سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 33713
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
خرفه، برکت فراموش شده

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

خرفه، برکت فراموش شده

 

 

 

در عالم خلقت برخی غذاها و برخی گیاهان نسبت به برخی دیگر برتری داده شده اند. درست مثل انسانها که به برخی در برابر برخی دیگر فضیلت داده شده است.

 

به این آیه دقت کنید: «و َفِي الْأَرْضِ قِطَعٌ مُتَجَاوِرَاتٌ وَجَنَّاتٌ مِنْ أَعْنَابٍ و َزَرْعٌ و َنَخِيلٌ صِنْوَانٌ وَ غَيْرُ صِنْوَانٍ يُسْقَى بِمَاءٍ وَاحِدٍ و َنُفَضِّلُ بَعْضَهَا عَلَى بَعْضٍ فِي الْأُكُلِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَعْقِلُونَ» ﴿رعد 4﴾«و در زمين قطعاتى است كنار هم و باغهايى از انگور و كشتزارها و درختان خرما چه از يك ريشه و چه از غير يك ريشه كه با يك آب سيراب مى گردند و [با اين همه] برخى از آنها رابر برخى ديگر برترى مى دهيم بى گمان در اين امر براى مردمى كه تعقل مى كنند دلايل [روشنى] است» بر اساس روایات اهل بیت علیهم السلام یکی از این گیاهان خرفه است.

 

بر اساس روایات اهل بیت علیهم السلام یکی از این گیاهان خرفه است. چند روز قبل از جایی عبور می کردم، دیدم از کنار یک پله سیمانی و از روی آسفالت سبزی خرفه روییده است. یاد این روایت از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله افتادم:• پيامبر (ص) حرارتى يافت. بر خُرفهاى دندان فشرد و از آن احساس راحتى كرد. سپس گفت: خداوندا! در آن بركت بنِه. در آن، شفاى نود و نُه درد است. [اى خُرفه!] در هر جا مىخواهى، بروى».ظاهرا چنین رویشی نتیجه استجابت دعای پیامبر خداست.

 

• رسول اکرم (صلوات الله علیه و آله و سلم): بر شما باد خُرفه، كه زيركى دهد و اگر تنها يك چيز باشد كه عقل را افزون مىكند، همان است.

 

• امام صادق عليه السلام: پيامبر خدا بر زمين سوختهاى پا نهاد و آن زمين، پايش را سوزاند. پس، پاى خويش را بر خُرفه نهاد و در نتيجه، سوزش حاصله، فرو نشست. از آن پس، پيامبر صلى الله عليه و آله خُرفه را دوست داشت، براى آن دعا مىكرد و مىگفت: چه گياه پُربركتى است.خرفه را در زبان عربی، فرفخ، بقله فاطمه یا بقلة الزهرا می نامند. چون در روایات آمده است که سبزی مورد علاقه حضرت بود. 

 

• امام صادق (علیه السلام): در روی زمین گیاهی والاتر و سودمند تر از خرفه نیست و آن سبزی فاطمه است. (کافی ج 6- بحار ج66 )در زبان فارسی به خرقفه پَرپهن می گویند چون برگهای پهن و ضخیمی دارد. بنى اميه نام خرفه را تغییر دادند و بقله الحمقاء نهادند (سبزی احمق). گفتند: چون در مسیر گذر مردم مىرويد سبزى احمقى است!

 

خرفه سبزی بسیار پر خاصیتی است. ساقه آن ضخیم و مفروش بر روی زمين و مایل به سرخی و بسيار شكننده است. برك آن اندك ضخيم و لزج است. در روزگار نه چندان دورجایگاه ویژه ای در سفره غذایی مردم داشت و سبزی فروشها آن را مثل سایر سبزیجات عرضه می کردند ولی متاسفانه به علل ناشناخته ولی قابل تصور به فراموشی سپرده شد. در حال حاضر با  این که خرفه به صورت خودرو در زمینهای کشاورزی می روید، کشاورزان  به دلیل متقاضی نداشتن، آن را کنده و دور می اندازند.

 

 

 

خواص کلی خرفه

 

 

خرفه سرد و تر است. مسکن صفراست، حرارت خون و کبد و معده را تسکین می‌دهد. سر درد گرم را رفع و عطش را تسکین می دهد، ادرارآور و در خرد کردن سنگ مثانه موثر است. همچنین در مبتلایان به دیابت که گرم مزاج باشند قند خون را کاهش می دهد.مرحوم دکتر عبدالله احمدیه در مورد خاصیت ضد دیابت خرفه می گوید: «خرفه و تخم خرفه گاه در طبایع گرم رفع دیابت را می نماید. نگارنده آن را بسیار مورد آزمایش قرار داده و مفید یافته ام». به بیماران دیابتی که گرم مزاج هستند می گوییم زیاد خرفه بخورند و اگر موجود نبود سه قاشق غذاخوری تخم خرفه را آسیاب کرده در سه فنجان آب چند ساعت بخیسانند. سپس از صافی گذرانده و این سه فنجان آب را صبح و ظهر و شب بنوشند.

 

 

 

خواص مهم خرفه در کتاب مخزن الادویه (برای پزشکان)


 

برگ و ساق آن مسكن صفرا و مسكن خون و حرارت جگر و تبهاى حاره  و عطش و دیابت و صداع حار و قاطع چركى كه از سينه آيد و تفتيت حصاة و ادرار بول نمايد و جهت حرقت مجارى بول و مثانه و حابس حيض بقوت قبض و برودت خود. جهت امراض حاره بغايت نافع خصوص در بلدان و فصول حاره و چون محرور المزاجان لاغر و خشك تناول نمايند ابدان ايشان را تر و فربه و ضماد آن با روغن كل جهت تسكين صداع حار ضرباني و سوختكي آتش و اورام حاره و با حنا بر كف دست و پاى جهت تسكين حرارت آن و ضماد بيخ آن جهت ثآليل و برگ و ساق آن مقوى باه محرورين و مضعف مبرودين و بالخاصية مسقط اشتها و اكثار آن مورث تاريكي چشم مصلح آن مصطكى و كرفس و نعناع و تخم آن در جميع افعال مانند آب آنست و از آن ضعيفتر

 

با مروری بر جایگاه خرفه در روایات طب اسلامی و منابع طب ایرانی به وضوح بر اهمیت تلاش برای باز معرفی و احیاء چرخه عرضه و تقاضای و قرار گرفتن آن در سبد غذایی مردم پی می بریم. شایسته است در فصل تابستان مردم خصوصا افراد گرم مزاج تا می توانند سبزی خرفه را مانند سبزی خوردن میل کنند یا به عنوان سبزی آش استفاده کنند. ترشی آن هم خوشمزه می شود. اضافه آن را ترشی بیندازید که در سایر فصول داشته باشید. به کشاورزان و باغداران هم بگویید آن را دور نریخته و به سبزی فروشها عرضه کنند. و هرکدام باغچه دارید آن را بکارید.

منبع :

کانال: @rasatabib

@matabmontazer

 



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12356بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15030بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35235بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46223بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17278بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23154بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63638بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536170بازدید]
زردی نوزادان[493943بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11461بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11588بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50905بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17737بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15234بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10978بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8444بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14388بازدید]

از میان مقالات

خطر انحلال نرم طب اسلامی در مبانی طب کلاسیک و راهکار عبور از موانع تحمیل شده(مقاله انتخابی)
آزمون علمی حجامت
نسبت دستاوردهای علمی با آموزه‌های قرآن از منظر علامه طباطبایی(مقاله انتخابی)
ورزش از دیدگاه طبّ سنّتی و اسلامی
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
زمان آن رسیده که برای این مهمان خطرناک ناخوانده فکری بکنیم!(مقاله انتخابی)
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
حجامت شناخت؛ مقاله چهارم؛ انواع حجامت
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
سیره فاطمی، درمانی برای فروپاشی خانواده(مقاله انتخابی)
مراقبت های پس از زایمان (1)
ثبت انحصاری حیات(مقاله انتخابی)
پشت پرده استفاده از ماده سمی فلوراید(مقاله انتخابی)
واکسیناسیون سراسری به چه قیمتی؟(مقاله انتخابی)
سکسکه
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
پلاستیک؛ فانتزی؟ (مقاله انتخابی)
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!
قرار گرفتن در معرض انبوه اطلاعات مغز را تهی می کند(مقاله انتخابی)