او می افزاید: الان متاسفانه برخی از مردم به علت مشکلات روحی-روانی به عرفان‌های کاذب و رمال‌ها روی آورده‌اند و برای آن پول خرج می‌کنند. این وضعیت می‌تواند موجب بروز مشکلات امنیتی شود و درضمن مشکل مردم هم حل نمی‌شود.

 

در این زمینه وظیفه اصحاب رسانه، آگاه‌سازی است.او با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه ضرورت مراجعه به روانشناسان و مشاوران می افزاید: اذن ایشان را برای تاسیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گرفتیم. در دنیا نیز روانشناسی و مشاوره جایگاه رفیعی پیدا کرده است و در کشورهای توسعه‌یافته آن را به عنوان علم قدرت می‌شناسند.

 

اللهیاری تاکید می کند: ما هیچ کلاس و دوره مشاوره دولتی و نیمه دولتی را که مهر تایید صلاحیت سازمان نظام روانشناسی روی آن نباشد به رسمیت نمی‌شناسیم. ما از سازمان‌ها و افراد مختلف که در زمینه مراکز مشاوره فعالیت می‌کنند تقاضا داریم که صلاحیت علمی خود را به تایید سازمان نظام روانشناسی برسانند.

 

رئیس انجمن خدمات روانشناسی و مشاوره می افزاید: آیین‌نامه مراکز و کلاس‌های مشاوره و روانشناسی در دولت دهم به تصویب رسید و تقسیم‌بندی‌هایی در آن صورت گرفته بود ولی کارشناسی نبود. لازم بود که ضمن به رسمیت شناخته شدن سازمان‌های ذکرشده در این آیین‌نامه، صدور مجوز برای مراکز مشاوره متمرکز شود.

 

این موضوع مطرح شد و طی نامه رئیس مجلس، ابلاغیه هیات وزیران ملغی شد. در حال حاضر تایید صلاحیت حرفه‌ای مراکز مشاوره با سازمان نظام روانشناسی و تایید صلاحیت حاکمیتی آنها با سازمان بهزیستی است.

 

منبع: آرمان

منبع :

رجانیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12347بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15024بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35227بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46217بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17274بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23148بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63632بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536140بازدید]
زردی نوزادان[493926بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11455بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11585بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11265بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16124بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50901بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17735بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15227بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10975بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8438بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13025بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14380بازدید]

از میان مقالات

بحرانی به‌نام جمعیت‌شناسان؛ کسانی که آهنگ رشد جمعيت «صفر» را به نظام پیشنهاد می‌دهند + تصاویر (مقاله انتخابی)
کوکا کولا، پپسی و سیاست های امنیت غذایی (مقاله انتخابی)
حدیث هلیله؛ معجزه کلامی امام صادق (علیه السلام) در اثبات منشا وحیانی طبّ (مقاله انتخابی)
مسواک وحیانی
صنعت سقط جنین درخدمت تجارت لوازم آرایشی و محصولات خوراکی(مقاله انتخابی)
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
مسلمانان و معضل تفریحات مدرن(مقاله انتخابی)
سوکرالوز؛ سمّی شیرین (مقاله انتخابی)
ورزش از دیدگاه طبّ سنّتی و اسلامی
جراحی زیبایی، جایز یا حرام؟
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
به آب و رنگ و خال و خط ... (نگاهی به عوارض لوازم آرایشی بهداشتی و روش های زیبایی)
عصر تستوسترون (مقاله انتخابی)
مهندسى ژنتیک و پایان ماهیّت آدمى(مقاله انتخابی)
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
50 دلیل برای مخالفت با فلوراید(مقاله انتخابی-خارجی)
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک
آنچه زنان ما در مورد به دنیا آوردن نوزاد هایشان نمی دانند.(مقاله انتخابی)