سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت

با سلام و احترام محضر شما با عنایت به اینکه از روش تحقیق علمی استفاد شده بنابراین بسیار پرمحتوی و پر مغز تهیه و تنظیم شده است. سپاس از ترویح فرهنگ قرآن و اسلام.
ضیا
کد : 803
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۵
خبرها و نظرها
Share Email
پرخاشگری، جرات‌ورزی نیست/ خشم عامل بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

پرخاشگری، جرأت‌ورزی نیست/ خشم عامل بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی

پرخاشگري به عنوان يك آسيب اخلاقي اگر كنترل نشود مي تواند عواقب زيانباري داشته باشد. برای کنترل پرخاشگری در ابتدا باید بدانیم دقيقا پرخاشگري چيست. برخی پرخاشگري را رفتاري مي دانند كه به ديگران ، حیوانات، اشیاء .. به صورت مستقیم یا بالقوه آسيب می رساند و بعضی افراد بین پرخاشگری و شجاعت و جرأت تمایزی قائل نیستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس،  زن جوان با صدای بلند و چهره ای برافروخته فرزندش را مخاطب قرار داده است. کودک او بیش از 9 سال ندارد اما سعی می کند به همان شکل پاسخ مادر را بدهد و این صحنه بارها و بارها در خانه ها و حتی خیابان ها دیده می شود.

 

صدای مردانه دو رگه ای که نشان از سیگاری بودن صاحبش دارد، فضای مغازه  را پُر کرده است، در نگاه اول به نظر می رسد که مشتری قصد دعوا دارد اما با کمی دقت می توان فهمید که او فقط پرخاشگری می کند و خودش اصلا متوجه نیست!

 

  روشی دردسرساز برای رسیدن به حق!


راهروی آپارتمان ها با تابلوهای « با صدای بلند تردد نکنید» ساکنین را به سکوت دعوت کرده اند و این نه تنها راهی برای آموزش فرهنگ آپارتمان نشینی است بلکه گویای وجود ناهنجاری های رفتاری در غالب صداهای بلند و پرخاشگری در سطح عمومی جامعه در اندازه های مختلف است.

 

لیلا مهدوی زن جوانی است که با صدای بسیار بلندی که تداعی کننده خشم او بود  با مویال صحبت می کرد، او در پاسخ به این سوال که چه چیزی باعث این حد پرخاشگری و خشم شما شده است، می گوید: « زبان نافهم بودن طرف مقابل»!

وی سپس به مشکلات مادی و اعصاب خراب مردم اشاره می کند و می گوید: « وقتی گرسنه باشی دیگر محبت کردن و عشق ورزیدن و با ادب بودن برایت معنی ندارد و به دنبال حق خود هستی.» وقتی حقت را می خورند مجبوری که با چنگ و دندان آن را به دست بیاوری!

 

این بانوی جوان که مادر دو فرزند دختر و پسر است معتقد است که وقتی در جامعه روشی و فرصت مناسبی برای آموزش و اجرا کردن گفتمان وجود ندارد و از کودکی در مدارس این مهم آموزش داده نمی شود، رفتار آدم ها به این شکل در می آید که می بینید!

 

پونه شازندی نیز با اشاره به اینکه دنیای صنعتی به جای ایجاد آرامش برای افراد، تا دلتان به خواهد به آنها استرس و اضطراب وارد می کند، می گوید: شما به سر و صداهای عجیب و غریبی که در سطح شهرها و به ویژه خیابان ها شنیده می شود، دقت کنید اینها روی اعصاب انسان اثر می گذارد و می تواند دلیل بخش بزرگی از پرخاشگری افراد شود.

 

این دانشجوی رشته جغرافیا با بیان اینکه حتی در کلاس درس برخی از اساتید  در پاسخ به سوال دانشجویان، پرخاشگری می کنند، می گوید: اینکه ما اشتباه خود را نپذیریم یا اینکه قدرت تحمل اعتراض و نقد را نداشته باشیم ، یکی دیگر از دلایل عصبانیت و در نهایت پرخاشگری است که متأسفانه در طول سالیان به عنوان یک ویژگی رفتاری در ما نهادینه می شود.

 

شازندی افراد پرخاشگر و خشمگین را افرادی "تنها" در جامعه می داند که به خاطر همین رفتارهایشان از سوی دیگران طرد شده اند.

 

آتشی که بر جان زندگی انسان می افتد

شهره میرزایی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در گفت و‌گو با خبرنگار طنین یاس، افراد پرخاشگر را افرادی تک بعدی و مورد تنفر دیگران  می داند و می ا فزاید: عموماً افرادی که پرخاشگر هستند نه تنها خودشان رغبتی به خود ندارند بلکه در منظر افکار دیگران هم جایگاهی نخواهند داشت، بنابراین افراد پرخاشگر اصولاً دارای دوستان نزدیک زیادی نیستند و این حس تنفر بسیار به وضوح قابل مشاهده است و در عکس این قضیه، افرادی که مهربان و خوش خلق هستند همیشه در قلب دیگران جایگاه والایی دارند.

 

وی عنصر خشم را دلیل  ریشه دار شدن بسیاری از مشکلات در افراد می داند و می گوید: یک لحظه عصبانیت و پرخاشگری، دلیل بسیاری از قتل‌ها، طلاق‌ها، نزاع‌ها و درگیری‌های که سرانجام آن در برخی موارد حبس ابد یا چوبه دار بوده است.

 

میرزایی یکی از راه حل های جلوگیری از بروز خشم را تجسم کردن آینده کسانی که پرخاشگری کرده و به دردسرهای بعد از آن دچار شده اند بیان می کند و می افزاید: نحوه و نوع پرخاشگری بنا به موقعیت زنان و مردان در جامعه متفاوت است.

 

کودکان لجباز ، دست پروده مادران پرخاشگر

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی تصریح کرد: تجربه علمی ثابت کرده است مادرانی که پرخاشگر هستند، کودکان لجباز و پرخاشگری دارند و این یک نوع رابطه مستقیم بین مادر و فرزند است  و این درحالی است که مادر با پرخاشگری نه تنها خودش را آزار می‌دهد بلکه به دلیل نقشی که در خانواده ایفا می‌کند دیگر اعضای خانواده را هم تحت تاثیر عمل منفی خود قرار می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه نمی‌توان گفت زنان و دختران جامعه بیشتر از آقایان در معرض پرخاشگری قرار دارند ، می گوید: مبحث پرخاشگری بنا به موقعیت و نوع آن در زنان و مردان متفاوت است. به طور مثال پرخاشگری و در قبال آن نزاع خیابانی ناشی از رانندگی و موضوع مزاحمت ناموسی در مردان بیشتر از زنان مشاهده شده است اما پرخاشگر شدن یک مادر بواسطه رفتار کودک خود بیشتر از یک پدر خانواده است و اصولا مادران در مقابل رفتار فرزندانشان بیشتر از آقایان از خود عکس العمل نشان می‌دهند.

 

تفاوت های پرخاشگری در زنان و مردان

میرزایی ادامه می دهد: در برخی موارد پرخاشگری در خانم‌ها به صورت غر زدن و نزاع لفظی با همسر صورت می‌گیرد که این امر معمولا بیشتر در آقایان به عنوان گلایه تشبیه می‌شود. پرخاشگری آقایان لحظه ای و کوبنده است اما در خانم‌ها معمولا به صورت کش دار و حالت غر غر کردن بروز پیدا می‌کند.

 

عضو انجمن روانشناسان ایران، به راهکارهای کنترل خشم از منظر روانشناسی اشاره می کند و می گوید: مهمترین راهکار برای کنترل خشم و پرخاشگری تمرین کنترل خشم است. باید روزانه افراد همواره این تمرین را داشته باشند که در مقابل خشم خود ایستادگی کنند. به طور مثال وقتی قرار است از موضوعی دچار عصبانیت شویم قبل از اینکه عکس العملی از خود نشان دهیم بلافاصله موقعیت مکانی خود را تغییر دهیم و هر چه قدر از موقعیت دورتر باشیم به نفعمان است. وی ادامه می دهد: متاسفانه بسیاری از افراد یاد نگرفته اند در مواجه با افکار و برخوردهای سایرین از خودشان صبوری نشان دهند و سریعا می‌خواهند در قبال یک رفتاری که خوشایندشان نیست عکس العمل پرخاشگرایانه نشان دهند در حالی که می‌دانند  بعد از دقایقی از رفتار خود پشیمان می‌شوند.

 

نقش اعتقادات دینی در کنترل خشم

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی یکی دیگر از راهکارهای کنترل خشم را بالا بردن اعتقادات دینی می داند و می گوید: افرادی که از مذهب و اعتقادات دین بالاتری  برخوردار هستند، معمولا کمتر عصبانی می‌شوند چرا که همواره در ذهن خود از قانونی پیروی می‌کنند که می‌دانند در صورت تخطی مرتکب گناهی شده اند. همچنین ورزش کردن، تفکر، مراجعه به روانشناس یا عالم دینی، مطالعه از دیگر سبک‌ها برای کنترل پرخاشگری است.

 

ازدواج موفق، استرس و اضطراب کمتر

علی محمدترابی طلبه جوانی است که در بین اعضای خانواده و اهالی محل به حسن خلق و ادب معروف است، وی که به تازگی به جمع متأهیل پیوسته است، یکی از دلایل موفقیت خود در بالابردن آستانه تحملش را ازدواج به موقع و درست می داند و می گوید: انسان از خشم بری نیست و قعطا در طول روز مسائلی پیش می آید که باعث عصبانیت انسان شود اما اگر ما کارهای خود را به خدا بسپاریم و حتی گاهی برای رضای خدا از حق خود گذشت کنیم، کمتر دچار خشم می شویم.

 

ترابی به نقش مهم همسرش به عنوان یک خانم در رفع خستگی ها و اضطراب ها و استرس های بیرون از خانه تأکید کرد و گفت: همسران  خوب و بادرایت بهترین مسکن، بهترین  و دلسوزترین افراد برای تسکین آلام و نگرانی های یکدیگر هستند.

 

علی شریفی، کارشناس معضلات اجتماعی و دینی در گفت وگو با خبرنگار طنین یاس، به مذموم بودن پرخاشگری در دین اشاره می کند و می گوید: در روایات از خشم به عنوان کلید هر بدی یاد شده است و اصولا افرادی که پرخاشگر هستند به نوعی دین آن‌ها در معرض تهدید و خطر است.

 

 صبوری و کنترل خشم در خانم‌ها کمتر شده است

این کارشناس دینی صبوری و کنترل خشم را لازمه تربیت فرزندان توسط مادران می داند و می افزاید: خانم ها طبق عرف اسلام و فرهنگی ما،  وظیفه تربیت اهل خانواده و رتق و فتق امور خانه را بر عهده دارند، بنابراین اولین گزینه ای که یک خانم در این راستا باید رعایت کند تا امر تربیت به درستی صورت بگیرد کنترل خشم و صبوری است.

 

شریفی بیان می کند: متاسفانه امروزه بسیاری از مادران جوان کنترل خشم را نیاموخته اند به طوری که تا کودکشان مرتکب اشتباهی می‌شود به شدت عصبانی شده و پرخاشگری می‌کنند و با این عکس العمل به تربیت و آینده کودک خود ضربه وارد می‌سازند، این در حالی است که یک مادر برای تربیت کودک خود باید صبر و حوصله داشته باشد که این مهم در بین مادران جوان کمتر به چشم می‌خورد.

 

آداب کنترل خشم از منظر اسلام

این محقق دینی به راهکارهای کنترل خشم در دین و مذهب اشاره می کند و می گوید: در روایات داریم اگر دچار خشم شدید با آب سرد وضو بگیرید و اگر در حالت نشسته هستید، بلند شوید و اگر در حالت ایستاده اید بنشیند و یا محل نزاع را به  سرعت ترک کنید ، همچنین زیاد استغفار کردن و شماردن صلوات و توسل به نماز از دیگر راهکارهای کنترل خشم و پرخاشگری است.

پرخاشگری ، جرأت ورزی نیست!

 

به هر حال پرخاشگري به عنوان يك آسيب اخلاقي اگر كنترل نشود مي تواند عواقب زيانباري داشته باشد. برای کنترل پرخاشگری در ابتدا باید بدانیم دقيقا پرخاشگري چيست. برخی پرخاشگري را رفتاري مي دانند كه به ديگران ، حیوانات، اشیاء .. به صورت مستقیم یا بالقوه آسيب می رساند و بعضی افراد بین پرخاشگری و شجاعت و جرأت تمایزی قائل نیستند.

 

این در حالی است که شجاعت و جرأت برای گرفتن حق اصول و قانونی دارد که بر پایه آن می توان به حق و آنچه به عنوان حق شناخته شده است رسید اما با آسیب رساندن به دیگر افراد، حیوانات، اشیاء و .. این امر ممکن نیست.

منبع :

رجانیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12346بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15024بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35225بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46217بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17274بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23148بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63632بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536136بازدید]
زردی نوزادان[493924بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11453بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11584بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11264بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16124بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50901بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17735بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15227بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10975بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8438بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13025بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14379بازدید]

از میان مقالات

لابى صنعت مواد غذایى چاق کننده(مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
جهان فشن؛ صنعتی استثماری برای استحمار دیگران ( مقاله انتخابی)
مستند «جنگ عليه سلامتي»؛ سازمان غذا و داروی آمریکا چگونه مردمش را زجرکش می کند؟+ فیلم
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
واکسینه کردن جهان؛ گیتز و راکفلر به دنبال کاستن از جمعیت جهان هستند(مقاله انتخابی)
استعمار نوین در سایه آموزش زبان انگلیسی (مقاله انتخابی)
معضل جهانى سلامت(مقاله انتخابی)
زنان از اینکه بردگان پول و حقوق شده اند، پشیمانند (مقاله انتخابی)
خاکشی
بازی با احتمالات؛ بازی با سلامت مردم-محصولات تراریخته؛ نابودگر نسل‌های آینده (مقاله انتخابی)
آن روی سکه صنعت جراحی زیبایی مصنوعی(مقاله انتخابی)
توصیه های حاج آقا مجتبی تهرانی (ره) درباره فرزند دار شدن و خصوصیات پنجگانه
حجامت آلرژی؛ راه حلّی ساده برای مشکلی بزرگ
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
سیره فاطمی، درمانی برای فروپاشی خانواده(مقاله انتخابی)
کمی سخت تر از آب خوردن! (آداب و شرایط مطلوب آب خوردن- گفتار نخست)
عصاره سیر و لیمو ترش؛ راهی برای باز کردن رگهای قلب
چگونه فرهنگ بیمار ما دختران را وا می دارد فکر کنند، برای دوست داشته شدن باید زیبا و خوش اندام باشند ؟(مقاله انتخابی)